Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ το σημειωσα. Θα κανω απο αυριο μια νεα αρχη με αυτο και βλεπουμε..... και αμα βρω καμια δυσκολια...... εδω θα ειμαι να σας πρηξω παλι ! χαχαχαχαχα :-D :-D :-D :-D

Κανένας δε θυμάται τα πάντα, ειδικά όταν έχεις περάσει από πολλά χωράφια.

Κάποιοι έχουν την ικανότητα να θυμούνται πολύ καλύτερα, αυτό είναι κάπως χρήσιμο και σίγουρα εντυπωσιακό αλλά δε μπορώ να πω με τίποτα πως είναι απαραίτητο.

Το ζητούμενο είναι το ίδιο όπως όταν δίνεις μάθημα με ανοιχτά βιβλία: αρκεί να ξέρεις τι έχει μέσα το βιβλίο και πού, μετά μπορείς να το βρεις και να το κοιτάξεις.

Χμ..... Καταλαβαινω. Αυτα που μου ειπατε μπορω να πω οτι μου δωσανε μια νεα "ιδεα" για τον προγραμματισμο. Θα δω ομως πως θα φτασω στην υλοποιηση. Στα μαθηματικα ειμαι αθλιος. Εντελως αθλιος. δεν μπορω να κρατησω αριθμους και να κανω δυσκολες πραξεις. Αλλα εχω παρα πολυ καλη μαθηματικη σκεψη(ξερω ειναι χαζο). Μπορω να υπολογισω σχεδον τα παντα με τον μαθηματικο τροπο σκεψης μου. Διαβασα οτι στον προγραμματισμο δεν χρειαζετε τοσο πολυ να ξερεις μαθηματικα(μεχρι ενα σημειο βεβαια) οσο το να εχεις μαθηματικη σκεψη. Και επιδη οι υπολογιστες ειναι κατι που αγαπαω παρα πολυ..... θελω να ξανα προσπαθησω.... και ο θεος βοηθος ! χαχαχα

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα μου φαίνεται ότι είναι όπως μια ξένη γλώσσα.

Αν διαβάσεις ένα βιβλίο με λεξιλόγιο και τη γραμματική αγγλικών, δεν σημαίνει ότι μπορείς να μιλήσεις.

Όταν ξεκινήσεις να φτιάχνεις προτάσεις, αρχίζεις να θυμάσαι και τα ρήματα λέξεις κλπ αλλά δεν σου μένουν όλα αν δεν τα χρησιμοποιείς.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα σας ! Εχω μια ερωτιση. προφπαθω να μαθω C++ που θελω μεσω βιβλιων αλλα και μεσω internet και εχω θεματα. Πρωτον δεν καταλαβαινω τα παντα 100%, και κυριο μου προβλημα, ειναι οτι μετα τα ξεχναω. ξεχναω ορολογιες κωδικες. Τα παντα. Σας συμβαινει και εσας αυτο ?? kai an NAI, pvw to "πολεματε" ???

Συμβαίνει πάντα, για αυτό ανεξαρτήτως εμπειρίας, προσπάθησε να τεκμηριώνεις τον κώδικα που γράφεις με σχόλια (στην αρχή θα είναι πυκνά, με τον καιρό όμως θα αρχίσεις να σχολιάζεις "την ουσία" του κώδικα σου και τα κρίσιμα σημεία (είσοδος, έξοδος, ειδικές περιπτώσεις κλπ)), θα σε βοηθήσει πολύ και κατά την εκμάθηση της γλώσσας αλλά και μετέπειτα όταν χρειασθεί να βελτιώσεις, να διορθώσεις ή να επεκτείνεις τον κώδικα των εφαρμογών σου (ακόμα και αν έχει περάσει πολύς καιρός από την κατασκευή τους).

Δημοσ.

Συμβαίνει πάντα, για αυτό ανεξαρτήτως εμπειρίας, προσπάθησε να τεκμηριώνεις τον κώδικα που γράφεις με σχόλια (στην αρχή θα είναι πυκνά, με τον καιρό όμως θα αρχίσεις να σχολιάζεις "την ουσία" του κώδικα σου και τα κρίσιμα σημεία (είσοδος, έξοδος, ειδικές περιπτώσεις κλπ)), θα σε βοηθήσει πολύ και κατά την εκμάθηση της γλώσσας αλλά και μετέπειτα όταν χρειασθεί να βελτιώσεις, να διορθώσεις ή να επεκτείνεις τον κώδικα των εφαρμογών σου (ακόμα και αν έχει περάσει πολύς καιρός από την κατασκευή τους).

Εμένα μου φαίνεται ότι είναι όπως μια ξένη γλώσσα.

Αν διαβάσεις ένα βιβλίο με λεξιλόγιο και τη γραμματική αγγλικών, δεν σημαίνει ότι μπορείς να μιλήσεις.

Όταν ξεκινήσεις να φτιάχνεις προτάσεις, αρχίζεις να θυμάσαι και τα ρήματα λέξεις κλπ αλλά δεν σου μένουν όλα αν δεν τα χρησιμοποιείς.

Εχω θεμα δεν ξερω. Μια ξενη γλωσσα δεν μου φαινεται τοσο δυσκολη γιατι θα βαλω παραδειγμα(οπως και εχω κανει για να μαθω Αγγλικα) μια Αγγλικη ταινια και σιγα σιγα θυμαμε λεξεις κ.τ.λ Και με σκληρη δουλεια θα τα καταφερω καπως. Εδω παω να διαβασω το βιβλιο και δεν ξερω... παθαινω μπλκαουτ μονο που το διαβαζω.... δεν ξερω.....  γιατι και με το βιβλιο του Bjarne Stroustrup δεν καταλαβαινω τιποτα, και οταν καταλαβαινω κατι το ξεχναω.... Μαλλον πρεπει να παρω καποιον δασκαλο διαφορετικα, δεν το βλεπω να κανω κατι στον τομεα του προγραμματισμου που τοσο μ'αρεσει, και τσαμπα σας πρηζω και σας :fear:

Δημοσ.

Εχω θεμα δεν ξερω. Μια ξενη γλωσσα δεν μου φαινεται τοσο δυσκολη γιατι θα βαλω παραδειγμα(οπως και εχω κανει για να μαθω Αγγλικα) μια Αγγλικη ταινια και σιγα σιγα θυμαμε λεξεις κ.τ.λ Και με σκληρη δουλεια θα τα καταφερω καπως. Εδω παω να διαβασω το βιβλιο και δεν ξερω... παθαινω μπλκαουτ μονο που το διαβαζω.... δεν ξερω..... γιατι και με το βιβλιο του Bjarne Stroustrup δεν καταλαβαινω τιποτα, και οταν καταλαβαινω κατι το ξεχναω.... Μαλλον πρεπει να παρω καποιον δασκαλο διαφορετικα, δεν το βλεπω να κανω κατι στον τομεα του προγραμματισμου που τοσο μ'αρεσει, και τσαμπα σας πρηζω και σας :fear:

Καλημέρα.... είπα να κάνω ποστ και γω μιας και είχα/έχω παρόμοιο πρόβλημα με εσένα...σε άλλη πιο εύκολη γλώσσα βέβαια.

Πήρα βιβλία είδα tutorials και δεν μπορούσα να τα θυμάμαι με τίποτα. Ακόμα και ένα κομμάτι κώδικα με μερικές γραμμές που δουλεύα συχνά για μήνες δεν μου έμενε .... γιαυτό προσέλαβαν έναν δασκαλο να μου κάνει μαθήματα. ..και των ίδιο κώδικα και άλλους μπορώ να τα γράφω πλέων χωρίς πρόβλημα και τα θυμάμαι μια χαρά. Ξέρω ίσως να μην έχουμε το ίδιο "πρόβλημα " αλλά ίσως είμαστε τύποι που θέλουμε να μας τα εξηγεί κάποιος αντί να τα διαβάζουμε. ..

Καλή επιτυχία :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...