nkar Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 αν είδα καλά το ΟΤΣ αλλάζει μέρα με τη μέρα. Αν έχεις καταναλωση για 2 μήνες και τη μια μέρα είναι 50 την επόμενη 51 μετά 49 κλπ πως βγάζουν τη χρέωση αφού δεν ξέρουν πόσο κατανάλωσες κάθε μέρα? Δεν πιστεύω να παίρνουν τη μέγιστη τιμή του 2μήνου και να χρεώνουν όλο το 2μηνο?
naive Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 αν είδα καλά το ΟΤΣ αλλάζει μέρα με τη μέρα. Αν έχεις καταναλωση για 2 μήνες και τη μια μέρα είναι 50 την επόμενη 51 μετά 49 κλπ πως βγάζουν τη χρέωση αφού δεν ξέρουν πόσο κατανάλωσες κάθε μέρα? Δεν πιστεύω να παίρνουν τη μέγιστη τιμή του 2μήνου και να χρεώνουν όλο το 2μηνο? Με την ώρα αλλάζει. Τη μέση τιμή για την περίοδο τιμολόγησης παίρνουν.
iparou Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Με την ώρα αλλάζει. Τη μέση τιμή για την περίοδο τιμολόγησης παίρνουν. Άρα προφανώς συμφέρει που εκδίδουν 4μηνους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς μιας και ο μέσος όρος τετραμήνου (αν λαμβάνεται αυτός υπόψην) είναι απίθανο να βρίσκεται πολύ ψηλά (αν έχω δει καλά, τα προς τα πάνω spikes του διαγράμματος δεν ξεπερνούν τις μερικές εβδομάδες σε χρονική διάρκεια, πράγμα λογικό αφού είναι απίθανο η ζήτηση ρεύματος να είναι πολύ μεγάλη για παρατεταμένα μεγάλο χρονικό διάστημα).
naive Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Άρα προφανώς συμφέρει που εκδίδουν 4μηνους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς μιας και ο μέσος όρος τετραμήνου (αν λαμβάνεται αυτός υπόψην) είναι απίθανο να βρίσκεται πολύ ψηλά (αν έχω δει καλά, τα προς τα πάνω spikes του διαγράμματος δεν ξεπερνούν τις μερικές εβδομάδες σε χρονική διάρκεια, πράγμα λογικό αφού είναι απίθανο η ζήτηση ρεύματος να είναι πολύ μεγάλη για παρατεταμένα μεγάλο χρονικό διάστημα). H Volterra που ρώτησα, υπολογίζει ΟΤΣ μόνο στους εκκαθαριστικούς. Δηλαδή αν δε βάλεις μέτρηση, με την περίοδο 4μήνου. Αν βάλεις μόνος σου ο λογαρισμός είναι πάλι εκκαθαριστικός, οπότε κοιτάζει πάλι την ΟΤΣ. (άρα μπορείς να δεις πώς κινήθηκε η μέση ΟΤΣ το συγκεκριμένο μήνα και αν έχει περάσει τα 70 μπορείς να επιλέξεις να μη δώσεις μέτρηση, μήπως κατέβει ο μέσος όρος με τον επόμενο μήνα). Στην ΗΡΩΝ που ήμουν πέρσι έβαζαν ρήτρα ΟΤΣ και στους έναντι χωρίς να έχεις εσύ καν τη δυνατότητα να τους δώσεις μετρήσεις, δηλαδή επάνω στην εκτίμηση της κατανάλωσης. Δεν μπόρεσα να πάρω ποτέ απάντηση αν η ρήτρα που είχε μπει στους έναντι συγχωνεύονταν στον εκκαθαριστικό, η περίοδος του οποίου δεν είχε ρήτρα. Αυτός ήταν βασικός λόγος που έφυγα, γιατί δε μπορούσα να βγάλω άκρη για το τι πλήρωνα. Μάλιστα πλέον η ΗΡΩΝ την έχει χαμηλώσει τόσο την ουδέτερη ζώνη (την έχει πάει στο 40-50) που είναι εντελώς απίθανο να μην έχεις εφαρμογή το Χειμώνα. 1
iparou Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 H Volterra που ρώτησα, υπολογίζει ΟΤΣ μόνο στους εκκαθαριστικούς. Δηλαδή αν δε βάλεις μέτρηση, με την περίοδο 4μήνου. Αν βάλεις μόνος σου ο λογαρισμός είναι πάλι εκκαθαριστικός, οπότε κοιτάζει πάλι την ΟΤΣ. (άρα μπορείς να δεις πώς κινήθηκε η μέση ΟΤΣ το συγκεκριμένο μήνα και αν έχει περάσει τα 70 μπορείς να επιλέξεις να μη δώσεις μέτρηση, μήπως κατέβει ο μέσος όρος με τον επόμενο μήνα). Στην ΗΡΩΝ που ήμουν πέρσι έβαζαν ρήτρα ΟΤΣ και στους έναντι χωρίς να έχεις εσύ καν τη δυνατότητα να τους δώσεις μετρήσεις, δηλαδή επάνω στην εκτίμηση της κατανάλωσης. Δεν μπόρεσα να πάρω ποτέ απάντηση αν η ρήτρα που είχε μπει στους έναντι συγχωνεύονταν στον εκκαθαριστικό, η περίοδος του οποίου δεν είχε ρήτρα. Αυτός ήταν βασικός λόγος που έφυγα, γιατί δε μπορούσα να βγάλω άκρη για το τι πλήρωνα. Μάλιστα πλέον η ΗΡΩΝ την έχει χαμηλώσει τόσο την ουδέτερη ζώνη (την έχει πάει στο 40-50) που είναι εντελώς απίθανο να μην έχεις εφαρμογή το Χειμώνα. Δεν υπάρχει περίπτωση να πηγαίνω μια φορά τον μήνα να βλέπω το ρολόι για να δίνω μέτρηση έτσι κι αλλιώς. Έχω 4 παροχές σε 3 διαφορετικά κτίρια. Στόχος μου είναι να απλοποιήσω την ζωή μου χωρίς περιττές σκοτούρες... ;-)
a.libe Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 καλα και εγω δεν το κανω αυτο!!βαζω τον μεσο ορο βασει ιστορικοτητας της περσινης μετρησης και το στελνω,οταν ελθει η ΔΕΔΔΗΕ κανει την εκκαθαριση
naive Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 καλα και εγω δεν το κανω αυτο!!βαζω τον μεσο ορο βασει ιστορικοτητας της περσινης μετρησης και το στελνω,οταν ελθει η ΔΕΔΔΗΕ κανει την εκκαθαριση Αυτό κάνει συνήθως και ο πάροχος από μόνος του αν δε δώσεις καθόλου μέτρηση. Εγώ προτιμώ να τη δίνω, οπωσδήποτε το χειμώνα που κάνω μεγάλη κατανάλωση και διαφορετική κάθε χρονιά, για να μου έρχονται οι λογαριασμοί ισορροπημενοι. Δηλαδή αν κάνω μια συνολική κατανάλωση το χειμώνα 800€ λόγω θέρμανσης, μη μου έρθουν μαζεμένα τα 500 τον Απρίλιο που μετράει ο ΔΕΔΔΗΕ. Άλλωστε δεν είναι δύσκολο να κάνω μια στάση στην πιλοτή της πολυκατοικίας να κοιτάξω το μετρητή.
giannis_ath Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Συνάπτω λίαν συντόμως σύμβαση με το ΗΡΩΝ (λόγω νυχτερινής χρέωσης 0,06590 Χ 7 Χ 24 και ετήσιας κατανάλωσης πάνω απο 20.000 kwts ΓΝ1 ) αλλά με αυτά που διαβάζω μπορεί και να χάνω ότι κέρδος έχω απο την ΟΤΣ . Εμπειρείες κανείς απο τον ΗΡΩΝ πως χρησημοποιεί την ΟΤΣ υπάρχει; Τηλεφωνικά με διαβεβαιωνουν ότι δεν θα λαμβάνετε υπόψιν και απλά είναι υποχρεωμένοι να το αναφέρουν στην σύμβαση η οποία γράφει : O Προµηθευτής διατηρεί το δικαίωµα να εφαρµόσει διακριτή Χρέωση ∆ιακύµανσης της Οριακής Τιµής Συστήµατος Ex-ante (εφεξής ΟΤΣ), όπως αυτή δηµοσιεύεται καθηµερινά στην ιστοσελίδα του Α∆ΜΗΕ (http://www.admie.gr/...ikis-energeias/anafores-dimosieyseis-agoras) καθ’ όλη την διάρκεια ισχύος της παρούσης, ως εξής: Εφόσον η µέση µηνιαία τιµή της ΟΤΣ κυµαίνεται από 40 έως 50 €/MWh, η Συµφωνηθείσα Τιµή παραµένει αµετάβλητη, ως προς τις διακυµάνσεις της ΟΤΣ. Στην περίπτωση κατά την οποία η µέση µηνιαία ΟΤΣ κυµαίνεται εκτός των ως άνω ορίων, η Χρέωση ∆ιακύµανσης ΟΤΣ υπολογίζεται και χρεώνεται ή πιστώνεται διακριτά και ισόποσα στο λογαριασµό ηλεκτρικής ενέργειας του Πελάτη. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2017 από giannis_ath
naive Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Συνάπτω λίαν συντόμως σύμβαση με το ΗΡΩΝ (λόγω νυχτερινής χρέωσης 0,06590 Χ 7 Χ 24 και ετήσιας κατανάλωσης πάνω απο 20.000 kwts ΓΝ1 ) αλλά με αυτά που διαβάζω μπορεί και να χάνω ότι κέρδος έχω απο την ΟΤΣ . Εμπειρείες κανείς απο τον ΗΡΩΝ πως χρησημοποιεί την ΟΤΣ υπάρχει; Τηλεφωνικά με διαβεβαιωνουν ότι δεν θα λαμβάνετε υπόψιν και απλά είναι υποχρεωμένοι να το αναφέρουν στην σύμβαση η οποία γράφει : O Προµηθευτής διατηρεί το δικαίωµα να εφαρµόσει διακριτή Χρέωση ∆ιακύµανσης της Οριακής Τιµής Συστήµατος Ex-ante (εφεξής ΟΤΣ), όπως αυτή δηµοσιεύεται καθηµερινά στην ιστοσελίδα του Α∆ΜΗΕ (http://www.admie.gr/...ikis-energeias/anafores-dimosieyseis-agoras) καθ’ όλη την διάρκεια ισχύος της παρούσης, ως εξής: Εφόσον η µέση µηνιαία τιµή της ΟΤΣ κυµαίνεται από 40 έως 50 €/MWh, η Συµφωνηθείσα Τιµή παραµένει αµετάβλητη, ως προς τις διακυµάνσεις της ΟΤΣ. Στην περίπτωση κατά την οποία η µέση µηνιαία ΟΤΣ κυµαίνεται εκτός των ως άνω ορίων, η Χρέωση ∆ιακύµανσης ΟΤΣ υπολογίζεται και χρεώνεται ή πιστώνεται διακριτά και ισόποσα στο λογαριασµό ηλεκτρικής ενέργειας του Πελάτη. χαχαχαχα, από λογαριασμό μου στον ΗΡΩΝΑ: Υπέγραψε εσύ με το καλό και μετά θα σου λένε: "μα το έχετε αποδεχθεί δια της υπογραφής σας" 1
giannis_ath Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 χαχαχαχα, από λογαριασμό μου στον ΗΡΩΝΑ: Υπέγραψε εσύ με το καλό και μετά θα σου λένε: "μα το έχετε αποδεχθεί δια της υπογραφής σας" εχω ακόμα καιρό , ακομα δεν εχω υπογράψει. ποια εποχή αναφέρεται ο λογαριασμος;
naive Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 εχω ακόμα καιρό , ακομα δεν εχω υπογράψει. ποια εποχή αναφέρεται ο λογαριασμος; Τον περασμένο Ιανουάριο, η ΟΤΣ ήταν 75€/MWH. Και τα όρια ΟΤΣ στο συμβόλαιό μου ήταν 45-55, μετά τα πήγαν 40-50.
giannis_ath Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Τον περασμένο Ιανουάριο, η ΟΤΣ ήταν 75€/MWH. Και τα όρια ΟΤΣ στο συμβόλαιό μου ήταν 45-55, μετά τα πήγαν 40-50. Αυριο θα τους πάρω τηλ και θα ζητήσω την εξαίρεση της ρήτρας ΟΤΣ. Αν αρνηθουν (που θα αρνηθουν) θα του πω να μην στείλουν την σύμβαση.
naive Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχθούν. Σε εμένα δε δέχονταν να τους στέλνω εγώ τη μέτρηση (που το έλεγε και το συμβόλαιο ότι μπορώ). Γενικά το ποσοστό αποχώρησης από εναλλακτικό προμηθευτή είναι σημαντικό, για κάτι τέτοιους λόγους λογικά. Ειδικά το να αναθέτουν την προώθηση σε τηλεφωνικές εταιρείες που νοιάζονται μόνο να πάρουν την προμήθεια από το νέο συμβόλαιο και κοροϊδεύουν τον κόσμο είναι πιστεύω μεγάλο σφάλμα και πλήγμα στην εμπιστοσύνη του κόσμου στο άνοιγμα της αγοράς. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2017 από naive 1
gamsgr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 κοιτα τη volterra που εχει 70 οριο ΟΤΣ η green αν θες δε σε χρεωνει ΟΤΣ κ αναγράφετε στους ειδικούς όρους ρώτα κ προσφορά .
Προτεινόμενες αναρτήσεις