efkola Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Σας ευχαριστώ! Στις 8/9/2018 στις 10:41 ΜΜ, naive είπε Αν κάνεις μεγάλη κατανάλωση το χειμώνα ή τους ζεστούς μήνες (πχ θέρμανση με ρεύμα), η ρήτρα ΟΤΣ είναι σημαντική. Πώς λειτουργεί: Αν δεις στο διάγραμμα που έβαλα πιο πριν, η ΟΤΣ για τον Ιούλιο ήταν περίπου 67ευρώ/MWh. Στο συμβόλαιο της protergia, λέει ότι θα πληρώνεις εσύ τη διαφορά, αν η ΟΤΣ ανέβει πάνω από 55ευρώ/MWh. Οπότε θα χρεωθείς για κάθε KWh που θα καταναλώσεις τον Ιούλιο 1,2 λεπτά πιο πάνω από την τιμή του συμβολαίου σου. Το άλλο με το λογαριασμό έναντι, πάλι είναι θέμα, καλό είναι η εταιρεία να μπορεί να παίρνει τις δικές σου ενδείξεις, γιατί μπορεί οι έναντι να είναι ό,τι νά'ναι (πχ ΗΡΩΝ). Η ΔΕΗ κάνει την έκπτωση συνέπειας. αν πληρώνεις εμπρόθεσμα και δεν την βλέπεις στον έναντι ψάξτο. Πχ είχε δημιουργηθεί ένα θέμα με όσους εξοφλούσαν μέσω ΕΛΤΑ και τα ΕΛΤΑ καθυστερούσαν να αποδώσουν στην ΔΕΗ, οπότε φαίνονταν εκπρόθεσμη η εξόφληση του καταναλωτή. Χμμ...ακούγεται μπερδεμένο και με προβληματίζει επειδή δεν είναι κάτι standard αλλά εξαρτάται από δύο (τουλάχιστον) παράγοντες: την εκάστοτε τιμή της ΟΤΣ και από τη δική μας κατανάλωση. Αν έχει κάποιος/α προτάσεις για κάποιον πάροχο ή πιο συγκεκριμένα για κάποια προγράμματα στα οποία μπορώ εγώ 1.να δίνω ενδείξεις μετρητή στην εταιρεία ώστε να αποφεύγω τους έναντι λογαριασμούς και στα οποία 2.η τιμή της ΟΤΣ δε στέλνει ανεπιθύμητα δωράκια κάθε μήνα, είναι ευπρόσδεκτες. ΥΓ: Οι καταναλώσεις που κάνουμε είναι από 1400 μέχρι 1800 kwh/ 4μηνο(σπάνια φτάνουν τις 2000) και το τιμολόγιο είναι Γ1Ν(νυχτερινό).
naive Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 47 λεπτά πριν, efkola είπε Σας ευχαριστώ! Χμμ...ακούγεται μπερδεμένο και με προβληματίζει επειδή δεν είναι κάτι standard αλλά εξαρτάται από δύο (τουλάχιστον) παράγοντες: την εκάστοτε τιμή της ΟΤΣ και από τη δική μας κατανάλωση. Αν έχει κάποιος/α προτάσεις για κάποιον πάροχο ή πιο συγκεκριμένα για κάποια προγράμματα στα οποία μπορώ εγώ 1.να δίνω ενδείξεις μετρητή στην εταιρεία ώστε να αποφεύγω τους έναντι λογαριασμούς και στα οποία 2.η τιμή της ΟΤΣ δε στέλνει ανεπιθύμητα δωράκια κάθε μήνα, είναι ευπρόσδεκτες. ΥΓ: Οι καταναλώσεις που κάνουμε είναι από 1400 μέχρι 1800 kwh/ 4μηνο(σπάνια φτάνουν τις 2000) και το τιμολόγιο είναι Γ1Ν(νυχτερινό). Κάθε μήνα δε θα έχεις επιβάρυνση ρήτρας ΟΤΣ. Η ΟΤΣ εξαρτάται από τη ζήτηση. Και η ζήτηση εξαρτάται από την κατανάλωση. Τους πολύ κρύους ή τους πολύ ζεστούς μήνες που θα καταναλώσεις πολύ ρεύμα για να φτιάξεις τη θερμοκρασία του σπιτιού σου, τότε είναι που θα εχεις και τη μεγαλύτερη επιβάρυνση. Οπότε η ΟΤΣ είναι πιθανότερο να σε επιβαρύνει και όταν η κατανάλωσή σου είναι μεγάλη, που είναι διπλό το κακό. Γενικά θέλει προσοχή για όποιον χρησιμοποιεί ρεύμα για θέρμανση. Εγώ έχω βολτέρα, όπου είναι πολύ έυκολο να δώσεις μέτρηση μέσω app, site ή τηλεφώνου και στο υπενθυμίζουν με sms. Επίσης, η ρήτρα ΟΤΣ είναι πολύ ψηλά σχετικά, στο 70. Από τιμές δεν ξέρω τι δίνει αυτή τη στιγμή, εγώ έχω τελική 0,072 ημερήσιο και 0,059 νυχτερινό. Αν την κοιτάξεις, μην πας μόνο απευθείας, δες και μέσω του allazorevma γιατί μπορεί να έχει καλύτερη προσφορά από αυτή που δίνει απευθείας η εταιρεία. Καθόλου ΟΤΣ απόσο θυμάμαι έχει η NRG.
opera Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 @naive Πώς κατάφερες να έχεις τόσο χαμηλές χρεώσεις; https://www.volterra.gr/gia-to-spiti/volterra-home-v1-night/
Jason13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, opera είπε @naive Πώς κατάφερες να έχεις τόσο χαμηλές χρεώσεις; https://www.volterra.gr/gia-to-spiti/volterra-home-v1-night/ Μετα απο 10% εκπτωση Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από Jason13 1
naive Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Jason13 είπε Μετα απο 10% εκπτωση Σωστά, συν ότι είχα πάρει την προσφορά μέσω allazorevma, που ήταν λίγο πιο κάτω (0,080 στο ημερήσιο προ έκπτωσης συνέπειας) Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από naive
vagos789 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Εξ οσων γνωριζω κανεις παροχος δεν εχει κανει χρηση της ρητρας ΟΤΣ Αλλα ναι οι περισσοτεροι εχουν αυτο τον ορο (εκτος ΕΛΤΑ νομιζω)
