johnyb98 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Πρόκειται για ένα laptop 15". Συγκεκριμένα το ACER WLMi5513. Θέλω να πάρω μία βαση για τις θερμοκρασίες και θα ήθελα κάποιες προτάσεις. Budget:20-25€. p.s. Guys, sorry αν η ερώτηση δεν υφίσταται... Υπάρχουν και κάποιες με ρυθμιστή ανεμιστήρα; Αν ναι, τις προτείνετε ή είναι καλύτερες αυτές που έχουν μία ταχύτητα στον ανεμιστήρα; Ευχαριστώ!
corsair04 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 άσε την βάση λαπτοπ να πάρεις !! αυτή έχει και θύρες usb
johnyb98 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Μάλλον δεν ξέρω αρκετά Αυτή δεν είναι βάση laptop; Και γω αυτό εννοούσα.
SPANK Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δεν χρειάζεται να πάρεις κατι τοσο ακριβό μια απλή βάση οπως αυτη https://www.skroutz.gr/s/5200482/CoolerMaster-Breeze-OMNCPK16.htmlκαι https://www.skroutz.gr/s/2830451/CoolerMaster-NotePal-CMC3.html ειναι μια χαρά , το βασικό ειναι να κοιτάξεις να καθαρίσεις το ανεμιστηράκι του laptop για αρχή και να αλλάξει και πάστα και μετα αγοράζεις και μια βάση
corsair04 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Μάλλον δεν ξέρω αρκετά Αυτή δεν είναι βάση laptop; Και γω αυτό εννοούσα. βάση στήριξης laptop με ανεμιστηρακια είναι που αυξομειώνουν την ταχύτητα και έχουν και θύρες usb
johnyb98 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δεν χρειάζεται να πάρεις κατι τοσο ακριβό μια απλή βάση οπως αυτη https://www.skroutz.gr/s/5200482/CoolerMaster-Breeze-OMNCPK16.htmlκαι https://www.skroutz.gr/s/2830451/CoolerMaster-NotePal-CMC3.html ειναι μια χαρά , το βασικό ειναι να κοιτάξεις να καθαρίσεις το ανεμιστηράκι του laptop για αρχή και να αλλάξει και πάστα και μετα αγοράζεις και μια βάση Αυτά τα έκανα πριν 1 μήνα περίπου. Και από τότε το laptop δεν έχει δουλέψει πολύ. Οπότε, εσωτερικά, είναι ok. Απλά, λόγω του ότι μπήκε Μάης, το ενεμιστηράκι άρχισε τις κραυγές. Οπότε, πρέπει να πάω καί σε μία βάση για να πάρω τα μέγιστα που μπορώ από άποψη θερμοκρασιών. Νομίζω ότι δε μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο. Καθαρισμός ανεμιστήρα + νέα πάστα + βάση = max minimum θερμοκρασίας.
corsair04 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 έπρεπε να το λαδώσεις λίγο το ανεμιστηρακι με λίγο λάδι μηχανής και φωνάζει ότι θέλει αλλαγή
SPANK Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Ωραία παρε μια απο τις παραπάνω βάσεις δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλα χρήματα , απο θερμοκρασίες πως εισαι ?
johnyb98 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 απο θερμοκρασίες πως εισαι ? Δεν έχω βάλει κάποιο util για έλεγχο. Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι ελαφρύ και καλό, πολύτιμη βοήθεια. Το μόνο που έχω και βγάζω κάποια συμπεράσματα, είναι το Sentinel για τον σκληρό. Μέχρι πριν λίγο καιρό (μέσα Απριλίου), ο δίσκος έφτανε max περίπου 37-38C σε, κατά μέσο όρο, 1 ώρα λειτουργίας. Τώρα, στα 10' πιάνει 41C. Οπότε, καταλαβαίνετε, ότι πρέπει να πάρω τη βάση. και έχουν και θύρες usb Το έχω αρκετό καιρό απορία. Και μιά και το 'φερε η κουβέντα... Αυτές οι επιπλέον θύρες USB, δε θα επιβαρύνουν την απόδοση ισχύς του laptop; Το δικό μου έχει 3 USB. Υποτίθεται ότι είναι για 3 περιφερειακές συσκευές. Αν, φυσικά, δουλεύουν ταυτόχρονα καί οι τρεις, και δίνουν μέσω USB ρεύμα στις συσκευές. Δεν είναι π.χ. printer, που έχει εξωτερική τροφοδοσία. Αν υποθέσουμε, λοιπόν, ότι καί οι τρεις του laptop είναι συνδεδεμένες και δίνουν ρεύμα (εκ των πραγμάτων θα δίνει η μία ρεύμα στη βάση), πώς γίνεται να συνδέσω καί άλλες δύο συσκευές στη βάση; Έτσι, για να μαθαίνουμε. έπρεπε να το λαδώσεις λίγο το ανεμιστηρακι με λίγο λάδι μηχανής και φωνάζει ότι θέλει αλλαγή Το ανεμιστηράκι προσπάθησα να το ανοίξω για λάδωμα όταν το καθάρισα, και πριν το επανατοποθετήσω. Αλλά είναι από εκείνα που είναι σφραγισμένα. Και αν αρχίσουν να σκούζουν, πας γι' άλλο. Το καινούριο:€25,00.
corsair04 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 πόσο να την επιβαρύνουν hub είναι και το ανεμηστιρακια ανοίγει απλά πρέπει να βγάλεις την μαύρη ταινία και έχει δυο βιδάκια
SPANK Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Θερμοκρασίες θα δείς με το hwmontior οσο για το ανεμιστηράκι αν κάνει θόρυβο τοτε σημαίνει οτι κατι δεν πάει καλα , καλύτερα να εχεις στο μυαλό σου αγορά αλλου
johnyb98 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Θα δω με το hwmonitor και θα ανεβάσω αύριο αποτελέσματα. Αν τελικά το ανοίξω, και το λαδώσω, όπως λέει o corsair, δε θα έχω τα ίδια αποτελέσματα με καινούριο;
corsair04 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 εάν λαδωθεί θα είναι καλύτερα μην αγοράζεις άλλο το laptop είναι του 2006 μια βάση και είσαι εντάξει αύριο έχει crazysunday μπορεί να βρεις καμιά φθηνή .
johnyb98 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 και το ανεμηστιρακια ανοίγει απλά πρέπει να βγάλεις την μαύρη ταινία και έχει δυο βιδάκια Ξέρω την περίπτωση που λες. Έχω ανοίξει τέτοια ανεμιστηράκια. Το δικό μου είναι κάτι που είδα πρώτη φορά. Δεν έχει τέτοια ταινία, ούτε και τα δύο βιδάκια που το κρατάνε. Είναι κάτι σαν σφραγισμένο. Θα ρίξω άλλη μιά ματιά. Αν και δεν νομίζω. Ευτυχώς δε χρειάζεται να λύσω πολύ το laptop. Βγάζω από κάτω ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικού που το κρατάνε 2-3 βίδες και αμέσως βλέπω το ανεμιστηράκι. Θα κάνω άλλη μία προσπάθεια. Θερμοκρασίες: Άνοιξα ff και για δοκιμή μία καρτέλα με G+ και άλλες τρεις καρτέλες με UTube να παίζουν ταυτόχρονα. Το ανεμιστηράκι πήρε φωτιά!! Εδώ καί τα αποτελέσματα. Για να δώσω και περισσότερα στοιχεία, αυτή η εγκατάσταση είναι η πρώτη που έχω κάνει από τότε που πήρα το laptop. Μιλάμε για XP 7 ετών. Είναι πολύ βεβαρυμένο το λειτουργικό. Προγράμματα, registry, κ.λπ. Έχει πάνω πολλά προγράμματα με πολλές παραμετροποιήσεις και ούτε για αστείο για format. Άλλωστε δε νομίζω ότι αξίζει, αφού σε λίγο καιρό μάλλον θα πάω γιά νέο laptop. Απλά, επειδή δεν ξέρω πότε, καλό είναι να προστατέψω αυτό με μία βάση. p.s. Όταν άλλαξα πάστα σε CPU+GPU πριν ένα μήνα έβαλα και shims στο κάθε chip. Εδώ τα αποτελέσματα με τις 4 καρτέλες ανοιχτές στον ff, και ταυτόχρονα άνοιξα και ένα Thunderbird. Αυτά για να δούμε τις θερμοκρασίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα