Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην προσπαθεια μου να κανω αναβαθμιση το BIOS της μητρικής, μου εβγαλε σφαλμα οτι απετυχε η διαδικασια ενημερωσης - κι αυτό γιατί πήγα να το φλασαρω με ενα BIOS το οποιο μετα συνειδητοποιηση ότι δεν ειναι το σωστο για το μοντελο της μητρικης μου.

Το pc ειναι πληρως λειτουργικο - μπουτάρει κανονικά και τα windows λειτουργουν άριστα.

Θελω να ρωτησω αν υπαρχει τροπος να κανω  recovery το BIOS στην αρχικη κατασταση ;

Η μητρική μου είναι η MSI GF615M-P33 MS-7597 ver1.1 και χρησιμοποιεί AMI BIOS.

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι έγινε τίποτα, στην "αρχική του κατάσταση" έμεινε. Για να το σιγουρέψεις, δες στο dxdiag.exe (WIN+R), δες στο BIOS version αν είναι το παλιό. Αν δε λέει εκεί, κάπου στο BIOS θα λέει το BIOS version.

Δημοσ.

Στην προσπαθεια μου να κανω αναβαθμιση το BIOS της μητρικής, μου εβγαλε σφαλμα οτι απετυχε η διαδικασια ενημερωσης - κι αυτό γιατί πήγα να το φλασαρω με ενα BIOS το οποιο μετα συνειδητοποιηση ότι δεν ειναι το σωστο για το μοντελο της μητρικης μου.

Το pc ειναι πληρως λειτουργικο - μπουτάρει κανονικά και τα windows λειτουργουν άριστα.

Θελω να ρωτησω αν υπαρχει τροπος να κανω  recovery το BIOS στην αρχικη κατασταση ;

Η μητρική μου είναι η MSI GF615M-P33 MS-7597 ver1.1 και χρησιμοποιεί AMI BIOS.

Ανοιξε το cpuz (αν δεν το εχεις κατεβασε το) και δες απο εκει αν εχεις την παλια version bios.

Δημοσ.

το BIOS περαστηκε κανονικα απο ότι βλέπω στο cpuz αλλα το προβλημα ειναι ότι δεν είναι το σωστό - ειναι δηλαδή corrupted BIOS.

Θελω να μαθω αν μπορω να το κανω recover στην αρχικη του κατασταση - χωρις να αλλάξω το chip του BIOS.

μέχρι στιγμής έχω βρει αυτές τις οδηγίες -  υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει κάτι παρόμοιο σε AMI BIOS σε μητρική MSI  ;

For AMI BIOS

Rename the desired AMI BIOS file to AMIBOOT.ROM and save it on a floppy disk. e.g. Rename A569MS23.ROM to AMIBOOT.ROM

Insert this floppy disk in the floppy drive. Turn On the system and press and hold Ctrl-Home to force update. It will read the AMIBOOT.ROM file and recover the BIOS from the A drive.

When 4 beeps are heard you may remove the floppy disk and restart the computer.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...