Προς το περιεχόμενο

Ηχογράφηση συναυλίας

geokok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια,

θα πάω σε μία συναυλία σε μία μουσική σκηνή (δηλ. τρπαεζάκια κλειστός χώρος με ησυχία και λίγο κόσμο)

Λοιπόν ακούστε τι θέλω ακριβώς:

Να ηχογραφήσω την συναυλία και να την γράψω έπειτα σε cd

Έχω τα εξής:

1. ένα δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι

2. μία απλή κάρτα ήχου (Soundblaster)

3. το Cool Edit

Τι λέτε θα μπορέσω να έχω ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα (όχι μπουκώματα, όχι χαμηλή ένταση, ικανοποιητική ποιότητα), τι πρέπει να λάβω υπ' όψην μου κατά την ηχογράφηση;

Ευχαριστώ για τον κόπο....

Δημοσ.

Το δημοσιογραφικο κασετοφωνακι πιστευω δεν θα δωσει την επιθυμητητη ποιοτητα..

Χαμηλη ποιοτητα στην εγγραφη,θα πεσει κι αλλο κατα την εγγραφη στον υπολογιστη..

Δημοσ.

Ta mikrofona sta dhmosiografika kas. einai gia merikes syxnothtes pou aforoun thn an8rwpinh omilia, gia tis parakato kai parapanw den 8a exoun ka8olou apodosh opote kai den sto prothnw mia egrafh synablias.

Egw 8a sou protinw to eksis syndiasmo an mporeis...:

1 MD me kapoio mirkofono me mikrh sxetika eues8isia (prepei na pas konta sta hxia)

2 Soundblaster einai mia xara an exei kai Front panel akoma kalhtera na kaneis thn metafora sou Digital

3 Adobe Audition gia ta peretero einai san to cool edit alla pio kalo kai kainourgio

Δημοσ.

Episis isws mia kamera me 16bit egrafh ston hxo kai kapoio kalo stereo-mikrofono 8a sou dwsei kai eikona kai poly kalo hxo, meta an exeis kai eisodo DV sto PC sou (prepei kai h camera na ypostirizei egrafh DV h Mpeg2) ola 8a ginoun psifiaka kai xwris peretero apolies

An exeis kai kapoion gnwsto me Studio hxografishs TOTE AKOMA KALYTERA 8A EXEIS KORYFAIA POIOTHTA KAI 8A MPORESEIS NA KANEIS EGGRAFH SE POLLA KANALIA gia paradigma AC3 :D :D :D

Δημοσ.
Το δημοσιογραφικο κασετοφωνακι πιστευω δεν θα δωσει την επιθυμητητη ποιοτητα..

Χαμηλη ποιοτητα στην εγγραφη' date='θα πεσει κι αλλο κατα την εγγραφη στον υπολογιστη..[/quote']

Tο δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι μπορεί να κάνει δουλειά αλλά εξαρτάται τις συνθήκες. Εχω κάνει ηχογράφηση με κανονικό κασετοφωνάκι και η ποιότητα της συναυλίας ήταν απροσδόκητα καλή. Εξαρτάται από το μέρος, το είδος της μουσικής, το σημείο στο οποίο θα καθήσεις να κάνεις την ηχογράφηση, το πόσα άτομα θα έχεις μπροστά σου, από το μικρόφωνο που θα χρησιμοποιήσεις, και τέλος από το ίδιο το κασετοφωνάκι.

Δημοσ.

Tελικά το κασετοφωνάκι πήγε παρα πολύ καλά. Η ποιοότητα ήταν καλή και η κιθάρα και το μπάσο ακόμα ακούγονται μια χαρά. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τώρα πως να το γράψω στον υπολογιστή μου. Να το συνδέσω στο μικρόφωνο ή στο line in. Aκόμα ένα πρόβλημα που είχα και με προηγούμενες προσπάθειες ήταν ότι τα wav που έγραφα ακούγονταν μια χαρά, όμως τα mp3 και το audio cd που έγραφα ήταν χάλια αφού μπούκωναν τα ηχεία. Τι να προσέξω;

ΣΑς έχω πρήξει αλλά τι να κάνω.....

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Επίσης από κασσετοφωνάκι στον υπολογιστή θα χρησιμοποιήσεις πρόγραμμα όπως το cool edit. Σε καμία περίπτωση δεν θα το κάνεις ΜΡ3 γιατί θα χαλάσεις το τελικό αποτέλεσμα. Θα τα κάνεις πρώτα WAV, θα τα κόψεις σε κομμάτια, ενδεχομένως θα κάνει και ένα remastering αν χρειάζεται και μετά από εκεί θα τα κάψεις σε audio CD. Από κεί και πέρα αν τα θές σε ΜΡ3 (πολύ κακή επιλογή) τα κάνεις ΜΡ3 αλλά ποτέ να κάψεις audio CD από ΜΡ3.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...