Προς το περιεχόμενο

VDSL 30Mps vs ADSL 24Mps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Έχω 24Mps σύνδεση στον ΟΤΕ με ταχύτητες :Bandwide Down/Up :15334 kbps /861kbps

Ουσιαστικά "κατεβάζω" σε 1.5Mps.

Εάν πάω σε VDSL 30Mps (δεν υποστηρίζεται παραπάνω στην περιοχή μου) θα δω αισθητή διαφορά στο download (upload δεν με απασχολεί)?

Ρωτάω γιατί η διαφορά κόστους είναι αρκετή και δεν ξέρω εάν αξίζει να πληρώσω παραπάνω ,για να κερδίσω μερικά kps μιας  μέχρι τωρα η γραμμή μου είναι σταθερή χωρίς προβλήματα αποσυνδέσεων .

Επίσης χρησιμοποιώ το modem του ΟΤΕ (ΖΤΕ σε PSTN) ,εάν βάλω άλλο θα κερδίσω σε ταχύτητα?

Ποιά έχετε να μου προτείνεται μέχρι 40 ευρώ?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εάν στην περιοχή σου έχει τοποθετήσει ο ΟΤΕ νέες καμπίνες και έχει ενεργοποιήσει το νέο δίκτυο, δηλαδή η καμπίνα να είναι συνδεδεμένη με οπτική ίνα με το ΑΚ, τότε μπορείς να έχεις και υψηλότερες ταχύτητες και από άλλους παρόχους όπως πχ από την Wind.

Εάν, όμως, δεν έχει εγκατασταθεί το νέο δίκτυο, μπορείς να πάρεις vdsl από το ΑΚ αλλά θα έχεις απώλειες ανάλογα με την απόσταση που είσαι από αυτό (vdsl από ΑΚ δίνουν οι Wind, Hol, Forthnet, εκτός από τον ΟΤΕ)

Ταχύτητα δεν κερδίζεις με άλλο modem αλλά με άλλο προφίλ από τον πάροχο. Η Forthnet πχ δίνει προφίλ 6 (μεγαλύτερες ταχύτητες) ενώ ο ΟΤΕ και άλλοι δίνουν 9 ή και 12, οπότε οι ταχύτητες πέφτουν. 

Δημοσ.

Ρώτα τους τι ταχύτητα σου εγγυώντα. Σε εμένα που κι εγώ έχω γραμμή 15-16 mbps μου είπαν ελάχιστη εγγυημένη 26. Βέβαια δεν το έκανα γιατί δεν μου χρειάζεται. Τις περισσότερες φορές κατεβάζω το βράδυ στο nas, οπότε το πρωί που ξυπνάω είναι έτοιμα. Βέβαια η vdsl έχει καλύτερο upload αν σου χρειάζεται.

Δημοσ.

και απο ρουτερ σε ρουτερ θα δεις διαφορα αλλα σχετικα μικρη.καταρχην μαθε αν θα παρεις vdsl απο kv ή απο το αστικο κεντρο.γιατι ειναι απο το αστικο κεντρο δυσκολο το 30 αρι αν τωρα παιζεις 15.το zte σε ολα οχι μονο σε ταχυτητα συγχρονισμου ειναι για πεταμα.καλο θα ηταν να παρεις κατι πιο καλο ασχετα αν θα βαλεις vdsl ή adsl.καi σε vdsl παιζει να σου δωσουν κανα zte.απλα αν καποια στιγμη ειναι να πας σε vdsl ετσι και αλλιως ασχετα αν θα ειναι σε μισο χρονο ή σε 2 χρονια εκει αξιζει να παρεις καποιο ρουτερ πχ draytek 2760 ή tp link 9980 που ειναι και adsl και vdsl.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...