nikko_ Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Καλημέρα σε όλους, μετά από μια 6ετία συμβίωσης με το παλιό μου desktop ήρθε η ώρα για καινούριο, λόγω καμένου διαύλου IDE ή/και SATA. Το παλιό σύστημα έχει αρκετά καινούρια μέρη, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο νέο σύστημα. Ουσιαστικά χρειάζομαι: Κουτί (με τον/τους ανεμιστήρες του), Τροφοδοτικό, CPU (νομίζω μια i3 είναι αρκετή), Motherboard, Μνήμη (4GB DDR3) και μονάδα DVD-RW i) Το ποσό που διαθέτουμε: 300€ ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : Εφαρμογές γραφείου (excel, word) και browsing iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: OXI iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? OXI, LG 22MP55HQ-P 21.5'' HDMI, OXI v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Προτιμητέο από ένα κατάστημα, Βόρεια Προάστια, θα ήθελα προτάσεις. vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Στο κατάστημα, εκτός από τα υπάρχοντα μέρη τα οποία θα στήσω εγώ. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? ΟΧΙ ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> ΟΧΙ, ΟΧΙ x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> ΟΧΙ xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> ΟΧΙ xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Θα χρησιμοποιηθούν: κάρτα γραφικών ΑΤΙ Radeon HD5450 1GB DDR3, HDD Western Digital Sata3 1TB, HDD Western Digital Sata2 500GB και ενδεχομένως κι ένας HDD Seagate Sata 250GB. Θα μπορούσα ίσως να χρησιμοποιήσω και την παλιά CPU (Dual-Core Pentium), αλλά αφού μπαίνω στην διαδικασία καλύτερα να πάρω κάτι να αντέξει μερικά χρόνια ακόμη. Δεν επισυνάπτω συγκεκριμένη πρόταση/προσφορά γιατί θα ήθελα κυρίως να μου προτείνετε ένα αξιόπιστο μαγαζί και τι να προσέξω στο κουτί, το τροφοδοτικό και την motherboard. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Donalhioy Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 σε αυτο το κουτι 3 hdd δεν χωρανε.. το Zalman A1 τα χωραει.. απο τα φτηνα.. αλλα δεν θα το προτεινα.. βαλε ενα 10αρικο παραπανω και παρε ενα arcadia της προκοπης.. για 10 ευρο η διαφορα ειναι τεραστια..
Grey29 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Σε ενδιαφέρει αποκλειστικά να τον χτίσετε εσείς; Γιατί μια οικονομική επιλογή για υπολογιστή γραφείου που τρέχει άνετα τα προγράμματα που θες είναι κι αυτή: http://www.skroutz.gr/s/6317628/HP-Prodesk-400-G1-SFF-G3220-4GB-1TB.html + ότι έχει το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους.
Donalhioy Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Σε ενδιαφέρει αποκλειστικά να τον χτίσετε εσείς; Γιατί μια οικονομική επιλογή για υπολογιστή γραφείου που τρέχει άνετα τα προγράμματα που θες είναι κι αυτή: http://www.skroutz.gr/s/6317628/HP-Prodesk-400-G1-SFF-G3220-4GB-1TB.html + ότι έχει το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους. αν κανεις αυτη την συνθεση κομματι κομματι, βαζω το μεγιστο να σου βγει 250 ευρο.. αντε και κανα 100αρι το os...
Grey29 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 αν κανεις αυτη την συνθεση κομματι κομματι, βαζω το μεγιστο να σου βγει 250 ευρο.. αντε και κανα 100αρι το os... E άρα στα ίδια λεφτά δεν ερχόμαστε; Επίσης εγώ μια πρόταση έκανα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί με τους οποίους μπορεί να παίξει κανείς τόσο σε mini pc όσο και σε κανονικό. Αναλόγως τι ανάγκες έχεις
Donalhioy Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 E άρα στα ίδια λεφτά δεν ερχόμαστε; Επίσης εγώ μια πρόταση έκανα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί με τους οποίους μπορεί να παίξει κανείς τόσο σε mini pc όσο και σε κανονικό. Αναλόγως τι ανάγκες έχεις στα ιδια αλλα καλυτερο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα