iparou Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Θα πάω από ελπεδισον στην βολτερα μιας και είναι σημαντικά φτηνότερη (περί τα 500 ευρώ το χρόνο). Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πόσο μπορεί να με επηρεάσει το οτς ? Πόση θα είναι η επιβάρυνση ανά kwh σε περίπτωση που η οτς ξεπεράσει τα 70 ευρώ? (πρόκειται για επαγγελματικη χρήση με κατανάλωση περί τις 1200 kwh τον μήνα οπότε ακόμη και μικρές διαφορές ενδέχεται να εκτοξεύσουν την τιμή του λογαριασμού και τελικά να μην συμφέρει) Ευχαριστώ πολύ!
naive Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Θα πάω από ελπεδισον στην βολτερα μιας και είναι σημαντικά φτηνότερη. Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πως μπορεί να με επηρεάσει (θετικά ή αρνητικά) το οτς ? Επιπλεον, κάθε πότε εκδίδονται εκκαθαριστικοι λογαριασμοί αν δεν βάζω εγώ τις μετρήσεις? Ευχαριστώ πολύ! Βασικά ο κάθε πάροχος έχει μικροδιαφορές στον τρόπο υπολογισμού της ρήτρας ΟΤΣ, αλλά ένα γενικό χαρακτηριστικό είναι τα ουδέτερα όρια. Η ελπέντισον έχει όρια 45-50 ενώ η βολτέρα 40-70€/MWHΑς δούμε με παράδειγμα τι σημαίνει: Ας πούμε ότι σε ένα μήνα έχεις μια κατανάλωση 1000KWh Περίπτωση 1: Η μέση της ΟΤΣ είναι 42 Στη βολτέρα δε θα δεις διαφορά, στην ελπέντισον θα πρέπει να έχεις μια επιστροφή (45-42)/1000= 0,3λεπτά την κιλοβατώρα, ή 3€ στην κατανάλωση των υποθετικών 1000KWh Περίπτωση 2: Η μέση ΟΤΣ είναι 65: Στη βολτέρα δε θα δεις διαφορά, στην ελπέντισον θα έχεις μια επιβάρυνση (65-50)/1000= 1,5 λεπτά την κιλοβατώρα ή 15€παραπάνω στο λογαριασμό. Περίπτωση 3: Η μέση ΟΤΣ είναι 75: Στη βολτέρα θα έχεις επιβάρυνση (75-70)/1000=0,5 λεπτά την κιλοβατώρα ή 5 € παραπάνω στο λογαριασμό στην ελπέντισον θα έχεις επιβάρυνση (75-50)/1000=2,5 λεπτά την κιλοβατώρα ή 25€ παραπάνω στο λογαριασμό. Στο γράφημα είναι η διακύμανση της ΟΤΣ από την αρχή του έτους μέχρι χθες Αν δε δίνεις εσύ μετρήσεις σου στέλνουν έναντι λογαριασμό κάθε μήνα και εκκαθαριστικό κάθε τετράμηνο που παίρνουν μέτρηση από το ΔΕΔΔΗΕ Καλησπέρα. Θα πάω από ελπεδισον στην βολτερα μιας και είναι σημαντικά φτηνότερη (περί τα 500 ευρώ το χρόνο). Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πόσο μπορεί να με επηρεάσει το οτς ? Πόση θα είναι η επιβάρυνση ανά kwh σε περίπτωση που η οτς ξεπεράσει τα 70 ευρώ? (πρόκειται για επαγγελματικη χρήση με κατανάλωση περί τις 1200 kwh τον μήνα οπότε ακόμη και μικρές διαφορές ενδέχεται να εκτοξεύσουν την τιμή του λογαριασμού και τελικά να μην συμφέρει) Ευχαριστώ πολύ! Έγραψα πριν δω την τροποποίηση. 500€ διαφορά δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις, πώς το έχεις υπολογίσει; 1
gamsgr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Θα πάω από ελπεδισον στην βολτερα μιας και είναι σημαντικά φτηνότερη (περί τα 500 ευρώ το χρόνο). Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πόσο μπορεί να με επηρεάσει το οτς ? Πόση θα είναι η επιβάρυνση ανά kwh σε περίπτωση που η οτς ξεπεράσει τα 70 ευρώ? (πρόκειται για επαγγελματικη χρήση με κατανάλωση περί τις 1200 kwh τον μήνα οπότε ακόμη και μικρές διαφορές ενδέχεται να εκτοξεύσουν την τιμή του λογαριασμού και τελικά να μην συμφέρει) Ευχαριστώ πολύ! καλημέρα τόση μεγάλη διαφορά όπως είπε κ η naive; Δοκίμασε να το υπολογίσεις με το http://paroutsas.jmc.gr/different/curr_cpu.html εγώ περιμένω προσφορά της elpedison με email , σου έρχεται ακριβά ; ήσουν ικανοποιημένη; Η voltera είναι πολύ καλή αλλά με τις πληρωμές είναι αυστηροί (εμένα το απέρριψαν λόγω διακανονισμού με δεη). Τελικά κ η nrg ακριβή είναι μετά το 5μηνο. Πάροχος ΔΕΗ- 471€/χωρίς ΟΤΣ/χωρίς συμβόλαιο- Με έκπτωση συνέπειας 15%: 438.33 € 1η : ü Voltera 406.97 €μεγάλη ΟΤΣ 70€/1.000kwh/με έκπτωση συνέπειας/χωρίς πάγιο/χωρίς δέσμευση 2η:ü Green- 409.30 €/12μηνο συμβόλαιο, 416.86€ /χωρίς συμβόλαιο ή χωρίς έκπτωση συνέπειας, 424.44€ χωρίς συμβόλαιο κ χωρίς έκπτωση συνέπειας/χωρίς ΟΤΣ 3η:ü Watt and volt Home Energy 2400(4μηνο)+Ν :409.99 €/πάγια μηνιαία χρέωση 92,50€
a.libe Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 καλημέρα! Ναι η voltera είναι η οικονομικότερη,μετά η nrg(άκυρο μετάα το 5μηνο έρχεται πάλι ακριβά) ,green(ειδική προσφορά) κ.α . Η προσφορά της EPTS δε ήρθε ακόμη τη φτιάχνουν λέει σύμφωνα με τις ανάγκες μου. Εσένα τι τιμή σου έδωσαν; που πήγες /σε ποιο πάροχο; Πολύ καλά έκανες και πήγες εκεί . Εμένα μου το απέρριψαν επειδή έχω διακανονισμό με τη δεη . Η nrg όντως παρέχει αυτή τη δυνατότητα με email/ή τηλ ,η ΗΡΩΝ είναι χάλια... Πάντως μονο η nrg δε έχει ΟΤΣ μαζί με τη δεη,η green μου είπε αν θέλω να μη το χρεώνει κ θα αναγράφετε κ στη αίτηση ,η elpesion δε έχει ΟΤΣ στα ακριβότερα προγράμματα (+/plus),η voltera έχει στα 45-70€/1.000kwh/ή mwh όριο - μεγάλο για να αυξηθεί ποτέ ο λογαριασμός αν τύχει 1 φορά στο χρόνο) . ειναι για γραφειο που δεν εχει μεγαλη καταναλωση, το Γ21 με 0,085 και 10% εκπτωση σε εμπροθεσμη πληρωμη..πηρα την volterra και με παρεπεμψαν σε συνεργατη τους εδω να κανω την αιτηση Βασικά ο κάθε πάροχος έχει μικροδιαφορές στον τρόπο υπολογισμού της ρήτρας ΟΤΣ, αλλά ένα γενικό χαρακτηριστικό είναι τα ουδέτερα όρια. Η ελπέντισον έχει όρια 45-50 ενώ η βολτέρα 40-70€/MWH Ας δούμε με παράδειγμα τι σημαίνει: Ας πούμε ότι σε ένα μήνα έχεις μια κατανάλωση 1000KWh Περίπτωση 1: Η μέση της ΟΤΣ είναι 42 Στη βολτέρα δε θα δεις διαφορά, στην ελπέντισον θα πρέπει να έχεις μια επιστροφή (45-42)/1000= 0,3λεπτά την κιλοβατώρα, ή 3€ στην κατανάλωση των υποθετικών 1000KWh Περίπτωση 2: Η μέση ΟΤΣ είναι 65: Στη βολτέρα δε θα δεις διαφορά, στην ελπέντισον θα έχεις μια επιβάρυνση (65-50)/1000= 1,5 λεπτά την κιλοβατώρα ή 15€παραπάνω στο λογαριασμό. Περίπτωση 3: Η μέση ΟΤΣ είναι 75: Στη βολτέρα θα έχεις επιβάρυνση (75-70)/1000=0,5 λεπτά την κιλοβατώρα ή 5 € παραπάνω στο λογαριασμό στην ελπέντισον θα έχεις επιβάρυνση (75-50)/1000=2,5 λεπτά την κιλοβατώρα ή 25€ παραπάνω στο λογαριασμό. Στο γράφημα είναι η διακύμανση της ΟΤΣ από την αρχή του έτους μέχρι χθες Αν δε δίνεις εσύ μετρήσεις σου στέλνουν έναντι λογαριασμό κάθε μήνα και εκκαθαριστικό κάθε τετράμηνο που παίρνουν μέτρηση από το ΔΕΔΔΗΕ Έγραψα πριν δω την τροποποίηση. 500€ διαφορά δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις, πώς το έχεις υπολογίσει; ο τυπος δηλ αν υπερβει το ΟΤΣ 70 ειναι 5/1000 χ καταναλωμενες κιλοβατωρες;;;;αν 300 το 4μηνο θα ειναι 1,5 ευρω παραπανω
naive Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 ο τυπος δηλ αν υπερβει το ΟΤΣ 70 ειναι 5/1000 χ καταναλωμενες κιλοβατωρες;;;;αν 300 το 4μηνο θα ειναι 1,5 ευρω παραπανω Την υπέρβαση από το όριο, την επωμίζεται ο καταναλωτής. Δηλαδή, αν το όριο είναι 70 και η μέση ΟΤΣ είναι 75ευρω/MWH (μεγαβατώρα=1000κιλοβατωρες), τότε ο καταναλωτής επιβαρύνεται με 75-70=5ευρώ ανά MWH, ή 5/1000ευρώ/KWH Το 5/1000ευρώ είναι 0,5λεπτά. Αν η μέση ΟΤΣ είναι 74, τότε η επιβάρυνση αν'α κιλοβατώρα αντίστοιχα θα είναι 0,4λεπτά Συνήθως ο υπολογισμός της μέσης ΟΤΣ γίνεται στην περίοδο της έκδοσης λογαρισμού, δηλαδή μηνιαία. Δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη αν στον εκκαθαριστικό του τετραμήνου ξαναυπολογίζουν τη συνολική μέση ΟΤΣ του τετραμήνου και αν την εκκαθαρίζουν με τις μηνιαίες που έχεις πληρώσει. Δεν έχω πάρει απάντηση από την ΗΡΩΝ που ήμουνα, γιατί δεν ήξεραν τι τους γίνεται γενικά, αλλά ούτε και από εκπροσώπους άλλων εταιρειών όταν έκανα αναζήτηση για άλλο πάροχο. Για αυτό το λόγο θεωρώ σημαντικό να μπορεί κανείς να βάζει μόνος του την μηνιαία κατανάλωση και να βγαίνει εκκαθαριστικός κάθε μήνα αλλά και γενικά να μπλέκει όσο το δυνατόν λιγότερο με τη ρήτρα ΟΤΣ.
a.libe Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 εγω στο γραφειο επειδη δεν εχω προσβαση στο ρολοι τη συμπληρωνω βασει ιστορικων στοιχειων ωστα να μη μου βγαινει εναντι
iparou Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Έγραψα πριν δω την τροποποίηση. 500€ διαφορά δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις, πώς το έχεις υπολογίσει; Ευχαριστώ για την αναλυτικόταατη εξήγηση. Πράγματι το όφελος σε εμένα θα είναι γύρω στα 500 ευρώ (430 για την ακρίβεια), όσο παράξενο κι αν ακούγεται. Είμαι στο Energy Premium 1+ της Elpedison με τιμή kWh 0.095 euros. Έχω μπροστά μου τους εκκαθαριστικούς, το προηγούμενο έτος καταναλώθηκαν 15703 kWh. Αν πάω σε κάποιο πρόγραμμα της Voltera με 0.071 euros/kWh, το ετήσιο όφελος (μαζί με το ΦΠΑ 13%) θα είναι περίπου 410 ευρώ !!
gamsgr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Ευχαριστώ για την αναλυτικόταατη εξήγηση. Πράγματι το όφελος σε εμένα θα είναι γύρω στα 500 ευρώ (430 για την ακρίβεια), όσο παράξενο κι αν ακούγεται. Είμαι στο Energy Premium 1+ της Elpedison με τιμή kWh 0.095 euros. Έχω μπροστά μου τους εκκαθαριστικούς, το προηγούμενο έτος καταναλώθηκαν 15703 kWh. Αν πάω σε κάποιο πρόγραμμα της Voltera με 0.071 euros/kWh, το ετήσιο όφελος (μαζί με το ΦΠΑ 13%) θα είναι περίπου 410 ευρώ !! έχεις επαγγελματικό πρόγραμμα γι αυτό είναι τόση μεγάλη η διαφορά εισαι ευχαριστημενη απο τη elpedison;είχες κάποιο πρόβλημα;
naive Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Ευχαριστώ για την αναλυτικόταατη εξήγηση. Πράγματι το όφελος σε εμένα θα είναι γύρω στα 500 ευρώ (430 για την ακρίβεια), όσο παράξενο κι αν ακούγεται. Είμαι στο Energy Premium 1+ της Elpedison με τιμή kWh 0.095 euros. Έχω μπροστά μου τους εκκαθαριστικούς, το προηγούμενο έτος καταναλώθηκαν 15703 kWh. Αν πάω σε κάποιο πρόγραμμα της Voltera με 0.071 euros/kWh, το ετήσιο όφελος (μαζί με το ΦΠΑ 13%) θα είναι περίπου 410 ευρώ !! Όντως, είναι μεγάλη η διαφορά. Αυτή η χρέωση που είχες στην ελπέντισον ήταν πιο πάνω από της ΔΕΗ με την έκπτωση συνέπειας! 1
a.libe Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 ασχετο, στο site η green δε δινει εκπτωση εμπροθεσμης καταβολης;;;δε φαινεται πουθενα,αν ειναι ετσι εχει χρεωση μεγαλυτερη απο δεη
gamsgr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 ασχετο, στο site η green δε δινει εκπτωση εμπροθεσμης καταβολης;;;δε φαινεται πουθενα,αν ειναι ετσι εχει χρεωση μεγαλυτερη απο δεη δε φαίνεται αλλά δίνουν στείλε τους στο [email protected] το site δε το ανανέωσαν εμένα για Γ1Ν είπαν 0,072€/kwh+0,066€/kwh νυχτερινό.
iparou Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 έχεις επαγγελματικό πρόγραμμα γι αυτό είναι τόση μεγάλη η διαφορά εισαι ευχαριστημενη απο τη elpedison;είχες κάποιο πρόβλημα; Δεν είμαι γυναίκα. Δεν είχα πρόβλημα με την ελπέδισον αλλά τελείωσε η έκπτωση που μου έκαναν και τώρα τα τιμολόγιά τους είναι πιο ακριβά από την ΔΕΗ !! Δεν με ενημέρωσαν εγκαίρως (δεν τους νοιάζει προφανώς αφού πληρώνω πάντα στην ώρα μου), οπότε έφυγα για Voltera.
a.libe Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Την υπέρβαση από το όριο, την επωμίζεται ο καταναλωτής. Δηλαδή, αν το όριο είναι 70 και η μέση ΟΤΣ είναι 75ευρω/MWH (μεγαβατώρα=1000κιλοβατωρες), τότε ο καταναλωτής επιβαρύνεται με 75-70=5ευρώ ανά MWH, ή 5/1000ευρώ/KWH Το 5/1000ευρώ είναι 0,5λεπτά. Αν η μέση ΟΤΣ είναι 74, τότε η επιβάρυνση αν'α κιλοβατώρα αντίστοιχα θα είναι 0,4λεπτά Συνήθως ο υπολογισμός της μέσης ΟΤΣ γίνεται στην περίοδο της έκδοσης λογαρισμού, δηλαδή μηνιαία. Δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη αν στον εκκαθαριστικό του τετραμήνου ξαναυπολογίζουν τη συνολική μέση ΟΤΣ του τετραμήνου και αν την εκκαθαρίζουν με τις μηνιαίες που έχεις πληρώσει. Δεν έχω πάρει απάντηση από την ΗΡΩΝ που ήμουνα, γιατί δεν ήξεραν τι τους γίνεται γενικά, αλλά ούτε και από εκπροσώπους άλλων εταιρειών όταν έκανα αναζήτηση για άλλο πάροχο. Για αυτό το λόγο θεωρώ σημαντικό να μπορεί κανείς να βάζει μόνος του την μηνιαία κατανάλωση και να βγαίνει εκκαθαριστικός κάθε μήνα αλλά και γενικά να μπλέκει όσο το δυνατόν λιγότερο με τη ρήτρα ΟΤΣ. οπως το λες βρισκεται το αποτελεσμα με την μεθοδο των τριων αν πχ ΟΤΣ 75 και καταναλωση μηνα 800κιλοβατ τοτε τελικη ρητρα 5χ800/1000 δηλ 4 ευρω τον μηνα
naive Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 οπως το λες βρισκεται το αποτελεσμα με την μεθοδο των τριων αν πχ ΟΤΣ 75 και καταναλωση μηνα 800κιλοβατ τοτε τελικη ρητρα 5χ800/1000 δηλ 4 ευρω τον μηνα Σωστά.
a.libe Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Σωστά. μιλησα με volterra , απο τη στιγμη που στελνουμε μηνιιαιο λογαριασμο το ΟΤΣ θα υπολογιζεται πανω στον μηνα αν και εφοσον συμβει ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις