Joshua21 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Εν ολιγοις,μπας και προλαβουμε πριν κλειδωθει,ο νομος υπερισχυει του καταστατικου της πολυκατοικιας,αλλα δεν υπερισχυει του ορου του συμβολαιου; Και επειδη μονο το "honi" ειδα απο λινκς,ποσο εγκυρο ειναι; Μπορουμε να βρουμε ενα σοβαρο λινκ;Αυτο το "honi" μου κανει επιπεδου "troktiko" και "tromaktiko". Τι λογικη μπορει να καθιστα ενα καταστατικο πολυκατοικιας παρανομο,οταν το μισθωτηριο εχει τον ιδιο ορο; Είπαμε, αυτό που καθιστά "παράνομο" το καταστατικό είναι η νομοθεσία (την οποία την έχω ήδη παραθέσει), όχι η λογική. Επίσης το παρακάτω σου φαίνεται πιο "σοβαρό" link? "ο εκμισθωτής έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τη μίσθωση και να αποβάλλει το μισθωτή από το μίσθιο, εάν υπάρχει όρος είτε στο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, που απαγορεύει τη φιλοξενία ζώων," https://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/869-a-guide-for-pet-owners-to-renting-a-home-in-greece
StamTheMan Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Επίσης το παρακάτω σου φαίνεται πιο "σοβαρό" link? Εχω την εντυπωση οτι ειναι το ιδιο κειμενο και στις 2 σελιδες. Σου φαινεται περιεργο που δε μπορω να εμπιστευτω μια σελιδα που λεγεται honi?
Joshua21 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Εχω την εντυπωση οτι ειναι το ιδιο κειμενο και στις 2 σελιδες. Με μια σύντομη ματιά που τους έριξα δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο. 3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Σου φαινεται περιεργο που δε μπορω να εμπιστευτω μια σελιδα που λεγεται honi? Ούτε τη σελίδα που λέγεται nomikosodigos μπορείς να εμπιστευτείς? Πάντως μια και ρώτησες μου φαίνεται περίεργο που βλέπεις HOMI (από το home) και καταλαβαίνεις HONI (χωνί).
korakios Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 8 ώρες πριν, StamTheMan είπε Φιλος μου ανεφερε οτι εφοσον μπει σαν ορος στο συμβολαιο,τοτε ο ορος υπερισχυει του νομου. Ισχυει αυτο; Η νομοθεσία δε λέει οτι απαγορεύει ιδιοκτήτες να μη δέχονται ενοικιαστές με κατοικιδια , απλά οτι επιτρεπονται τα κατοικίδια σε διαμερίσματα . Δεν έχει σχέση δηλαδή με όρο στο συμφωνητικό VS νομοθεσία . Μπορείς να κινηθείς νομικά (ίσως με βοήθεια φιλοζωικής) αν το θεωρείς παράλογο .
dstilio Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Ενοικιαστές με κατοικίδια περνάνε δύσκολα. Δυστυχώς σαν λαός δεν το έχουμε με τα ζώα και η απαίτηση να μην έχουν κατοικίδια από τους ιδιοκτήτες είναι σύνηθες φαινόμενο. λογω και υψηλών ενοικίων ακούω πολύ συχνά τρόπο να τα βάλουν κρυφά. η συμβουλή μου: αν το πει προφορικά κάνε ότι θες μετά την μετακόμιση, απλά να εισαι έτοιμος για αντίποινα αν σου χαλάσει ο θερμοσίφωνας και ψάχνεις τον ιδιοκτήτη να στο φτιάξει. αν στο βάλει στο συμβόλαιο τότε μακριά. Μην μπλέξεις. 1
Bitbit Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε σέβεστε την περιουσία του αλλου. Από τη στιγμή που κάποιος δε θέλει σκυλιά και γατιά, πολύ απλά ψάξτε για κάποιο άλλο σπίτι. Κάποιος θα υπάρχει που δε θα τον ενοχλούν. Δε καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Ψάχνετε να βρείτε τι λέει ο νόμος και ξεκινάτε με το καλημέρα με φασαρία. Δηλαδή έστω και τα καταφέρνετε. Θα θέλατε να νοικιάζετε ένα σπίτι που ο ιδιοκτήτης θα σας έχει στη μπούκα με το παραμικρό να σας πετάξει έξω και να σας κάνει τη ζωή δύσκολη; Εγώ ρε μάγκες δε θα το έκανα. Θα ήθελα να μένω κάπου που θα είμαι ήρεμος και δε θα είμαι στα μαχαίρια με τον ιδιοκτήτη με το που πατήσω το πόδι μου. Και στην τριετία εννοείται ότι θα πάρετε πόδι. Ο νόμος μπορεί να επιτρέπει να γκρεμίσετε και τα ντουβάρια. Τι σημαίνει αυτό ότι εγώ θα νοικιάσω το σπίτι μου και πρέπει να το ανεχτώ αυτό; Έχω σπίτι το οποίο πλέον δε το νοικιάζω (το νοίκιαζα παλαιότερα) αλλά αν αποφασίσω να το νοικιάσω σίγουρα δε θα προτιμήσω κάποιον με κατοικίδιο και δε με νοιάζει τι λέει ο νόμος. Όποιος δε συμφωνεί, αντί να ψάχνει τι λέει ο νόμος, ας δουλέψει όλη του τη ζωή για να καταφέρει να αποκτήσει ένα σπίτι κι ας βάλει μέσα γουρούνια, σκυλιά και ό,τι άλλο γουστάρει. Έχω γνωστό άτομο το οποίο συζεί με σκυλιά τα οποία κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στο σπίτι. Προσπαθώ όσο μπορώ να αποφεύγω να πηγαίνω στο σπίτι διότι βρωμάει τόσο πολύ που μου έρχεται να ξεράσω. προφανώς έχει συνηθίσει τη μπόχα και δεν ενοχλείται. Το ότι κάποιοι δε θέλουν να γίνει βόθρος το σπίτι τους δε σημαίνει ότι είναι περίεργοι. Ναι ξέρω, θα μου πείτε για το νόμο..... 2 1 1
StamTheMan Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Ούτε τη σελίδα που λέγεται nomikosodigos μπορείς να εμπιστευτείς? Απο πριν εχεις ενα υφακι,ενω σε καμια περιπτωση δε διαφωνησα ή ειρωνευτηκα . Δε θα σου απαντησω παραπερα.
Basilhs23___ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, dstilio είπε Ενοικιαστές με κατοικίδια περνάνε δύσκολα. Δυστυχώς σαν λαός δεν το έχουμε με τα ζώα και η απαίτηση να μην έχουν κατοικίδια από τους ιδιοκτήτες είναι σύνηθες φαινόμενο. λογω και υψηλών ενοικίων ακούω πολύ συχνά τρόπο να τα βάλουν κρυφά. η συμβουλή μου: αν το πει προφορικά κάνε ότι θες μετά την μετακόμιση, απλά να εισαι έτοιμος για αντίποινα αν σου χαλάσει ο θερμοσίφωνας και ψάχνεις τον ιδιοκτήτη να στο φτιάξει. αν στο βάλει στο συμβόλαιο τότε μακριά. Μην μπλέξεις. Θα φτιάξει τον θερμοσίφωνα και θα αφαιρέσει το ποσό από το ενοίκιο και ας γκρινιαζει ο ιδιοκτήτης. 1 ώρα πριν, Bitbit είπε Εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε σέβεστε την περιουσία του αλλου. Από τη στιγμή που κάποιος δε θέλει σκυλιά και γατιά, πολύ απλά ψάξτε για κάποιο άλλο σπίτι. Κάποιος θα υπάρχει που δε θα τον ενοχλούν. Δε καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Ψάχνετε να βρείτε τι λέει ο νόμος και ξεκινάτε με το καλημέρα με φασαρία. Δηλαδή έστω και τα καταφέρνετε. Θα θέλατε να νοικιάζετε ένα σπίτι που ο ιδιοκτήτης θα σας έχει στη μπούκα με το παραμικρό να σας πετάξει έξω και να σας κάνει τη ζωή δύσκολη; Εγώ ρε μάγκες δε θα το έκανα. Θα ήθελα να μένω κάπου που θα είμαι ήρεμος και δε θα είμαι στα μαχαίρια με τον ιδιοκτήτη με το που πατήσω το πόδι μου. Και στην τριετία εννοείται ότι θα πάρετε πόδι. Ο νόμος μπορεί να επιτρέπει να γκρεμίσετε και τα ντουβάρια. Τι σημαίνει αυτό ότι εγώ θα νοικιάσω το σπίτι μου και πρέπει να το ανεχτώ αυτό; Έχω σπίτι το οποίο πλέον δε το νοικιάζω (το νοίκιαζα παλαιότερα) αλλά αν αποφασίσω να το νοικιάσω σίγουρα δε θα προτιμήσω κάποιον με κατοικίδιο και δε με νοιάζει τι λέει ο νόμος. Όποιος δε συμφωνεί, αντί να ψάχνει τι λέει ο νόμος, ας δουλέψει όλη του τη ζωή για να καταφέρει να αποκτήσει ένα σπίτι κι ας βάλει μέσα γουρούνια, σκυλιά και ό,τι άλλο γουστάρει. Έχω γνωστό άτομο το οποίο συζεί με σκυλιά τα οποία κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στο σπίτι. Προσπαθώ όσο μπορώ να αποφεύγω να πηγαίνω στο σπίτι διότι βρωμάει τόσο πολύ που μου έρχεται να ξεράσω. προφανώς έχει συνηθίσει τη μπόχα και δεν ενοχλείται. Το ότι κάποιοι δε θέλουν να γίνει βόθρος το σπίτι τους δε σημαίνει ότι είναι περίεργοι. Ναι ξέρω, θα μου πείτε για το νόμο..... Τίποτα δεν κάνει ο σκύλος, κυκλοφορεί κάθεται και κοιμάται στο σπίτι, μπορεί να ακουστούν γαβγισματα, πλέον πάρα πολλοί έχουνε κατοικίδια και σίγουρα θα έχουν και ιδιοκτήτες οπότε ξέρουν καλύτερα. Αν ο ιδιοκτήτης δεν φροντίζει την καθαριότητα του σκύλου και δεν το βγάζει έξω να κάνει την ανάγκη του, δεν φταίει ο σκύλος.
Joshua21 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 4 ώρες πριν, StamTheMan είπε Απο πριν εχεις ενα υφακι,ενω σε καμια περιπτωση δε διαφωνησα ή ειρωνευτηκα . Δε θα σου απαντησω παραπερα. Κανένα υφάκι δεν έχω, εσύ είσαι προκατειλημμένος απέναντι μου.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 6 hours ago, Bitbit said: Εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε σέβεστε την περιουσία του αλλου. Από τη στιγμή που κάποιος δε θέλει σκυλιά και γατιά, πολύ απλά ψάξτε για κάποιο άλλο σπίτι. Κάποιος θα υπάρχει που δε θα τον ενοχλούν. Δε καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Ψάχνετε να βρείτε τι λέει ο νόμος και ξεκινάτε με το καλημέρα με φασαρία. Δηλαδή έστω και τα καταφέρνετε. Θα θέλατε να νοικιάζετε ένα σπίτι που ο ιδιοκτήτης θα σας έχει στη μπούκα με το παραμικρό να σας πετάξει έξω και να σας κάνει τη ζωή δύσκολη; Εγώ ρε μάγκες δε θα το έκανα. Θα ήθελα να μένω κάπου που θα είμαι ήρεμος και δε θα είμαι στα μαχαίρια με τον ιδιοκτήτη με το που πατήσω το πόδι μου. Και στην τριετία εννοείται ότι θα πάρετε πόδι. Ο νόμος μπορεί να επιτρέπει να γκρεμίσετε και τα ντουβάρια. Τι σημαίνει αυτό ότι εγώ θα νοικιάσω το σπίτι μου και πρέπει να το ανεχτώ αυτό; Έχω σπίτι το οποίο πλέον δε το νοικιάζω (το νοίκιαζα παλαιότερα) αλλά αν αποφασίσω να το νοικιάσω σίγουρα δε θα προτιμήσω κάποιον με κατοικίδιο και δε με νοιάζει τι λέει ο νόμος. Όποιος δε συμφωνεί, αντί να ψάχνει τι λέει ο νόμος, ας δουλέψει όλη του τη ζωή για να καταφέρει να αποκτήσει ένα σπίτι κι ας βάλει μέσα γουρούνια, σκυλιά και ό,τι άλλο γουστάρει. Έχω γνωστό άτομο το οποίο συζεί με σκυλιά τα οποία κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στο σπίτι. Προσπαθώ όσο μπορώ να αποφεύγω να πηγαίνω στο σπίτι διότι βρωμάει τόσο πολύ που μου έρχεται να ξεράσω. προφανώς έχει συνηθίσει τη μπόχα και δεν ενοχλείται. Το ότι κάποιοι δε θέλουν να γίνει βόθρος το σπίτι τους δε σημαίνει ότι είναι περίεργοι. Ναι ξέρω, θα μου πείτε για το νόμο..... Το τι θέλει και δεν θέλει κάποιος είναι σχετικό. Εγώ ας πούμε σαν ιδιοκτητης δεν μπορώ να ακούω Παντέλο, δεν θέλω παιδιά, φυτά στα μπαλκόνια, φαγητά που βρωμανε όταν μαγειρεύονται, κλπ κλπ και τα βάζω όλα αυτά μέσα σε ένα συμφωνητικό μίσθωσης. Το θέμα είναι αν προβλέπει κάτι ο νόμος για όλα αυτά! Για μένα το «δεν επιτρέπονται κατοικίδια» δεν διαφέρει καθόλου και από το «δεν επιτρέπονται παιδιά στο διαμέρισμα»… 2 3
GREGORYMO Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 7 ώρες πριν, BlueBlade είπε Αυτό δεν ισχύει για όλες τις ράτσες αλλά για συγκεκριμένες μόνο (πχ κυνηγόσκυλα). Για τα περισσότερα η βόλτα 3 φορές την ημέρα είναι αρκετή για την εκτόνωση τους. 3 φορές την ημέρα ? Τι ώρες ? 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Θα φτιάξει τον θερμοσίφωνα και θα αφαιρέσει το ποσό από το ενοίκιο και ας γκρινιαζει ο ιδιοκτήτης. Τίποτα δεν κάνει ο σκύλος, κυκλοφορεί κάθεται και κοιμάται στο σπίτι, μπορεί να ακουστούν γαβγισματα, πλέον πάρα πολλοί έχουνε κατοικίδια και σίγουρα θα έχουν και ιδιοκτήτες οπότε ξέρουν καλύτερα. Αν ο ιδιοκτήτης δεν φροντίζει την καθαριότητα του σκύλου και δεν το βγάζει έξω να κάνει την ανάγκη του, δεν φταίει ο σκύλος. Ποιος φταίει λέμε ? Αν γίνουν ζημιές στο σπίτι είναι το θέμα !!!
makis269 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Στις 9/5/2015 στις 11:11 ΠΜ, DKNI είπε Εχω ενα διαμερασμα που νοικιαζω σε αλλους και ο υποψηφιος ενοικιαστης εχει σκυλακι Επειδη δεν μου εχει ξανατυχει, γνωριζετε τι φθορες μπορει να προκαλεσει στο σπιτι? Προφανως επιπλα κτλ ειναι θεμα του ενοικιαστη. Δικος του σκυλος, δικα του τα επιπλα Οι τυχοι πλενονται και βαφονται, στα φωτα δεν φτανει, μονο τα πατωματα σκεφτομαι έλεος φίλε κατοικίδια ειναι δεν ειναι δεινόσαυροι . 6 ώρες πριν, dstilio είπε Ενοικιαστές με κατοικίδια περνάνε δύσκολα. Δυστυχώς σαν λαός δεν το έχουμε με τα ζώα και η απαίτηση να μην έχουν κατοικίδια από τους ιδιοκτήτες είναι σύνηθες φαινόμενο. λογω και υψηλών ενοικίων ακούω πολύ συχνά τρόπο να τα βάλουν κρυφά. η συμβουλή μου: αν το πει προφορικά κάνε ότι θες μετά την μετακόμιση, απλά να εισαι έτοιμος για αντίποινα αν σου χαλάσει ο θερμοσίφωνας και ψάχνεις τον ιδιοκτήτη να στο φτιάξει. αν στο βάλει στο συμβόλαιο τότε μακριά. Μην μπλέξεις. δυστηχώς κάποιοι τσινάνε και αν έχεις μικρό παιδί, και ολα αυτά λέγονται παιδεία που δεν την έχουμε μάθει ΠΟΥΘΕΝΑ .
AntiCambeR Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 6 ώρες πριν, Bitbit είπε Εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε σέβεστε την περιουσία του αλλου. Από τη στιγμή που κάποιος δε θέλει σκυλιά και γατιά, πολύ απλά ψάξτε για κάποιο άλλο σπίτι. Κάποιος θα υπάρχει που δε θα τον ενοχλούν. Δε καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Ψάχνετε να βρείτε τι λέει ο νόμος και ξεκινάτε με το καλημέρα με φασαρία. Δηλαδή έστω και τα καταφέρνετε. Θα θέλατε να νοικιάζετε ένα σπίτι που ο ιδιοκτήτης θα σας έχει στη μπούκα με το παραμικρό να σας πετάξει έξω και να σας κάνει τη ζωή δύσκολη; Εγώ ρε μάγκες δε θα το έκανα. Θα ήθελα να μένω κάπου που θα είμαι ήρεμος και δε θα είμαι στα μαχαίρια με τον ιδιοκτήτη με το που πατήσω το πόδι μου. Και στην τριετία εννοείται ότι θα πάρετε πόδι. Ο νόμος μπορεί να επιτρέπει να γκρεμίσετε και τα ντουβάρια. Τι σημαίνει αυτό ότι εγώ θα νοικιάσω το σπίτι μου και πρέπει να το ανεχτώ αυτό; Έχω σπίτι το οποίο πλέον δε το νοικιάζω (το νοίκιαζα παλαιότερα) αλλά αν αποφασίσω να το νοικιάσω σίγουρα δε θα προτιμήσω κάποιον με κατοικίδιο και δε με νοιάζει τι λέει ο νόμος. Όποιος δε συμφωνεί, αντί να ψάχνει τι λέει ο νόμος, ας δουλέψει όλη του τη ζωή για να καταφέρει να αποκτήσει ένα σπίτι κι ας βάλει μέσα γουρούνια, σκυλιά και ό,τι άλλο γουστάρει. Έχω γνωστό άτομο το οποίο συζεί με σκυλιά τα οποία κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στο σπίτι. Προσπαθώ όσο μπορώ να αποφεύγω να πηγαίνω στο σπίτι διότι βρωμάει τόσο πολύ που μου έρχεται να ξεράσω. προφανώς έχει συνηθίσει τη μπόχα και δεν ενοχλείται. Το ότι κάποιοι δε θέλουν να γίνει βόθρος το σπίτι τους δε σημαίνει ότι είναι περίεργοι. Ναι ξέρω, θα μου πείτε για το νόμο..... Ετοιμα τα βρήκαν.
makis269 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 18 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε 3 φορές την ημέρα ? Τι ώρες ? Ποιος φταίει λέμε ? Αν γίνουν ζημιές στο σπίτι είναι το θέμα !!! με το αν φίλε μου δεν πας πουθενά , αν βγεις απο το σπίτι και πέσει κομήτης στην κεφάλα ? αν γίνει σεισμός και ισωπεδωθεί το κτίσμα ? αν ,αν ,αν μονο αν και πάλι αν ........................
spectaculator Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 15 ώρες πριν, Joshua21 είπε Το "ο νόμος" είναι μια γενικότητα, υπάρχουν κάποιοι νόμοι που υπερισχύουν των ιδιωτικών συμφωνητικών, ενώ κάποιοι άλλοι δεν υπερισχύουν. Ο Ν. 4039/2012 πάντως υπερισχύει του καταστατικού, δεν υπερισχύει όμως του μισθωτηρίου. "Δεν μπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας" https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-4039-2012/arthro-8-nomos-4039-2012-diatirisi-zoon-syntrofias-se Ναι μεν, αλλά! Αν υπογράψεις και στο συμφωνητικό αναφέρει πως δεν επιτρέπονται κατοικίδια, σημαίνει πως συμφώνησες σε αυτό. Είναι μπροστά από το νόμο γιατί είναι συμφωνία μεταξύ εσένα και του ιδιοκτήτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις