voltmod Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Στο συνέδριο Ignite της Microsoft, ο Jerry Nixon της Microsoft είπε "τώρα θα κυκλοφορήσουμε τα Windows 10, και επειδή τα Windows 10 είναι η τελευταία έκδοση των Windows, εργαζόμαστε ακόμα πάνω στο λειτουργικό σύστημα". Αυτό ακούγεται σαν να μην πρόκειται να κυκλοφορήσει η Microsoft άλλες εκδόσεις των Windows, που είναι λίγο, πολύ η... μισή αλήθεια. Τα Windows 10 είναι η τελευταία έκδοση των Windows, με την έννοια ότι η Microsoft δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει μελλοντικά άλλες μεγάλες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Η Microsoft θέλει να μετατρέψει τα Windows σε υπηρεσία, που θα συνεχίσει να αναβαθμίζεται μελλοντικά, αλλά χωρίς άλλες μεγάλες εκδόσεις. Η σχεδίαση του λειτουργικού συστήματος είναι τέτοια -ας πούμε, αρθρωτή- που η Microsoft μπορεί να αναβαθμίζει ολόκληρα τμήματα του λειτουργικού ανεξάρτητα (όπως π.χ το Start Menu" και αυτό σκοπεύει να κάνει. Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση θα έρθει το 2016, και έχει κωδική ονομασία Windows Redstone, και θα βασίζεται στα Windows 10, αν και ο αριθμός "10" θα εγκαταλειφθεί αφού το λειτουργικό σύστημα της Microsoft με την αρχή να γίνεται από την επόμενη έκδοση θα ονομάζεται απλώς Windows. Τα Windows με αρχή τα Windows 10 θα εξαπλώνονται σε μία μεγάλη γκάμα συσκευών, σε κινητά τηλέφωνα, tablets και φορητούς υπολογιστές μέχρι το Surface Hub, το HoloLens και το Xbox. Να θυμίσουμε ότι για τον πρώτο χρόνο, οι χρήστες θα μπορούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα τους Windows 7, 8 ή 8.1 δωρεάν σε Windows 10. Να πούμε επίσης, και σύμφωνα με τον Terry Myerson, Executive Vice President του τμήματος Λειτουργικών Συστημάτων της εταιρείας, η "Patch Tuesday" θα σταματήσει να υπάρχει και οι αναβαθμίσεις θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες μέσω δύο τρόπων, και οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν να βρίσκονται στο fast ring ή στο slow ring. Στην πρώτη περίπτωση οι αναβαθμίσεις, όσο μικρές και να είναι θα καταφτάνουν σχεδόν άμεσα, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, μαζεμένες και σε πιο αργό ρυθμό. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο χρήστης θα έχει τον απόλυτο έλεγχο, στον τρόπο που αναβαθμίζεται ο υπολογιστής του. Δείτε ολόκληρο το άρθρο
asmilon Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Τι εγινε στο 10 σταματανε τα λειτουργικα? Και η Apple στο OS X εμεινε... 5
thomasG4 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Thank god. Φαίνεται ότι άρχισαν επιτέλους να ξυπνάνε. Θέλω να δω rolling release σε Windows και τα έχω δει όλα. 10
neten Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δεν νομίζω ότι είναι ώριμο την εποχή που ζούμε, όταν οι αλλαγές στην τεχνολογία είναι ραγδαίες, μια τόσο μεγάλη εταιρεία να κάνει τόσο απόλυτες δηλώσεις. Στο τέλος είναι σαν να περιορίζει τον εαυτό της. Με βάση αυτό το λειτουργικό θα πάμε "για πάντα". 1
mants118 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 δηλαδή θα είναι πχ σαν το Chrome OS;;; τέτοιου είδους υπηρεσία;;;; 3
jmirko15 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Άρα θα το γυρίσει σε συνδρομή μελλοντικά.. PS: Εφόσον θέλει να το γυρίσει σε Service 3
Avatar_GR Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δεν μου αρέσει αυτή η κίνηση. Πολύ φοβάμαι ότι μετά θα μας αναβαθμίζει το λειτουργικό με "συνδρομή". Θα σου λέει π.χ πλήρωσε το Χ ποσό και θα έχεις αναβαθμίσεις για 1 χρόνο... 7
obi Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 With Windows 10, it's time to start thinking of Windows as something that won't see a big launch or major upgrade every few years anymore. Much like how Google's Chrome browser gets updated regularly with version numbers nobody really pays attention to, Microsoft's approach will likely result in a similar outcome. This is really the idea of Windows as a service, and the notion that Windows 10 could be the last major version of Windows. Microsoft could opt for Windows 11 or Windows 12 in future, but if people upgrade to Windows 10 and the regular updates do the trick then everyone will just settle for just "Windows" without even worrying about the version number. http://www.theverge.com/2015/5/7/8568473/windows-10-last-version-of-windows 1
michael92 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δεν μου αρέσει αυτή η κίνηση. Πολύ φοβάμαι ότι μετά θα μας αναβαθμίζει το λειτουργικό με "συνδρομή". Θα σου λέει π.χ πλήρωσε το Χ ποσό και θα έχεις αναβαθμίσεις για 1 χρόνο... Μάλλον για windows δωρεάν και πλερώ για εφαρμογές από το store θα πάει η κατάσταση. 10
MichalisCorsa Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 εξαρτάται, προσωπικά το θεωρώ πολύ καλό αν και εφόσον θα έχει κάποιο λόγικο κόστος πχ 30-40€ το χρόνο μαζί με skydrive χώρο στα πρότυπα του office 365. Αν βγάλει μαζί και ελεύθερη έκδοση όπως είναι τώρα η έκδοση με bing με κομμένα χαρακτηριστικά για όποιον δεν θέλει να πληρώσει τότε απλά δεν θα έχει αντίπαλο (λές και έχει τώρα στα desktop...) 1
djargad Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Χαχα και τα Windows πλέον θα έχουν δηλαδή DLC. Δώσε Season Pass στο λαό :Ρ 6
vag_del Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Τα windows εγώ πιστεύω τελείωσαν στα 7 κι όχι στα 10.x 23
anta_n Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Τα windows εγώ πιστεύω τελείωσαν στα 7 κι όχι στα 10.x Πόσο δίκιο έχεις! 2
Kostasspil Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Κι εμένα συνδρομή μου μυρίζει.. Ή θα πάει σε μοντέλο Linux 2
pcos Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 ζουμε ιστορικες στιγμες! ποσο μα ποσο θα ηθελα να δω τον κοσμο να ασχολειται με τετοια θεματα απο το να σκοτωνει ο ενας τον αλλον (εμμεσα ή αμεσα) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα