Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας ! Εχω μια ερωτιση. προφπαθω να μαθω C++ που θελω μεσω βιβλιων αλλα και μεσω internet και εχω θεματα. Πρωτον δεν καταλαβαινω τα παντα 100%, και κυριο μου προβλημα, ειναι οτι μετα τα ξεχναω. ξεχναω ορολογιες κωδικες. Τα παντα. Σας συμβαινει και εσας αυτο ?? kai an NAI, pvw to "πολεματε" ???

Δημοσ.

Παράλληλα μ' αυτά που διαβάζεις θα πρέπει να κάνεις πράγματα μόνος σου -- να βάζεις αυτά που διάβασες σε εφαρμογή. Αν δεν το κάνεις αυτό δεν πρόκειται να σου μείνουν οι γνώσεις που θες. Το κάνεις; Αν θέλεις δώσε μας μια ιδέα.

Πέρα απ' αυτό η μελέτη είναι σαν όλα τα υπόλοιπα πράγματα με τα οποία καταπιάνονται οι άνθρωποι: όσο περισσότερο το κάνεις και όσο πιο μεθοδικά (π.χ. όχι facebook ανοιχτό ταυτόχρονα) τόσο καλύτερος γίνεσαι σ' αυτό. Αν επιμείνεις λοιπόν τότε θα δεις βελτίωση στην ικανότητά σου να απορροφάς πληροφορίες άσχετα από το αν τώρα το χεις ή δεν το χεις.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μπορέσεις να θυμάσαι πράγματα στο προγραμματισμό και να μπορέσεις να τα εφαρμόσεις στην δόμηση ενός προγράμματος έχει ως βασική προϋπόθεση την εξάσκηση. Αν διαβάζεις απο το ιντερνετ και απο βιβλία και αποφεύγεις το κομμάτι της εξάσκησης δεν θα μάθεις ποτέ ούτε θα σου μείνουν οι ορολογίες που λες. Ότι διαβάζεις και μαθαίνεις προσπάθησε να το εφαρμόζεις μέσω ενος editor της επιλογής σου, έτσι μόνο θα εντρυφήσεις στο τομέα του προγραμματισμού. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι παιδέψου μέχρι να το καταλάβεις και μη προχωράς παρακάτω. Τέλος, επειδή κάνεις C++ όπως είπες αν τη κατανοήσεις σ'ένα βαθμό μπορείς να μάθεις και άλλες αντικειμενοστρεφής γλώσσες όπως η Java πολύ πιο εύκολα. Καλή συνέχεια, και εξάσκηση :)

Επεξ/σία από kraken92
  • Like 1
Δημοσ.

Αμα διαβαζεις βιβλια και αρθρα πανω σε c++  σε φαση οπως διαβαζες ιστορια στο λυκειο, δεν θα καταλαβεις τα μισα και δεν θα σου μεινει τιποτα.

Πρεπει να διαβασεις τα βασικοτατα, μετα να αρχισεις να προγραμματισεις, και μετα να διαβασεις πιο ειδικα ας πουμε βιβλια και παραλληλα να τα εφαρμοζεις. 

Πχ αμα θελεις να μαθεις για τα interfaces λογου χαρη, ψαξε ενα αρθρο που να εξηγει γενικα, μετα βρες ενα κομματι κωδικα που να τα εχει και καταλαβε το, μετα γραψε μονος σου ενα μικρο app, και στο τελος διαβασε το αρθρο η βιβλιο που αναλυει σε μεγαλυτερο βαθος. Αμα πας κατευθειαν στο τελικο αρθρο απλα χανεις τον χρονο σου.

Δημοσ.

Οπως τονισαν και οι υπολοιποι:

In theory, there is no difference between theory and practice, but not in practice.

(Jan L. A. van de Snepscheut)

• Like 1
Δημοσ.

Ό,τι είπαν οι προηγούμενοι συν ό,τι αυτό είναι φυσιολογικό. Ειδικά στο στάδιο που είσαι

απλά προχωράς και δουλεύεις ότι κατανόησες από το βιβλίο. Το βιβλίο είναι εκεί για να

το ξαναδιαβάσεις αργότερα. Και δύο και τρεις φορές. Το πρώτο βιβλίο για C το ξέθαβα

και περνούσα ώρες μαζί του μέχρι και πρόπερσι (3 χρόνια).

Δημοσ.

Αρκει να εχεις λιγεσ γνωσεις παρομοιες της γ΄λυκειου στον προγραμματισμο και πρωτα μπαίνεις σε εφαρμογη/ασκηση και μετα ψαχνεις τι χρειαζεσαι.Μόνο στον προγραμματισμο πρωτα πας στις ασκησεις και μετα στην θεωρία.

