Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν κανω λαθος ολες αυτες οι εταιρειες πουλαγαν ρευμα ειτε δικο τους ειτε σαν μεσαζοντες απο διπλανες χωρες..

Και μεχρι τωρα ασχολιοντουσαν μονο με εμπορικο βιομηχανικο ρευμα(νοσοκομεια ξενοδοχεια σουπερμαρκετ εργοστασια κτλ)...η ελπε+dison με την bp εδεινε πακετο εκπτωση σε φτηνο πετρελαιο βενζινη και το ιδιο η aegean :P

Σε αυτες τις καταναλωσεις ναι αξιζει να ασχοληθεις..

Αλλιως βαλε φωτοβολταικο και σε 5χρονια θα βγαζεις ολοκληρο κερδος και βαλε και mining cryptocurrency και οτι θες..

• Απαντ. 611
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδια να κανω μια ερωτηση..η εκπτωση της ΔΕΗ 15% αφορα μονο στις καταναλωσεις κιλοβατωρας στο ημερησιο ή και στο νυχτερινο ρευμα ;;

Δημοσ.

Παιδια να κανω μια ερωτηση..η εκπτωση της ΔΕΗ 15% αφορα μονο στις καταναλωσεις κιλοβατωρας στο ημερησιο ή και στο νυχτερινο ρευμα ;;

Και στα 2.

• Like 1
Δημοσ.

Nαι μπηκα στο site και το ειδα....με κατι προχειρους υπολογισμους το μηνιαιο κερδος αν παω σε εναλλακτικο ειναι 5.5 ευρο το μηνα..απο το τιποτα κατι ειναι κ αυτο....22ευρω το 4μηνο

Δημοσ.

Μονο στα εναντι ειναι 15% οχι στον εκκαθαριστικο

Απο τη σελιδα της ΔΕΗ

Ο υπολογισμός της έκπτωσης του 15% γίνεται πάντα επί του εκάστοτε εκκαθαριστικού που έχει εξοφληθεί εμπρόθεσμα (εφόσον έχει εξοφληθεί εμπρόθεσμα και ο Έναντι) και το ποσό της έκπτωσης εμφανίζεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό (είτε είναι έναντι, είτε εκκαθαριστικός).

Έκπτωση δεν υπολογίζεται στον έναντι λογαριασμό, καθώς είναι κατ’ εκτίμηση λογαριασμός, στον οποίο δεν εμφανίζεται η ανάλυση των χρεώσεων.

• Like 1
Δημοσ.

Nαι μπηκα στο site και το ειδα....με κατι προχειρους υπολογισμους το μηνιαιο κερδος αν παω σε εναλλακτικο ειναι 5.5 ευρο το μηνα..απο το τιποτα κατι ειναι κ αυτο....22ευρω το 4μηνο

Το χω ξαναγραψει και το ξαναγραφω....Αυτα τα 22 ευρο το 4μηνο αν δεν θες να ασχοληθεις με το να ελεγχεις τι λογαριασμο σου στειλανε και αν ειναι σωστες οι ενδειξεις και αν ανεβηκε το ΟΤΣ και πρεπει να πληρωσεις παραπανω και να τρως καμια ωρα στο τηλεφωνο για να βγαλεις ακρη για να σου πιστωθουν στον επομενο λογαριασμο τα λαθη τους ισως και να μην αξιζουν τελικα...αν υπηρχε διαφορα 20 ευρο τον μηνα να το συζηταγαμε αλλα για 100 ευρο τον χρονο δεν ξερω...Ετσι το σκεφτομαι εγω προσωπικα που εψαχνα πριν κανα 6μηνο να δω τι παιζει και τελικα κατεληξα να μεινω στη ΔΕΗ.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ήταν 100 ευρώ το χρόνο θα άξιζε.

Αν όμως κάποιος καταφέρει και αναλύσει τα μικρά γράμματα μπορεί στο τέλος αντί για 100 κέρδος  να είναι και μέσα

και να του έχουν σπάσει και τα νεύρα στο τηλέφωνο προσπαθώντας να καταλάβει γιατί δεν είναι όπως του τα είχαν

πει στο τηλέφωνο μέχρι να τον  μαντρώσουν και άκρη δεν θα βρίσκει.

Επειδή τα τελευταία χρόνια τα νεύρα μου είναι σε οριακό σημείο όχι δεν θα πάρω.

Θα κάτσω στη ΔΕΗ που τουλάχιστον δεν μου σπάζουν τα νεύρα και ας πληρώνω παραπάνω.

Τα ίδια τραβάω με τη fortnet που μου έχει σπάσει τα νεύρα με το ίντερνετ και άκρη δε βρίσκω.

Ας όψεται ο ΟΤΕ που δεν θέλει να ρίξει και λίγο νερό στο κρασί του.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

O ΟΤΕ όπως και η ΔΕΗ δεν μπορούν να είναι ποτέ φτηνότεροι από τους εναλλακτικούς παρόχους, βάση ανταγωνισμού.Τους το απαγορευει η ανεξαρτητη αρχή ανταγωνισμού.

Ο ΟΤΕ νοικιάζει το δίκτυο του στους εναλλακτικούς και η ΔΕΗ πουλάει το ρεύμα της στους εναλλακτικούς. Απλή λογική είναι...εαν ηντουσαν πιο φτηνοι θα τους προτιμουσαμε (ολοι μας) και δεν θα υπηρχε ανταγωνισμος...Oποτε προσπαθουν να αντιμετωπισουν τον ανταγωνισμο με την ποιότητα των υπηρεσιων τους (σε οτι αφορα τον ΟΤΕ γιατι η ΔΕΗ οσο ειναι κρατικη θα εχει παντα χασουρα)

Ας όψεται ο ΟΤΕ που δεν θέλει να ρίξει και λίγο νερό στο κρασί του.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καλά πλέον έτσι όπως έχουν γίνει τα οικονομικά της ΔΕΗ και να μην το απαγόρευε κάποιος δεν μπορεί να μειώσει τις τιμές, θα μπαίνει μέσα.

Παίζει να υπάρξει πρόβλημα ακόμα και με τα 360 εκατ που θα δώσουμε για να μην αυξηθούν τα τιμολόγια του ΥΚΩ...

Δημοσ.

εγω εκανα ερευνα , σε 9-10 εταιρειες και εβαλα στο γραφειο volterra , η πιο φτηνη απο τις αλλες στο Γ21

βεβαια το γραφειο εχει χαμηλη καταναλωση και οι διαφορες ειναι οριακες

καλυτερα ομως να δινω ενα ελαχιστο περιθωριο στον εναλλακτικο παρα στη ΔΕΗ

και αυτο που γραφεται με ρητρα ΟΤΣ αντε να συμβει 1 φορα το ετος,παλι κερδισμενος θα ειμαι

θα δω πως παει και θα τη βαλω και στο σπιτι

Δημοσ.

και αυτο που γραφεται με ρητρα ΟΤΣ αντε να συμβει 1 φορα το ετος,παλι κερδισμενος θα ειμαι

Αυτό με ΟΤΣ το έλεγξες μόνος σου, είδες ιστορικό τιμών κτλ ή βασίζεται σε αυτά που σου είπαν από την εταιρεία;

Δημοσ.

Τα όρια ΟΤΣ της Volterra είναι 40-70€/MWh, που σημαίνει ότι είναι απίθανο να ενεργοποιηθεί και αν γίνει η επιβάρυνση θα είναι μικρή.

Το 2016 που ήμουν στην ΗΡΩΝ και την παρακολουθούσα, το μεγαλύτερο που είχε φτάσει ήταν 75 τον Ιανουάριο. Σε αυτή την περίπτωση, η χρέωση στην πχ ΗΡΩΝ που έχει όρια 40-50 είναι 2,5 λεπτά πάνω την KWh, ενώ στη Volterra 0,5 λεπτά.

Οι περισσότεροι εναλλακτικοί έχουν ως άνω όριο από 50 έως 60 η Volterra 70 και η NRG καθόλου.

εγω εκανα ερευνα , σε 9-10 εταιρειες και εβαλα στο γραφειο volterra , η πιο φτηνη απο τις αλλες στο Γ21

βεβαια το γραφειο εχει χαμηλη καταναλωση και οι διαφορες ειναι οριακες

καλυτερα ομως να δινω ενα ελαχιστο περιθωριο στον εναλλακτικο παρα στη ΔΕΗ

θα δω πως παει και θα τη βαλω και στο σπιτι

Υπάρχει (ή τουλάχιστον υπήρχε μέχρι τον Οκτώβριο) μια προσφορά μέσω allazorevma και energymarket στο οποίο έβγαινε τελική 7,2λεπτά/KWh το ημερήσιο και 5,95 το νυχτερινό που δεν το έδινε απευθείας η volterra αν ζητούσες προσφορά.

Δημοσ.

Η volterra έχει παραγωγή ή πουλάει αέρα;

Γιατί ok να ενισχύσουμε τον ανταγωνισμό αλλά να στηρίξουμε και κανέναν πραγματικό επενδυτή όχι αεριτζηδες.

• Like 4
Δημοσ.

Η volterra έχει παραγωγή ή πουλάει αέρα;

Γιατί ok να ενισχύσουμε τον ανταγωνισμό αλλά να στηρίξουμε και κανέναν πραγματικό επενδυτή όχι αεριτζηδες.

Η jp αβαξ είναι από πίσω.

Παράγει ρεύμα κανονικά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...