Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Γεια σου Νικ Λοιπον Κατ' αρχήν, τι είναι τα vrm? http://www.gamersnexus.net/guides/1229-anatomy-of-a-motherboard-what-is-a-vrm-mosfet Απλοϊκά, είναι τσιπάκια και πυκνωτές που ενδέχεται να ζεσταινονται αν δεν έχει κάποια heatsink η μητρική απάνω τους. Κατά δεύτερον, βλέπεις να είναι πρόβλημα θερμοκρασίας είτε στο cpu είτε στο σύστημα? Τι νόημα λοιπόν έχει να απαντήσω για την πάστα όταν στους 55 βαθμούς κλείνει? Νομίζω είναι ξεκάθαρο οτι είναι θέμα θερμοκρασίας Αν μπορείς απαντησέ μας αν έκανες όντως αλλαγή πάστας όταν τσέκαρες το CPU, επίσης σκέψου αν έβαλες πολύ πάστα και αν την κούμποσες σωστά. Μας ανέφερες στο 1ο ποστ οτι κλείνει στους 70 βαθμούς Κι αν δεν αντέχει η cpu τέτοια θερμοκρασία τότε είναι ελαττωματική. Όχι απαραίτητα , γενικά αρπάζει εύκολα θερμοκρασία η συγκεκριμένη CPU, ιδίως όταν είσαι με αερα και την τρέχεις στο 100% Το θέμα δεν είναι να αρχίσεις να βάζεις υδρόψυξη, ψύκτρες και ανεμιστήρες για να κατεβάσεις τη θερμοκρασία και τελικά να μην είναι αυτός ο λόγος. Θα μου πεις και να το κάνεις, κακό δεν είναι. Θα συμφωνήσω αλλά δυστυχώς δε μου περισεύουν χρήματα για κάτι που δεν είναι απαραίτητο. Συμφωνώ απόλυτα, δεν ανέφερα καθόλου να ξοδέψεις χρήματα για νέο εξοπλισμό. Απλά μια ΤΥΠΙΚΗ ροή αέρα χρειάζεται, δεν μιλάμε για τρελά πράγματα, 1-2 ανεμιστήρες με ανοιχτό το κουτί 'Όσο για το σύστημα, έχει μια ati 5570 όπως προανέφερα, 2 σκληρούς (ο ένας ssd), 2 dvd's (player & recorder) και 6 gb ram. Το m/b είναι Gigabyte GA-970A-D3. Γιατί, υπάρχει περίπτωση να προέρχεται από εκεί? Η μητρική φαίνεται οτι έχει heatsink στα VRms οπότε πρέπει να είσαι ΟΚ από εκει. Για να τελιώνο το ποστ Δεν έχω πάρει απαντήσεις 1. Το πρόβλημα άρχισε τώρα όταν ανέβηκαν οι θερμοκρασίες; Είχες και τον χειμώνα θέμα; 2. Με την αλλαγή πάστας πες μας τι έκανες. Άλλαξες πάστα αφού τσέκαρες οτι έχει; 3. Θελω να δοκιμάσεις κάτι, αφού μας απαντήσεις και για τα παραπάνω Πάρε ένα PC fan (αν δεν έχεις κάποιο να κάθετε, πάρε αυτό από το κουτί) και βάλτο να χτυπάει αέρα στην πίσω μεριά της μητρικής πίσω από το socket της μητρικής) Κάπως έτσι δηλαδή, http://i.imgur.com/Vd28XQD.png δεν χρειάζεται να το στηρίζεις τέλεια αφού για δοκιμή το θες, και τρέξε ότι stress test κάνεις συνήθως Περιμένω νεα σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikS Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Alx30, Για να απαντήσω στα γρήγορα σε 2-3 από τις ερωτήσεις σου: -Το πρόβλημα διαπιστώθηκε τώρα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρχε πριν κι απλά δεν είχε τύχει να στρεσάρω το σύστημα - Τους 70 βαθμούς τους έδειχνε το speedfun. Το cpu temp στο excel που ανέβασα - εάν είδες - λέει 55 όταν έκλεισε. - Όχι, δεν αντικατέστησα την πάστα. Είχα σκοπό να το κάνω αλλά μου φάνηκε άσκοπο για τους λόγους που προανέφερα στο προηγούμενο ποστ. Θα το κάνω όμως. Όπως επίσης θα προσπαθήσω να κάνω και αυτά που μου λες και θα σου πω. Πριν όμως θέλω κι εγώ να ρωτήσω κάτι. Ξέρω ότι το τροφοδοτικό κλείνει αυτόματα για να προστατέψει το σύστημα (overvoltage protection). Οπότε μια πιθανή εξήγηση θα ήταν αυτή. Αλλά όμως ποιο σύστημα κλείνει αυτόματα το pc όταν αυξάνει η θερμοκρασία της cpu ας πούμε? Σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilbabis Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Προσωπικά νομίζω πως κακώς εστιάζουμε στην θερμοκρασία, του επεξεργαστή τουλάχιστον. Ακόμη και στους 70 βαθμούς του επεξεργαστή δεν θα έπρεπε να κλείσει το συστημά σου, στην χειρότερη περίπτωση θα έκανε throttling ο επεξεργαστής για να ρίξει συχνότητα και ρεύματα. Η γνώμη μου είναι οτι το τροφοδοτικό σου δεν μπορεί να κρατήσει απόδοση σε full load του επεξεργαστή σου λόγω ρεύματος, είτε έχεις κλειστό το turbo είτε όχι. Αν μπορείς δοκίμασε με άλλο τροφοδοτικό. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Το τροφοδοτικό έχει θέμα, δεν έχει active pfc, βγάζει 30Α στις γραμμές 3.3 αλλά μόνο 17 σε κάθε μία απο τις 12. Στα comments στο newegg ένας είχε θέμα με 8800gtx φαντάσου. Είναι τροφοδοτικό προ 2006 και αν το δουλεύεις απο τότε όχι 440 δεν βγάζει, αλλά ούτε 300... Απλά αλλαγή ASAP και αν ξαναέχεις θέμα εδώ είμαστε. Πρόχειρα δες το με το CM αλλά μετά θα πρότεινα κάποιο άλλο 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilbabis Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Επίσης αν είσαι Θεσσαλονίκη και δεν έχεις άλλο τροφοδοτικό μπορούμε να βρεθούμε να δοκιμάσουμε με κάποιο δικό μου, για να γλιτώσεις έξοδα, αν δεν είναι τελικά η τροφοδοσία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikS Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Λοιπόν, έκανα τη δοκιμή με το Cooler Master. Αφού το έβαλα, με την ευκαιρία άλλαξα και πάστα στο cpu. Για κάποιο λόγο ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι με αυτό το τροφοδοτικό θα είχα καλύτερα αποτελέσματα. Τόσο, που πριν ξεκινήσω, έκανα enable και το Core Performance Boost στο Βιοs. Τελικά δε διαψεύτηκα. Το CM άντεξε και η διαδικασία τελείωσε μια χαρά. Max Core Temperature 61 βαθμοί. Το ίδιο μέτρησε και το Speedfun. btw. (το speedfun δίνει και μια ψηλότερη θερμοκρασία - Temp3 η οποία ξεπερνάει τους 70. Ξέρει κανείς τι είναι αυτή?). Μια τρανταχτή απόδειξη ότι δε μετράνε τα Watt στα τροφοδοτικά αλλά τα λοιπά χαρακτηριστικά τους. Κι η πλάκα είναι ότι το είχα βάλει αγγελία πολύ καιρό και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Καλύτερα γιατί θα το κρατήσω εγώ τώρα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να κάνω κάτι για να μειωθεί η θερμοκρασία αφού ούτε ανοιχτό θα έχω το κουτί, και ζέστες έρχονται. Σκέφτομαι να προσθέσω έναν ακόμη μεγάλο ανεμιστήρα. Εσείς τι λέτε? Ευχαριστώ όλους τους φίλους που βοήθησαν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilbabis Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Με stress test είχες θερμοκρασία max 61 βαθμούς φίλε μου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikS Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Με stress test είχες θερμοκρασία max 61 βαθμούς φίλε μου; Ναι. Είναι πάρα πολύ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilbabis Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Ναι. Είναι πάρα πολύ? Όχι σε καμία περίπτωση. Ιδανικό δεν το λες, λίγο πάνω του φυσιολογικού θα το χαρακτήριζα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikS Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Οπότε το αφήνω έτσι για την ώρα και το καλοκαίρι βλέπουμε. Να 'σαι καλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilbabis Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Τίποτα, για αυτό είμαστε εδώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AiWaaa Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Καλά εισαι ακόμα απλά καλοκαιράκι ισως ζοριστείς λιγακι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikS Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Έβαλα το καπάκι, τομ έβαλα και στη θέση του (σε κλειστό χώρο) και το ξανάτρεξα για να δω θερμοκρασίες. Φυσικά πιο πάνω. Το core temp έδειξε 68 βαθμούς θερμοκρασία του core. Μάλλον θα τον χρειαστώ τον έξτρα ανεμιστήρα. Τώρα, ξέρει κανείς τι είναι αυτό το temp3 που μετρά το cpufan και είναι 78 βαθμοί? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Vrm λογικά. Ψήνονται! Βάλε καναν ανεμιστήρα να ρίχνει πάνω τους! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AiWaaa Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Εισαι ψηλά στα cores χρειάζεσαι καλύτερο airflow. Το 78 λογικα ειναι θερμοκρασία σοκετ και το 66 τα vrm. Συνήθως η θερμοκρασια socket ειναι 10-12 βαθμους παραπάνω απο τα cores στους fx 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα