Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Αν κλεισει ενας παροχος οπως σωστα ειπωιηκε η ΔΕΗ ειναι υποχρεωμενη να τον δεχτει αλλα με καποιες αυξημενες χρεωσεις για καποιο διαστημα ως "προμηθευτης τελευταιου καταφυγιου. Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν εμπλεκεται . 1
naive Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Μα κανείς δε λέει ότι κάποιος θα μείνει χωρίς ρεύμα ακόμα και αν κλείσει κάποιος πάροχος (δε νομίζω ότι έγινε κάτι τέτοιο ακόμα και στα συμβάντα του πρόσφατου παρελθόντος). Απλά το θέμα είναι η ταλαιπωρία/αγωνία μέχρι να διευθετηθεί η κατάσταση και το αν η επιστροφή στις "ρίζες" (ΔΕΗ) θα σήμαινε και ενδεχόμενη αναπροσαρμογή (aka αύξηση) της εγγύησης Η αλλαγή που έκανα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πολύ εύκολη και γρήγορη. Με μια απλή αίτηση πας στον επόμενο αν δεις πρόβλημα. Στη ΔΕΗ λογικά θα σε πάει ο ΔΕΔΔΗΕ αν δεν ασχοληθείς μόνος σου. Η εγγύηση πάει με βάση τα τετραγωνικά και υπολογίζεται με ενιαίο τρόπο, δεν την αποφασίζει η ΔΕΗ για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, οπότε δε θα αλλάξει το ποσό. 1
haris_216 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Η αλλαγή που έκανα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πολύ εύκολη και γρήγορη. Με μια απλή αίτηση πας στον επόμενο αν δεις πρόβλημα. Στη ΔΕΗ λογικά θα σε πάει ο ΔΕΔΔΗΕ αν δεν ασχοληθείς μόνος σου. Η εγγύηση πάει με βάση τα τετραγωνικά και υπολογίζεται με ενιαίο τρόπο, δεν την αποφασίζει η ΔΕΗ για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, οπότε δε θα αλλάξει το ποσό. Αν έχεις εγγύηση από παλιά αυτή είχε υπολογιστεί με άλλα ποσά (πολλές φορές ένα κλάσμα του σημερινού κόστους, ειδικά αν το συμβόλαιο είναι αρκετά παλιό) και άρα ενδεχόμενη επιστροφή σημαίνει υπολογισμό με τα νέα δεδομένα, δηλαδή υψηλότερη εγγύηση. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν έχει σημασία για σχετικά πρόσφατες συνδέσεις αλλά κυρίως για συνδέσεις που είναι 10ετίες (1, 2, 3, κλπ)
opera Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Ο κύριος Γιάννης αν γνωρίζει κάτι ας μας πει περισσότερα: Η ΔΕΗ βγάζει προς «πώληση» 500.000 πελάτες τηςhttp://www.protothema.gr/economy/article/720433/i-dei-vgazei-pros-polisi-500000-pelates-tis/
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Ο κύριος Γιάννης αν γνωρίζει κάτι ας μας πει περισσότερα: Η ΔΕΗ βγάζει προς «πώληση» 500.000 πελάτες τηςhttp://www.protothema.gr/economy/article/720433/i-dei-vgazei-pros-polisi-500000-pelates-tis/ Ειλικρινα δεν μου αρεσει να λεω ανακριβειες αλλα ειμαι ΔΕΔΔΗΕ και δεν εχω πληροφοριση . Το αρθρο ομως λεει κατι σωστο : Ένα από τα προβλήματα είναι με ποιο τρόπο θα υποχρεωθούν αυτοί οι 500.000 πελάτες να αλλάξουν προμηθευτή ρεύματος χωρίς να έχουν εκ των προτέρων ερωτηθεί για αυτή την αλλαγή. Επίσης άλλο σοβαρό ζήτημα είναι αν θα υπάρχει και ποιο θα είναι το δικαίωμα υπαναχώρησής τους από τη νέα σύμβαση.
papoys1 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Να λέμε και το άλλο.Οπως και να το κάνουμε η ΔΕΗ είναι μία εγγύηση.όπως ο ΟΤΕ.Μπορεί να πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ο παλιός καταναλωτής ο σωστός στις πληρωμές του δύσκολα φεύγει από τη ΔΕΗ.Και να φύγει αν δεν έχει υπογράψει κανένα 18μηνο συμβόλαιο και τον έχουν δεμένο γρήγορα θα γυρίσει πίσω.Με το τηλέφωνο θα αντέξει και 10 ώρες χωρίς ίντερνετ και θα κάτσει εκεί να πληρώνει λιγότερα με το ρεύμα όμως δεν παίζουμε. Όσο για τους 500.000 καταναλωτές κάτι διάβασα σήμερα και περί κοινωνικού τιμολογίου http://www.capital.gr/epixeiriseis/3245855/biles-me-koinoniko-oikiako-timologio-sto-stoxastro-tis-dei και κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι παιχνίδια παίζονται πίσω από τις πλάτες μας,το πιο πιθανό ότι κάτι μεθοδεύεται για το κοινωνικό τιμολόγιο το οποίο έχει γίνει στο πόδι,και οι ιδιώτες πιέζουν για κατάργηση ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν πελάτες από εκεί μέσω της αντίδρασής τους για το κόψιμο. Δηλαδή η ΔΕΗ τόσα χρόνια δεν ήξερε ή δεν έβλεπε ότι βίλες πλήρωναν κοινωνικό τιμολόγιο (λες και δεν φαίνεται στους λογαριασμούς) η κάτοχοι κοινωνικού τιμολογίου κατανάλωναν 3,4 και 5 χιλιάδες κιλοβατώρες το 4μηνο όταν ένας μέσος καθημερινός καταναλωτής καταναλώνει 1.500 κιλοβατώρες το τετράμηνο;;; Όλα στο χέρι γίνονταν και γίνονται στην Ελλάδα προς άγρα ψηφοφόρων. 1
tsioulak Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Τι λεει ρε; Θα με αναγκασει δηλαδη εμενα να φυγω απο την ΔΕΗ για να παω στον ιδιωτη τον απατεωνα, να πληρωνω παραπανω, να προσεχω να μην με κλεψει και να μαλωνω περιστασιακα μαζι του, και στην τελικη να εχει λιγοτερα εσοδα το δημοσιο; Και ολα αυτα γιατι; Επειδη καποιοι "ευρωπεοι" εχουν πετρια με τον ιδιωτικο τομεα; τι πινουν και δεν μας δινουν; 5
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Τι λεει ρε; Θα με αναγκασει δηλαδη εμενα να φυγω απο την ΔΕΗ για να παω στον ιδιωτη τον απατεωνα, να πληρωνω παραπανω, να προσεχω να μην με κλεψει και να μαλωνω περιστασιακα μαζι του, και στην τελικη να εχει λιγοτερα εσοδα το δημοσιο; Και ολα αυτα γιατι; Επειδη καποιοι "ευρωπεοι" εχουν πετρια με τον ιδιωτικο τομεα; τι πινουν και δεν μας δινουν; Κι εγω το θεωρω πολυ δυσκολο φιλε μου αλλα δεν ξερω πως θα παιξουν τα σεναρια ... Οριστε και μια ωραια δημοσιευση για το ηλεκτρικο ρευμα https://oaedhlectrologoi.blogspot.gr/2015/05/blog-post_25.html 2
tsioulak Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Κι εγω το θεωρω πολυ δυσκολο φιλε μου αλλα δεν ξερω πως θα παιξουν τα σεναρια ... Οριστε και μια ωραια δημοσιευση για το ηλεκτρικο ρευμα https://oaedhlectrologoi.blogspot.gr/2015/05/blog-post_25.html Καλα ετσι και ειναι αληθεια αυτο που γραφει για το υποθαλασσιο καλωδιο, ειναι για πολυ γ@μησι οι διοικησεις και διαφοροι υπουργοι. 3,5 δις ευρω για 870 χλμ καλωδιο και περαστικα και εμεις ξοδεψαμε 2,89 δις ευρω σε μια 4ετια για τα νησια. Διορθωση: Βρηκα Site: αυτο , αν ειναι το ιδιο πραγμα μιλαει για 4 δις προυπολογισμο (αν καταλαβα καλα). 1
papoys1 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Τι λεει ρε; Θα με αναγκασει δηλαδη εμενα να φυγω απο την ΔΕΗ για να παω στον ιδιωτη τον απατεωνα, να πληρωνω παραπανω, να προσεχω να μην με κλεψει και να μαλωνω περιστασιακα μαζι του, και στην τελικη να εχει λιγοτερα εσοδα το δημοσιο; Και ολα αυτα γιατι; Επειδη καποιοι "ευρωπεοι" εχουν πετρια με τον ιδιωτικο τομεα; τι πινουν και δεν μας δινουν; Εάν είσαι καλοπληρωτής δεν σε αναγκάζει κανένας.Πας εσύ όπου γουστάρεις.Όλοι σε θέλουνε. Από την άλλη για πολλούς και διάφορους λόγους όλοι θέλουν και τους κακοπληρωτές. Η ΔΕΗ θα λέει αυτοί φρενάρουν τα έσοδα χρωστάω και καταφεύγω σε τράπεζες για δάνεια, οι ιδιώτες οι οποίοι πάντα ήταν και θα είναι φεσαδόροι του Δημοσίου,θα έχουν και μία καλή δικαιολογία να μην αποδίδουν τα έσοδα στη ΔΕΗ λέγοντας ότι για αυτό φταίνε οι κακοπληρωτές που τους δόθηκαν,παίρνοντας και άλλα δανεικά και αγύριστα από τις τράπεζες γιατί ως γνωστόν ο καλός ιδιώτης ποτέ δεν χρησιμοποιεί δικά του λεφτά αλλά πάντα δανεικά από τις τράπεζες και πάει λέγοντας. Αλίμονο από μας που στο τέλος θα κληθούμε να πληρώσουμε το μάρμαρο πιθανά με κάποιες νέες αυξήσεις.
efkola Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Έχει κάποιος άποψη για την εταιρεία Ήρων και την προσφορά για νυχτερινή χρέωση 24/7 για πάντα που έβγαλε;
naive Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Έχει κάποιος άποψη για την εταιρεία Ήρων και την προσφορά για νυχτερινή χρέωση 24/7 για πάντα που έβγαλε; Τα έχω γράψει και σε προηγούμενα ποστ, ήμουν περίπου ένα χρόνο σε αυτή την εταιρεία λόγω μιας αντίστοιχης προσφοράς που είχε πέρσι. Με μια κουβέντα θα έλεγα ότι αυτή η εταιρεία είναι το αντίστοιχο της wind για το ρεύμα (δεν είναι τυχαίο νομίζω ότι συνεργάζονται κιολας). Δηλαδή: Προώθηση συμβολαίων μέσω τηλεφωνικού πρηξίματος, από μεσίτες που τους ενδιαφέρει μόνο η προμήθεια και μετά μένεις να αντιμετωπίσεις μια ανοργάνωτη εταιρεία, με λάθη στις χρεώσεις, κρυφές χρεώσεις και αδιάφορη εξυπηρέτηση. Εγώ άλλαξα, παρόλο που είχαν βγάλει και τη συγκεκριμένη προσφορά, επειδή με είχαν κουράσει με τους λάθος λογαριασμούς και την προβληματική εξυπηρέτηση και επειδή δε μπορούν να πάρουν μέτρηση από τον πελάτη και υπολογίζουν τους έναντι με ένα τρόπο που αν έχεις σημαντική διαφορά στην κατανάλωση χειμώνα- καλοκαίρι, οι έναντι λογαριασμοί έρχονται όπως να'ναι. Η συγκεκριμένη προσφορά (πάντα νυχτερινή χρέωση) είναι όντως αρκετά ανταγωνιστική, αλλά όχι η πιο καλή που μπορείς να βρεις κατά τη γνώμη μου γιατί: Έχει ένα σημαντικό πάγιο και η χρέωση ξεκινάει μετά Έχει δέσμευση παραμονής 24μήνες Η ΗΡΩΝ έχει μια χρέωση που δε φαίνεται, τη ρήτρα ΟΤΣ με πολύ χαμηλά όρια (στο δικό μου συμβόλαιο ήταν 45-55€/ΜWh και στα νέα την έκανε 40-50€/ΜWh) το οποίο σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό τους μήνες με υψηλή ζήτηση στο ρεύμα η πραγματική τιμή του ρεύματος να επιβαρυνθεί σημαντικά. Για παράδειγμα πέρσι τον Ιανουάριο εγώ είχα πληρώσει επιπλέον 50€ για εκείνο το μήνα, ή 2 λεπτά παραπάνω την KWh. Αυτή η ρήτρα ΟΤΣ είναι διαφορετική στο συμβόλαιο του κάθε παρόχου. Γενικά οι διαφορές από πάροχο σε πάροχο σε σχέση με τη ΔΕΗ είναι της τάξης των 50-100€ το χρόνο στην πραγματικότητα, οπότε η ρήτρα ΟΤΣ από μόνη της μπορεί να σου την εξανεμίσει αν καταναλώνεις πολύ το χειμώνα (όπως εγώ). 4
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μπορει να εχω πει πολλες φορες και να εχω γινει κουραστικος και σε συνδιασμο οτι εργαζομαι σε ΔΕΔΔΗΕ ισως και να κινδυνευω να παρεξηγηθω.. Προσοχη στα "ψιλα" των ορων ολων των παροχων.Δεν γνωριζω απο τιμολογιακες πολιτικες κανενος ακομα και της ΔΕΗ αλλα θελει μεγαλη προσοχη. 2
igano80 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Τα έχω γράψει και σε προηγούμενα ποστ, ήμουν περίπου ένα χρόνο σε αυτή την εταιρεία λόγω μιας αντίστοιχης προσφοράς που είχε πέρσι. Με μια κουβέντα θα έλεγα ότι αυτή η εταιρεία είναι το αντίστοιχο της wind για το ρεύμα (δεν είναι τυχαίο νομίζω ότι συνεργάζονται κιολας). Δηλαδή: Προώθηση συμβολαίων μέσω τηλεφωνικού πρηξίματος, από μεσίτες που τους ενδιαφέρει μόνο η προμήθεια και μετά μένεις να αντιμετωπίσεις μια ανοργάνωτη εταιρεία, με λάθη στις χρεώσεις, κρυφές χρεώσεις και αδιάφορη εξυπηρέτηση. Εγώ άλλαξα, παρόλο που είχαν βγάλει και τη συγκεκριμένη προσφορά, επειδή με είχαν κουράσει με τους λάθος λογαριασμούς και την προβληματική εξυπηρέτηση και επειδή δε μπορούν να πάρουν μέτρηση από τον πελάτη και υπολογίζουν τους έναντι με ένα τρόπο που αν έχεις σημαντική διαφορά στην κατανάλωση χειμώνα- καλοκαίρι, οι έναντι λογαριασμοί έρχονται όπως να'ναι. Η συγκεκριμένη προσφορά (πάντα νυχτερινή χρέωση) είναι όντως αρκετά ανταγωνιστική, αλλά όχι η πιο καλή που μπορείς να βρεις κατά τη γνώμη μου γιατί: Έχει ένα σημαντικό πάγιο και η χρέωση ξεκινάει μετά Έχει δέσμευση παραμονής 24μήνες Η ΗΡΩΝ έχει μια χρέωση που δε φαίνεται, τη ρήτρα ΟΤΣ με πολύ χαμηλά όρια (στο δικό μου συμβόλαιο ήταν 45-55€/ΜWh και στα νέα την έκανε 40-50€/ΜWh) το οποίο σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό τους μήνες με υψηλή ζήτηση στο ρεύμα η πραγματική τιμή του ρεύματος να επιβαρυνθεί σημαντικά. Για παράδειγμα πέρσι τον Ιανουάριο εγώ είχα πληρώσει επιπλέον 50€ για εκείνο το μήνα, ή 2 λεπτά παραπάνω την KWh. Αυτή η ρήτρα ΟΤΣ είναι διαφορετική στο συμβόλαιο του κάθε παρόχου. Γενικά οι διαφορές από πάροχο σε πάροχο σε σχέση με τη ΔΕΗ είναι της τάξης των 50-100€ το χρόνο στην πραγματικότητα, οπότε η ρήτρα ΟΤΣ από μόνη της μπορεί να σου την εξανεμίσει αν καταναλώνεις πολύ το χειμώνα (όπως εγώ). Εγω ακομα δεν την εβαλα την Volterra ειμαι επιφυλακτικος, απο ΟΤΣ τι γινεται στο συμβολαιο σου?
naive Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Εγω ακομα δεν την εβαλα την Volterra ειμαι επιφυλακτικος, απο ΟΤΣ τι γινεται στο συμβολαιο σου? Υπάρχει, αλλά είναι αρκετά ψηλά το όριο: 40-70€/MWh
Προτεινόμενες αναρτήσεις