Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, vagos789 είπε

Μπορεις,μονο αν δεν εχεις δαχτυλα δεν μπορεις,αλλα και παλι μπορεις πιεζοντας το κουδουνι με τον αγκωνα.

Και φυσιολογικα 3 η ωρα δεν πρεπει να βρεις κανεναν σπιτι

Μου θύμισες το ανέκδοτο με τα μανιτάρια, ότι όλα τρώγονται αλλά κάποια τρώγονται μόνο μία φορά.

Οτι και καλά θα είναι όλοι στη δουλειά;  Με το ζόρι ο 1 στους 2 εργάζεται στην Ελλάδα και αν βάλεις και τις δουλειές με παράξενα ωράρια, το πιο πιθανό είναι να είναι στο σπίτι κάποιος τότε.
Άσε που  εκείνη την ώρα βρίσκεται το καλύτερο τάργκετ γκρουπ διαθέσιμο, ηλικιωμένοι συνταξιούχοι.

• Απαντ. 611
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με πηραν τωρα από την Protergia.
Μου ειπαν 6,2 λεπτα μεχρι τις 2000kwh και 6.6 πανω από αυτές.

3,9 τον μηνα παγιο και ότι απορρογουν την ΟΤΣ αν ανέβει πολύ αλλα χωρις να το εχω γραμμενο καπου αυτό. Απλα το κανουν από την καλη τους την καρδια οποτε ανα πασα στιγμη μπορουν να το παρουν πισω.

24μηνο συμβολαιο αφορα.

Πρεπει να προσεξω κατι?Ειναι καλη εταιρια γενικα?Να το δοκιμασω η ας κατσω στα αυγα μου.

Μονοφασικο ρευμα εχουμε στην ΔΕΗ με την εκπτωση συνεπειας κάθε μηνα εδώ και χρονια!

Δημοσ.

Ψηλό πάγιο, και τα περί ΟΤΣ μην τα λαμβάνεις υπόψιν. Δεν ξέρω καν πόσο νόμιμο είναι να επικοινωνούν το ότι "εμείς είμαστε καλοί και δεν τη χρεώνουμε" αν δεν υπάρχει στη σύμβαση.

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι, αλλά δεν είναι και σπάνιο το μισό ευρώ το μήνα.

Γενικώς, όσο πιο κάτω η τιμή KWh τόσο ψηλότερο είναι το πάγιο για να ρεφάρουν, οπότε μην εντυπωσιάζεσαι από την πρώτη. Ειδικά αν έχεις χαμηλή κατανάλωση, δεν σε συμφέρουν τα ψηλά πάγια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρεμπιπτόντως, επειδή απότι είδα η ΟΤΣ ήταν πάνω από 60 το καλοκαίρι, είδατε τη χρέωση όσοι έχετε όριο το 55;

οτσ.JPG

Επεξ/σία από naive
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ψάχνομαι αυτές τις μέρες για το διαμέρισμα των γονέων μου  για να φύγουμε από τη ΔΕΗ και προσπαθώ να επιλέξω κάποιον εναλλακτικό πάροχο επειδή εκείνοι δεν το κατέχουν.

Οι καταναλώσεις που κάνουν είναι από 1400 μέχρι 1800 kwh/ 4μηνο(σπάνια φτάνουν τις 2000) και το τιμολόγιο είναι Γ1Ν(νυχτερινό).

Έχω τσεκάρει σχεδόν όλα τα προγράμματα και έχω καταλήξει στο Protergia Οικιακό-Έκπτωση 30% με πάγιο 3,90€ αλλά αρκετά χαμηλότερες χρεώσεις από τη ΔΕΗ.Η εγγύηση είναι 68€ η οποία πέφτει στα 48€ αν πληρωθεί εμπρόθεσμα(δε θα υπήρχε καν αν  επέλεγα πληρωμή μέσω πάγιας εντολής αλλά δεν επιθυμώ να πληρώνω με πάγια εντολή).Ήμουν έτοιμος να στείλω όλα τα δικαιολογητικά στην online αίτηση αλλά με φρέναρε λίγο μια ματιά που ρίχνω στα fora γι'αυτήν την περίφημη ΟΤΣ.

Έχει κάποιος τη συγκεκριμένο πρόγραμμα της Protergia ή κάτι αντίστοιχο για να μου πει αν και πόσο επιβαρύνομαι από την ΟΤΣ και αν αξίζει η μετάβαση από τη ΔΕΗ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο ήμουν αλλά η elpedison ζητά 100€ εγγύηση!

Γιατί όμως φτηνότερη η elpedison;Βλέπω πως έχει χρέωση 0,0639 όλο το 24ωρο ενώ το πρόγραμμα της protergia που παρέθεσα πιο πάνω έχει 0,0628(αν πληρώνεις εμπρόθεσμα και αν δεν υπερβείς τις 2000kwh) την ημέρα και 0,05619 τη νύχτα.

Επεξ/σία από efkola
Δημοσ.

Μέχρι 2000 έχεις δίκιο. 

Απο κει και πάνω νομίζω συμφέρει η elpedison 

Την εγγύηση δεν την δίνεις στην elpedison αν βάλεις πάγια 

Δημοσ.

Καλησπερα... Αφου βρηκες την καλυτερη τιμη να πας... Απλα να ξερεις οτι μπορει να σε χρεωνουν καθε μηνα καταναλωση που δεν θα  εχεις προλαβεις να κανεις.,.. Και σε αυτες τις εταιρειες δεν θα πρεπει να αφηνεις τον λογαριασμο απληρωτο.. Γιατι θα σου κοψουν το ρευμα..

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπερα... Αφου βρηκες την καλυτερη τιμη να πας... Απλα να ξερεις οτι μπορει να σε χρεωνουν καθε μηνα καταναλωση που δεν θα  εχεις προλαβεις να κανεις.,.. Και σε αυτες τις εταιρειες δεν θα πρεπει να αφηνεις τον λογαριασμο απληρωτο.. Γιατι θα σου κοψουν το ρευμα..

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση!

Έτσι όπως το θέτεις, καταλαβαίνω ότι η ΟΤΣ δεν είναι σημαντικός λόγος για να μην πάω σε εναλλακτικό πάροχο.

Όσο  για τις εμπρόθεσμες πληρωμές, εννοείται αυτό...άλλωστε αν δεν πληρώνεις εμπρόθεσμα, χάνεις και τα όποια πλεονεκτήματα των χαμηλότερων τιμών τους.Παρεμπιπτόντως έχω την αίσθηση ότι η ΔΕΗ έκοψε και την έκπτωση συνέπειας που είχε... εγώ πάντα πληρώνω πριν την ημερομηνία λήξης αλλά στους τελευταίους λογαριασμούς δεν είδα καμία τέτοια έκπτωση.

Με το "μπορεί να σε χρεώνουν καθε μήνα κατανάλωση που δε θα έχεις προλάβει να κάνεις", εννοείς τους έναντι λογαριασμούς;Και αν ναι, μπορώ να απαλλαγώ από αυτούς αν δίνω μόνος μου τις ενδείξεις του μετρητή;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, efkola είπε

Παρεμπιπτόντως έχω την αίσθηση ότι η ΔΕΗ έκοψε και την έκπτωση συνέπειας που είχε... εγώ πάντα πληρώνω πριν την ημερομηνία λήξης αλλά στους τελευταίους λογαριασμούς δεν είδα καμία τέτοια έκπτωση.

Κάνεις λάθος.

Η έκπτωση συνέπειας 15% ισχύει και φαίνεται στο λογαριασμό "έναντι"

Δημοσ.
2 ώρες πριν, efkola είπε

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση!

Έτσι όπως το θέτεις, καταλαβαίνω ότι η ΟΤΣ δεν είναι σημαντικός λόγος για να μην πάω σε εναλλακτικό πάροχο.

Όσο  για τις εμπρόθεσμες πληρωμές, εννοείται αυτό...άλλωστε αν δεν πληρώνεις εμπρόθεσμα, χάνεις και τα όποια πλεονεκτήματα των χαμηλότερων τιμών τους.Παρεμπιπτόντως έχω την αίσθηση ότι η ΔΕΗ έκοψε και την έκπτωση συνέπειας που είχε... εγώ πάντα πληρώνω πριν την ημερομηνία λήξης αλλά στους τελευταίους λογαριασμούς δεν είδα καμία τέτοια έκπτωση.

Με το "μπορεί να σε χρεώνουν καθε μήνα κατανάλωση που δε θα έχεις προλάβει να κάνεις", εννοείς τους έναντι λογαριασμούς;Και αν ναι, μπορώ να απαλλαγώ από αυτούς αν δίνω μόνος μου τις ενδείξεις του μετρητή;

Αν κάνεις μεγάλη κατανάλωση το χειμώνα ή τους ζεστούς μήνες (πχ θέρμανση με ρεύμα), η ρήτρα ΟΤΣ είναι σημαντική.
Πώς λειτουργεί: Αν δεις στο διάγραμμα που έβαλα πιο πριν, η ΟΤΣ για τον Ιούλιο ήταν περίπου 67ευρώ/MWh. Στο συμβόλαιο της protergia, λέει ότι θα πληρώνεις εσύ τη διαφορά, αν η ΟΤΣ ανέβει πάνω από 55ευρώ/MWh. Οπότε θα χρεωθείς για κάθε KWh που θα καταναλώσεις τον Ιούλιο 1,2 λεπτά πιο πάνω από την τιμή του συμβολαίου σου.

Το άλλο με το λογαριασμό έναντι, πάλι είναι θέμα, καλό είναι η εταιρεία να μπορεί να παίρνει τις δικές σου ενδείξεις, γιατί μπορεί οι έναντι να είναι ό,τι νά'ναι (πχ ΗΡΩΝ).
Η ΔΕΗ κάνει την έκπτωση συνέπειας. αν πληρώνεις εμπρόθεσμα και δεν την βλέπεις στον έναντι ψάξτο. Πχ είχε δημιουργηθεί ένα θέμα με όσους εξοφλούσαν μέσω ΕΛΤΑ και τα ΕΛΤΑ καθυστερούσαν να αποδώσουν στην ΔΕΗ, οπότε φαίνονταν εκπρόθεσμη η εξόφληση του καταναλωτή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...