Προς το περιεχόμενο

Διακοπή λειτουργίας σε full load λόγω υπερθέρμανσης

nikS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

πριν λίγες μέρες διαπίστωσα ότι το pc μου υπερθερμαινόταν πολύ γρήγορα και έκλεινε όταν δούλευε σε full load για λίγη ώρα.

Ο επεξεργαστής είναι ο amd fx-8350 χωρίς overclocking και η κάρτα γραφικών μια ATI Radeon 5570.

Για ψύξη στον επεξεργαστή έχω μια zalman znps5x performa. Ξέρω ότι δεν είναι κι ό,τι καλύτερο αλλά το κουτί είναι ένα midi tower και δε χωράει και πολύ καλύτερη ψύκτα.

Τελευταίες δοκιμές έγιναν με ανοιχτό το κουτί κάτι όμως που δε βοήθησε ιδιαίτερα.

Η cpu μετά από 3 λεπτά πιάνει 61-62 βαθμούς. Μετά από 20-25 λεπτά σε full load και ενώ η θερμοκρασία είναι μεταξύ 65-70, το pc κλείνει. Πριν κλείσει δουλεύει κανονικότατα, χωρίς κολήματα και γενικά οτιδήποτε άλλο το οποίο θα μαρτυρούσε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Να διευκρινήσω εδώ ότι από το Bios δεν έχω κάνει κάποια ρύθμιση ώστε να γίνεται αυτό.

Επίσης, επιβεβαίωσα ότι υπάρχει θερμοαγώγιμη πάστα μεταξύ cpu και ψύκτρας.

Τις θερμοκρασίες τις μετράω με το speedfun.

Εμένα πάντως μου κάνει εντύπωση το ότι κλείνει με τόσο χαμηλή θερμοκρασία. Έχω ακούσει ότι και στους 100 βαθμούς λειτουργούν κανονικά.

Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν κλείνει λόγω υπερθέρμανσης της cpu ή αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα και δεν αντέχει το full load για αρκετή ώρα.

Σας στέλνω ένα screenshot 3 λεπτά πριν κλείσει μήπως και σας βοηθήσει να βγάλετε κάποιο συμπέρασμα.

post-84767-0-64715700-1431124625_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μέγιστη ασφαλής θερμοκρασία λειτουργίας του επεξεργαστή σου είναι 62 βαθμούς για τη cpu και 70 για το socket.

Τη θερμοκρασία σου να την κοιτάς με το hwmonitor,μόνο!

Αν μπορείς ανέβασε ένα screenshot με το πρόγραμμα που σου είπα και το κοιτάμε.

Επειδή κατά λάθος το δημιούργησα 2 φορές, καλύτερα o admin να το διαγράψει αυτό και να μεταφέρει την απάντηση του φίλου εδώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...