• Moderators
Δημοσ.

Μόνο στον προγραμματισμο πρωτα πας στις ασκησεις και μετα στην θεωρία.

??????

Δημοσ.

Συγγνωμη για την αργοπορια μου να απαντησω.

Εχω κατσε και εχω διαβασει αρκετες ωρες C++. Εκανα μικρα δικα μου προγραμματακια(χαζομαρες οπως να πατας και να ανοιγει ενα cmd με κειμενο) και διαφορα τετια. ΤΟ θεμα μου ειναι το εξης. Οτι προχωραω παραδειγμα και ξεχναω τα προηγουμενα. γυριζω πισω, τα ξανα διαβαζω παω μετα παραδειγμα την επομενη μερα, και δεν θυμαμε παλι πραγματα. Και ειναι και αρκετα αυτα :( Ισως πρεπει να κανω περισσοτερη αναλυση... τι να πω..... Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας !!!! :) :) :)

Y.Γ Ξερεται καποιο καλο μεταγλωττιστή(C++) για linux & Windows 8.1 ??

Δημοσ.

Συγγνωμη για την αργοπορια μου να απαντησω.

Εχω κατσε και εχω διαβασει αρκετες ωρες C++. Εκανα μικρα δικα μου προγραμματακια(χαζομαρες οπως να πατας και να ανοιγει ενα cmd με κειμενο) και διαφορα τετια. ΤΟ θεμα μου ειναι το εξης. Οτι προχωραω παραδειγμα και ξεχναω τα προηγουμενα. γυριζω πισω, τα ξανα διαβαζω παω μετα παραδειγμα την επομενη μερα, και δεν θυμαμε παλι πραγματα. Και ειναι και αρκετα αυτα :( Ισως πρεπει να κανω περισσοτερη αναλυση... τι να πω..... Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας !!!! :) :) :)

Y.Γ Ξερεται καποιο καλω μεταγλωττιστή για linux ??

Αυτό εμένα μου λέει ότι ίσως να βάζεις τον κώδικα για να κάνει κάτι, αλλά να μην αντιλαμβάνεσαι το γιατί δουλεύει.

Τι κάνει ακριβώς δλδ. Το να μην θυμάσαι ακριβώς μία ολόκληρη λειτουργία είναι λογικό, αλλά ο προγραμματισμός δεν είναι να γράψεις την εντολή, αλλά να μπορείς να σκεφτείς την λύση σε ένα πρόβλημα, τα βήματα. Μετά για το γράψιμο των εντολών... γι'αυτό είναι και τα reference guides.

Δημοσ.

Αυτό εμένα μου λέει ότι ίσως να βάζεις τον κώδικα για να κάνει κάτι, αλλά να μην αντιλαμβάνεσαι το γιατί δουλεύει.

Τι κάνει ακριβώς δλδ. Το να μην θυμάσαι ακριβώς μία ολόκληρη λειτουργία είναι λογικό, αλλά ο προγραμματισμός δεν είναι να γράψεις την εντολή, αλλά να μπορείς να σκεφτείς την λύση σε ένα πρόβλημα, τα βήματα. Μετά για το γράψιμο των εντολών... γι'αυτό είναι και τα reference guides.

Οχι, γραφω τις εντολες, ξερω τι ειναι αλλα οταν θα χρειαζετε να τα ξανα χρεισημοποιησω..... δεν θυμαμε τι να γραψω. Οι εντολες εχουν φυγει απο το κεφαλι και ανοιγω παλι το βιβλιοsite και αρχιζω ξανα το μαθημα. Και μετα αυτο ξανα απο την αρχη.

Αρα δηλαδη και εσεις δεν θυμαστε τις εντολες ?? Γιατι αμα ΝΑΙ, τουλαχιστον εχω παρηγορια :)

Ετσι οπως το ειπες παντως θα το ψαξω να δω.... ισως να το βλεπω λαθος το ολο θεμα

Ερωτηση: Ειπατε για reference guides. Μπορω να εχω μια τετια για να θυμαμε τους κωδικες ?? 

Δημοσ.

Κανένας δε θυμάται τα πάντα, ειδικά όταν έχεις περάσει από πολλά χωράφια.

Κάποιοι έχουν την ικανότητα να θυμούνται πολύ καλύτερα, αυτό είναι κάπως χρήσιμο και σίγουρα εντυπωσιακό αλλά δε μπορώ να πω με τίποτα πως είναι απαραίτητο.

Το ζητούμενο είναι το ίδιο όπως όταν δίνεις μάθημα με ανοιχτά βιβλία: αρκεί να ξέρεις τι έχει μέσα το βιβλίο και πού, μετά μπορείς να το βρεις και να το κοιτάξεις.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...