Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αρχικά σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

ναι όντως, αλλά για σταθερή παροχή τάσης τι γίνεται? υπάρχει περίπτωση ανάλογα τον πάροχο να έχω αυξομειώσεις στην τάση με κίνδυνο των ηλεκτρικών συσκευών? ή και αυτό είναι καθαρά θέμα της ΔΕΔΔΗΕ? 

Κατηγοριματικα ΟΧΙ...Το δικτυο είναι το ιδιο και για σενα και για τον γειτονα σου που μπορει να εχει ιδιο ή άλλο παροχο .Διαφοροποιηση σε συμπεριφορα μονο μεταξυ τριφασικου που μπορει να εχει το μισο σπιτι ρευμα και μονοφασικου που εχει ή δεν εχει αλλα ανεξαρτητη από παροχο.

Είναι καθαρα θεμα ΔΕΔΔΗΕ .

• Like 1
  • Απαντ. 611
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κατάλαβα, τελευταία ερώτηση, υπάρχει κάποια "παγίδα" που πρέπει να ενημερωθώ ή να ρωτήσω τον εκάστοτε πάροχο?

συγχωρέστε με αν είναι αφελής ερώτηση - πρωτη φορά που ασχολούμαι με αυτά και δεν ειναι καν ο τομέας μου...

• Like 1
Δημοσ.

κατάλαβα, τελευταία ερώτηση, υπάρχει κάποια "παγίδα" που πρέπει να ενημερωθώ ή να ρωτήσω τον εκάστοτε πάροχο?

συγχωρέστε με αν είναι αφελής ερώτηση - πρωτη φορά που ασχολούμαι με αυτά και δεν ειναι καν ο τομέας μου...

Να προσεξεις πολυ τα ψιλα γραμματα των συμβασεων που διαφερουν απο τον ενα στον αλλον  οπως σταθερη τιμη για Χ χρονικο διαστημα χωρις να λεει για μετα , ελαχιστη παραμονη κλπ κλπ κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Να προσεξεις πολυ τα ψιλα γραμματα των συμβασεων που διαφερουν απο τον ενα στον αλλον  οπως σταθερη τιμη για Χ χρονικο διαστημα χωρις να λεει για μετα , ελαχιστη παραμονη κλπ κλπ κλπ

ok, εντάξει! και πάλι ευχαριστώ

• Like 1
Δημοσ.

Καπου στα ψιλα λενε ολοι οι εναλλακτικη οτι οι τιμες που συμφωνεις ισχυουν μονο αν η χονδρικη τους είναι κάτω απο κάποιο οριο. Αν η χονδρικη τους το ξεπερασει σου κάνουν αυξησεις χωρις να μπορείς να σπάσεις το συμβολαιο...

• Like 1
Δημοσ.

Καπου στα ψιλα λενε ολοι οι εναλλακτικη οτι οι τιμες που συμφωνεις ισχυουν μονο αν η χονδρικη τους είναι κάτω απο κάποιο οριο. Αν η χονδρικη τους το ξεπερασει σου κάνουν αυξησεις χωρις να μπορείς να σπάσεις το συμβολαιο...

Δεν έχω κανένα όφελος από αυτές τις εταιρείες όμως παρακαλώ να είμαστε πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις. «Ολοι οι εναλλακτικοί» (οι... εναλλακτική 1000% όχι) αποκλείεται να είναι από τη στιγμή που τίποτε τέτοιο δεν αναγράφεται στο δικό μου συμβόλαιο, το οποίο μπορώ να «σπάσω» οποιαδήποτε στιγμή, όπως το ίδιο συμβόλαιο αναφέρει. 

Είναι καλό να ψαχνόμαστε πάρα (μα πάρα) πολύ σε ό,τι έχει να κάνει τις συμβάσεις με οποιονδήποτε πάροχο και εταιρεία. Αυτό είναι όμως κάτι πολύ διαφορετικό από τις μυριάδες ανακρίβειες που βασίζονται στις δεισιδαιμονίες που κυκλοφορούν (και, δυστυχώς, πολλαπλασιάζονται). 

Δημοσ.

Δεν έχω κανένα όφελος από αυτές τις εταιρείες όμως παρακαλώ να είμαστε πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις. «Ολοι οι εναλλακτικοί» (οι... εναλλακτική 1000% όχι) αποκλείεται να είναι από τη στιγμή που τίποτε τέτοιο δεν αναγράφεται στο δικό μου συμβόλαιο, το οποίο μπορώ να «σπάσω» οποιαδήποτε στιγμή, όπως το ίδιο συμβόλαιο αναφέρει. 

Είναι καλό να ψαχνόμαστε πάρα (μα πάρα) πολύ σε ό,τι έχει να κάνει τις συμβάσεις με οποιονδήποτε πάροχο και εταιρεία. Αυτό είναι όμως κάτι πολύ διαφορετικό από τις μυριάδες ανακρίβειες που βασίζονται στις δεισιδαιμονίες που κυκλοφορούν (και, δυστυχώς, πολλαπλασιάζονται). 

Αν αναφερεσαι σε εμνα εγω δεν ειπα ολοι .....Καποιοι ομως εχουν ορους που δεν τους καταλαβεινεις αν δεν προσεξεις απο τη αρχη .

Δημοσ.

Αν αναφερεσαι σε εμνα εγω δεν ειπα ολοι .....Καποιοι ομως εχουν ορους που δεν τους καταλαβεινεις αν δεν προσεξεις απο τη αρχη .

Γιάννη αναφέρθηκα μόνο στο σημείο που παρέθεσα του φίλου nkar. Φυσικά και επιβάλλεται να προσέξεις από την αρχή τι υπογράφεις! 

• Like 1
Δημοσ.

Για να μην παρεξηγηθω εργαζομαι στον ΔΕΔΔΗΕ που εχει οχι πελατες αλλα χρηστες δικτυου και "με ...πληρωνουν" ολοι οι καταναλωτες.

Τα 'χουμε συζητήσει ξανά και έχω υποστηρίξει τη συμμετοχή σου στο thread. Οπως είχα πει, μακάρι να έγραφαν και εργαζόμενοι σε εναλλακτικούς παρόχους. Μόνο κέρδος έχει αυτό για όλους εδώ. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω μίλησα για τα συμβολαια που έχουν συγκεκριμένη χρονική δέσμευση όπου υπάρχει η

απάτη της ΟΤΣ (ναι απάτη μια και ο πελάτης δε μπορεί να ξέρει τι είναι ΟΤΣ και ούτε κάποιος

του λέει μέχρι να δει το μαλλί στο λογαριασμό...)

Αν εσυ έχεις συμβόλαιο χωρίς δέσμευση χρόνου εννοείται οτι το σπάς όποτε θες (αφου

πληρώσεις τα κερατιάτικα της ΟΤΣ των προηγούμενων λογαριασμών)

Δεν έχω ακούσει κανέναν εναλλακτικό να μην έχει τον όρο για την τιμη της ΟΤΣ.

Εσυ ξέρεις κάποιον?

Υ.Γ.

Για όσους δεν έχουν ακούσει, ουσιαστικά ΟΤΣ είναι η τιμή χονδρικής της ενέργειας στο

"χρηματιστήριο" ενέργειας . Οι εναλλακτικοί βάζουν όρο (στα ψιλά γράμματα) οτι αν αυτή η τιμή

ξεφύγει από κάποια όρια (που νομίζω δεν λένε καν στο συμβόλαιο αλλά στην ιστοσελίδα τους)

τότε μπορούν να χρεώνουν παραπάνω ποσά για τη "χασούρα" που έχουν από τη μεταβολή αυτή

της χρηματιστηριακής τιμής.

Σαν να σου λέει π.χ. o OTE η τιμή είναι τόση το μήνα αλλά αν αυτα που πληρώνω

για τα διεθνή κυκλώματά μου ξεπεράσουν την τιμή αυτή ανά 100GB traffic τότε θα πληρώσεις

καπέλο ανά μήνα....

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, παρελήφθη και υπεγράφη το συμφωνητικό. Μαζί παρέδιδαν και τους γενικούς όρους (που μου είχαν ήδη στείλει σε PDF και με link). 

Στο συμβόλαιο/αίτηση που κλήθηκα να υπογράψω, αναφέρονται ρητά, όπως είχα ζητήσει, σε ξεχωριστή ενότητα ως "ειδικοί όροι" (*αφορούν τις προωθητικές ενέργειες) τα: α) Χωρίς πάγιο, β) Χρέωση ημέρας/νύχτας και γ) η έκπτωση 15% (στις ανταγωνιστικές χρεώσεις) με εμπρόθεση πληρωμή. Οι ίδιοι όροι αναγράφονται επακριβώς και στην κόπια που έλαβα και σε αυτή που υπεγράφη για να τους επιστραφεί. 

Δεν υπάρχει αναφορά σε διάρκεια συμβολαίου ή χρονική δέσμευση (είναι αορίστου, όπως αναφέρεται στους γενικούς όρους). Ενδεχομένως σε αυτή την περίπτωση να ισχύει το "έτος, κατ' ελάχιστον" (του 4.3 άρθρου που ανέφερε ο chrisk) και ταυτόχρονα χωρίς επιβάρυνση σε περίπτωση διακοπής. 

Μπορείς να ανατρέξεις στη σελίδα 15 του thread να δεις το παραπάνω μήνυμά μου με τη φωτό από το επίμαχο τμήμα της σύμβασης. 

Στο συμβόλαιο δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ΟΤΣ, αν και ο λόγος που αντέδρασα στο μήνυμά σου ήταν η με τόση βεβαιότητα αναφορά στο ότι δεν μπορείς να σπάσεις το συμβόλαιο. 

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να σας ενημερώσω για τα νέα κατορθώματα της ΗΡΩΝ

Αφού μου έβγαλαν το λάδι να υπολογίζω μόνος μου τις χρεώσεις και να τους υποδεικνύω τα διάφορα λάθη τους, εκεί που άρχισε να στρώνει το πράγμα και να μου χρεώνουν επιτέλους όπως λέει στο συμβόλαιο, μου έρχεται με το λογαριασμό μια ειδοποίηση ότι οι έναντι λογαριασμοί θα βγαίνουν με βάση τον τελευταίο εκκαθαριστικό.

Δηλαδή για εμένα που έχω κατανάλωση περίπου 3500kwh το χειμώνα και 1500 Φθινόπωρο- Άνοιξη, σημαίνει ότι όλο το χειμώνα θα πληρώνω πολύ μικρά ποσά (βάσει του Φθινοπώρου) και θα μου έρχεται κανα 600ρι μαζεμένο στο τέλος, ενώ την Άνοιξη θα πληρώνω κανα 200ρι το μήνα για να μου βγάζουν πιστωτικό στο τέλος.

Απορώ ποιος τετραπέρατος εγκέφαλος το σκέφτηκε αυτό και το πλασάρουν και για πρωτοποριακό. 

Τέλος πάντων, τους έστειλα ένα μήνυμα ότι δε συμφωνώ με αυτόν τον τρόπο και τους παρέπεμψα στον όρο του συμβολαίου μου που λέει ότι πριν τον έναντι θα πρέπει να επικοινωνούν μαζί μου να τους δίνω τη μέτρηση (κάτι φυσικά που έχουν αρνηθεί να κάνουν στο παρελθόν, ούτε ενεργοποιούν την αντίστοιχη υπηρεσία στο site τους). 

Η επική απάντησή τους ποια ήταν; Μου έστειλαν απαίτηση για μονομερή τροποποίηση των όρων του συμβολαίου, ώστε να αφαιρεθεί η ανωτέρω πρόβλεψη!

Φυσικά θα χρησιμοποιήσω το δικαίωμά μου να καταγγείλω τη σύμβαση, οπότε πάμε για νέο πάροχο.

Θέλω έναν πάροχο να μην έχει ρήτρα ΟΤΣ οπωσδήποτε, να μπορείς να δώσεις μόνος σου μέτρηση για τον έναντι και φυσικά ανταγωνιστική τιμή.

Είδα ότι η NRG που μου βγαίνει πρώτη στο alazorevma έχει και μια τρέχουσα προσφορά, που δίνει για 5 μήνες 5 ώρες δωρεάν ρεύμα (στην ουσία έκπτωση 5/24 απότι κατάλαβα). Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι ούτε αυτοί παίρνουν ενδείξεις χρήστη, αλλά νομίζω ότι είναι καλή φάση για τον επερχόμενο χειμώνα.
Επίσης δε μου αρέσει και πολύ το "σταθερή τιμή για 6 μήνες", ενώ έχουν δέσμευση παραμονής 18μήνες. Πρέπει να ερευνήσω αν μπορώ να αποχωρήσω αν μου ανεβάσουν την τιμή.

Φίλε Rebirth, νομίζω ότι είναι η ώρα για την πρώτη καταγραφή εντυπώσεων.

• Like 1
Δημοσ.

Θα ελεγα πολλα αλλα επειδη ειμαι στον ΔΕΔΔΗΕ που ειναι για ολους τους παροχους και τους χρηστες δικτυου αλλα λιγοι δινουν σημασια θα θεωρηθει οτι μεροληπτω υπερ της ΔΕΗ.

Ο καθενας το ψαχνει και κανει τις επιλογες του αλλα τα λαθη κοστιζουν.

Δημοσ.

Θα ελεγα πολλα αλλα επειδη ειμαι στον ΔΕΔΔΗΕ που ειναι για ολους τους παροχους και τους χρηστες δικτυου αλλα λιγοι δινουν σημασια θα θεωρηθει οτι μεροληπτω υπερ της ΔΕΗ.

Ο καθενας το ψαχνει και κανει τις επιλογες του αλλα τα λαθη κοστιζουν.

Κοίτα εγώ σε απόλυτα νούμερα δε βγήκα χαμένος, γιατί εκμεταλλεύτηκα μια προωθητική προσφορά.  Όχι βέβαια πως γλίτωσα κανα σημαντικό ποσό, ομολογώ ότι το σπάσιμο νεύρων που υπέστην δεν εξαργυρώνεται με το όποιο κέρδος.

Αν και είμαι από αυτούς που ψειρίζουν και τα ψιλά γράμματα, ορισμένα πράγματα δε μπορείς να τα προβλέψεις, για αυτό χρειάζεται η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων μεταξύ των καταναλωτών.

Για αυτό πες ό,τι έχεις να πεις, και ανάλογα ο καθένας τα αξιολογεί και τα αξιοποιεί.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...