Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με εχετε φρικαρει να ξερετε και ΜΑΚΑΡΙ να βγειτε ''ψευτες'' γιατι θα γινει πολεμος εκει μεσα.

Γιατι να μου φερουν refurbished δεν καταλαβαινω..ειναι βαση καποιας νομοθεσιας οτι στο DOA μπορουν να μου δωσουν ανακατασκευασμενο?

Κ πειτε μου ΠΩΣ θα το καταλαβω !!!! 

Δεν θα είναι όπως αυτό που αγόρασες, σε σφραγισμένο κουτί κλπ. Επίσης, νομίζω έρχεται σκέτη η συσκευή χωρίς περιφερειακά. Για νόμο δεν ξέρω, νομίζω ότι είναι με καλυμμένοι με κάποιο τρόπο όμως

• Like 2
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ΙΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ APPLE:

Αυτό που μας λέει η Αpple και κατ' επέκταση και οι πωλητές, είναι πως τα προϊόντα της συνοδεύονται από 12 μήνες εγγύηση καλής λειτουργίας. Κατόπιν μπορούμε να αγοράσουμε έξτρα χρόνο εγγύησης , το γνωστό AppleCare ( Παράλληλα η Apple έχει αναρτήσει το συγκεκριμένο πινακάκι http://www.apple.com...utory-warranty/, στο οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω.

Ας αρχίσουμε από τα πιο απλά αναλύοντας διάφορες επιμέρους μορφές της ευρύτερης έννοιας "εγγύησης".

DOA (DeadOnArrival)

Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει. Αν το κινητό μας παρουσιάσει πρόβλημα εντός του χρονικού διαστήματος που καλύπτει το DOA, o πωλητής υποχρεούται να μας το αντικαταστήσει αμέσως με καινούριο του κουτιού. Συνήθως το DOA είναι 3 ημέρες από την αγορά, αλλά μπορεί και να φτάσει και τις 2 εβδομάδες, ανάλογα το κατάστημα.

Τι είναι όμως το DOA νομικά;
Είναι έξτρα υπηρεσία που παρέχει ένα κατάστημα ενδυναμώνοντας την αξιοπιστία του για ευνόητους λόγους (ανταγωνισμός κλπ).
Δεν υποχρεούται εκ του νόμου (εξάλλου υπάρχουν οι γενικές διατάξεις που μας καλύπτουν), να παράσχει τέτοια υποχρέωση, εδώ έχουμε εφαρμογή ενδοτικού δικαίου.

Εξηγώ: Το δίκαιό μας είναι αναγκαστικό κι ενδοτικό. Διατάξεις αναγκαστικού δικαίου είναι στην περίπτωσή μας εδώ οι διατάξεις της 24μηνης παραγραφής, τα πραγματικά ελαττώματα κλπ., δηλαδή ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει παρέκλιση από αυτές. Αντιθέτως το DOA είναι ενδοτικό δίκαιο, δηλαδή μια επιπλέον συμφωνία των συμβαλλόμενων μερών (πωλητής-αγοραστής) προς το συμφέρον του αγοραστή, η οποία φυσικά δεσμεύει τον πωλητή και εφόσον την παράσχει θα πρέπει και να την τηρήσει.

Το DOA βρίσκεται ως έννοια στο άρθρο 559 του Αστικού Κώδικα:

"Αν ο πωλητής ή τρίτος έχει παράσχει εγγύηση για το πράγμα που πουλήθηκε, ο αγοραστής έχει, έναντι εκείνου που εγγυήθηκε, τα δικαιώματα που απορρέουν από τη δήλωση της εγγύησης σύμφωνα με τους όρους που περιέχονται σε αυτήν ή τη σχετική διαφήμιση, χωρίς να παραβλάπτονται τα δικαιώματά του που πηγάζουν από το νόμο. (Όπως το άρθρο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 παρ.1 του ν. 3043/2002 ΦΕΚ 192Α/21-08-2002)".

Το συναντάμε επίσης και σε άλλες διατάξεις του Γενικού Ενοχικού Δικαίου (ενοχή=η έννομη σχέση για πράξεις και παροχές στις συμβάσεις που απορρέουν από το Νόμο ή τις επιμέρους συμφωνίες των συμβαλλομένων μερων)

Επομένως :

- Δεν προβλέπεται πουθενά στο νόμο ως υποχρεωτική δέσμευση του πωλητή. Πρέπει να το προσφέρει ο πωλητής / κατάστημα.
- Από τη στιγμή που ο πωλητής/κατάστημα διαφημίζει ότι προσφέρει DOA, είναι υποχρεωμένος να το εφαρμόσει.
- Αν δεν το εφαρμόσει και μας πει πχ “ δεν έχουμε κινητό αυτή τη στιγμή, θα έχουμε σε μια εβδομάδα”, η σύμβαση είναι άκυρη διότι δεν εφαρμόζεται το DOA.
- Οφείλει να μας προμηθεύσει αμέσως με νέο κινητό. Σε περίπτωση πραγματικής και ανυπαίτιας αδυναμίας του καταστήματος να μας προμηθεύσει με νέο κινητό, θέτουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, κατά την άποψή μου όχι παραπάνω από 2 ημέρες. Και αυτό διότι το DOA έχει τον χαρακτήρα της άμεσης αντικατάστασης.
- Στο DOA παίρνουμε καινούριο κινητό στο κουτί του με τη ζελατίνα του. Όχι ανακατασκευασμένο/επιδιορθωμένο σε σακουλάκι. Αν συμβεί κάτι τέτοιο η σύμβαση είναι άκυρη.

Αυτο βρηκα που το εψαξα λιγο αν καποιος γνωριζει περισσοτερα παρακαλω σχολιαστε
Υ.Γ : Πως θα καταλαβω αν ειναι DOA αφου ειναι ιδια σε ολα τους?!

• Like 1
Δημοσ.

Doa= dead on arrival

Κατι που δεν ηταν το δικο σου.

Αρα εισαι εκτος doa και απλα το πηγες για αντικατασταση για καποιο θεμα που ειχες.

Το ανακατασκευασμενο δεν εχει δικο του κουτι οποτε το κουτι σου με το imei της συσκευης θα ειναι διαφορετικο.Επισης στο καινουριο imei που θα εχει η συσκευη θα εχουν περαστει τα παλια στοιχεια (ημερομμηνια αγορας κτλ για την εγγυηση).

Με απλα λογια το ανακατασκευασμενο δεν ερχεται σφραγισμενο σε ζελατινα κτλ

Δημοσ.

doa γιατι υπερθερμανθηκε η συσκευη ενω κατεβαζες το backup σου απο το ιντερνετ;

επειδη κολλησε (ακομα δεν καταλαβα πως) το app store, και επειδη κατεβασες μια κακογραμμενη κινεζικη εφαρμογη;

μηπως εισαι υπερβολικος;

προσεξες οτι η μπαταρια τελειωσε πολυ γρηγορα οσο εκανες restore;  δουλευε φουλ και εξου και η θερμοκρασια.

τωρα το οτι κολλησε, οσα και να παρεις, το ios ειναι buggy και θα σου κολλαει παντα.

τελος, ξαναειδες κινεζικα πουθενα αλλου η μονο σε εκεινη την εφαρμογη;

• Like 2
Δημοσ.

φιλε Expertr εμενα για DOA μου ειπε οτι το παιρνει κ ετσι ειπα και λεω τωρα αν εννοουσε κατι αλλο τι να σου πω..
Το κουτι με τα παρελκομενα και την αποδειξη τα παρεδωσα ολα σημερα στο καταστημα οποτε αναγκαστικα θα πρεπει καπως να εχω κουτι κτλπ και θα απαιτησω να ειναι το ΙΜΕΙ κ ο σειριακος τα ιδια με το κουτι... 700 τους εσκασα δεν το πηρα τζαμπα...Αμα ερθει ή οχι στη ζελατινα θα σας ενημερωσω απο Δευτερα ...

Basilis5 ναι γι αυτο , εμενα μου φανηκε παραξενο γιατι ουτε το 3gs, 4,4s και 5s το ειχαν κανει αυτο απ οσο θυμαμαι.
Ισως ναι ,να ειμαι υπερβολικος αλλα οταν χαλας 1 μισθο περιπου , θες ολα να ειναι κομπλε κ εμενα προσωπικα δν μου αρεσε ολο αυτο κ ετσι πηγα κ ρωτησα και το πηραν πισω.
Η μπαταρια οντως τελειωσε πολυ γρηγορα στο restore και πιστευω οτι το app antutu benchmark  δεν ειναι μια κινεζικη κακογραμμενη εφαρμογη.
Απο δικια μου εμπειρια κανενα Iphone ποτε δεν laggaρε μεχρι τωρα

Και τελος οχι δεν ειχε πουθενα αλλου κινεζικα αφου το ειχα διαμορφωσει σαν ελληνικο διαμεσου Icloud αλλα δευτερη γλωσσα ηταν τα Κινεζικα, εξου και οτι η εφαρμογη το εντοπισε και εβγαλε τα κινεζικα αφου δεν υποστηριζει ελληνικα.

Δημοσ.

Μετα απο μια ''ερευνα'' που εκανα στο Ιντερνετ ( σε ελληνικα και ξενα forums )καταφερα να μπερδευτω περισσοτερο..χαχαχ!
Πραγματικα ο καθενας λεει το δικο του και την δικη του ιστορια οποτε δεν βγαζεις ακρη ουτε παιρνεις την αληθεια ετσι.
Μερικοι λενε οτι σε κατασταση DOA πηραν καινουργιο του κουτιου, αλλη οτι πηραν refurbished κ αλλοι οτι τους εδωσαν την νεα συσκευη σε ενα μικρο λευκο κουτι , καμια σχεση με το retail box ,που ισα που χωρουσε το κινητο αλλα οι πωλητες τους ειπαν πως ειναι Brand new και οτι αυτα ειναι καινουργια κινητα  τα οποια ειναι ετοιμα για τυχον αντικαταστασεις αμα προκυψη τυχον προβλημα, οποτε ειδομεν απο βδομαδα...

Ενα ομως πραγμα που μου εκανε εντυπωση και το ειδα σε 2-3 site ( δεν ξερω αν μου επιτρεπεται να τα παραθεσω , αν ναι θα το κανω)ειναι τα retail boxes

Πολλοι λοιπον λενε οτι τα κουτια τα οποια ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΠΡΑ και δεν υπαρχει πανω η ''φωτογραφια'' του εκαστοτε iphone ειναι σιγουρα refurbished..Η αληθεια ειναι οτι ολα τα προηγουμενα μοντελα που ειχα αγορασει την ειχαν πανω το 6 που πηρα χθες οχι ομως..!!

Οριστε και 2 παραδειγματα που ειδα :
-Also you should consider the box. Also if it came in a white box without the Apple iPhone image on it, then it's refurbished

-Honest sellers will say if the phone was refurbished because refurbished iPhones come with a box that's completely white.  On the white box, it will say "Apple Certified".

Γνωριζει καποιος κατι γι αυτο ?!?!  Αν ναι παρακαλω απαντηστε...

Δημοσ.

πάντως εμένα εξακολουθεί να μου κάνει τρομερή εντύπωση όλο αυτό.

και ξαναρωτάω, κατάφερες να το δώσεις πίσω και να στο αλλάξουνε παρουσιάζοντας σαν προβλήματα αυτά που έγραψες;

:confused:  :confused:  :confused:

θα στο αλλάξουν σίγουρα σου είπανε ή θα το ελέγξουν κι αν βρούνε κάτι θα στο αλλάξουν;

μου φαίνεται τρομερά υπερβολικό

μια επιφύλαξη μόνο για τη θερμοκρασία μιας και δε ξέρω πως το εννοείς όταν λες ζεστάθηκε.

Δημοσ.

Φιλε μου στο λεω οπως ακριβως εγινε , δεν τα ανοιγα topic απλα για να περασει η ωρα μου :)
Το ξεκινησα χθες πριν καν το δωσω και οταν το παρω την Δευτερα η Τριτη θα σας πω και το τελος στην ιστορια!

Και ναι ειπα μονο αυτα που εγραψα ( χαχα μαλλον εφταιξε το υφος μου ) και το πηραν πισω σημερα πρωι πρωι.
Η θερμοκρασια που λες ηταν αρκετη εως υπερβολικη στο επιπεδο που εφτασε νομιζω .. ισως ηταν και απο το set up της συσκευης τι να σου πω ....

Δεν μου μιλησαν ποτε για ελεγχο , μπροστα μου ο υπαλληλος εψαξε καταστηματα με αποθεμα κ εν τελει βρηκε
Παρεμπιπτοντως για να καταλαβεις, ο υπαλληλος μαζι με τον προισταμενο που προτειναν να παρω το silver που το ηταν διαθεσιμο για να μην μεινω χωρις κινητο αλλα εγω επεμεινα αφου ηθελα αυτο που αγορασα , το space gray!

Δημοσ.

Δεν εχω ιδεα φιλε μου για να μην λεω αερολογιες...ισως..αν κανουν αμεσως μολισ ανοιξει η συσκευη τοτε μπορει και να εκανε,ναι!

Δημοσ.

Καλημερα, αυτο διαβασα κ εγω Gianni σε πολλα αρθρα .. αρκει να προλαβεις βεβαια γιατι πολλοι σαν κ μενα που το ειχαν παρει Παρασκευη και το πηγαν Δευτερα ειχαν χασει την προθεσμια.

Δημοσ.

Όσον αφορά τη μη απόκριση στο app store αντιμετωπίζω και εγώ παρόμοιο θέμα στο iphone 6 plus στο safari ,ιδίως σε landscape mode στα κεντρικά της σελίδας, δηλαδή δεν ανταποκρίνεται η οθόνη στο πάτημα πχ σε λινκ και αναγκάζομαι να σκρολάρω πιο ψηλά για να το ενεργοποιήσω. Δεν νομίζω να είναι θέμα της οθόνης γιατί όταν είμαι στην κεντρική με τις εφαρμογές υπάρχει τέλεια ανταπόκριση , άρα πρέπει να είναι κάποιο bug. 

Για τις θερμοκρασίες δεν αποτελεί οδηγό το ότι είσαι κάτοχος προηγούμενων συσκευών apple, γιατί από την δική μου πείρα με αρκετές συσκευές μπορώ να σου πω ότι κάθε μια συμπεριφέρεται διαφορετικά όχι μόνο με το hardware  αλλά και κάθε φορά που αλλάζεις λογισμικό. Για παράδειγμα θα σου αναφέρω το ipad 3 που έχω , που με 10 λεπτά χρήσης έχει πάρει φωτιά, ενώ το ipad 2 mini παραμένει κρύο. Επίσης αφού είσαι έμπειρος χρήστης θα πρέπει να αναμένεις τις πρώτες μέρες υπερθέρμανση λόγω της υπερβολικής χρήσης.

Για το λευκό κουτί που αναφέρεις , όλα τα iphone 6 plus έρχονται σε κουτί λευκό χωρίς εικόνα του κινητού και οποιοδήποτε unboxing στο youtube θα σε πείσει.

Δημοσ.

Ναι φιλε an19gi75 μπορει να ηταν οπως λες Bug και οχι θεμα αποκρισης της οθονης , αυτο ειναι σχεδον σιγουρο αλλα μαλλον εγινε επειδη κατεβαζα πολλες εφαρμογες μαζι κ ισως laggaρε..
Αρα θες να μου πεις οτι τα Iphone 6 εχουν θεμα με την θερμοκρασια η ορισμενα εξ αυτων μπορει και να το εμφανισουν ?
Οσο για το unboxing  αυτο μου εκοψε να κανω κ γω κ ειδα οτι ολα ειναι λευκα πλεον οποτε ή τα αρθρα δεν ηταν αληθη ή απλα ισχυε σε προηγουμενες εκδοσεις iphones.

Δημοσ.

Κοίτα, για το θέμα της ευαισθησίας της οθόνης εμφανίζεται μόνο σε safari και ενδεχομένως σου εμφανίστηκε στο app store. Μόλις πάρεις το δικό σου κινητό, τσέκαρε το και πόσταρε. Δεν το΄χω τσεκάρει σε internet αλλά θα το κάνω. Πάντως είμαι σίγουρος ότι δεν είναι θέμα hardware γιατί θα είχε μειωμένη ευαισθησία σε όλες τις εφαρμογές.

Για την θερμοκρασία , δεν έχω παρατηρήσει υψηλές θερμοκρασίες στο iphone 6 plus χωρίς όμως να το έχω ζορίσει ιδιαίτερα (εννοώ ότι δεν παίζω παιχνίδια). Υπάρχει μια αύξηση της θερμοκρασίας με την χρήση, χωρίς όμως να την θεωρώ παράλογη. Αυτή η αύξηση θερμοκρασίας που θεωρούσα παράλογη ήταν στο ipad3 που τελικά ήταν μέσα στις προδιαγραφές του. Τώρα βέβαια η αίσθηση της θερμοκρασίας είναι υποκειμενική και δεν μπορεί να μεταφερθεί με γραπτό λόγο, οπότε δεν μπορώ να κρίνω αυτό που λες για το δικό σου κινητό.

Το δικό σου iphone, δεν ήρθε σε λευκή συσκευασία;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...