Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στους λογαριασμούς τους αναφέρονται οι σχετικες χρεωσεις καθως και ολες οι άλλες που εχουν επιβαλλει στη ΔΕΗ να παρακρατει και να αποδιδει .

Έτσι είναι, ωστόσο δεν είναι κάτι που γίνεται εν κρυπτώ. Και στο ετήσιο όφελος των πχ 45 ευρώ, πάντως, έχουν συνυπολογιστεί αυτές οι χρεώσεις.

• Απαντ. 611
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λυπήσου ελεύθερα. Δυστυχώς, είναι η στενάχωρη πραγματικότητα. Και δεν συμβαίνει μόνο τώρα, σε αυτό το νήμα. Σταθερά, όποτε μπαίνει να ρωτήσει κάποιος για ιδιωτικούς παρόχους, ορισμένοι επιδίδονται στη συστηματική απαξίωσή τους.

Ενδεικτικά, επειδή ρωτάς, ένα σημείο παραπληροφόρησης:

Το να λέμε ότι οι ιδιωτικοί πάροχοι δεν παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Παράγουν, και μάλιστα χωρίς το "ζωοδότη" λιγνίτη.  ΔΕΝ ισχύει πως απλά εμπορεύονται ρεύμα, έχουν κάνει και δικές τους επενδύσεις (και η Protergia, και ο ΗΡΩN, πιθανόν και άλλοι).

Το να παρουσιάζονται σαν χτεσινοί, που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους, και υπάρχει κίνδυνος να μας κρεμάσουν, πώς να το κάνουμε, είναι τουλάχιστον ανακριβές.

Εδώ, παραπάνω είναι γραμμένα όλα αυτά. Και οι ειρωνίες για τις "ασήμαντες" εκπτώσεις (που τελικά, όπως βλέπω ότι διαπίστωσες και εσύ, αναλόγως του συμβολαίου, δεν είναι και τόσο αμελητέες) και η περιγραφή συλλήβδην των ιδιωτικών παρόχων σαν "λαμόγια".

Ξανά απαντάς με ασάφειες, γενικότητες και υπεκφυγή. Το να κατηγορείς άλλους για παραπληροφόρηση και συκοφαντία χωρίς στοιχεία είναι το ίδιο συκοφαντία. Οπότε κάνε παράθεση τα σημεία που αναφέρεσαι και γράψε αντίλογο αν θες να φαίνεσαι σοβαρός. 

Κάποιες ακραίες αναφορές απαντώνται και είναι συνηθισμένες σε τέτοια φόρουμ, κάνε μια βόλτα και από εκεί που λένε για τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών. Εσύ βλέπεις θεωρίες συνωμοσίας και επεμβαίνεις χωρίς εποικοδομητικά στοιχεία, αλλά μόνο για να επιτεθείς σε όποιον παραθέτει στοιχεία ή εμπειρίες, φανερώνοντας τουλάχιστον προκατάληψη.

Και για αυτό που λες για την παραγωγή ενέργειας: Το 80% παράγεται από τις μονάδες της ΔΕΗ και το υπόλοιπο 20% από 5 άλλους προμηθευτές. Ταυτόχρονα στην αγορά υπάρχουν 23 προμηθευτές και 25 έμποροι. Οπότε εύκολα κατανοεί κάποιος ότι η προμήθεια με την παραγωγή εμφανίζουν τεράστια ασυμμετρία και ο κανόνας είναι ότι κατά βάση το ρεύμα που παράγει η ΔΕΗ εκμεταλλέυονται. Και επειδή δε φτάνει και αυτό εισάγουμε κιόλας από άλλες χώρες.

(Τα στοιχεία από εδώ)

Επίσης, δεδομένου ότι όπως θα δεις οι εναλλακτικοί προμηθευτές χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ενώ η ΔΕΗ είναι η μόνη που χρησιμοποιεί  λιγνίτη, όσο πιο πολύ παράγουν οι εναλλακτικοί, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει η τιμή της KWh με πιθανότητα να περάσει στον καταναλωτή λόγω ΟΤΣ. 

• Like 2
Δημοσ.

Από ότι λέει η ΔΕΗ ο λιγνίτης κράτησε το δίκτυο στο καύσωνα. Δεν είπα δεν παράγει κανείς άλλος και δεν μιλούσα μόνο για τώρα για την διανομή μεταφορά κλπ.

Εγώ το χω ξαναπεί το ποιο λειτουργικό θα ήτανε να παραγάγει ρεύμα η ΔΕΗ και να το δίνει να το πουλάνε οι άλλοι. Έτσι οι ιδιώτες θα είχανε βρει και λύση για ρευματοκλοπη και δεν θα χρωστούσαν όλα αυτά τα λεφτά ούτε οι δημόσιες υπηρεσίες...

• Super Moderators
Δημοσ.

[...]

Μπλα, μπλα, μπλα.

Εγώ ξέρω ότι άνθρωπος που είχε υπαλληλική σχέση με τη ΔΕΗ, τιμή του και καμάρι του, μπαίνει σε όλα τα νήματα όπου ο κόσμος ζητάει πληροφορίες για εναλλακτικούς παρόχους και θάβει τις εναλλακτικές λύσεις. Συστηματικά. Σε κάθε νήμα.

Εδώ παραπάνω, μάλιστα, με περισσό θράσσος ειρωνευόταν το "μικρό κέρδος" που έχει ο καταναλωτής από τους παρόχους.

Χρειάζεται να τα παραθέσω, όλα αυτά;

Υ.Γ. Μάλλον νόμισες ότι εννοώ εσένα και αρπάχτηκες. 

• Like 1
Δημοσ.

Βεβαίως, εδώ θα είμαστε (εννοώντας ότι θα διατηρήσω τη συνδρομή στο θέμα). 

Οι προωθητικοί όροι που δίνει και ζήτησα να φαίνονται ρητά στο συμβόλαιο είναι οι εξής:

• Τιμή: Σταθερή για 6 μήνες
  • Ελάχιστη Παραμονή: Όχι
  • Προκαταβολή/Εγγύηση:  Διάστημα 2 μηνών (Δυνατότητα έκπτωσης έως 30% σε καλοπληρωτές)
  • Μηδενική εγγύηση, για εξόφληση λογαριασμών μέσω πάγιας εντολής
  • Επιβράβευση με 15% έκπτωση  σε πελάτες που παρουσιάζουν συνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών τους.
  • Χωρίς πάγιο

Eνημέρωσέ μας αν μπορέσεις σχετικά με την ελάχιστη παραμονή, γιατί από ότι βλέπω εγώ στους όρους που έχουν αναρτημένους μιλάει για ετήσια ελάχιστη παραμονή σε οικιακούς πελάτες...

Συγκεκριμένα στο άρθρο 4 διάρκεια σύμβασης και στην παράγραφο 4.3 αναφέρει για ένα έτος εκτός και αν αυτό διαφοροποιείται ρητά στην αίτηση.

Επίσης το χωρίς πάγιο από που προκύπτει; Σε όσα βλέπω εγώ στο site έχει κανονικά πάγιο...

Δημοσ.

Μπλα, μπλα, μπλα.

Εγώ ξέρω ότι άνθρωπος που είχε υπαλληλική σχέση με τη ΔΕΗ, τιμή του και καμάρι του, μπαίνει σε όλα τα νήματα όπου ο κόσμος ζητάει πληροφορίες για εναλλακτικούς παρόχους και θάβει τις εναλλακτικές λύσεις. Συστηματικά. Σε κάθε νήμα.

Εδώ παραπάνω, μάλιστα, με περισσό θράσσος ειρωνευόταν το "μικρό κέρδος" που έχει ο καταναλωτής από τους παρόχους.

Από τη στιγμή που και εγώ έχω γράψει παράπονα για το δικό μου προμηθευτή και έχω σχολιάσει και το όφελος και την κατάσταση της αγοράς, αυτονόητα συμπεριλήφθηκα στις μομφές σου και για αυτό σου ζήτησα να προσδιορίσεις.

Προφανώς δε θέλω να κάνω το δικηγόρο κανενός, αλλά δε μπορώ να βλέπω και συνομωσιολογίες. Επειδή είναι υπάλληλος μιας εταιρείας κάποιος πιθανώς να είναι μεροληπτικός, αλλά όχι και να εκτελεί υπηρεσία συκοφάντησης λόγω συμφερόντων, ειδικά αναφορικά με ένα δημόσιο οργανισμό, ήμαρτον.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και σκόπιμα να προσπαθεί να παραπληροφορήσει κάποιος, παραθέτεις στοιχεία που τον διαψεύδουν, όχι μομφές.

Δημοσ.

Έτσι είναι, ωστόσο δεν είναι κάτι που γίνεται εν κρυπτώ. Και στο ετήσιο όφελος των πχ 45 ευρώ, πάντως, έχουν συνυπολογιστεί αυτές οι χρεώσεις.

Όχι εν κρυπτω αλλα ουτε τοσο φανερα που θα επρεπε για τον καταναλωτή που δεν ξερει να ξεχωριζει τις χρεωσεις και δεν είναι λιγοι αυτοι και νομιζουν ότι οποια εκπτωση είναι στο συνολο του λογαριασμου.

Δημοσ.

Μπλα, μπλα, μπλα.

Ο συγκεκριμένος όμως άνθρωπος (αν εννοούμε τον ίδιο) δεν κρύφτηκε ποτέ σε σχέση με την ιδιότητά του. Αντίθετα την έχει αναφέρει πολλές φορές.

Και σε πολλές περιτπώσεις το να υπάρχει inside man θεωρείται καλό αφού μπορεί να μάθεις και πράγματα που ενδεχομένως δεν θα μπορούσε να ξέρει ο απ' έξω διαφορετικά. Εκτός πια αν σε αυτή την περίπτωση το γεγονός ότι αυτά που λέει διαφοροποιούνται με συγκεκριμένες θέσεις αυτομάτως τον κάνουν "υποκινούμενο".

Για την ιστορία δεν δουλεύω στην ΔΕΗ και για το δεδομένα μου (μισθωτός ιδιωτικού τομέα με 3ψήφιο μισθό) το όφελος που προκύπτει, τουλάχιστον στην περίπτωση μου, είναι τέτοιο που θα αργήσω πολύ να κάτσω να ξανακάνω υπολογισμούς αφού δεν αξίζει τον κόπο. Κι εννοώ σωστούς υπολογσμούς με όλα τα δεδομένα και όλων των ειδών τα...fonts (ψιλά, μεσαία και μεγάλα "γράμματα")

• Like 4
Δημοσ.

Μπλα, μπλα, μπλα.

Τι όφελος μπορεί να έχει ο Γιάννης Platano (νομίζω μόνο αυτός έχει πει ξεκάθαρα ότι δουλεύει στη ΔΕΗ) αν πει καλά λόγια για τη ΔΕΗ και άσχημα για τους εναλλακτικούς; Δε νομίζω ότι θα αλλάξει ο μισθός του αν εσύ ή εγώ πάμε σε άλλο πάροχο!

• Like 6
Δημοσ.

Eνημέρωσέ μας αν μπορέσεις σχετικά με την ελάχιστη παραμονή, γιατί από ότι βλέπω εγώ στους όρους που έχουν αναρτημένους μιλάει για ετήσια ελάχιστη παραμονή σε οικιακούς πελάτες...

Συγκεκριμένα στο άρθρο 4 διάρκεια σύμβασης και στην παράγραφο 4.3 αναφέρει για ένα έτος εκτός και αν αυτό διαφοροποιείται ρητά στην αίτηση.

Επίσης το χωρίς πάγιο από που προκύπτει; Σε όσα βλέπω εγώ στο site έχει κανονικά πάγιο...

Bεβαίως. Σε λίγο περιμένω το κούριερ με το συμβόλαιο. 

Ηδη πάντως από την αρχική σελίδα της εταιρείας (στα FAQs) γίνεται η εξής αναφορά:

«Τι χρονική διάρκεια έχει η σύμβαση που υπογράφω με την nrg;

Η σύμβαση που υπογράφετε είναι αορίστου χρόνου, έχοντας τη δυνατότητα να την καταγγείλετε χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.»

Δημοσ.

Αν στους όρους δε λέει για ποινές διακοπής, το να αναγράφεται διάρκεια σύμβασης μπορεί να είναι και καλό, γιατί υπάρχει δέσμευση για τις τιμές και τους όρους από πλευράς του προμηθευτή για αυτό το διάστημα.

Τώρα που είπες για κούριερ, διάβασε και αυτό http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/energy/systaseis-stis-etaireies-reumatos-apo-to-synhgoro-toy-katanalwth.4645955.html

• Like 1
Δημοσ.

Αν στους όρους δε λέει για ποινές διακοπής, το να αναγράφεται διάρκεια σύμβασης μπορεί να είναι και καλό, γιατί υπάρχει δέσμευση για τις τιμές και τους όρους από πλευράς του προμηθευτή για αυτό το διάστημα.

Τώρα που είπες για κούριερ, διάβασε και αυτό http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/energy/systaseis-stis-etaireies-reumatos-apo-to-synhgoro-toy-katanalwth.4645955.html

Δεν λέει για ποινές. Ωστόσο, ακριβώς από κάτω λέει ότι έως 15 ημέρες μετά την υπογραφή αποχωρείς αζημίως. Πιθανότατα, εννοεί ότι μετά από εκεί αρχίζει να «γράφει» το... κοντέρ (πάγια, αν  υφίστανται, και χρεώσεις καθώς ήδη έχει συνδεθεί το ρεύμα). Ναι, θα είμαι προσεκτικός με το κούριερ. Ευχαριστώ naive

Δημοσ.

Bεβαίως. Σε λίγο περιμένω το κούριερ με το συμβόλαιο. 

Ηδη πάντως από την αρχική σελίδα της εταιρείας (στα FAQs) γίνεται η εξής αναφορά:

«Τι χρονική διάρκεια έχει η σύμβαση που υπογράφω με την nrg;

Η σύμβαση που υπογράφετε είναι αορίστου χρόνου, έχοντας τη δυνατότητα να την καταγγείλετε χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.»

Το διάβασα αυτό στο FAQ κι εγώ αλλά είναι αρκετά ασαφές...

Πχ μπορεί να εννοεί ότι την καταγγέλεις αζημίως ΑΛΛΑ μετά την ελάχιστη παραμονή του ενός έτους...

Με βάση το τι διάβασα εγώ στους όρους θα απαιτούσα να αναγράφεται σαν διαφοροποίηση στην αίτησή μου για να νιώθω κατοχυρωμένος.

Επίσης σχετικά με το χωρίς πάγιο που αναφέρεις;

Δημοσ.

Δεν λέει για ποινές. Ωστόσο, ακριβώς από κάτω λέει ότι έως 15 ημέρες μετά την υπογραφή αποχωρείς αζημίως. Πιθανότατα, εννοεί ότι μετά από εκεί αρχίζει να «γράφει» το... κοντέρ (πάγια, αν  υφίστανται, και χρεώσεις καθώς ήδη έχει συνδεθεί το ρεύμα). Ναι, θα είμαι προσεκτικός με το κούριερ. Ευχαριστώ naive

Αυτό αναφέρεται ακριβώς στο δικαίωμα υπαναχώρησης και σημαίνει αυτό που καταλαβαίνεις. Και είναι σωστό που το αναγράφει ξεκάθαρα, αν και προβλέπεται και από το νόμο για την από απόσταση αγορά.

Γενικά εσύ δεν είσαι στην κατηγορία που δεν καταλαβαίνει τι υπογράφει. Ωστόσο, παρόλο που διάβασες τους γενικούς όρους, αφιέρωσε λίγο χρόνο και για την πρώτη σελίδα με τα στοιχεία σου και τις τιμές που αναγράφονται εκεί. Επίσης φύλαξε το αντίγραφο και καλύτερα φωτογράφησε και αυτό που δίνεις με την υπογραφή σου. 

Δυστυχώς αυτά τα πράγματα συνηθίζεται να γίνεται άρπα-κόλλα (με ευθύνη των προμηθευτών) με αποτέλεσμα πολλές φορές που χρειάζεται να ανατρέξεις στους όρους του συμβολαίου επειδή νομίζεις ότι δεν τηρούνται αυτά που σου υποσχέθηκαν, διαπιστώνεις ότι δεν είναι γραμμένοι κάπου. Μιλάω γενικά για τα όλα τα συμβόλαια που γίνονται με αυτό τον τρόπο, πχ εγώ έχω γυρίσει πίσω συμβόλαιο της wind γιατί δεν έγραφε τίποτα για τις προσφορές που μου είπαν από το τηλέφωνο.

• Like 1
Δημοσ.

Μέχρι τις 17.00 θα μας έχουν λυθεί όλες οι σχετικές απορίες chrisk. :-)  Είχα ζητήσει να αναφέρεται ρητά στο συμβόλαιο που θα κληθώ να υπογράψω το "χωρίς πάγιο" (και τα υπόλοιπα προωθητικά benefits που έχω αναφέρει παραπάνω). Θα ρίξω και κόπια των όρων εδώ -αν το υπογράψω επί τόπου- για να το ξεψαχνίσουμε naive. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...