Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 611
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν εξετάζουμε μεμονωμένα μόνο ένα στοιχείο, αλλά όλα τα στοιχεία της προσφοράς κάθε παρόχου.

Η τιμή 0,064 είναι μικρότερη από εκείνη της ΔΕΗ 0,0661 αλλά πρέπει να συνυπολογίσεις όλα τα στοιχεία του πακέτου.

Στην περίπτωσή μου, εμφανίζει την WATT+VOLT με ετήσια δαπάνη 498,42 (ετήσιο όφελος 14,43) για το Liberty Home Energy Night

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, adi32 είπε

Αυτη η προσφορα τι λεει  ?

https://www.watt-volt.gr/offers/free-program-liberty/

το 0,064 δεν ειναι πολυ χαμηλο σε σχεση με τους αλλους ?

Ελαφρώς απάτη... δες το "Για τους οικιακούς χρήστες ισχύει ειδική συνδρομή προνομιακής τιμής 59€/χρόνο (εξοφλείται στον πρώτο λογαριασμό εκκαθαριστικό ή έναντι, δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ).". Δηλαδή, χρεώνουν €5 πάγιο (!!!!!), ΚΑΙ το πρωπληρώνεις κι όλας, οπότε αν φύγεις το έχασες! Απλά το πάγιο το ονομάζουν "εγγύηση" :D

Δημοσ.

Γενικά δεν είμαι πολύ υπέρ, αλλά λόγω του ότι μάλλον θα μετακομίσω σύντομα και ενός φίλου που ασχολείται με τη volterra θα άξιζε να τη δω για νέα σύνδεση; Έχει κανείς; Στα γρήγορα λένε για 35% έκπτωση που μου φαίνεται δύσκολο να ισχύει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Γενικά δεν είμαι πολύ υπέρ, αλλά λόγω του ότι μάλλον θα μετακομίσω σύντομα και ενός φίλου που ασχολείται με τη volterra θα άξιζε να τη δω για νέα σύνδεση; Έχει κανείς; Στα γρήγορα λένε για 35% έκπτωση που μου φαίνεται δύσκολο να ισχύει.

Μόνο με τα πραγματικά σου στοιχεία κατανάλωσης στο allazorevma θα έχεις καλή εικόνα των προσφορών των παρόχων.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Δεν ξέρω τη συγκεκριμένη προσφορά, αλλά όπου ακούς πολλά κεράσια... Ψάξε να βρεις από πού βγαίνει το 35%. Είχα ρωτήσει και την Elpedison από πού βγαίνει το 32% και την ΚΕΝ από πού έβγαινε το 38% και απλά δεν ξέρανε :D

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 22/3/2018 στις 9:35 ΠΜ, alfeios είπε

Ελαβα τον πρωτο λογαριασμο απο την ΗΡΩν, ειναι για 12 μερες. Δεν υπαρχει πουθενα χρεωση για εγγυηση. Συνηθως χρεωνεται στον πρωτο λογαριασμό ή αργοτερα;

Χρεωθηκε στον δευτερο λογαριασμό. και ηταν το ιδιο ποσο που μου επεστρεψε η ΔΕΗ στην εκκαθαριση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει πάρα πολύ δρόμο η αγορά ενέργειας στην Ελλάδα. Όσοι αλλάζουν τώρα εταιρείες είναι πειραματόζωα των νέων παρόχων χωρίς να έχουν κάποιο ουσιαστικό κέρδος.Η πλειοψηφία αυτών που φεύγει γλιτώνει 30-40 ευρώ τον χρόνο. Μιλάμε για 1-2 καφέδες τον μήνα κέρδος. Προς το παρόν συμφέρουν οι εναλλακτικοί μόνο για κάποιες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος (πχ κάποιο ιντερνετ καφέ)
Η αγορά θα ξεσκαρτάρει την επόμενη πενταετία και θα μείνουν,εκτός της ΔΕΗ φυσικά, 3-4 εταιρείες το πολύ. Λογικά οι κολοσσοί (Ζενιθ,Εlpedison,Protergia,ΗΡΩΝ).

Κάτι ΚΕΝ,NRG,Watt and Wolt,Voltera,Green θα μας αφήσουν χρόνους σύντομα. 

Επίσης βασικό ρόλο θα παίξουν οι δύο εταιρείες φυσικού αέριου Ζενιθ και Φυσικό Αεριο Αττικης που θα προσφέρουν συνδυαστικά πακέτα καθώς το δίκτυο φυσικού αέριου την επόμενη πενταετία θα εξαπλωθεί σε πολλές πόλεις της επαρχίας και φυσικά σε πολλές άλλες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. 

Επεξ/σία από Backpacker
  • Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, makfil είπε

Με αφορμή το post σου, ξαναέβαλα την 4μηνη κατανάλωσή μου στο allazorevma και για ετήσια δαπάνη 512,85€ που υπολόγισε, έβγαλε, για έκπτωση καλοπληρωτή 15% και πάγια εντολή πληρωμής,  1η την protergia με 460,57 (ετήσιο όφελος 52,28), 2η τη volterra με 465,19 (ετήσιο όφελος 47,66), 3η τη Ζενιθ με 466,24 (ετήσιο όφελος 46,61), 4η την nrg με 467,35 (ετήσιο όφελος 45,50), 5η τη Φυσικό Αέριο με 479,90 (ετήσιο όφελος 32,95), για συνδυαστικό πακέτο με αέριο, 6η τα ΕΛΤΑ (!!!) με 486,62 (ετήσιο όφελος 26,23), και άλλες ή άλλα προγράμματα των ίδιων και άλλων παρόχων.

Για το ΦΑ γράφει

• Τιμή: Σταθερή για 6 μήνες
  • Ελάχιστη Παραμονή: 12 μήνες
  • Προκαταβολή/Εγγύηση: Αντιστοιχεί στην αξία της ηλεκτρικής ενέργειας που προβλέπεται να καταναλωθεί σε διάστημα δύο διαδοχικών λογαριασμών.
  • Μηδενική εγγύησης σε περίπτωση πληρωμής με πάγια τραπεζική εντολή
  • Έκπτωση 15% επί της Χρέωσης Ενέργειας  σε πελάτες που παρουσιάζουν συνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών τους
  • Eπιπλέον Έκπτωση Double Play 5% στην αξία της Χρέωσης ενέργειας. H έκπτωση αφορά υφιστάμενους και νέους πελάτες που επιλέγουν συνδυαστικά και φυσικό αέριο και ρεύμα από τη Φυσικό Αέριο

Κι εμένα με protergia μου βγαζει 150 ευρώ ετήσιο κέρδος... Άρα πάμε protergia?  Πρέπει να προσέξουμε κάτι άλλο;

Δημοσ.

150€ ετήσιο κέρδος είναι σημαντικό ποσό και αναρωτιέμαι πόση κατανάλωση έχεις για να σου βγάζει τέτοιο κέρδος.

Εγώ, πάντως, με 10% και με την αγορά όπως είναι σήμερα, δεν το αποφασίζω, ακόμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1600 kwh το τετράμηνο. Τι εννοείς με 10%

Τώρα είδα ότι η protergia έχει την συγκεκριμένη προσφορά για αιτήσεις μέχρι 31/3/2018. Άρα  έχουμε και λέμε:
Για 1600 kwh το τετράμηνο το ετήσιο κέρδος είναι: 

Volterra: 128,77

nrg: 113.67

Φυσικό αέριο: 109,89

Άρα τείνω πάλι προς το φυσικό αέριο, αν λάβω υπόψη  και την ασφάλιση που δίνουν σαν δώρο

Επεξ/σία από challenger_4
Δημοσ.

Στην περίπτωση μου, όπως έχω γράψει αναλυτικά παραπάνω, το ετήσιο κέρδος είναι 10%.

Το δικό μου 4μηνο είναι 1600 ημερήσιο και 400 περίπου το νυκτερινό και το κέρδος υπολογίζεται σε 52€, όπως γράφω παραπάνω.

Μήπως κάνεις κάπου λάθος;

Δημοσ.

Τα βήματα που κάνω είναι τα εξής:
- ο παροχος σας: ΔΕΗ - Γ1 - οικιακός πελάτης
- Κατανάλωση 1600 για 4 μήνες (119 μέρες) (δεν έχω νυχτερινό τώρα)
- 8KVA (μονοφασικό)
- Ορισμένοι πάροχοι προσφέρουν πλεονεκτήματα...Θα ήσασταν διατεθειμένοι να πληρώνετε έτσι; ΝΑΙ

Δημοσ.

Στη ΔΕΗ έχει 4 επιλογές και, εκτός από το νυκτερινό, επέλεξα και την έκπτωση 15% του καλοπληρωτή αφού πληρώνω με πάγια εντολή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...