tonypulis Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 καλησπερα παιδια ενδιαφερομαι για αγορα καινουργιου αυτοκινητου και θα ηθελα να ακουσω και καποιες γνωμες....καταρχην βενζινη ή πετρελαιο? οσους εχω ρωτησει οι αποψεις διαφερουν... θα εκτιμουσα και τις δικες σας γνωμες.... πανω κατω μεχρι 12-13000 χιλιαδες δινω με δοσεις φυσικα.... αυτα που ξεχωρισα μεχρι στιγμης ειναι το φορντ φιεστα 5d βενζινη γιατι απο οτι καταλαβα με πετρελαιο παει πανω απο 15000 το c3 diesel το πεζο 208 και το ρενο κλιο... τι λετε? κυριως στη πολη θα μετακινουμε (θεσσαλονικη) αλλα και τα ταξιδακια εκτος λογω δουλειας θα ειναι συχνα....ευχαριστω...
Hyphen Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Fiesta και clio θα κοιτουσα ντιζελ ή βενζινη ειναι αναλογα τι ζητας. δεν τα εχεις τα λεφτα οπως βλεπω οποτε δεν μπορεις να πας σε μτχ ε?
tonypulis Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 να δωσω τοσα λεφτα για μτχ? δεν ξερω......... το clio και γω με το που το ειδα το αγαπησα....... το i20 σε diesel ποσο βγαινει? για το c3 τι λετε?
costacurta Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Το φιέστα φίλε μου είναι πολύ καλή επιλογή . Το νέο μοντέλο της Φορντ έχει σαρώσει ότι επίσημο βραβείο υπάρχει σε κινητήρα(ecoboost) . Φοράει τρικυλινδρο με διάφορες καινοτομίες. Το κλιο είναι επίσης αξιόλογο. Γενικώς τα ρενο έχουν βελτιωθεί πολύ μηχανικά τα τελευταία χρόνια μετά την συνεργασία με την νίσσαν. Για το θέμα πετρέλαιο βενζίνη.Αρχικα μια μικρή λεπτομέρεια είναι ότι παίζει με πετρέλαιο να μην πληρώνεις καθόλου τέλη. Υπάρχει μια διαφορά στα χρήματα 2000++. Το θέμα είναι πόσα χιλιόμετρα θα κάνεις το χρόνο για δεις ποτέ θα κάνεις αποσβεση. Στη σύγκριση πετρελαιοκινητρα με βενζινοκινητηρα όσο αφορά τα έξοδα συντήρησης δεν υπάρχει απάντηση. Η λογική του Γερμανού Γάλλου Αμερικανού κατασκευαστή λέει ο πετρέλαιο κινητήρας είναι και πιο αξιόπιστος και θα σου βγάλει πιο πολλά χιλιόμετρα. Αλλά στο ελαδισταν που έχουμε πρωτιές στο θέμα νοθειας δεν ξέρεις από που θα σου έρθει. Και το κόστος για επισκευή-συντηρηση αντλιας πετρελαίου μπεκ κτλ είναι μεγάλο . Επίσης και το σύστημα αναγέννησης είναι κάπως ιδιαίτερο. Προσωπική άποψη. Πλέον που άνοιξε το πετρέλαιο εγώ θα πληρωνα παραπάνω και θα πήγαινα εκεί. Αλλά μεγάλη προσοχή στο καύσιμο και μόνο από γνωστό πρατήριο
tonypulis Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε μου.... τελικα θα παω για το φιεστα με πετρελαιο.... ποσο λες να μου βγει? γιατι εχω μπερδευτει....
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Μια χαρα επιλογη νομιζω αν και ειναι φιλο-Ιαπωνας !!!!Δεν βλεπω τον λογο καποιος που μπορει να μην παρει πετρελαιοκινητο τωρα .Απλα θελει απο οτι διαβασα προσοχη στο θεμα του καυσιμου.
Dare-Devil Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε μου.... τελικα θα παω για το φιεστα με πετρελαιο.... ποσο λες να μου βγει? γιατι εχω μπερδευτει.... Αν κάνεις πάνω απο 13000 χλμ το χρόνο τότε το συζητάμε αν αξίζει να "ρισκάρεις" σε diesel . Αν όχι δεν βρισκω κανένα λόγο να πάρεις και αν μου πεις ότι δεν θες να καίει πολύ το αμάξι τότε εγώ σου λέω fiesta 1.0 lt ecoboost με τα 100hp ή την εκδοση με τα 125 hp . To fiesta είναι εξαιρετικό αμάξι στην κατηγορία του . Ισως το καλύτερο στα λεφτά και στην κατηγορία του. Λόγοι για να μην πάρεις diesel . -Λίγα ετήσια χιλιόμετρα - Μειωμένες επιδόσεις - Νοθευμένα πετρέλαια ή κακής ποιότητας στην Ελλάδα (τα Diesel είναι ευαίσθητα σε αυτά και η ζημιά που μπορείς να πάθεις είναι μεγάλη σε χρήματα. Αμάξι 2 ετίας και λόγο νοθευμένου καυσίμου πλήρωσε κάποιος 800 ευρώ επισκευή) - Μειωμένη οδηγική συμπεριφορά σε σύγκριση με τις εκδόσεις βενζίνης λόγο κακής κατανομής βάρους . Οι κινητήρες Diesel έχουν αισθητά μεγαλύτερο βάρος απο τους βενζίνης) 1
tonypulis Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 τωρα παλι προβληματιστηκα....να το παρω με βενζινη θα μου βγει φτηνοτερο και πιο αξιοπιστο σε βαθος χρονου? για χιλιομετρα περιπου οσα γραφεις φιλε μου θα κανω.....ευχαριστω ολους για τις απαντησεις....
HALF EVIL Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Πολύ καλό σαν σύνολο το φιεστάκι δεν λέω, αλλά σε μια σύγκριση δεν έχω καμιά αμφιβολία για το τι θα αγόραζα. 2
zio10 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Ζιο τα λινκ σου δεν φαίνονται. Φωτογραφίες απευθείας είναι, ούτε τώρα φαίνονται; Εγώ τα βλέπω κανονικά...τέλος πάντων, το 500 και το panda είναι
tonypulis Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 πηγα τα ειδα τα φιατακια....το παντα μου αρεσε πολυ ειναι πολυ καλη περιπτωση και μεσα στα λεφτα μου....το 500 ειναι μικρο για μενα αλλα πολυ ομορφο...μηπως να αφησω τα ευρωπαικα και να κοιταξω τιποτα απο ιαπωνες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα