MikeJ Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δεν ήταν τυχαίοι 30αρηδες. Γονοι τζακιών κι οι δύο. Και η επόμενη κίνηση είναι κοινοπραξία μπομπολα Λάτση.. Κι αυτό ενορχηστρωμενο υποθέτω.. Μπορεί να έστρωναν τον δρόμο για τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες πχ. Απλά κάτι δεν κάθεται καλά στην όλη υπόθεση. Δηλαδή αυτοί οι δύο γόνοι ( όχι και από πολύ τοπ τζάκια βέβαια) τι ακριβώς ήλπιζαν με αυτό που έκαναν ; Δεν είχε καμία λογική σαν απάτη αφού ήταν δεδομένο ότι θα φανεί κατευθείαν το τι κάνουν. Ήταν τόσο αγαθοί ; δεν είχαν συμβούλους κλπ από τις οικογένειές τους κλπ ; θέλω να πω ότι ήταν σαν να ήθελαν να τους πιάσουν... (έκαναν και προκλητικό βίο μετά). Δεν τα βούτηξαν να εξαφανιστούν στις Μαλβίδες πχ... Γι αυτό εγώ πίστευα ότι υπήρχε μια σαν συνεννόηση να γίνει όλο αυτό, να κατηγορηθούν οι συγκεκριμένοι, να καταδικαστούν, να πάνε και 2-3 χρόνια σε μια VIP φυλακή και μετά να βγουν και να τους περιμένουν 50 εκ τον καθένα ζεστά ζεστά στην Ελβετία. (¨ήδη από τα 275 που έκλεψαν μιλάνε για επιστροφή μόνο των 100 πχ). Επειδή κιόλας είναι πολύ παράξενη και η στάση του κράτους και δημόσιων λειτουργών που δεν δείχνουν και ιδιαίτερο ζήλο για την υπόθεση αυτή. (ή μάλλον δείχνουν αλλά υπερασπιζόμενοι τους κατηγορουμένους, αυτό και αν είναι κουφό, πρωτάκουστο και σίγουρα ανήθικο) Καλά τα κανάλια και τα μέσα γενικά δεν τα υπολογίζω καν... Τρελό κουκούλωμα.... (για το μέγεθος του σκανδάλου δλδ η κάλυψη ήταν απειροελάχιστη....) Καλά θεωρίες δικές μου είναι όλα τα παραπάνω... δεν προσποιούμαι ότι γνωρίζω... Αλλά πιστεύω ότι κάποιου είδους παρασκήνιο σίγουρα υπάρχει ακόμα και αν είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που λέω. επίσης η μια απο τις δυο ξεκίνησε με τον μελλισανιδη ο οποίος μετα αποχώρισε, επίσης με 40 xil kefalaio ανοιγες την εταιρεια που ουσιαστικά αγοραζες φθηνό ρεύμα απο την ΔΕΗ και το μςταπουλουσες. Είμαστε μικρή χώρα η ΔΕΗ φτανει κ περισσεύει οι τιμες στα τιμολογια έχουν αυξηθεί με το μνημόνιο κ την τρόικα Δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται μια εταιρεία που δεν παράγει αλλά αγοράζει από την ΔΕΗ ρεύμα και το μεταπωλεί να σταθεί σαν επιχείρηση. Πως θα ανταγωνιστεί την ΔΕΗ σε τιμές αφού αποτελεί μεσάζοντα ή μεταπωλητή στην όλη διαδικασία ; Κατά τα άλλα διαφωνώ με κάθε φύσης μονοπώλια... Μόνο κακό κάνουν. Ο πραγματικός ανταγωνισμός ( γιατί υπάρχουν και μούφα ανταγωνισμοί στη χώρα μας σε πολλούς κλάδους) είναι το μοναδικό πράγμα που οδηγεί σε πτώση των τιμών, βελτίωση της ποιότητας του αγαθού ή της υπηρεσίας. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στην Ελλάδα οι τηλεπικοινωνίες/ίντερνετ... Θυμηθείτε τι ωραίες εποχές ήταν παλιά με το μονοπώλιο του ΟΤΕ που φοβόσουν να πάρεις τηλέφωνο σε κανέναν συγγενή σου σε άλλη πόλη ή που το ίντερνετ το πληρώναμε με το kbyte και μπαίναμε το βράδυ που ήταν πιο φθηνά... και δείτε πως είναι πλέον τα πράγματα με πολλούς παίχτες στην αγορά... Δίνεις 25-30 ευρώ το μήνα και απεριόριστα όλα κομπλέ και ξενοιάζεις... Κάπως έτσι είναι το ρεύμα στην Αγγλία... Δίνεις 40 λίρες το μήνα και καις άφοβα... Άντε γιατί μου ήρθε σήμερα εκκαθαριστικός 148 ευρώ σε σπίτι που το τελευταίο τετράμηνο λειτούργησε κάτω από 30 μέρες (τους υπόλοιπους εντελώς κλειστό με κατεβασμένο διακόπτη) και σε φάση διακοπών από νέους (χωρίς να ανάβει φούρνος και να μπαίνουν πολλά πλυντήρια). 1
bilya Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται μια εταιρεία που δεν παράγει αλλά αγοράζει από την ΔΕΗ ρεύμα και το μεταπωλεί να σταθεί σαν επιχείρηση. Πως θα ανταγωνιστεί την ΔΕΗ σε τιμές αφού αποτελεί μεσάζοντα ή μεταπωλητή στην όλη διαδικασία ; κι όμως αυτό έκαναν, το χειρότερο όμως είναι οτι υπάρχουν συμφωνίες πχ λάτσης όπου η δεη αγοράζει ρεύμα που παράγει, την ίδια ο λάτσης αγοράζει ρεύμα απο την δεη κ το ξαναπουλάει πιο ακριβά στην δεη . Κατά τα άλλα διαφωνώ με κάθε φύσης μονοπώλια... Μόνο κακό κάνουν. Ο πραγματικός ανταγωνισμός ( γιατί υπάρχουν και μούφα ανταγωνισμοί στη χώρα μας σε πολλούς κλάδους) είναι το μοναδικό πράγμα που οδηγεί σε πτώση των τιμών, βελτίωση της ποιότητας του αγαθού ή της υπηρεσίας. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στην Ελλάδα οι τηλεπικοινωνίες/ίντερνετ... Θυμηθείτε τι ωραίες εποχές ήταν παλιά με το μονοπώλιο του ΟΤΕ που φοβόσουν να πάρεις τηλέφωνο σε κανέναν συγγενή σου σε άλλη πόλη ή που το ίντερνετ το πληρώναμε με το kbyte και μπαίναμε το βράδυ που ήταν πιο φθηνά... και δείτε πως είναι πλέον τα πράγματα με πολλούς παίχτες στην αγορά... Δίνεις 25-30 ευρώ το μήνα και απεριόριστα όλα κομπλέ και ξενοιάζεις... Κάπως έτσι είναι το ρεύμα στην Αγγλία... Δίνεις 40 λίρες το μήνα και καις άφοβα... Μεγαλύτερη αγορά η αγγλία μεγαλύτερες ανάγκες, γι αυτό και εδώ θέλαν να ξεπουλήσουν εργοστάσια τις δεη γιατί πολυ απλά δεν συμφέρει αγοραστικά κανέναν. τέλος ο οτε δεν είναι το ίδιο, άλο τηλέφωνο-ιντερνετ(αν κ σε αυτό ΄σο ήταν ο οτε καλός ή κακός συμβαδίζαμε με τους υπόλοιπους τώρα πίσω μια 5ετία) και άλλο ρεύμα. τέλος πουλήθηκε σε έναν απατεώνα(αποδεδειγμένα πλέον) και αυτός την πούλησε 30% πάνω 2 μέρες μετά σε άλλη ΚΡΑΤΙΚΗ εταιρεία . και με την ολυμπιακή μια ίδια ιστορία , οπαπ κτλπ κτλπ Άντε γιατί μου ήρθε σήμερα εκκαθαριστικός 148 ευρώ σε σπίτι που το τελευταίο τετράμηνο λειτούργησε κάτω από 30 μέρες (τους υπόλοιπους εντελώς κλειστό με κατεβασμένο διακόπτη) και σε φάση διακοπών από νέους (χωρίς να ανάβει φούρνος και να μπαίνουν πολλά πλυντήρια). 148Ε ρεύμα ή και δημοτικά τέλη και λοιπά γιατί ουσιαστικά αυτό πρέπει να συγκρίνουμε με έξω
MikeJ Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 108,56 για ρεύμα 14,16 φπα 13,44 δήμος 11,84 νεριτ και πάλι πολλά μου φαίνονται 108 ευρώ για ένα μήνα (ουσιαστικά) που στο σπίτι ήμασταν μόνο για ύπνο και για μπάνιο... τουρίστες... Φαντάσου να έμενε οικογένεια τετραμελής κανονικά όλη μέρα δλδ.... και με το επίπεδο των μισθών στη χώρα είναι αδιανόητα υψηλό το κόστος της ενέργειας. ..ότι λεφτά βγάζεις τα δίνεις στην εφορία και την Δεη... (αλλά φαντάζομαι κάπως πρέπει να πληρωθούν οι εξωφρενικοί μισθοί και τα προνόμια των εργαζομένων της )
daeman Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Μιλησα μαζι τους, εχω ενα οικονομικο οφελος μικρο μεν αλλα γιατι οχι, Εχω την yes visa οποτε ενα -2% και απο εκει, θα παρω και την εγγυηση της δεη πισω. Το σκεφτομαι σοβαρα.
MikeJ Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Μιλησα μαζι τους, εχω ενα οικονομικο οφελος μικρο μεν αλλα γιατι οχι, Εχω την yes visa οποτε ενα -2% και απο εκει, θα παρω και την εγγυηση της δεη πισω. Το σκεφτομαι σοβαρα. Έχω τεράστια απορία πως γίνεται η όλη φάση ; Δλδ πρέπει να αλλάξουν εγκαταστάσεις, μετρητές κλπ μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος ή όχι ; Επίσης, η "κάλυψη" είναι πανελλαδική ή σε συγκεκριμένα μέρη προς το παρόν ; θα το ψάξω...
daeman Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Έχω τεράστια απορία πως γίνεται η όλη φάση ; Δλδ πρέπει να αλλάξουν εγκαταστάσεις, μετρητές κλπ μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος ή όχι ; Επίσης, η "κάλυψη" είναι πανελλαδική ή σε συγκεκριμένα μέρη προς το παρόν ; θα το ψάξω... Η κοπελα που μιλησα μου ειπε οτι το ολο θεμα γινεται "εσωτερικα", δηλ δεν χρειαζεται ουτε μετρητες να αλλαξεις ουτε τιποτα , ουτε θα γινει καποια διακοπη ρευματος. Επισης οι λογαριασμοι ειναι μηνιαιοι .
kfyros Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Έχω τεράστια απορία πως γίνεται η όλη φάση ; Δλδ πρέπει να αλλάξουν εγκαταστάσεις, μετρητές κλπ μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος ή όχι ; Επίσης, η "κάλυψη" είναι πανελλαδική ή σε συγκεκριμένα μέρη προς το παρόν ; θα το ψάξω... Δεν αλλάζεις τίποτα.. Οι μετρητές ανήκουν στον ΔΕΔΔΗΕ (πως διάολο λέγεται).. Ο τυπάκος με το industrial pda ή το τεφτέρει που θα κάνει τη μέτρηση αλλάζει μόνο..
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Κάτι σχετικό με το θέμα http://energy-engineer.blogspot.gr/2015/05/blog-post_151.html
sokos1 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Ρε παλικάρια, αν πας στην Elpedison τι γίνετε αν έχεις το παλίο νυχτερινο Ρεύμα? μένεις όπως έχει?
kwgwkou Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Ρε παλικάρια, αν πας στην Elpedison τι γίνετε αν έχεις το παλίο νυχτερινο Ρεύμα? μένεις όπως έχει? Ναι, υπάρχει & νυχτερινό. Μπορείς να μπεις στο site τους για να δεις τους τιμοκαταλόγους τους. Υπόψη ότι έχουν διαφορετικά προγράμματα: Στο Energy Family που είναι λίγο πιο οικονομικό, η τιμή μπορεί να αναπροσαρμόζεται μετά το 1ο εξάμηνο.Παρατήρησε τη διαφορά με το "Plus" στον ειδικό όρο 3 του link & διάβασε τον όρο 6.1 της σύμβασης που καλείσαι να υπογράψεις. Στο Energy Family Plus δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.Υπάρχει όμως κι ο όρος 6.2 της σύμβασης, βάσει του οποίου δεν αποκλείεται κάποια αλλαγή "για σπουδαίο λόγο", έχεις όμως περιθώριο 60 ημ. για να μην την αποδεχτείς & ν' αποχωρήσεις (άντε τρέχα μετά ξανά στη ΔΕΗ, που -σύμφωνα με το link του Basilhs23___- πιθανό να σου ζητήσει νέα ηλεκτρολογικά σχέδια του σπιτιού => extra κόστος). Για νυχτερινό βλέπεις το κόστος στα προγράμματα με το "Night" ή το "Simple" στο τέλος. Το "Night" έχει διαφορετική χρέωση ημερήσιου/νυχτερινού (όπως η ΔΕΗ). Το "Simple" έχει ίδια χρέωση, που είναι όμως φθηνότερη της ημερήσιας στα άλλα. Αν λοιπόν κάποιος κάνει μεγαλύτερη κατανάλωση τη νύχτα, προτιμάει το "Night". Αν κάνει μεγαλύτερη κατανάλωση τη νύχτα, προτιμάει το "Simple". Πέραν πάντως των σχολίων περί Λάτση/Μπόμπολα, σημειώνω ότι: Βάσει του τελευταίου (3ου) μνημονίου (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), προβλέπεται ότι από το 2020 κανένας προμηθευτής ηλεκτρισμού (π.χ. η ΔΕΗ) δεν θα πρέπει να κατέχει μερίδιο πάνω από 50%. Συνεπώς αναγκαστικά θα μπουν/αναπτυχθούν κι άλλοι πάροχοι στην αγορά. Στο internet διάβασα κάποια παράπονα για τον τρόπο αντιμετώπισης των οφειλών (π.χ. sms που στέλνονται για εξόφληση λογαριασμού, τεχνική υποστήριξη σε έκτακτες καιρικές συνθήκες στις αρχές της χρονιάς). Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι δεν ήταν τόσα όσα θα περίμενα. Κάποιος που θα δώσει εντολή πάγιας πληρωμής (μέσω τράπεζας ή πιστωτικής) για να μην πληρώσει την εγγύηση (βλ. άρθρο 7 της σύμβασης) πρέπει να προσέχει, γιατί -όπως με όλες τις πάγιες εντολές- θα γίνει η αυτόματη εξόφληση, οπότε ίσως του λείψουν τα χρήματα για κάτι που το έχει περισσότερη ανάγκη. Αυτά από μια γρήγορη ματιά που έριξα, καθότι ενδιαφέρομαι κι εγώ μήπως φύγω από τη ΔΕΗ. Μια χώρα καλό είναι να έχει υπό την εθνική/κρατική εξουσία κάποιους τομείς (π.χ. ενέργεια-επικοινωνίες), αλλά ποτέ δεν μ' άρεσε η εξάρτηση, οι αποκλειστικότητες & τα τραστ-μονοπώλια. Όπως ειπώθηκε & πριν, μετά το σπάσιμο του μονοπωλίου του ΟΤΕ & την απελευθέρωση της αγοράς, ο ανταγωνισμός λειτούργησε προς το συμφέρον του καταναλωτή (τουλάχιστον όσον αφορά τα τιμολόγια που πληρώνει γι' αυτό το σκοπό). Η ενέργεια βέβαια είναι πολύ μεγαλύτερος κουμπαράς & πολύ πιο κρίσιμος (για μια χώρα & για τους πολίτες της), οπότε πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα δούμε κι άλλους παίχτες (παρόχους) να μπαίνουν στο παιχνίδι.
opera Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 ναι τα λεφτά του είχαν ανάγκη ο Λάτσης/Μπόμπολας Οι λεφτάδες είναι που λένε "όσα και να έχεις ποτέ δεν είναι αρκετά" και ξέρεις γιατί; Ο λόγος είναι ότι κοντράρονται οι λεφτάδες αναμεταξύ τους για το ποιός έχει τα περισσότερα. Στη ΔΕΗ μπορώ να πληρώνω και μερικώς το λογαριασμό (όσα μπορώ) και να βάζω τα υπόλοιπα τον επόμενο μήνα. Στον εναλλακτικό πάροχο δεν γίνεται (μηνιαία ελαστική πληρωμή αντί για δίμηνο).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 διάβασε και το #11...
kwgwkou Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Αυτά από μια γρήγορη ματιά που έριξα, καθότι ενδιαφέρομαι κι εγώ μήπως φύγω από τη ΔΕΗ. Ρίχνοντας & μια γρήγορη ματιά στον Τιμοκατάλογο Οικιακού με Χρονοχρέωση Γ1Ν (με νυχτερινό) της ΔΕΗ, επιβεβαίωσα αυτό που μου είχε μείνει ως εντύπωση όταν είχα ξανασχοληθεί: συγκριτικά με το πρόγραμμα Energy Family Night (το οικονομικότερο της elpedison που έχει δυνατότητα αναπροσαρμογής της τιμής), δεν αξίζει να γίνει η αλλαγή παρόχου. Πέραν κάτι μικροπαγίων (6,8€ στο τετράμηνο για τριφασικό), διαφορά υπάρχει μόνο στην αξία ημερήσιου ρεύματος & είναι ~5% (€/kWh: 0,0895 της elpedison / 0,0946 της ΔΕΗ = 94,6%). Οι "Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις" υπάρχουν & στους 2, ενώ η αξία νυχτερινού ρεύματος είναι ίδια (€/kWh: 0,0661). Άντε να δούμε κανένα ενεργειακό παίχτη που θα δώσει μεγαλύτερα κίνητρα αλλαγής παρόχου.
GREENLAND Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Καμμια σχεση με ενεργκα και ελλας παουερ. elpedison μετοχοι: Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. EDISON SpA ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. εκτος απο την elpedison υπαρχει και η εταιρια heron με επισης βαρια χαρτια μετοχους; Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, GAZ DE FRANCE SUEZ QATAR PETROLEUM INTERNATIONAL (QPI) και οι 2 εταιριες εχουν απο 2 ιδιοκτητα εργοστασια η καθεμια, η elpedison με παραγωγη 820 μεγαβατ και ο ηρων με 582 μεγαβατ. Τωρα για το αν και ποιους συμφερουν υπαρχουν τα σαιτ των δυο εταιριων με αναλυτικα τα προγραμματα και της δεη επισης για τις συγκρισεις.
Anorymous Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 εγω ακομα πιστευω οτι αν ανηκεις σε κοινωνικη ομαδα που εχει αναγκη αξιζει μονο ΔΕΗ και κοινωνικο τιμολογιο.ειχα μπει σε ρυθμιση αργησα να πληρωσω μια δοση τον προηγουμενο μηνα και μετα απο τηλεφωνο δεν με πεταξαν εξω απο την ρυθμιση, ουτε φοβαμαι για διακοπες ουτε τιποτα σε ιδιωτη αυτα δεν νομιζω να τα βρεις. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις