Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για αυτό σε ρωτάω, είχες ποτέ χρέωση λπ1 και λπ2; Μπορείς αν είναι εύκολο να ρίξεις μια ματιά στις χειμερινούς λογαριασμούς σου; Ρωτάω από ενδιαφέρον να μάθω τι σημαίνουν αυτές οι χρεώσεις.

• Απαντ. 611
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είχα επιπλέον χρεώσεις από το βασικό συμβόλαιό μου, όσο είδα τους δύο τελευταίους λογαριασμούς.

Απλά, έκανα μια ανανέωση στην Cosmote, και μου δίνουν 2 χρόνια σταθερή τιμή και 17% έκπτωση (προφανώς όχι ειδικά σε εμένα, σε όσους είναι συνδρομητές σταθερής ή/και τηλεόρασης) και θέλω να περάσω από ένα κατάστημα να δω τι θα μου πουν, να μετρήσω μετά τι βγαίνει κτλ.

(Ο HΡΩΝ είναι με τη Wind, τώρα το είδα, κάτι ανάλογο θα έχουν και αυτοί, σίγουρα).

Δημοσ.

Aπό περιέργεια, πόσα χρόνια υπολογίζεις να χρειαστείς για να πειστείς;

Την Elpedison, ας πούμε, την ξέρω από το 2009 (υπάρχει από το 2003), ούτε έκλεισε, ούτε φαλίρισε, ούτε φέσωσε κανέναν.

Και η κακή εμπειρία δεν προέκυψε επειδή ήταν οι άλλοι φοβεροί και τρομεροί απατεώνες, ήταν επειδή το κράτος, εκεί που το θέλουμε και πρέπει να παίζει ρόλο (δηλαδή στον έλεγχο και την εφαρμογή των νόμων, όχι στο να κοιτάζει πώς να παρακάμψει το Σύνταγμα για να βολέψει κι άλλους συμβασιούχους...) σόλαρε και πιάστηκε κοιμώμενο............................................

Και από περιέργεια να σε ρωτήσω κι εγώ. Το κράτος του σήμερα (δεν λέω κυβέρνηση μιλάω για τις κρατικές δομές) σου δίνει μεγαλύτερη σιγουριά με του "τότε" (το οποίο δεν είναι και τόσο μακρινό);

Εμένα όχι. Αυτό σε συνδυασμό με τα διάφορα "ψιλά γράμματα", διαφορετικά από εταιρία σε εταιρία και το μικρό όφελος (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα) με κρατάνε εκεί που είμαι.

Αν τώρα κάποια στιγμή αισθανθώ σιγουριά ή το ετήσιο όφελος που θα μπορούσα να έχω ήταν κάποια, όχι πολλά, κατοστάρικα ίσως και να μπω στο τριπάκι.

υγ για την ιστορία δεν είμαι κατά των ιδιωτικών εταιριών, αφού τελικά τις περισσότερες φορές δουλεύουν πολύ καλύτερα (για τα εργασικά τους δεν σχολιάζω).

Δημοσ.

Τους τελευταίους μήνες δεν είχε ρήτρα. Τον Ιανουάριο πχ ήταν ψηλά αυτά, έχεις το λογαριασμό; Ή μήπως ξέρεις πως χρεώνονται λπ1 και λπ2;

Νομίζω η Ήρων σου δίνει μια δωροεπιταγή 50€ αν είσαι και στη wind η κάτι τέτοιο. Επίσης αν έχεις wind σου τα πρήζουν οι ίδιες τηλεφωνικές εταιρείες προώθησης να πας και στην ηρων, χρησιμοποιώντας μάλλον παράνομα τα προσωπικά σου στοιχεία. Με έχουν πάρει καμία 10ρια φορές να ξαναπάω στην Ήρων ενώ είμαι ήδη.

Πάντως wind δε θα (ξανά)πήγαινα ακόμα και τζάμπα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Παρενθετικά, για να μην "σου τα πρήζουν", παίρνεις τον πάροχό σου, όποιος κι αν είναι αυτός, και του ζητάς να ενταχθείς στον κώδικα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τις οχλήσεις (ακόμη και από τον ίδιο τον πάροχό σου, εσύ το επιλέγεις αυτό). Mητρώο Άρθρου 11 λέγεται, αν δεν απατώμαι.

Κάνε ένα τηλέφωνο και θα σου πουν.

Δημοσ.

Κατι που επιμελλως ...δεν λενε οι εναλακτικοι ειναι οτι τυχον εκπτωση αφορα μονο την τιμη της κιλοβατωρας !!

Ολες οι αλλες χρεωσεις ειναι ιδιες με την ΔΕΗ  !!!!

Να και κατι απο ΡΑΕ

http://deienergynews.blogspot.gr/2017/06/to.html?spref=fb

Φοβερο το κερδος απο εναλλακτικους !!!

• Super Moderators
Δημοσ.

"Με τον κίνδυνο χρεοκοπίας εξακολουθεί να φλερτάρει η ΔΕΗ σύμφωνα με τη Standard and Poor’s, η οποία στην τελευταία αξιολόγησή της επισημαίνει ότι χωρίς τα έσοδα από την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ είναι πολύ αμφίβολο εάν θα επιβιώσει πέραν του τρίτου τριμήνου του 2017."

Πηγή.

Φανταστείτε, τώρα, όλοι αυτοί που κινδυνολογούν και σας λένε να μην πάτε αλλού γιατί δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, να είχαν στα χέρια τους μια τέτοια είδηση, κι απλά αντί για ΔΕΗ να έγραφε το όνομα ενός οποιουδήποτε παρόχου.

Ειδικά ο αντικειμενικός κυριούλης με το μπλογκ που το έχει στολισμένο σαν λατέρνα με σύμβολα της ΔΕΗ (τέρας αντικειμενικότητας, είμαι βέβαιος) πάρτι θα είχε στήσει.

Γεια σου Μπαρμπανίκο Αρβανίτη με τα ωραία σου :)

Υ.Γ. Είναι προκλητικό, σε αυτές τις εποχές όπου τα νοικοκυριά αγωνίζονται να σταθούν και δεχόμαστε φοροεπιδρομή για να πληρώνονται στην ώρα τους ορισμένοι "ευγενείς" εργαζόμενοι, να βγαίνουν κάποιοι και να λοιδωρούν 100 ευρώ κέρδος.

Δημοσ.

"Με τον κίνδυνο χρεοκοπίας εξακολουθεί να φλερτάρει η ΔΕΗ σύμφωνα με τη Standard and Poor’s, η οποία στην τελευταία αξιολόγησή της επισημαίνει ότι χωρίς τα έσοδα από την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ είναι πολύ αμφίβολο εάν θα επιβιώσει πέραν του τρίτου τριμήνου του 2017."

Πηγή.

Φανταστείτε, τώρα, όλοι αυτοί που κινδυνολογούν και σας λένε να μην πάτε αλλού γιατί δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, να είχαν στα χέρια τους μια τέτοια είδηση, κι απλά αντί για ΔΕΗ να έγραφε το όνομα ενός οποιουδήποτε παρόχου.

Ειδικά ο αντικειμενικός κυριούλης με το μπλογκ που το έχει στολισμένο σαν λατέρνα με σύμβολα της ΔΕΗ (τέρας αντικειμενικότητας, είμαι βέβαιος) πάρτι θα είχε στήσει.

Γεια σου Μπαρμπανίκο Αρβανίτη με τα ωραία σου :)

Υ.Γ. Είναι προκλητικό, σε αυτές τις εποχές όπου τα νοικοκυριά αγωνίζονται να σταθούν και δεχόμαστε φοροεπιδρομή για να πληρώνονται στην ώρα τους ορισμένοι "ευγενείς" εργαζόμενοι, να βγαίνουν κάποιοι και να λοιδωρούν 100 ευρώ κέρδος.

Αν δεν την αφησουν να μαζεψει τα λεφτα που της χρωστανε λογικο επακολουθο θα ειναι .Ενα ακομα στημενο παιχνιδι .

• Super Moderators
Δημοσ.

Θα το ξαναγράψω μία τελευταία φορά:

Είναι ντροπή, ειδικά σε αυτές τις εποχές, αλλά και γενικότερα, να ειρωνεύεται κανείς ένα κέρδος για τον καταναλωτή, οσοδήποτε μεγάλο ή μικρό.

Το αν αρκεί αυτό στον καθένα, για να πάρει την απόφαση να αναζητήσει άλλο πάροχο, είναι άλλο θέμα, και η άποψη του καθενός επ' αυτού εννοείται πως είναι απολύτως σεβατή.

Αλλά, ειρωνία, όχι. Πάει πολύ. Δεν μας περισσεύουν όλων 40, 50, 100 ευρώ να τα δίνουμε στη ΔΕΗ.

Καλή συνέχεια.

Δημοσ.

Πρώτον, ο ιδιοκτήτης δεν μπορει να σε αναγκάσει σε κάποιον συγκεκριμένο πάροχο εφοσον το ρευμα θα είναι στο δικο σου ονομα. Αν επιμείνει σκεψου να βρεις αλλο σπίτι επειδή αν εχει αυτην την παραξενιά (να επιλέξει τον πάροχο που εσύ θα εχεις στο ονομα σου) σκεψου τι αλλη παραξενιά θα βγάλει μετα.

Οσον αφορά τους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος ΜΑΚΡΙΑ, ειναι απατεώνες και κατα πάσα πιθανότητα θα καταλήξεις να πληρώνεις παραπάνω απο ότι στην ΔΕΗ.

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτον, ο ιδιοκτήτης δεν μπορει να σε αναγκάσει σε κάποιον συγκεκριμένο πάροχο εφοσον το ρευμα θα είναι στο δικο σου ονομα. Αν επιμείνει σκεψου να βρεις αλλο σπίτι επειδή αν εχει αυτην την παραξενιά (να επιλέξει τον πάροχο που εσύ θα εχεις στο ονομα σου) σκεψου τι αλλη παραξενιά θα βγάλει μετα.

Οσον αφορά τους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος ΜΑΚΡΙΑ, ειναι απατεώνες και κατα πάσα πιθανότητα θα καταλήξεις να πληρώνεις παραπάνω απο ότι στην ΔΕΗ.

Αυτές οι γενικεύσεις με ξεπερνάνε.. Είναι απατεώνες... Όλοι;; Είναι σοβαρό επιχείρημα;;

Δημοσ.

Αυτές οι γενικεύσεις με ξεπερνάνε.. Είναι απατεώνες... Όλοι;; Είναι σοβαρό επιχείρημα;;

Ναι ειναι, ολοι τους, οταν προσπαθουν να σε πεισουν να κανεις συμβολαιο λεγοντας σου ψεματα, οταν σου κανουν μαλακιες με τους λογαριασμους για να πληρωσεις ειναι απατεωνες*. Και στην ΔΕΗ απατεωνες ειναι (μια απο τις απατεωνιες της ΔΕΗ ειναι οτι εδω και δεκαετιες δεν εχουν τραβηξει καλωδια για τα μεγαλα νησια και πληρωνουμε ολοι κερατιατικα για να περνουν αυτοι τις μιζες τους) αλλα τουλαχιστον με την ΔΕΗ εισαι τον απατεωνα που ξερεις.

*Το ιδιο κανουν και οι παροχοι τηλεφωνιας, οποτε και στις δυο περιπτωσεις δεν πας σε αυτους αν δεν ειναι απολυτη αναγκη

Δημοσ.

Ζήτησα από την NRG τους αναλυτικούς όρους για σύγκριση με Elpedison. Είναι αναρτημένοι εδω:

http://nrgprovider.com/sites/default/files/sitefiles_2017-05/genikoi_oroi_oikiako_20170512.pdf

Σαν μια πρώτη παρατήρηση, και σε αντίθεση με Elpedison, σε αυτό δεν βλέπω κάτι για ΟΤΣ.

Δημοσ.

Ζήτησα από την NRG τους αναλυτικούς όρους για σύγκριση με Elpedison. Είναι αναρτημένοι εδω:

http://nrgprovider.com/sites/default/files/sitefiles_2017-05/genikoi_oroi_oikiako_20170512.pdf

Σαν μια πρώτη παρατήρηση, και σε αντίθεση με Elpedison, σε αυτό δεν βλέπω κάτι για ΟΤΣ.

Ναι, φαίνεται ότι το συμπεριλαμβάνουν και η τιμή που δίνουν είναι τελική. Καλό αυτό.

Δεν ξέρω τι ισχύει με την έκπτωση συνέπειας,. Αν γράφεται στο συμβόλαιο, τότε είναι φθηνότερα από τη ΔΕΗ. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...