Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης, πολλοί μπερδεύουν το "χωρίς πάγιο" γιατί θεωρούν πάγια και τις χρεώσεις για ΕΡΤ-ΔΗΜΟ και πιστεύουν ότι θα απαλλαγούν και από αυτά.

Επειδή με παίρνουν συχνά για να να αλλάξω πάροχο (ενίοτε και από την ΗΡΩΝ που είμαι ήδη), δυστυχώς πέφτει πολλή παραπληροφόρηση και μπέρδεμα και αν δε ρωτήσεις ούτε για την ελάχιστη παραμονή δε σου λένε, πόσο μάλλον για κάτι χρεώσεις όπως η ρήτρα ΟΤΣ. Δυστυχώς δίνουν την προώθηση σε τηλεφωνικές εταιρείες που κάνουν αυτή τη δουλειά, στο πρότυπο της τηλεφωνίας, οι οποίες έχουν σα σκοπό απλά να πουλήσουν το συμβόλαιο και να πάρουν τη σχετική προμήθεια και δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη συνέχεια μόλις ο πελάτης συνειδητοποιήσει τι πραγματικά συμφώνησε μέσω των λογαριασμών.

• Like 1
  • Απαντ. 611
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επίσης, πολλοί μπερδεύουν το "χωρίς πάγιο" γιατί θεωρούν πάγια και τις χρεώσεις για ΕΡΤ-ΔΗΜΟ και πιστεύουν ότι θα απαλλαγούν και από αυτά.

Επειδή με παίρνουν συχνά για να να αλλάξω πάροχο (ενίοτε και από την ΗΡΩΝ που είμαι ήδη), δυστυχώς πέφτει πολλή παραπληροφόρηση και μπέρδεμα και αν δε ρωτήσεις ούτε για την ελάχιστη παραμονή δε σου λένε, πόσο μάλλον για κάτι χρεώσεις όπως η ρήτρα ΟΤΣ. Δυστυχώς δίνουν την προώθηση σε τηλεφωνικές εταιρείες που κάνουν αυτή τη δουλειά, στο πρότυπο της τηλεφωνίας, οι οποίες έχουν σα σκοπό απλά να πουλήσουν το συμβόλαιο και να πάρουν τη σχετική προμήθεια και δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη συνέχεια μόλις ο πελάτης συνειδητοποιήσει τι πραγματικά συμφώνησε μέσω των λογαριασμών.

Και πάγια πληρώνεις και ρήτρα ΟΤΣ (αν και μερικοί με εναλλακτικό πάροχο λένε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά anyway), πάλι ο λογαριασμός έρχεται φτηνότερος από τον αντίστοιχο της ΔΕΗ.

Και το ερώτημα είναι ένα, θέλεις τα λεφτά που πληρώνεις να πηγαίνουν για να έχει η ΔΕΗ καλλιτεχνικό διευθυντή με 1800€ τον μήνα και τον μέσο υπάλληλο της με 3000€; 

Δικαίωμα σου βέβαια, αλλά μην προσπαθείτε να μας πείσετε ότι πετάει ο γάιδαρος (δηλαδή είναι καλή και άγια η ΔΕΗ).

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν και τα πάρτι στη Μύκονο για όσους δε θυμούνται. Αυτό που θέλει να πει ο platano είναι να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας.

• Like 1
Δημοσ.

Και πάγια πληρώνεις και ρήτρα ΟΤΣ (αν και μερικοί με εναλλακτικό πάροχο λένε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά anyway), πάλι ο λογαριασμός έρχεται φτηνότερος από τον αντίστοιχο της ΔΕΗ.

Και το ερώτημα είναι ένα, θέλεις τα λεφτά που πληρώνεις να πηγαίνουν για να έχει η ΔΕΗ καλλιτεχνικό διευθυντή με 1800€ τον μήνα και τον μέσο υπάλληλο της με 3000€; 

Δικαίωμα σου βέβαια, αλλά μην προσπαθείτε να μας πείσετε ότι πετάει ο γάιδαρος (δηλαδή είναι καλή και άγια η ΔΕΗ).

Εμένα δε με απασχολεί καθόλου πώς κατανέμονται τα λεφτά σε κάθε εταιρεία, αλλά πόσα βγαίνουν από τη δική μου τσέπη.

Με αυτό το δεδομένο, σου λέω ότι αυτή τη στιγμή σε σχέση με τη ΔΕΗ πληρώνω 6% φθηνότερα το ημερήσιο, και 15% ακριβότερα το νυχτερινό (λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές της ΔΕΗ με την έκπτωση συνέπειας). Δηλαδή, με βάση μια αναλογία 70-30% μεταξύ ημερήσιου και νυχτερινού, υπάρχει μια μικρή τελική διαφορά υπέρ της ΗΡΩΝ.*

Όταν εφαρμόζεται η ρήτρα ΟΤΣ, η ΔΕΗ αμέσως γίνεται φθηνότερη. Τον Ιανουάριο που μας πέρασε, η μέση ΟΤΣ ήταν 75€/KWh, που σημαίνει για εκείνο το μήνα 2,5λεπτά επάνω η τιμή της KWh. Δηλαδή περίπου 20% πιο πάνω από της ΔΕΗ (στο δικό μου λογαριασμό αυτή η χρέωση έφτασε τα 47€). Για κάποιον που χρησιμοποιεί ρεύμα για θέρμανση το χειμώνα, η ΗΡΩΝ τελικά είναι ασύμφορη, παρόλο που φαίνεται αρχικά φθηνότερη.

Στα παραπάνω, να προσθέσω και το δόλιο τρόπο με τον οποίο προσπάθησαν να μου ψαλιδίσουν τις εκπτώσεις προσφοράς των πρώτων μηνών που είχαν για να με προσελκύσουν, όπως έχω εξηγήσει εδώ και το λάθος στη χρέωση που έχω πει εδώ. Συν την απαράδεκτη τηλεφωνική εξυπηρέτησή τους.

Όπως έχω ξαναπεί, είμαι υπέρ της εισαγωγής εναλλακτικών παρόχων, γιατί πιστεύω ότι θα αναπτυχθεί κάποιος ανταγωνισμός. Όμως η εμπιστοσύνη μου  προς τη συγκεκριμένη εταιρεία δεν καρποφόρησε, ίσως γιατί είναι νωρίς ακόμα και δεν έχουν οργανωθεί αρκετά, ίσως γιατί δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια κέρδους. Όταν άρχισα να το ψάχνω επειδή αναρωτήθηκα αν ήμουν μια ιδιάζουσα περίπτωση, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλά παρόμοια προβλήματα και με άλλους παρόχους. 

Αυτό που νομίζω πάντως είναι ότι το παιχνίδι παίζεται στην παραγωγή της ενέργειας και όχι στην πώληση. Δηλαδή κάτι ουσιαστικό μπορεί να συμβεί μόνο όταν η παραγωγή επιμερισθεί και αυξηθεί, γιατί τώρα με το να μεταπουλούν απλώς όλοι αυτό που παράγει η ΔΕΗ δε νομίζω να μπορούμε να περιμένουμε σοβαρά αποτελέσματα. 

*Αυτή η διαφορά είναι επειδή έχω σύμβαση με ειδική προσφορά που είχε βγει για περιορισμένο διάστημα, αυτό που έχει αυτή τη στιγμή στην ιστοσελίδα της η ΗΡΩΝ είναι κατευθείαν ακριβότερο από της ΔΕΗ με την έκπτωση συνέπειας

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγω εχω μια απορια ...Σε ολλες τις διαφημησεις οι εναλακτικοι μιλανε για πιο φτηνο ρευμα .

Αυτο αφορα μονο την τιμη της κιλοβατωρας και οι αλλες χρεωσεις ειναι ιδιες σε ολλους κια στην ΔΕΗ ,

Επειδη ο πολυ κοσμος δεν το ξερει εκλαμβανει την μειωση που λενε στο συνολο του λογαριασμου κατι που φυσικα δεν ισχυει .

Δεν θα επρεπε δια νομου να εξηγουν τι αφορα η εκπτωση που διαφιμηζουν και οτι ορισμενοι εχουν ελαχιστο χρονο παραμονης ή σταθερη τιμη μονο για καποιους μηνες ?

Μα και η ΔΕΗ το ρεύμα πουλάει. Τα κερατιάτικα που λέμε δεν είναι της ΔΕΗ αλλά χρεώσεις τρίτων (ακόμα και το δίκτυο χρέωση τρίτων θεωρείτε πλέον. Προσωπικά έβαλα nrg, το πρόγραμμα basic Link.png Site: http://nrgprovider.com/programmata/idiotes και είμαι σχεδόν 100 ευρώ κερδισμένος στον πρώτο χρόνο

Δημοσ.

Μα και η ΔΕΗ το ρεύμα πουλάει. Τα κερατιάτικα που λέμε δεν είναι της ΔΕΗ αλλά χρεώσεις τρίτων (ακόμα και το δίκτυο χρέωση τρίτων θεωρείτε πλέον. Προσωπικά έβαλα nrg, το πρόγραμμα basic Link.png Site: http://nrgprovider.com/programmata/idiotes και είμαι σχεδόν 100 ευρώ κερδισμένος στον πρώτο χρόνο

Μην νομιζεις ότι το καταλαβαινουν ολοι αυτό ....Νομιζουν Χ % εκπτωση στο συνολο του λογαριασμου .

Δημοσ.

Να! η καλύτερη πρόταση, οικονομική και καθαρή, ούτε λογαριασμούς φουσκωμένους, ούτε τρελά χαράτσια. Με ένα σουβλάκι κάνεις την δουλειά σου…..

post-437180-0-05704500-1494323561_thumb.jpg

post-437180-0-09533600-1494323585_thumb.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Αν αλλάξεις πάροχο χρειάζεται πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου;

Αν το μετανιώσεις και ξαναγυρίσεις στη ΔΕΗ θέλει εκ νέου;

Με το κοινόχρηστο ρεύμα τι παίζει, ξέρω ότι στη ΔΕΗ είναι πολύ ακριβό στους εναλλακτικούς συμφέρει?

Δημοσ.

Αν αλλάξεις πάροχο χρειάζεται πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου;

Αν το μετανιώσεις και ξαναγυρίσεις στη ΔΕΗ θέλει εκ νέου;

Με το κοινόχρηστο ρεύμα τι παίζει, ξέρω ότι στη ΔΕΗ είναι πολύ ακριβό στους εναλλακτικούς συμφέρει?

Για το πιστοιητικο  το ζηταει ο ΔΕΔΔΗΕ που ειναι για τους του παροχους καθε 14 χρονια για σπιτια και 7 για επαγγελματικες στεγες .Καμμια σχεση ο παροχος ή η τυχον αλλαγη .

Δημοσ.

Απ’ ότι ξέρω αν έχει λήξει το πιστοποιητικό δεν έχεις πρόβλημα.

Σου ζητάνε καινούργιο αν έχεις κάνει διακοπή σύνδεσης και θέλεις επανασύνδεση.

Αλλιώς όσα χρόνια και να περάσουν δε σ’ ενοχλεί κανείς.

Δηλαδή λες ότι η αλλαγή παρόχου δεν μετράει σαν επανασύνδεση οπότε δεν θέλει ανανέωση το πιστοποιητικό; Ούτε αν ξαναγυρίσεις πίσω στη ΔΕΗ;

Δημοσ.

ΟΚ ευχαριστώ, άρα αν αλλάξεις πάροχο κι έχει λήξει το πιστοποιητικό θέλεις καινούργιο!!

Άλλο ένα κρυμμένο κόστος που πρέπει να υπολογίσεις.

Επίσης η ΔΕΗ σου κάνει 15% έκπτωση αν κάνεις έγκαιρη εξόφληση.

Δεν συνηγορώ υπέρ κανενός απλώς θέλω να μαζέψω όλα τα δεδομένα.

• Like 1
Δημοσ.

ΟΚ ευχαριστώ, άρα αν αλλάξεις πάροχο κι έχει λήξει το πιστοποιητικό θέλεις καινούργιο!!

Άλλο ένα κρυμμένο κόστος που πρέπει να υπολογίσεις.

Επίσης η ΔΕΗ σου κάνει 15% έκπτωση αν κάνεις έγκαιρη εξόφληση.

Δεν συνηγορώ υπέρ κανενός απλώς θέλω να μαζέψω όλα τα δεδομένα.

Και χωρις ψιλα γραμματα οπως σταθερη τιμη για Χ μηνες χωρις να ξερεις τι θα γινει μετα ή υποχρεωτικη παραμονη παλι για Χ μηνες χωρις να μπορεις να αλλαξεις παροχο .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...