efkola Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, naive είπε Κάθε μήνα δε θα έχεις επιβάρυνση ρήτρας ΟΤΣ. Η ΟΤΣ εξαρτάται από τη ζήτηση. Και η ζήτηση εξαρτάται από την κατανάλωση. Τους πολύ κρύους ή τους πολύ ζεστούς μήνες που θα καταναλώσεις πολύ ρεύμα για να φτιάξεις τη θερμοκρασία του σπιτιού σου, τότε είναι που θα εχεις και τη μεγαλύτερη επιβάρυνση. Οπότε η ΟΤΣ είναι πιθανότερο να σε επιβαρύνει και όταν η κατανάλωσή σου είναι μεγάλη, που είναι διπλό το κακό. Γενικά θέλει προσοχή για όποιον χρησιμοποιεί ρεύμα για θέρμανση. Εγώ έχω βολτέρα, όπου είναι πολύ έυκολο να δώσεις μέτρηση μέσω app, site ή τηλεφώνου και στο υπενθυμίζουν με sms. Επίσης, η ρήτρα ΟΤΣ είναι πολύ ψηλά σχετικά, στο 70. Από τιμές δεν ξέρω τι δίνει αυτή τη στιγμή, εγώ έχω τελική 0,072 ημερήσιο και 0,059 νυχτερινό. Αν την κοιτάξεις, μην πας μόνο απευθείας, δες και μέσω του allazorevma γιατί μπορεί να έχει καλύτερη προσφορά από αυτή που δίνει απευθείας η εταιρεία. Καθόλου ΟΤΣ απόσο θυμάμαι έχει η NRG. Naive σ'ευχαριστώ! Όσον αφορά τις τιμές που πληρώνεις, παρατηρώ στο επίσημο site της protergia ότι οι τιμές που δίνει είναι ακόμα πιο δελεαστικές: 0,0628(αν πληρώνεις εμπρόθεσμα και αν δεν υπερβείς τις 2000kwh) την ημέρα και 0,05619 τη νυχτα.Υπάρχει βέβαια και πάγιο 3,90€... όλες οι τιμές προ φόρων. Σκέφτομαι λοιπόν ότι αξίζει τον κόπο η μετάβαση, ιδίως αν ισχύει αυτό που γράφει παραπάνω ο @vagos789 ότι δεν κάνουν χρήση αυτής της ρήτρας.Μιλωντας με συγγενείς που έχουν εναλλακτικό πάροχο,δεν ήξεραν καν τι είναι η ΟΤΣ! Εκτός από το allazorevma, υπάρχει και το energy market.Ξερουμε αν είναι το ίδιο αξιόπιστο και αν υπάρχει κάποια παγίδα ή ψιλά γράμματα σ'αυτά τα ψαχτηρια;!
naive Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, efkola είπε Naive σ'ευχαριστώ! Όσον αφορά τις τιμές που πληρώνεις, παρατηρώ στο επίσημο site της protergia ότι οι τιμές που δίνει είναι ακόμα πιο δελεαστικές: 0,0628(αν πληρώνεις εμπρόθεσμα και αν δεν υπερβείς τις 2000kwh) την ημέρα και 0,05619 τη νυχτα.Υπάρχει βέβαια και πάγιο 3,90€... όλες οι τιμές προ φόρων. Σκέφτομαι λοιπόν ότι αξίζει τον κόπο η μετάβαση, ιδίως αν ισχύει αυτό που γράφει παραπάνω ο @vagos789 ότι δεν κάνουν χρήση αυτής της ρήτρας.Μιλωντας με συγγενείς που έχουν εναλλακτικό πάροχο,δεν ήξεραν καν τι είναι η ΟΤΣ! Εκτός από το allazorevma, υπάρχει και το energy market.Ξερουμε αν είναι το ίδιο αξιόπιστο και αν υπάρχει κάποια παγίδα ή ψιλά γράμματα σ'αυτά τα ψαχτηρια;! Από λογαριασμό μου όταν ήμουν στην ΗΡΩΝ: . Όχι μόνο ο κόσμος, ούτε οι πωλητές δεν ξέρουν τι είναι. Συνήθως ο κόσμος την περνάει για ρυθμιζόμενη χρέωση, αφού οι πάροχοι τη βάζουν ξεχωριστά. Αναφέρεται ξεκάθαρα στο συμβόλαιο που υπογράφεις (μάλιστα την πρώτη φορά που το είδα στην ΗΡΩΝ μου το τόνισαν επιδεικτικά), οπότε το "δεν εφαρμόζουν " που λένε κάποιοι πωλητές το ακούω βερεσέ. Αυτά τα δύο ψαχτήρια ξέρω και εγώ, απλά το energymarket δε βγάζει όλες τις εταιρείες. Ωστόσο δεν αν έχει καμία καλή προσφορά σε αυτές που συνεργάζεται. Από εκεί και πέρα, βάζεις και συγκρίνεις ποιο σου ταιριάζει καλύτερα. Η διαφορά με τη ΔΕΗ θα είναι 50-80ευρώ το χρόνο, χοντρικά εντελώς με την κατανάλωση που κάνεις. Τα ψαχτήρια βέβαια σου εμφανίζουν παραπάνω, γιατί συνήθως δεν βάζουν μέσα την έκπτωση συνέπειας της ΔΕΗ Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από naive 2
Dark_son20 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 4 hours ago, vagos789 said: Εξ οσων γνωριζω κανεις παροχος δεν εχει κανει χρηση της ρητρας ΟΤΣ Αλλα ναι οι περισσοτεροι εχουν αυτο τον ορο (εκτος ΕΛΤΑ νομιζω) nop elpedison Δεκέμβριος 17 / Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος 18 σε όλους έχει ρήτρα βασικά μόνιμα έχει ρήτρα από ότι βλέπω... χμμμμ τον Νοέμβριο τον πούλο η elpedison 2 1 1
Gryzor Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Ωπ! Κάθε μήνα βρε συ; Η ίδια παροχή είναι;
efkola Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 27 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε nop elpedison Δεκέμβριος 17 / Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος 18 σε όλους έχει ρήτρα Βλέποντας τις εικόνες διαπιστώνω ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις μηνιαίες καταναλώσεις...φτάνουν από 200 κιλοβατώρες μέχρι και 1600/μήνα αλλά αν τις αθροίσουμε, βγαίνει ένα σύνολο περίπου 4.500kwh/6μηνο (κοντά στις 3000kwh/4μηνο). Εκεί η χρέωση ΟΤΣ είναι κοντά στα 44€/6μηνο, ποσό που δεν είναι απαγορευτικό. Αντίστοιχο ποσό όμως ισχύει σε όλες τις εταιρείες;; @naiveΤα 47,52€ που έβαλες παραπάνω είναι χρέωση ΟΤΣ για έναν μόνο μήνα ή για μεγαλύτερο διάστημα;
Gryzor Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Ναι, αν το να ανεβάζει την τιμή κατά 33% με τη ρήτρα δεν είναι απαγορευτικό, τότε τί συζητάμε...
efkola Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Τα 40€/6μηνο είναι το 33% της συνολικής χρέωσης;Πώς προκύπτει αυτό;
naive Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, efkola είπε Βλέποντας τις εικόνες διαπιστώνω ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις μηνιαίες καταναλώσεις...φτάνουν από 200 κιλοβατώρες μέχρι και 1600/μήνα αλλά αν τις αθροίσουμε, βγαίνει ένα σύνολο περίπου 4.500kwh/6μηνο (κοντά στις 3000kwh/4μηνο). Εκεί η χρέωση ΟΤΣ είναι κοντά στα 44€/6μηνο, ποσό που δεν είναι απαγορευτικό. Αντίστοιχο ποσό όμως ισχύει σε όλες τις εταιρείες;; @naiveΤα 47,52€ που έβαλες παραπάνω είναι χρέωση ΟΤΣ για έναν μόνο μήνα ή για μεγαλύτερο διάστημα; Ήταν σε ένα λογαριασμό για ένα μήνα, που όμως είχα μεγάλη κατανάλωση λόγω χειμώνα (Ιανουάριος 2017). Επειδή ήταν και από τους πρώτους λογαριασμούς, είχε πάρει και κατανάλωση από τον προηγούμενο μήνα γιατί στον πρώτο μου είχαν στείλει ένα πολύ μικρό έναντι. Αυτός δηλαδή ο λογαριασμός περιείχε κατανάλωση γύρω στις 1900KWh. Το πόσο ισχύει σε κάθε εταιρεία σου είπα πιο πριν πώς θα το υπολογίζεις. Χρειάζεσαι να δεις από τους όρους του συμβολαίου το άνω όριο τηε ρήτρας. Συνήθως είναι μεταξύ 50 και 60 στις περισσότερες.
Gryzor Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, efkola είπε Τα 40€/6μηνο είναι το 33% της συνολικής χρέωσης;Πώς προκύπτει αυτό; Σορρυ, πρόσθεσα λάθος πράγματα. Μέχρι 16% περίπου πήγαινε, αλλά και πάλι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις