ATHensDJ Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Καλησπέρα σε όλους,Νέος είμαι εδώ στο φόρουμ, πολλή ωραίες πληροφορίες, Bravo σε όλους που βοηθάνε!!!Είμαι με την Forthnet αρκετά χρονιά και δεν είμαι ικανοποιημένος με ταχύτητα 6/24 και δεν υποστηρίζουν VDSL στην γειτονιάμου, Νέα Φιλοθέη, Αμαρουσίου. Πιο συγκεκριμένα μένω απέναντι από την κεντρική πύλη του Ολυμπιακού Σταδίου στα παλιάμαρμαράδικα αν έχετε υπόψιν?Ισχυρίζεται η Forthnet ότι είμαι με χαλκό από το σπίτι απευθείας μέχρι (όχι μέσω καφαο) το Α/Κ Χαλανδρίου που ανήκω και ότι ο ΟΤΕ δεν έχει FTTC καμπίνα στην γειτονιά μου και δεν θα δούλεψη το VDSL και ότι μου λένε ότι θέλω να ακούσω για να μου πάρουν την υπογραφή και θα με κάνουν υποβάθμιση σε ADSL γιατι δεν θα δουλευη το VDSL. Βασικά κολπάκια για να με κάνουν πελάτη.Δεν ξέρω πιο να πιστέψω...??? Εγώ θέλω 50αρι και Ο ΟΤΕ λέει έχει μόνο 30αρι διαθέσιμο και θα πιάνω 29,5 στα 30. Τώρα που έψαχνα χάρτη FTTC βλέπω οτι η πιο κοντινή καμπίνα είναι στην Λ.Κηφισίας κοντά στο Golden Hall που είναι μακριά για VDSL κατά την γνώμη μου. Τώρα πως διαφημίζουν όλες η εταιρίες έχουν VDSL και η Forthnet όχι, δεν μπορώ να καταλάβω.Ένα φιλαράκι 300 μέτρα πιο κάτω από έμενα έχει 50αρι και πιανη 30. Κάτι δεν πάει καλά γιατί από τι έχω καταλάβει εδώ στο φόρουμ όλοι έχετε ταβάνι αποτελέσματα. Η Wind ισχυρίζεται 40/50... Από τιμή καλά είναι Forthnet 29.90 με απλό πακέτο Novaγια πάντα. Άλλα θέλω αστραπή internet.Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν χρήσιμη.Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας...!!!
makfil Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Από την καταγραφή των νέων καμπινών που έχω κάνει στην περιοχή, έχει μια στη γωνία Αγίου Όρους και Δωριέων και τα μαρμαράδικα δεν είναι μακρυά. Νομίζω, όμως, ότι έχει άλλη μια Αγίου Όρους και Πάτμου, δηλαδή ακριβώς στα μαρμαράδικα. Μπορείς να επιβεβαιώσεις την ύπαρξη των καμπινών που ανήκουν στο νέο δίκτυο του ΟΤΕ (ΑΚ Χαλανδρίου) και ενεργοποιήθηκε τον ΙΟΥΝ 2013. Εάν συνδέεσαι σε μια από αυτές τις καμπίνες, που είναι το πιθανότερο, η Wind, η Hol και φυσικά ο ΟΤΕ μπορούν να σου δώσουν vdsl από αυτές, με διαφορετικά κοστολόγια η κάθε μια. Η Forthnet δεν δίνει vdsl από καμπίνα για λόγους πολιτικής (ήμουν και εγώ σ' αυτήν για πάρα πολλά χρόνια αλλά έκανα φορητότητα στην Wind και έχω vdsl από την καμπίνα που είναι στα 80 μ.) 1
NikosKallithea Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 "Ένα φιλαράκι 300 μέτρα πιο κάτω από έμενα έχει 50αρι και πιανη 30. Κάτι δεν πάει καλά γιατί από τι έχω καταλάβει εδώ στο φόρουμ όλοι έχετε ταβάνι αποτελέσματα. Η Wind ισχυρίζεται 40/50..." Είναι απλα τα πράγματα το πιθανότερο ειναι να μην υπάρχουν καμπίνες και να σας δίνουν "50αρι" απο το κέντρα (κοροϊδία δηλαδή) για να μην χάσουν τα συμβολαια Μονο στο σιτε του οτε μπορείς να δεις τι διαθεσιμότητα έχεις, τα υπόλοιπα που λενε οι εταιρείες ειναι μπαρούφες.
ATHensDJ Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Ευχαριστώ πολλή για της γνώμες σάς!!! Βλέπω ένα χαρτί με καμπίνες online, έχω μια 100 μέτρα(Αγίου Όρους και Δωριέων) από το σπίτι, μια 200 μετρά (Παγγαίου κ Ζιριας) και άλλη μια 300 μέτρα (Αγίου Όρους και Πάτμου). Αυτή είναι του οτε??? Δεν θέλω να πιαστώ κότσος από τον ΟΤΕ. Και αυτή 200 μέτρα πιο κάτω είναι 50 μετρά από το φιλαράκι μου, γιατι εχει 30/50 ? Αν κατάλαβα καλά γιατί είμαι ομογενής ο οτε μου είπε δεν συνεργάζονται vdsl με Wind κλπ. Και ότι έχουν δικές τούς ιδιοκτήτες υπαίθριες καμπίνες όλες η εταιρίες??? Θέλω να συνδεθώ με οτε γιατί θέλω και οτε δορυφορική τηλεόραση αλλιώς οποία εταιρία και να είναι δεν με επηρεάζει. Άλλα να εχω ταβάνι ταχύτητα. Και ξανά ευχαριστώ!!!
makfil Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Εάν εννοείς ότι είδες το χάρτη fttxgr.eu, έχει όλες τις νέες καμπίνες του ΟΤΕ και ειδικά της περιοχής σου (έχω στείλει σ' αυτόν που ανέβασε το χάρτη τις θέσεις όλων των νέων καμπινών που έχω καταγράψει από το 2012). Δεν σου είπα την 392 Παγγαίου και Ζήριας γιατί είπες ότι μένεις στα μαρμαράδικα και αυτή είναι αρκετά μακριά. Το νέο αυτό δίκτυο ενεργοποιήθηκε τον ΙΟΥΝ 2013 και από αυτό, δηλαδή από καμπίνα, δίνουν vdsl ο ΟΤΕ και η Wind (η Hol δεν δίνει στην περιοχή αυτή για ανεξήγητο λόγο ενώ σε άλλες περιοχές δίνει). Εάν μένεις σε πολυκατοικία, θα πας στο υπόγειο που βρίσκεται ο κατανεμητής του ΟΤΕ και θα διαβάσεις τον αριθμό της καμπίνας από την οποία συνδέεται η πολυκατοικία. Και εγώ πήρα vdsl από αυτό το δίκτυο (από Wind 50/5, δηλαδή 50DL και 5 UL) τον ΙΑΝ 2014. Ο ΟΤΕ δίνει δύο πακέτα, 30 και 50, με διαφορετικές τιμές, φυσικά, ενώ η Wind μόνο 50 αλλά πολύ φτηνότερα (20+10 το πρώτο διάστημα αλλά μετά τη λήξη του χρόνου δέσμευσης ανεβάζει λίγο το τιμολόγιο). Κανένας δεν έχει vdsl 30/50, Εάν ο φίλος σου έχει βάλει ΟΤΕ θα έχει είτε 30 είτε 50. Ο ΟΤΕ σου λέει ότι δεν συνεργάζεται με την Wind αλλά αυτό είναι ψέμα αφού πάρα πολλοί συνδρομητές, όπως εγώ, έχουν vdsl από καμπίνα του ΟΤΕ με την Wind, που είναι πιο φτηνή. Οι καμπίνες σε όλη την Ελλάδα ανήκουν στον ΟΤΕ αλλά αυτός υποχρεούται να δίνει vdsl στους συνδρομητές των άλλων παρόχων. Μπορείς να πάρεις vdsl από την Wind και δορυφορική από τον ΟΤΕ. Μην νομίσεις ότι θα σου κάνει καλλίτερη προσφορά αν πάρεις και τα δύο από τον ΟΤΕ. Η απόφαση, βέβαια, είναι δική σου. 1
ATHensDJ Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Είμαι ακριβός Νίκης κ Ελευθερίας γωνία. Η Δωριέων είναι πιο κοντά. Κοίταξα τα νούμερα στο κουτί της πολυκατοικίας και γραφεί (κκ 393-14-15) . Μπορείτε να μου πείτε σε πιο δρόμο είναι αυτή η καμπίνα? Άμα πάρω σκέτη τηλεόραση οτε ειναι 27,90. Άμα πάρω και vdsl πάει στα 17,90 tv. Είναι ακριβό του οτε vdsl 36,90 για 30αρι και 39,90 για 50 αρι. Δεν πολλή γουστάρω τον οτε εδώ που τα λέμε, ποίος θα έχει καλύτερο service Wind or Ote? Έχω τρεις μήνες να αποφασισο για να ληξη το συμβόλαιο forthnet-nova αλλιώς 75 ευρο τέλη αποσύνδεση ! Ευχαριστώ πολλή για το πολύτιμων χρόνο σάς
makfil Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 1. Μάλλον η 393 (Άγ. Όρους και Δωριέων) είναι η πιο κοντινή σ' εσένα αλλά μπορεί να παίρνεις και από άλλη. Τα στοιχεία που γράφεις είναι η διαδρομή και όχι η καμπίνα. Ξανακοίταξε τον κατανεμητή και πρέπει να γράφει είτε την 393 είτε την 392 (Νίκης και Σαλίβερου). 2. Δεν μπορώ να πω τι συμφέρει περισσότερο και το μόνο που ξαναλέω είναι ότι η Wind έχει το 50άρι στα 20+10. με βάση αυτό, κρίνεις και αποφασίζεις τι θέλεις να κάνεις. Πάντως, έχεις περιθώριο σκέψης αρκετό.
ATHensDJ Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Σας ευχάριστο όλους πάρα πολλή για την βοήθεια σας...!!!
jkoukos Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 1. Μάλλον η 393 (Άγ. Όρους και Δωριέων) είναι η πιο κοντινή σ' εσένα αλλά μπορεί να παίρνεις και από άλλη. Τα στοιχεία που γράφεις είναι η διαδρομή και όχι η καμπίνα. Ξανακοίταξε τον κατανεμητή και πρέπει να γράφει είτε την 393 είτε την 392 (Νίκης και Σαλίβερου). Τα στοιχεία που γράφει (393-14-15) είναι ο αριθμός της καμπίνας (393) και οι οριολωρίδες (14 και 15) μέσα σε αυτήν, στις οποίες συνδέεται το καλώδιο από τον κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής του.
makfil Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Τα στοιχεία που γράφει (393-14-15) είναι ο αριθμός της καμπίνας (393) και οι οριολωρίδες (14 και 15) μέσα σε αυτήν, στις οποίες συνδέεται το καλώδιο από τον κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής του. Δεν είχε γράψει αρχικά 393-14-15 αλλά 14-15, γιαυτό υπέθεσα ότι μάλλον πρόκειται για την 393 και πρότεινα στο επόμενο post να ξανακοιτάξει. Φαίνεται ότι το επιβεβαίωσε και συμπλήρωσε το post.
ATHensDJ Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Ναι είχα κάνει λάθος και το διόρθωσα... κκ 393 14-15
jkoukos Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 ΟΚ τότε. Το έγραψα διότι όπως εμφανίζεται τώρα, για κάποιον που δεν είδε το προηγούμενο (πριν την διόρθωση), βγάζει άλλο συμπέρασμα.
djole6791 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Υπάρχει περίπτωση,μιας και δεν έχω γνώσεις στο θέμα, να γνωρίζετε αν δικαιολογείτε βάση όσων λέτε παραπάνω να έχω 3 με 4 ταχύτητα στην αλσούπολη.Είμαι περίπου 2 τετράγωνα απο το καφέ bail μιας και είμαστε γείτονες σχεδόν.
makfil Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Η Αλσούπολη ανήκει σε άλλο ΑΚ και δεν έχει αναπτυχθεί νέο δίκτυο του ΟΤΕ στην περιοχή αυτή της Ν. Ιωνίας, παρά το γεγονός ότι είναι ακραία περιοχή του συγκεκριμένου ΑΚ. Άλλωστε, οι αριθμοί κλήσης στην περιοχή που βρίσκεσαι αρχίζουν από 27 και όχι από 68 της περιοχής της Ν. Φιλοθέης που ανήκει στο ΑΚ Χαλανδρίου. Δυστυχώς, θα περιμένεις λίγο καιρό μέχρι να δεις τις πολυπόθητες νέες καμπίνες στην περιοχή σου.
jkoukos Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Από ποιο αστικό κέντρο ΟΤΕ παίρνεις σύνδεση. Ρωτώ διότι η περιοχή είναι στο όριο μεταξύ 2 διαφορετικών κέντρων. Αυτό της Νέας Ιωνίας, στο οποίο ανήκει το cafe Bail και του Χαλανδρίου. Στου Χαλανδρίου έχει γίνει αναβάθμιση των υπαίθριων καμπίνων και παρέχεται VDSL από αυτές. Όχι όμως ακόμη αυτού της Νέας Ιωνίας. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για συνδέσεις VDSL από τις νέες καμπίνες. Για συνδέσεις ADSL δεν αλλάζει κάτι και εξακολουθούν να γίνονται από αστικό κέντρο, με ότι συνεπάγεται αυτό στην ταχύτητα συγχρονισμού. Το ίδιο ισχύει και για VDSL από αστικό κέντρο. * Με πρόλαβε ο @makfil όσο έγραφα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα