Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εγώ νομίζω προς συνδρομητικό μοντέλο θα πάει. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Ειδικά αν είναι χαμηλές οι τιμές.

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν το κάνουν με συνδρομή πιστεύω ότι πολλοί (ακόμη και κάποιοι που θα πλήρωναν για να τα αγοράσουν) θα γυρίσουν σε πειρατικά Windows. Ουσιαστικά μόνο επιχειρήσεις θα πληρώνουν για να είναι νόμιμοι επειδή εκεί υπάρχει έλεγχος. Αν θέλουν να το κάνουν με "συνδρομή", ας πληρώνει ο πελάτης ένα μικρό ποσό εφάπαξ κάθε μερικά χρόνια για να συνεχίσει να λαμβάνει ενημερώσεις.

Δημοσ.

Ακόμα δεν την παίρνει να επιβάλλει συνδρομή. Δεν έχει περάσει ακόμα η μπόρα με τα win 8 και δεν ξέρω αν θα περάσει με τα 10.

Επίσης, όσο περίεργο κι αν ακούγεται και παρόλο που το έχουν πάρει όλοι στην πλάκα, γίνεται δουλειά πίσω με το Linux. Αργή μεν, αλλά υπαρκτή. Πολλοί χρήστες σήμερα έχουν Windows στα PC τους χωρίς λόγο. Δεν είναι τόσο εύκολο για τη Microsoft να βάλει συνδρομή άμεσα.

Δημοσ.

Νομίζω πως η Microsoft παει να κανει οτι και η google με το android αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Δωρεαν λειτουργικο, εφαρμογες απο το store της οπως παιχνιδια, μουσικη, εφαρμογες, βιβλια, ταινιες κλπ και υπηρεσιες οπως email, office, drive, μηχανη αναζητησης ενοποιημενα κατω απο μια ομπρελα και ουσιαστικά ένα λειτουργικό που θα δουλεύει απο smartphone, smartwatch, tablet, hybrids, desktops, servers κλπ

Ήδη με τα εργαλεία που έχει στα άμεσα σχέδια να διαθέσει είναι η χαρά του developer, όπου κάποιος μπορεί να φτιάξει πχ μια εφαρμογή και με ελάχιστες τροποποιήσεις του κώδικα να τρέχει σχεδόν στα πάντα από το xbox μέχρι και σε iOS.

Προς το παρόν, Kudos.

• Like 8
Δημοσ.

Δωρεαν λειτουργικο,

Δεν είναι δωρεάν.. εγώ πχ δεν έχω windows και θέλω να περάσω και τα 10αρια στο pc, η MS δεν θα μου τα δώσει δωρεάν αλλά θα πρέπει να τα πληρώσω.

Δημοσ.

Υπάρχει μια διαφορά με την Apple & Microsoft! Η μία παράγει το δικό της hardware pc, tablet, smartphone, laptops και η άλλη xbox, hybrid laptops, tablet, smartphones! Τελικά το βλέπω το xbox one να γίνεται Home pc στο τέλος ή η Micosoft στο consumer retail να παρατήσει τελείως την αδειοδότηση

Δημοσ.

Δωρεάν για όσους έχουν ήδη. Ισχύει

να υποθέσω δωρεάν είναι η απλή έκδοση ή η pro / ultimate (εκτός και αν δεν υπάρχουν πολλάπλές εκδόσεις) ;

Δημοσ.

εγω παιδες θελω τα windows 10 να εχουν την επιτυχια των windows 7 η και μεγαλυτερη αν ειναι εφικτο!! ολα αυτα στο desktop , γιατι στο mobile προτιμω το ανδροιδ

Δημοσ.

Για 'μένα είναι βλακεία να υπάρχουν εκδόσεις στα λειτουργικά, γι' αυτό και τό 'χω γυρίσει εδώ και 5 χρόνια σε rolling release

Ωστόσο, τα επιμέρους components ενός λειτουργικού (πυρήνας, συνοδευτικά προγράμματα) μια χαρά μπορούν να έχουν εκδόσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

να υποθέσω δωρεάν είναι η απλή έκδοση ή η pro / ultimate (εκτός και αν δεν υπάρχουν πολλάπλές εκδόσεις) ;

ότι έχεις τώρα, σε αυτή θα αναβαθμιστείς τσάμπα...

αν έχεις δλδ την απλή (ή παλιότερα τις Home/Home Premium) δεν θα πας σε Pro...

μόνο η Enterprise δεν θα είναι τσάμπα...

• Like 1
Δημοσ.

Ακόμα δεν την παίρνει να επιβάλλει συνδρομή. Δεν έχει περάσει ακόμα η μπόρα με τα win 8 και δεν ξέρω αν θα περάσει με τα 10.

Επίσης, όσο περίεργο κι αν ακούγεται και παρόλο που το έχουν πάρει όλοι στην πλάκα, γίνεται δουλειά πίσω με το Linux. Αργή μεν, αλλά υπαρκτή. Πολλοί χρήστες σήμερα έχουν Windows στα PC τους χωρίς λόγο. Δεν είναι τόσο εύκολο για τη Microsoft να βάλει συνδρομή άμεσα.

Ας σταθεροποιηθεί το Vulkan στο Linux να βγει επιτέλους και το Steam OS με NVIDIA και AMD GPUS να παίζουν δυνατά και φυσικά να βγαίνουν και τα games για Linux και μετά ας έχουμε windows μόνο για τη δουλειά!

Υπάρχει και το ubuntu φυσικά. Σε μια πενταετία αν όχι λιγότερο το Ubuntu (Desktop/Laptop/Smartphone/Tablet) και το Steam OS (Gaming PC) θα είναι μετρήσιμοι ανταγωνιστές για την Microsoft όσον αφορά τους απλούς καταναλωτές (Αν το μαρκετινγκ λειτουργήσει σωστά) αλλά για τους ψαγμένους αν είναι μία σταθερή λύση τότε θα παίζει δυνατά σαν εναλλακτική!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...