Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα το ξαναγράψω μία τελευταία φορά:

Είναι ντροπή, ειδικά σε αυτές τις εποχές, αλλά και γενικότερα, να ειρωνεύεται κανείς ένα κέρδος για τον καταναλωτή, οσοδήποτε μεγάλο ή μικρό.

Το αν αρκεί αυτό στον καθένα, για να πάρει την απόφαση να αναζητήσει άλλο πάροχο, είναι άλλο θέμα, και η άποψη του καθενός επ' αυτού εννοείται πως είναι απολύτως σεβατή.

Αλλά, ειρωνία, όχι. Πάει πολύ. Δεν μας περισσεύουν όλων 40, 50, 100 ευρώ να τα δίνουμε στη ΔΕΗ.

Καλή συνέχεια.

Πιστεύω ότι δεν είναι ειρωνεία. Ένα κέρδος της τάξης των 50-100€ το χρόνο όσο κι αν για κάποιους δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για όλους είναι ευπρόσδεκτο. Και εφοπλιστής να είναι ο άλλος, αν του έλεγε η ΔΕΗ ότι θα του κάνει έκπτωση 50-100€ δεν θα έλεγε όχι σίγουρα. Το θέμα είναι τι πιστεύει ο καθένας ότι ρισκάρει για να πάρει αυτή την έκπτωση. Εκεί το βάζεις στη ζυγαριά και βλέπεις αν αξίζει να αλλάξεις για αυτό το κέρδος. Μπορεί να μη ρισκάρεις και τίποτα και να είναι κι ακόμα καλύτερα, αλλά για τον περισσότερο κόσμο είναι ακόμα ένα ρίσκο. Σε αυτό σίγουρα έχει παίξει ρόλο η γνωστή ιστορία απάτης.

Πχ ενώ έχω γνωστούς που ανήκουν σε όλους τους παρόχους τηλεφωνίας δεν μου έρχεται κανένας που να είναι σε εναλλακτικό πάροχο ρεύματος, άρα ο κόσμος είναι ακόμα επιφυλακτικός νομίζω. Ίσως με ένα μεγαλύτερο οικονομικό όφελος παίρνανε περισσότεροι την απόφαση να πάνε σε εναλλακτικό.

Σίγουρα όμως συμφωνώ με το ψάξτε που γράφεις.

• Απαντ. 611
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι στην ουσία το όφελος των 50-100€ είναι πολύ πιθανό να εξανεμισθεί στην πορεία και να βγει τελικά παθητικό σε σύντομο χρόνο.

Επίσης τα νεύρα του να κάθεσαι να ξαναυπολογίζεις μόνος σου το λογαριασμό επειδή βρίσκεις συνέχεια λάθη και να μη μπορείς να βγάλεις άκρη με την εξυπηρέτησή (όπως μου έχει τύχει εμένα) είναι κάτι που δε μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήματα.

Δυστυχώς όπως έχει τώρα η αγορά,που στην ουσία όλοι μεταπωλούν το ρεύμα της ΔΕΗ, ο μόνος τρόπος να βγουν πιο φθηνοί η εναλλακτικοί είναι να αναγκάσουν τη ΔΕΗ να ακριβύνει. Δηλαδή να διακόψει την έκπτωση συνέπειας πχ.

• Like 4
Δημοσ.

Δυστυχώς όπως έχει τώρα η αγορά,που στην ουσία όλοι μεταπωλούν το ρεύμα της ΔΕΗ, ο μόνος τρόπος να βγουν πιο φθηνοί η εναλλακτικοί είναι να αναγκάσουν τη ΔΕΗ να ακριβύνει. Δηλαδή να διακόψει την έκπτωση συνέπειας πχ.

Eκτιμώ ότι η σιωπηρή συμφωνία που έχει γίνει -καθώς πράγματι δεν έχει καμία λογική το να μεταπουλάς κάτι πιο φθηνά απ' ό,τι το αγοράζεις- είναι η ΔΕΗ να πουλά αισθητά πιο φθηνά το ρεύμα στους ιδιώτες παρόχους ώστε εκείνοι να απορροφήσουν ποσοστό νοικοκυριών. 

Αλλη εξήγηση δεν έχω. Για να επιτευχθεί πάντως το ποσοστό - στόχος του 2020-2022 ίσως να μην αρκεί ούτε αυτό που λες -η διακοπή της έκπτωσης συνέπειας, δηλαδή. 

Δημοσ.

Δεν αποκλειεται να συμβει,αυτος ειναι ο δρομος εξαλλου που ακολουθηθηκε στην αγορα των τηλεπικοινωνιων με την ΕΕΤΤ να μην επιτρεπει στον ΟΤΕ να κανει μεγαλες εκπτωσεις και να αφηνει τους εναλακτικους παροχους να δινουν το προιον τους πιο φτηνα.

Δημοσ.

Η διαφορα με τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ  ειναι οτι για την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας απαιτειτια καυσιμο και οχι ενα δικτυο μονο .

Η ΔΕΗ ειναι υποχρεμενη να πουλαει πιο φτηνα απο το κοστος σε εναλλακτικους μεταπωλητες.

• Like 1
Δημοσ.

update - Εκανα αίτηση στην nrg. Ναι, επειδή ρωτήθηκε παραπάνω, έχει και έκπτωση 15% για τους συνεπείς και επίσης δεν έχει χρονική δέσμευση, ενώ προβλέπεται και μηδενική εγγύηση (για όσους επιλέξουν πάγια εντολή). 

Θα δούμε πώς θα κυλήσει και θα γράψω εντυπώσεις. Οι πρώτες εντυπώσεις από την εξυπηρέτηση πελατών, ωστόσο, είναι παραπάνω από θετικές.  

Δεν ήμουν ποτέ φαν των... ιδιωτικοποιήσεων, ιδίως σε ό,τι αφορά «λεπτά» αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό, για να είμαι ειλικρινής (ούτε και του χαώδους δημοσίου φυσικά). Θα τα δείξει η... ζωή. 

Ευχαριστώ για τις απόψεις και την κουβέντα. Θα επανέλθω. 

• Like 1
Δημοσ.

update - Εκανα αίτηση στην nrg. Ναι, επειδή ρωτήθηκε παραπάνω, έχει και έκπτωση 15% για τους συνεπείς και επίσης δεν έχει χρονική δέσμευση, ενώ προβλέπεται και μηδενική εγγύηση (για όσους επιλέξουν πάγια εντολή). 

Θα δούμε πώς θα κυλήσει και θα γράψω εντυπώσεις. Οι πρώτες εντυπώσεις από την εξυπηρέτηση πελατών, ωστόσο, είναι παραπάνω από θετικές.  

Δεν ήμουν ποτέ φαν των... ιδιωτικοποιήσεων, ιδίως σε ό,τι αφορά «λεπτά» αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό, για να είμαι ειλικρινής (ούτε και του χαώδους δημοσίου φυσικά). Θα τα δείξει η... ζωή. 

Ευχαριστώ για τις απόψεις και την κουβέντα. Θα επανέλθω. 

Η έκπτωση της συνέπειας αναγράφεται στο συμβόλαιο/αίτηση ή είναι στη διακριτική της ευχέρεια (όπως είναι και της ΔΕΗ);

Δημοσ.

Είναι στους όρους naive. Δίχως κάτι τέτοιο -διαφορετικό δηλαδή από τους όρους που μου έστειλαν- φυσικά και δεν θα υπογράψω. 

Ιδού το σημείο: 

8.7 Σε περίπτωση που ο Πελάτης εξοφλεί εμπροθέσμως τους Λογαριασμούς του, θα υπάρχει έκπτωση της τάξεως του 15% στις Χρεώσεις Προμήθειας για όλα τα Προγράμματα Οικιακών Τιμολογίων (NRG BASIC, NRG BASIC N) όπως αυτά αναφέρονται στον Γενικό Τιμοκατάλογο Προσφερόμενων Προγραμμάτων του Προμηθευτή ως εξής. Εάν εξοφλεί εμπροθέσμως τους Λογαριασμούς Κατανάλωσης (είτε ‘Έναντι είτε Εκκαθαριστικούς) θα εφαρμόζεται το ποσοστό της έκπτωσης, το οποίο θα υπολογίζεται επί του συνόλου των Χρεώσεων Προμήθειας της περιόδου κατανάλωσης του Εκκαθαριστικού Λογαριασμού. Το ποσό έκπτωσης θα πιστώνεται εφόσον έχουν εξοφληθεί εμπρόθεσμα όλοι οι Λογαριασμοί που αφορούν την παραπάνω περίοδο κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένου και του Εκκαθαριστικού. Η πίστωση του ποσού της έκπτωσης θα γίνεται στον επόμενο κατά σειρά εκδοθέντα Λογαριασμό που έπεται του Εκκαθαριστικού (ανεξαρτήτως αν είναι Έναντι ή Εκκαθαριστικός).

Δημοσ.

Τότε είναι πολύ καλό συμβόλαιο, γιατί έχει ξεκάθαρη έκπτωση σχετικά με τη ΔΕΗ. Επίσης ενδείκνυται και για όσους περνάνε τις 2000KWh γιατί έχει σταθερή χρέωση. Το φθινόπωρο θα σε ξαναρωτήσω εντυπώσεις γιατί μάλλον θα την κάνω από την ΗΡΩΝ πριν το χειμώνα που θα έχω υψηλές καταναλώσεις λόγω θέρμανσης.

Δημοσ.

Βεβαίως, εδώ θα είμαστε (εννοώντας ότι θα διατηρήσω τη συνδρομή στο θέμα). 

Οι προωθητικοί όροι που δίνει και ζήτησα να φαίνονται ρητά στο συμβόλαιο είναι οι εξής:

• Τιμή: Σταθερή για 6 μήνες
  • Ελάχιστη Παραμονή: Όχι
  • Προκαταβολή/Εγγύηση:  Διάστημα 2 μηνών (Δυνατότητα έκπτωσης έως 30% σε καλοπληρωτές)
  • Μηδενική εγγύηση, για εξόφληση λογαριασμών μέσω πάγιας εντολής
  • Επιβράβευση με 15% έκπτωση  σε πελάτες που παρουσιάζουν συνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών τους.
  • Χωρίς πάγιο
  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως υπάρχουν τόσα παράπονα και γκρίνια από αρκετούς και δεν τους θεωρούν έτοιμους κλπ που αυτές οι εταιρίες Μόνο πουλάν ρεύμα χωρίς να κάνουν τίποτα. Που να είχανε παραγωγη / διανομή και μεταφορά.....

Δημοσ.

Πάντως υπάρχουν τόσα παράπονα και γκρίνια από αρκετούς και δεν τους θεωρούν έτοιμους κλπ που αυτές οι εταιρίες Μόνο πουλάν ρεύμα χωρίς να κάνουν τίποτα. Που να είχανε παραγωγη / διανομή και μεταφορά.....

Συμφωνω απολυτα αλλα μεταφορα και διανομη ανεξάρτητα από παροχο εχουν ο ΑΔΜΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ.

Στους λογαριασμούς τους αναφέρονται οι σχετικες χρεωσεις καθως και ολες οι άλλες που εχουν επιβαλλει στη ΔΕΗ να παρακρατει και να αποδιδει .

• Super Moderators
Δημοσ.

Ποιος είπε ότι δεν παράγουν δικό τους ρεύμα οι ιδιωτικοί πάροχοι;

Προφανώς όχι όλες τις ποσότητες, αλλά έχουν γίνει επενδύσεις (παράδειγμα, διαβάστε εδώ).

Μην αφήνετε να σας αποπροσανατολίζουν όσοι έχουν συμφέροντα να μείνετε στο "μαντρί".

Οι ίδιοι που γράφουν στις ασφάλειες αυτοκινήτων, λ.χ., ότι "έχει κι αλλού πορτοκαλιές" αν δεν σου κάνει εκεί που είσαι τώρα, είναι οι ίδιοι που εδώ συκοφαντούν, παραπληροφορούν και αγωνίζονται να σας κρατήσουν στη μαμά ΔΕΗ. Και οφείλω να πω ότι κάνουν καλή δουλίτσα, αφού εταιρίες με δεκαετίες παρουσίας, δικές τους επενδύσεις, μεγάλους μετόχους από πίσω, αντιμετωπίζονται σαν χτεσινές που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

Ρωτήστε κανά δύο από αυτούς τους κυρίους πού εργάζονται. Και καθίστε να σκεφτείτε το εξής απλό: πόση βαρύτητα θα δίνατε στην άποψη ενός υπαλλήλου του Πλαισίου (για παράδειγμα) αν τον συλλαμβάνατε να θάβει τον ανταγωνισμό;

• Like 1
Δημοσ.

Ποιος είπε ότι δεν παράγουν δικό τους ρεύμα οι ιδιωτικοί πάροχοι;

Προφανώς όχι όλες τις ποσότητες, αλλά έχουν γίνει επενδύσεις (παράδειγμα, διαβάστε εδώ).

Μην αφήνετε να σας αποπροσανατολίζουν όσοι έχουν συμφέροντα να μείνετε στο "μαντρί".

Οι ίδιοι που γράφουν στις ασφάλειες αυτοκινήτων, λ.χ., ότι "έχει κι αλλού πορτοκαλιές" αν δεν σου κάνει εκεί που είσαι τώρα, είναι οι ίδιοι που εδώ συκοφαντούν, παραπληροφορούν και αγωνίζονται να σας κρατήσουν στη μαμά ΔΕΗ. Και οφείλω να πω ότι κάνουν καλή δουλίτσα, αφού εταιρίες με δεκαετίες παρουσίας, δικές τους επενδύσεις, μεγάλους μετόχους από πίσω, αντιμετωπίζονται σαν χτεσινές που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

Ρωτήστε κανά δύο από αυτούς τους κυρίους πού εργάζονται. Και καθίστε να σκεφτείτε το εξής απλό: πόση βαρύτητα θα δίνατε στην άποψη ενός υπαλλήλου του Πλαισίου (για παράδειγμα) αν τον συλλαμβάνατε να θάβει τον ανταγωνισμό;

Το να έχει κάποιος συμφέροντα να μην χάσει πελάτες η ΔΕΗ, λυπάμαι, αλλά  μου φαίνεται αστείο.

Το αντίθετο θα μου φαινόταν πιο λογικό. 

Αλλά επειδή τα υπόλοιπα με ενδιαφέρουν και εμένα που ψάχνομαι και θα είναι πολύ χρήσιμο και για οποιονδήποτε διαβάζει το φόρουμ για να σχηματίσει άποψη, μπορείς σε παρακαλώ να δείξεις κάποιο σημείο που παραπληροφορεί ή συκοφαντεί κάποιος; 

• Super Moderators
Δημοσ.

Λυπήσου ελεύθερα. Δυστυχώς, είναι η στενάχωρη πραγματικότητα. Και δεν συμβαίνει μόνο τώρα, σε αυτό το νήμα. Σταθερά, όποτε μπαίνει να ρωτήσει κάποιος για ιδιωτικούς παρόχους, ορισμένοι επιδίδονται στη συστηματική απαξίωσή τους.

Ενδεικτικά, επειδή ρωτάς, ένα σημείο παραπληροφόρησης:

Το να λέμε ότι οι ιδιωτικοί πάροχοι δεν παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Παράγουν, και μάλιστα χωρίς το "ζωοδότη" λιγνίτη.  ΔΕΝ ισχύει πως απλά εμπορεύονται ρεύμα, έχουν κάνει και δικές τους επενδύσεις (και η Protergia, και ο ΗΡΩN, πιθανόν και άλλοι).

Το να παρουσιάζονται σαν χτεσινοί, που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους, και υπάρχει κίνδυνος να μας κρεμάσουν, πώς να το κάνουμε, είναι τουλάχιστον ανακριβές.

Εδώ, παραπάνω είναι γραμμένα όλα αυτά. Και οι ειρωνίες για τις "ασήμαντες" εκπτώσεις (που τελικά, όπως βλέπω ότι διαπίστωσες και εσύ, αναλόγως του συμβολαίου, δεν είναι και τόσο αμελητέες) και η περιγραφή συλλήβδην των ιδιωτικών παρόχων σαν "λαμόγια".

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...