DIMITRISG Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Θέλω να αποθηκεύσω κάποιες πληροφορίες σε αρχεία, τα οποία θα κάνω κάποια στιγμή στο μέλλον επεξεργασία με python (δεν ξέρω να γράφω σε άλλη γλώσσα). Μπορώ να τα σώσω σε xls ή pdf (είναι αναφορές τίτλος-κωδικός-περιγραφή-παρατηρήσεις-σχόλια κλπ) Το xls αρχείο θα έχει το πολύ 2 φύλλα και το κάθε φύλο 1 ή 2 κολώνες και καιμια 30αριά γραμμές το καθένα Με μια γρήγορη ματιά είδα πιο συνήθης τη χρήση ενός αρθρώματος xls και ίσως και εγγενές. Τι είναι καλύτερα για μετέπειτα διαχείριση με python (κυρίως αναζήτηση/φιλτράρισμα ...) xls ή pdf; Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων
pmav99 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Ανεξαρτήτως γλώσσας προγραμματισμού, μεταξύ των δύο εννοείται *.xls Το *.pdf δεν ενδείκνυται για parsing. Μεταξύ *.xls και *.csv -> csv
DIMITRISG Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) Οκ, επειδή είδα αρθρώματα και για pdfπχ: <a data-ipb='nomediaparse' http://www.unixuser.org/~euske/python/pdfminer/index.html'>http://www.unixuser.org/~euske/python/pdfminer/index.htmlδεν ήξερα αν τυχόν είναι πιο απλό.Αυτό ήθελα να μάθω (πιο είναι ευκολότερο για parsing), θα προτιμήσω xls προς csv ώστε να έχω να κάνω με csv που έχω ασχοληθεί και στο παρελθόν.Ευχαριστώ Επεξ/σία 9 Μαΐου 2015 από DIMITRISG
mad-proffessor Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Αν θες να πειραματιστείς βάζε τα σε πίνακες βάσης δεδομένων και γράφτα σε .xls
DIMITRISG Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Αν θες να πειραματιστείς βάζε τα σε πίνακες βάσης δεδομένων και γράφτα σε .xls Βασικά πρόκειται για δεδομένα από μια εφαρμογή ιστού από την οποία μπορώ να εξαγάγω σε μορφές xls ή pdf
pmav99 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 ΟΚ, μην το σκέφτεσαι τότε. XLS.To pdf δεν είναι φτιαγμένο για parsing αλλά για τη μεταφορά εγγράφων cross-platform (πχ χωρίς διαφορές μεταξύ λειτουργικών). Μην κοιτάς που έχουν ξεχειλώσει το πρότυπό του και το χρησιμοποιεί ο καθένας για ότι του καπνίσει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα