Εγω ειμαι ρε Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Καλησπέρα σας, θέλω να μου λύσετε μια απορία σχετικά για το display: none; είναι πολύ κακό να χρησιμοποιήσω display: none; απο το να χρησιμοποιήσω text-indent: -9999px; για να αποκρύψω το <h1>example</h1> και στην θέση της να μπει μια εικόνα με example.jpg ? Με το display: none μήπως αποκρύπτω την επικεφαλίδα της σελίδας απο τις μηχανές αναζήτησης ή απλά αφορά μόνο το γραφικό περιβάλλον και δεν θα επηρεάσει την δημοτικότητα της ? Να σημειώσω πως με βόλεψε ποιο πολύ το display none παρά το text-indent γιατί με το δεύτερο βγάζει κάποια προβληματάκια που μου έσπασαν τα νεύρα.
defacer Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Κάνουν τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι διαφορές μπορεί να έχουν σημασία στην περίπτωσή σου, μπορεί και όχι. Δεν έχουμε κανένα τρόπο να ξέρουμε.
stergi17 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Καλησπέρα σας, θέλω να μου λύσετε μια απορία σχετικά για το display: none; είναι πολύ κακό να χρησιμοποιήσω display: none; απο το να χρησιμοποιήσω text-indent: -9999px; για να αποκρύψω το <h1>example</h1> και στην θέση της να μπει μια εικόνα με example.jpg ? Με το display: none μήπως αποκρύπτω την επικεφαλίδα της σελίδας απο τις μηχανές αναζήτησης ή απλά αφορά μόνο το γραφικό περιβάλλον και δεν θα επηρεάσει την δημοτικότητα της ? Να σημειώσω πως με βόλεψε ποιο πολύ το display none παρά το text-indent γιατί με το δεύτερο βγάζει κάποια προβληματάκια που μου έσπασαν τα νεύρα. Μπορείς να βάλεις και opacity:0 δες και αυτό μήπως σε βοηθήσει
warlock9_0 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 http://seoshrugged.com/2014/07/13/does-google-crawl-css-displaynone-content/
defacer Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μπορείς να βάλεις και opacity:0 Επίσης μπορεί να βάλει visibility: hidden, position: absolute; top: -99999px; left: -99999px και διάφορα άλλα. Δε νομίζω πως το πρόβλημα εδώ είναι η έλλειψη εναλλακτικών.
Vector2D Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μια χρήση της display:none είναι η Google. Ο Crawler δεν θα διαβάσει κείμενο-εικονα-οτιδηποτε είναι display:none. Κυρίως σε Responsive μπορεί να έχεις 2πλο περιεχόμενο και αυτό δεν είναι καλό από θέμα SEO. για αυτό εμφανίζεις πάντα την 1 εκδοχή. Πχ: Στο σιτε που έχω κάνει έχω 2 εικόνες ίδιες και η κάθε μια εμφανίζεται ανάλογα την ανάλυση. Εχω Left & Right side. θα μπορούσα με JQuery να μεταφέρω την εικόνα στο δεξιό Div αλλά βαριέμαι. http://www.ptc-best-sites.com/ptcsites/clixsense.php Αν κάνεις Inspect Θα δεις ότι έχω 2 φορές την εικόνα. Για λόγους responsive. Στο κινητό εξαφανίζω όλο το left column.
Chemical Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Συνήθως δεν θέλεις να βάλεις display:none; και visibility: hidden; γιατί μπορεί να θέλεις να αποκρύψεις το text απο τον αναγνώστη, αλλά δεν θέλεις να κάνεις το ίδιο και απο page crawlers, στο παράδειγμά σου το h1 ή αν εχεις labels σε forms πρέπει να έχει text. Mε position: absolute; top:-99999px; left: -99999px; τοποθετείς το content off screen δηλαδή δεν εμφανιζεται στον αναγνωστη αλλα είναι διαθέσιμο και στους screen readers.
aghahowa Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Ιmage replacement technique λεγεται αυτο που θέλεις να κανεις και εδώ θα βρείς ολες τις τεχνικές που έχουν χρησιμοποιηθεί κατα καιρούς με τελευταία αυτην που θεωρείται η πιο ορθή αυτην την στιγμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα