Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι άσχετο από εμένα (επειδή ξέρω ότι είσαι στη Volterra), ξέρεις που βρίσκεται η επιλογή για αποστολή μόνο ηλεκτρονικού λογαριασμού; Έχω ψάξει όλο το site και δεν έχω βρει κάτι.

Επεξ/σία από kyanokranos
  • Απαντ. 611
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μαλλον τα 4,80 που εχει καποιος με νυχτερινο και τριφασικο.

παντως γενικα δεν βλεπει καποιος κατι σουπερ...30-40 ευρω το χρονο ειναι ολη η ιστορια!

Επεξ/σία από tolis7
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tsioulak είπε

Τι εννοεις δεν εχει τα παγια της ΔΕΗ;

Το πάγιο που λέει εδώ https://www.dei.gr/Documents2/TIMOLOGIA/01-01-2018-FINAL/XT-1-1-18-FINAL/Oikiako Timologio Xronocreosi G1N A4-1-1-18-ΕΤΜΕΑΡ.pdf
(1,52-4,80€ ανάλογα την παροχή)

3 ώρες πριν, kyanokranos είπε

Κάτι άσχετο από εμένα (επειδή ξέρω ότι είσαι στη Volterra), ξέρεις που βρίσκεται η επιλογή για αποστολή μόνο ηλεκτρονικού λογαριασμού; Έχω ψάξει όλο το site και δεν έχω βρει κάτι.

Δεν το έχω ψάξει και δεν ξέρω αν γίνεται. Πάρε τους τηλέφωνο να μην ψάχνεις.

45 λεπτά πριν, tolis7 είπε

παντως γενικα δεν βλεπει καποιος κατι σουπερ...30-40 ευρω το χρονο ειναι ολη η ιστορια!

Ναι έτσι είναι. Για εμένα που καίω ρεύμα για θέρμανση μιλάμε για διαφορά 70-80€ ετησίως.

Δημοσ.

θερμοσυσσωρευτες εχεις?

ενταξει οκ 70 ευρω το χρονο μπορει να πληρωσεις π.χ 2 λογαριασμους νερου. εγω θα σκεφτω για αλλο παροχο αμα η εκπτωση φτασει στο 150+ το χρονο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tolis7 είπε

θερμοσυσσωρευτες εχεις?

ενταξει οκ 70 ευρω το χρονο μπορει να πληρωσεις π.χ 2 λογαριασμους νερου. εγω θα σκεφτω για αλλο παροχο αμα η εκπτωση φτασει στο 150+ το χρονο.

Κλιματιστικά χρησιμοποιώ. 

Τόση διαφορά μεταξύ παρόχων δε νομίζω να υπάρξει γιατί και η ΔΕΗ ακολουθεί τον ανταγωνισμό. Η έκπτωση 15% πχ είναι μια τέτοια κίνηση, δε νομίζω να την έκανε ποτέ από μόνη της. Αν το δεις όμως σε σύγκριση με τις τιμές του 2012, μπορεί να έχει επιτευχθεί το -150€

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες επειδη θα βαλω απο την αρχη σε σπιτι ρευμα στο ονομα μου και ψαχνομαι λιγο μηπως αξιζει να παω σε εναλλακτικο βλεπω στο allazorevma με ενα γρηγορο ψαξιμο την nrg

• Πάγιο 1Φ (ανά τετράμηνο): 0 €
  • Πάγιο 3Φ (ανά τετράμηνο): 0 €
  • Χρέωση (Κατανάλωση έως και 2.000 kWh το τετράμηνο): 0.0895 €/kWh
  • Χρέωση (Κατανάλωση μεγαλύτερη από 2.000 kWh το τετράμηνο): 0.0895 €/kWh
  • ΤιμήΣταθερή για 6 μήνες
  • Αλλαγή τιμής: Ενημέρωση στον πρώτο λογαριασμό κατανάλωσης που ακολουθεί την αλλαγή
  • Άλλες ανταγωνιστικές χρεώσεις: Όχι
  • Ουδέτερη ζώνη οριακής τιμής συστήματος: Δεν εφαρμόζεται
  • Προκαταβολή/Εγγύηση: Αντιστοιχεί στην αξία της ηλεκτρικής ενέργειας που προβλέπεται να καταναλωθεί σε διάστημα δύο διαδοχικών λογαριασμών (περίοδος 2 μηνών). Δυνατότητα έκπτωσης έως 30% σε καλοπληρωτές
  • Μηδενική εγγύηση, για εξόφληση λογαριασμών μέσω πάγιας εντολής
  • Δυνατότητα Εbill: Ναι
  • Δυνατότητα ηλεκτρονικής καταχώρησης μέτρησης: Όχι
  • Ελάχιστη Παραμονή: Όχι
  • Διάρκεια Σύμβασης: Αορίστου χρόνου
  • Επιβράβευση με 15% έκπτωση  σε πελάτες που παρουσιάζουν συνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών τους.

Δεν εχει ΟΤΣ και ουτε ελαχιστη παραμονη που ειναι απαραιτητα για μενα+δεν εχει παγια( γνωριζω για τις χρεωσεις ετμεαρ κτλπ που ειναι παντου ιδιες).Επισης θα βαλω και παγια εντολη αν την επιλεξω για να γλιτωσω την εγγυηση.Εχει κανεις εμπειρια με την συγκεκριμενη εταιρια?Αξιζει τουλαχιστον η δοκιμη?

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, greengr21 είπε

Δεν εχει ΟΤΣ και ουτε ελαχιστη παραμονη που ειναι απαραιτητα για μενα+δεν εχει παγια( γνωριζω για τις χρεωσεις ετμεαρ κτλπ που ειναι παντου ιδιες).Επισης θα βαλω και παγια εντολη αν την επιλεξω για να γλιτωσω την εγγυηση.Εχει κανεις εμπειρια με την συγκεκριμενη εταιρια?Αξιζει τουλαχιστον η δοκιμη?

Συμφωνώ ότι αυτά είναι τα πιο σημαντικά, μαζί με τη δυνατότητα να δίνει ο καταναλωτής  μέτρηση μηνιαία.
Εμπειρία από το συγκεκριμένο πάροχο δεν έχω.

Δες ποια ακριβώς θα είναι η τελική τιμή που θα πληρώνεις. Γιατί δεν κατάλαβα αν η έκπτωση συνέπειας είναι 30% ή 15%. 
Ίσως να εννοεί 30% πιο κάτω από το αρχικό της ΔΕΗ και 15% από το 0,0895, δηλαδή 0,076, αλλά καλύτερα ψάξτο. Νυχτερινό δεν έχεις;

Επεξ/σία από naive
Δημοσ.

To "έως 30%" για συνέπεια δεν φαίνεται πουθενά στο site τους... μάλλον τα βάζει όλα μέσα και απλά το λέει "έξυπνα". Επίσης, έχει 18μηνη δέσμευση (αυτή τη στιγμή στο allazorevma λέει: Ελάχιστη Παραμονή: 18 μήνες, χάνω κάτι;), ενώ παράλληλα μπορεί να μην έχει ΟΤΣ αλλά σου δίνει σταθερή τιμή μόνο για 6 μήνες.

Δημοσ.
13 minutes ago, Gryzor said:

To "έως 30%" για συνέπεια δεν φαίνεται πουθενά στο site τους... μάλλον τα βάζει όλα μέσα και απλά το λέει "έξυπνα". Επίσης, έχει 18μηνη δέσμευση (αυτή τη στιγμή στο allazorevma λέει: Ελάχιστη Παραμονή: 18 μήνες, χάνω κάτι;), ενώ παράλληλα μπορεί να μην έχει ΟΤΣ αλλά σου δίνει σταθερή τιμή μόνο για 6 μήνες.

Επιβεβαιώνω για την 18μηνη ελάχιστη παραμονή στο alllazorevma. Μήπως τα μπέρδεψες με κάποια άλλη εταιρεία;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου είχε βγάλει 2 προγράμματα από την συγκεκριμένη εταιρεία, το ένα αυτό που λες με τη  'προσφορα' 5 ώρες για 5μηνες και αυτό που έβαλα. Προφανώς και είναι παγίδα το σταθερή τιμή για 6μηνες. 

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.

δεν έχει ρήτρα ΟΤΣ αλλά σύμφωνα με τους όρους Ο Προμηθευτής διατηρεί το δικαίωμα, σε περίπτωση μεταβολής του κόστους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, να αναπροσαρμόσει τις Χρεώσεις Προμήθειας στους εκάστοτε ισχύοντες τιμοκαταλόγους του για τα προγράμματα υπηρεσιών που διαθέτει. Η ενημέρωση σχετικά με τροποποίηση των Χρεώσεων Προμήθειας δύναται να λαμβάνει χώρα με τον πρώτο Λογαριασμό Κατανάλωσης που ακολουθεί την τροποποίηση.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nvel είπε

δεν έχει ρήτρα ΟΤΣ αλλά σύμφωνα με τους όρους Ο Προμηθευτής διατηρεί το δικαίωμα, σε περίπτωση μεταβολής του κόστους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, να αναπροσαρμόσει τις Χρεώσεις Προμήθειας στους εκάστοτε ισχύοντες τιμοκαταλόγους του για τα προγράμματα υπηρεσιών που διαθέτει. Η ενημέρωση σχετικά με τροποποίηση των Χρεώσεων Προμήθειας δύναται να λαμβάνει χώρα με τον πρώτο Λογαριασμό Κατανάλωσης που ακολουθεί την τροποποίηση.

Αυτό, σε περίπτωση που έχει ελάχιστη παραμονή και δε σου δίνει το δικαίωμα να φύγεις μετά την αύξηση χωρίς ποινή είναι όντως παγίδα, αλλά πιστεύω ότι θα μπορείς να φύγεις.

Γενικά πάντως η τάση είναι να πέφτουν οι τιμές και όχι να ανεβαίνουν. Για αυτό άλλωστε δεν είναι καλό να δεσμεύεσαι με μεγάλες παραμονές για να μπορείς να εκμεταλλευθείς νέες προσφορές.

Δημοσ.

Οι ιστοριες φρικης με τον ηρων συνεχιζονται. Ενεργοποιησα παγια εντολη μεσω πιστωτικης καρτας για να αφαιρεθει το ποσο της εγγυησης (130 ευρω)

Τους ζητησα να φροντισουν στον επομενο λογαριασμο να μην πανε να χρεωσουν ποσο εγγυησης + λογαριασμο απο τη καρτα και μου ειπαν δεν γινεται γιατι εκδοθει ηδη ο λογαριασμος και θα με χρεωσουν ολο το ποσο στη καρτα. Και θα πρεπει να περιμενω τον επομενο λογαριασμο για να γινει πιστωση. Μαλιστα η τυπισσα στο customer care που μιλησα μου ειπε πως ειναι πολυπλοκο αυτο που ζηταω. 

Ας δουμε αντιμετωπιση απο αλλο εναλλακτικο παροχο σε αντιστοιχη περιπτωση. Elpedison. Με χρεωσαν στη καρτα ολο το ποσο  (εγγυηση + λογαριασμος) και 1-2 μερες αργοτερα μου πιστωσαν το ποσο της εγγυησης στη καρτα.

Μακρια απο ηρων. Χτυπαω το κεφαλι μου που τους επελεξα. 

Δημοσ.

Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θέλει ακόμα χρόνο μέχρι να ωριμάσει. 

Όπως το βλέπω μοιάζει πάρα μα πάρα πολύ με την αγορά τηλεπικοινωνιων και δικτύων. 

Χρειάζεται ένας ρυθμιστής (ΡΑΕ στην ενέργεια, ΕΕΤΤ στις τηλεπικοινωνίες) πολλοί παροχοι (ΔΕΗ, protergia ή ΟΤΕ, WIND, COSMOTE VODAFONE αντίστοιχα και πάνω από όλα ένα πλαίσιο που προστατεύει τους καταναλωτές. 

Στην ενέργεια παίζει πολύ μα πολύ περισσότερο χρήμα σε σχέση με τις τηλεπικοινωνίες και είναι λογικό να περιπλέκεται το ζήτημα με τα συμφέροντα περισσότερο. 

Μπορείς να διαβάσεις το συμβόλαιο και να δεις αν σε συμφέρει και αν σε καλύπτει. 

Δημοσ.

Όντως έχει δρόμο μπροστά της η αγορά ενέργειας, αλλά εταιρείες σαν τον ΗΡΩΝΑ λειτουργούν ανασταλτικά στο άνοιγμα και την ωρίμανση. Τι να διαβάσεις στο συμβόλαιο, ότι θα σου στέλνουν λάθος λογαριασμούς, ό,τι θα σου χρεώνουν έναντι ό,τι τους κατέβει, ότι δε θα μπορούν να διεκπεραιώσουν απλούστατα αιτήματα, ότι δε θα ξέρουν να σου δώσουν στοιχειώδη πληροφόρηση, ότι πρέπει να είσαι αποπάνω από το χρηματιστήριο ενέργειας για να δεις πόσο θα πληρώσεις τελικά;
Και το λυπηρό είναι ότι είναι ο εναλλακτικός με τους περισσότερους πελάτες, αφού έχει βάλει τηλεφωνικές εταιρείες να προωθούν τα συμβόλαιά της, παραπλανώντας τον κόσμο. Την τηλεφωνική εταιρεία την ενδιαφέρει να τσιμπήσει την προμήθεια του νέου συμβολαίου και μετά βγάλε άκρη εσύ επειδή άλλα σου έταξαν και άλλα έχεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...