Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δες και την Protergia, είναι μαζί με την Cosmote. Όχι τίποτε άλλο, αλλά εξαιτίας της κάκιστης εμπειρίας με δύο ιδιωτικές εταιρίες παλαιότερα, διαιωνίζεται η εντύπωση ότι οι ιδιωτικοί πάροχοι είναι τίποτε... μπακάλικα, που αύριο-μεθαύριο θα κλείσουν και θα τρέχει ο κόσμος. 1
naive Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Τότε θα επιστρέψω στα... βουνά Γιάννη! Για την NRG είναι εδώ οι όροι: http://nrgprovider.com/sites/default/files/sitefiles_2017-01/nrg_timologisi_xt_17.pdf Διαβάζω ότι έχει μηνιαία τιμολόγηση και σε ό,τι αφορά τις μετρήσεις αναφέρει πως "η nrg ενημερώνεται από τον ΔΕΔΔΗΕ για τις μετρήσεις των πελατών της στη Χαμηλή Τάση". Το ερώτημα είναι το τί σημαίνει το "6 μήνες σταθερής χρέωσης". Μετά από εκεί... τι; Από τον κατάλογό τους είναι ακριβότεροι από τη ΔΕΗ από την πρώτη KWh, αν λάβεις υπόψη το 15% της ΔΕΗ. Δεν είδα να αναγράφουν κάπου δική τους δέσμευση για αντίστοιχη έκπτωση συνέπειας. Για τον υπολογισμό της ρήτρας ΟΤΣ, δε φτάνουν οι πληροφορίες που γράφει για τον υπολογισμό του, γιατί ο κάθε εναλλακτικός πάροχος σε χρεώνει όταν η μέση ΟΤΣ περάσει μια τιμή. Αυτή η τιμή πρέπει να φαίνεται στο συμβόλαιο. Αυτό που έχεις εκεί δεν είναι συμβόλαιο, αλλά ανάλυση. Για τις άλλες χρεώσεις προμήθειας ΛΠ2, ΛΠ3 κλπ δεν ξέρω τι επίπτωση έχουν στο λογαριασμό, το δικό μου συμβόλαιο με την ΗΡΩΝ δεν τα έχει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Τότε θα επιστρέψω στα... βουνά Γιάννη! Για την NRG είναι εδώ οι όροι: http://nrgprovider.com/sites/default/files/sitefiles_2017-01/nrg_timologisi_xt_17.pdf Διαβάζω ότι έχει μηνιαία τιμολόγηση και σε ό,τι αφορά τις μετρήσεις αναφέρει πως "η nrg ενημερώνεται από τον ΔΕΔΔΗΕ για τις μετρήσεις των πελατών της στη Χαμηλή Τάση". Το ερώτημα είναι το τί σημαίνει το "6 μήνες σταθερής χρέωσης". Μετά από εκεί... τι; Μετα το αγνωστο φιλε μου !!!
Rebirth Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Οι όροι της προσφοράς της NRG είναι αυτοί: Τιμή: Σταθερή για 6 μήνες Ελάχιστη Παραμονή: Όχι Προκαταβολή/Εγγύηση: Διάστημα 2 μηνών (Δυνατότητα έκπτωσης έως 30% σε καλοπληρωτές) Μηδενική εγγύηση, για εξόφληση λογαριασμών μέσω πάγιας εντολής Επιβράβευση με 15% έκπτωση σε πελάτες που παρουσιάζουν συνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών τους. Χωρίς πάγιο Από κει και πέρα ζήτησα από την εκπρόσωπο της εταιρείας να μου στείλει πλήρες αντίγραφο του συμβολαίου με τους όρους που θα κληθώ να υπογράψω προτού στείλω οτιδήποτε άλλο.
naive Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δες και την Protergia, είναι μαζί με την Cosmote. Όχι τίποτε άλλο, αλλά εξαιτίας της κάκιστης εμπειρίας με δύο ιδιωτικές εταιρίες παλαιότερα, διαιωνίζεται η εντύπωση ότι οι ιδιωτικοί πάροχοι είναι τίποτε... μπακάλικα, που αύριο-μεθαύριο θα κλείσουν και θα τρέχει ο κόσμος. Οι εταιρείες που έχουν επενδύσει στην παραγωγή είναι αξιόπιστες, με την ανωριμότητα βέβαια που περιέγραψα πριν, η οποία λογικά θα αποκατασταθεί με το χρόνο. Ωστόσο υπάρχουν πολλές που είναι καθαρά εμπορικές και γενικά είναι πάρα πολλές για να επιβιώσουν όλες στην ελληνική αγορά. Οπότε σίγουρα κάποιες θα κλείσουν/συγχωνευθούν. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ταλαιπωρία ή απώλειες για τον πελάτη. Επίσης ένα σφάλμα που κάνουν είναι ότι δίνουν την πώληση συμβολαίων σε τηλεφωνικές εταιρείες που κάνουν το ίδιο και για την τηλεφωνία. Αυτές οι εταιρείες δυστυχώς ενδιαφέρονται μόνο να πουλήσουν το συμβόλαιο για να πάρουν την προμήθεια και δεν κάθονται να ασχοληθούν σοβαρά να καταλάβουν τι πουλάνε. Έτσι παραπληροφορούν ή δεν ενημερώνουν σωστά τον πελάτη και μετά δημιουργούνται παράπονα προς τον πάροχο, γιατί ο πελάτης δεν παίρνει αυτά που του έταξαν. Οπότε πλήττεται η αξιοπιστία του παρόχου τελικά στα μάτια του κόσμου (δεδομένου ότι οι περισσότεροι δεν κοιτάνε τι υπογράφουν)
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Οι όροι της προσφοράς της NRG είναι αυτοί: Τιμή: Σταθερή για 6 μήνες Ελάχιστη Παραμονή: Όχι Προκαταβολή/Εγγύηση: Διάστημα 2 μηνών (Δυνατότητα έκπτωσης έως 30% σε καλοπληρωτές) Μηδενική εγγύηση, για εξόφληση λογαριασμών μέσω πάγιας εντολής Επιβράβευση με 15% έκπτωση σε πελάτες που παρουσιάζουν συνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών τους. Χωρίς πάγιο Από κει και πέρα ζήτησα από την εκπρόσωπο της εταιρείας να μου στείλει πλήρες αντίγραφο του συμβολαίου με τους όρους που θα κληθώ να υπογράψω προτού στείλω οτιδήποτε άλλο. Εχω την εντυπωση οτι δεν θα σου το στειλουν !!!!
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Γι' αυτό και επικοινωνείς εσύ απευθείας μαζί τους. Και στην τηλεφωνία, αυτό κάνω. Παρενθετικά, η Elpedison έχει τα συμβόλαια στο site ανεβασμένα (παράδειγμα, εδώ). Η Protergia αν είσαι συνδρομητής στην Cosmote φτάνει στις εκπτώσεις το 17%. Είμαι σίγουρος ότι και οι άλλες εταιρίες κινητής/σταθερής έχουν συνεργασίες, δείτε ανάλογα που είστε. Γενικά, ψαχτείτε. Και μην φοβάστε: τα συμφέροντα αυτό θέλουν, να φοβηθείτε, μην και φύγετε από το μαντρί.
naive Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Γι' αυτό και επικοινωνείς εσύ απευθείας μαζί τους. Και στην τηλεφωνία, αυτό κάνω. Παρενθετικά, η Elpedison έχει τα συμβόλαια στο site ανεβασμένα (παράδειγμα, εδώ). Η Protergia αν είσαι συνδρομητής στην Cosmote φτάνει στις εκπτώσεις το 17%. Είμαι σίγουρος ότι και οι άλλες εταιρίες κινητής/σταθερής έχουν συνεργασίες, δείτε ανάλογα που είστε. Γενικά, ψαχτείτε. Και μην φοβάστε: τα συμφέροντα αυτό θέλουν, να φοβηθείτε, μην και φύγετε από το μαντρί. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή τα συμφέροντα είναι να φύγεις από τη ΔΕΗ για να φάνε και άλλοι από την πίτα. Η ΔΕΗ αν ήξερε ή ενδιαφέρονταν να προασπίσει τα συμφέροντά της τόσα χρόνια δε θα ήταν σε αυτά τα χάλια. Έχεις βάλει elpedison; Οι λογαριασμοί προσαυξήσεων (ΛΠ2, ΛΠ3), πώς υπολογίζονται και πόση χρέωση αποφέρουν; Αυτή είναι μια κρυφή χρέωση που μόλις την ανακάλυψα, η ΗΡΩΝ δεν την έχει ευτυχώς.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Γιατί, πρώτη φορά είναι που ακούμε κινδυνολογίες, τι θα πάθουμε και τι θα συμβεί, άμα φύγουμε από το μαντρί; Δεν ξέρω πόσων χρονών είσαι, αλλά τις ίδιες ομορφιές μας έλεγαν όταν έχανε το μονοπώλιο η ΕΡΤ, τις ίδιες όταν έμπαιναν εταιρίες κινητής και σταθερής: θα μας παρακολουθούν οι Τούρκοι, θα κινδυνέψουμε, θα μας βιάσουν τα παιδιά, τα κακά συμφέροντα. Χρόνια, αυτή η δουλειά, σε ό,τι πάει να ξεφύγει από τις δαγκάνες των μονοπωλίων. Μην και χάσουμε την τιμή να πληρώνουμε από τους φόρους μας επιχορηγήσεις στα ταμεία τους.
Rebirth Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Στους όρους της Elpedison αναφέρεται αυτό για τη ρήτρα ΟΤΣ και τους ΛΠ: "Ο Προμηθευτής θα αναπροσαρμόζει την Χρέωση Προμήθειας όπως αυτή αναγράφεται στον Τιμοκατάλογοακολουθώντας τις διακυμάνσεις: α. Της Οριακής Τιμής του Συστήματος (ΟΤΣ), όπως προκύπτει από τον Ημερήσιο Ενεργειακό Προγραμματισμό και β. Των Λογαριασμών Προσαυξήσεων 2 και 3 (ΛΠ2, ΛΠ3), όπως παρέχονται επισήμως από τον ΑΔΜΗΕ, ως εξής: Εφόσον το άθροισμα που προκύπτει από α) τη μέση ωριαία ΟΤΣ, η οποία υπολογίζεται ως ο μέσος όρος της ΟΤΣ του μήνα κατανάλωσης και των δύο προηγούμενων μηνών, προσαρμοσμένης για τις απώλειες Δικτύου, και β) τη μέση μηνιαία χρέωση για τον ΛΠ2 και τη μέση μηνιαία χρέωση για τον ΛΠ3, παραμένει εντός εύρους 0,045-0,055 €/kWh, η Χρέωση Προμήθειας που θα καταβάλλει ο Πελάτης δεν θα αλλάζει. Σε περίπτωση που το κατά τα ως άνω οριζόμενο άθροισμα κυμαίνεται άνωθεν ή κάτωθεν του προαναφερθέντος εύρους, τυχόν τέτοια μεταβολή θα αντικατοπτρίζεται ισόποσα στη Χρέωση Προμήθειας για κάθε μήνα. Η ΟΤΣ προκύπτει σε ημερήσια βάση από τον Ημερήσιο Ενεργειακό Προγραμματισμό, δημοσιεύεται αρμοδίως από τον ΑΔΜΗΕ στη διεύθυνση: http://www.admie.gr/leitoyrgia-dedomena/leitoyrgia-agoras-ilektrikis-energeias/anafores-dimosieyseis-agoras/ , ενώ οι χρεώσεις του ΑΔΜΗΕ για το λογαριασμό των Προσαυξήσεων-2(ΛΠ-2) και τον λογαριασμό Προσαυξήσεων-3 (ΛΠ-3) δημοσιεύονται στη διεύθυνση: http://www.admie.gr/leitoyrgia-dedomena/ekkatharisi/ekkatharisi-logariasmon-prosayxiseon/ Ο υπολογισμός των άνω χρεώσεων περιγράφεται αναλυτικά στο Έντυπο Υπηρεσιών του Προμηθευτή, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του. Ειδικά για τους Μικρούς Πελάτες, η ως άνω αναπροσαρμογή των Χρεώσεων Προμήθειας λαμβάνει χώρα μετά την παρέλευση έξι μηνών από την ημέρα έναρξηςπρομήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 9 των παρόντων Γενικών Όρων. Κάθε αναπροσαρμογή της Χρέωσης Προμήθειας θα εμφαίνεται στον πρώτο λογαριασμό κατανάλωσης που θα εκδίδεται μετά τον μήνα κατανάλωσης κατά τον οποίο εφαρμόστηκε η αναπροσαρμογή. Ειδικά για τη σειρά προϊόντων ELPEDISONprotect Home Plus και Energy Family Plus, με την επιφύλαξη των όσων ορίζονται στην παράγραφο 6.2 η Χρέωση Προμήθειας δεν αναπροσαρμόζεται. 6.2. Ο Προμηθευτής διατηρεί περαιτέρω το δικαίωμα να προβεί σε τροποποίηση των όρων της παρούσης για σπουδαίο λόγο, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, μεταβολή της κείμενης νομοθεσίας και αλλαγή των όρων λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Σε αυτήν την περίπτωση όμως ο Προμηθευτής θα ενημερώσει τον Πελάτη με έγγραφη γνωστοποίηση, στην οποία θα αναφέρεται ο λόγος και οι τροποποιήσεις που επιφέρει και θα παρέχεται στον Πελάτη χρονικό διάστημα εξήντα (60) ημερολογιακών ημερών για την αποδοχή ή μη των νέων όρων. Στην περίπτωση που ο Πελάτης δεν επιθυμεί την αποδοχή των νέων όρων, καταγγέλλει την παρούσα με έγγραφο κοινοποιούμενο στον Προμηθευτή εντός της ως άνω προθεσμίας. Άπρακτη παρέλευση της ως άνω προθεσμίας, συνεπάγεται την αποδοχή των τροποποιήσεων από τον Πελάτη και την εφαρμογή τους αμέσως μετά την παρέλευση της εν λόγωπροθεσμίας".
naive Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Γιατί, πρώτη φορά είναι που ακούμε κινδυνολογίες, τι θα πάθουμε και τι θα συμβεί, άμα φύγουμε από το μαντρί; Δεν ξέρω πόσων χρονών είσαι, αλλά τις ίδιες ομορφιές μας έλεγαν όταν έχανε το μονοπώλιο η ΕΡΤ, τις ίδιες όταν έμπαιναν εταιρίες κινητής και σταθερής: θα μας παρακολουθούν οι Τούρκοι, θα κινδυνέψουμε, θα μας βιάσουν τα παιδιά, τα κακά συμφέροντα. Χρόνια, αυτή η δουλειά, σε ό,τι πάει να ξεφύγει από τις δαγκάνες των μονοπωλίων. Μην και χάσουμε την τιμή να πληρώνουμε από τους φόρους μας επιχορηγήσεις στα ταμεία τους. Δε νομίζω να μιλάει κανείς για κίνδυνο, αλλά για χρεώσεις, που είναι κάτι εντελώς χειροπιαστό. Οι επιχορηγήσεις στα ταμεία από τους φόρους δεν έχουν καμία σχέση
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Το τι νομίζει ο καθένας δεν το ξέρω. Εγώ βλέπω τι συμβαίνει κάθε φορά που γίνεται κουβέντα για εναλλακτικό πάροχο: μη φύγετε, πού να πηγαίνεις τώρα, σιγά μωρέ για 50-100 ευρώ το χρόνο (κανονικά, όποιος το γράφει αυτό, πρέπει να μας δίνει αυτά τα 50-100 ευρώ γιατί μάλλον του περισσεύουν), θα κλείσουν, πού να τρέχεις, κι αν φύγεις και πας στον πάροχο τελευταίου καταφυγίου θα πληρώνεις παραπάνω, κάτσε στα αυγά σου. Γνωστή η συνταγή, χρόνια τώρα. Oι διάφορες εταιρίες έχουν τα συμβόλαια αναρτημένα στις ιστοσελίδες τους. Δείτε τι γράφουν, κοιτάξτε -επαναλαμβάνω- ποιες συνεργάζονται με ποιους παρόχους τηλεφωνίας, γιατί έχουν επιπλέον προσφορές. Βάλτε τα κάτω και υπολογίστε τι σας συμφέρει. Αλλά, πάνω από όλα, ψάξτε. Η αδράνεια είναι το χειρότερο, "πού να πάω, τι θα γίνει". Έτσι, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Καλή συνέχεια.
haris_216 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Το τι νομίζει ο καθένας δεν το ξέρω................. Πάντως ειδικά στο θέμα της ενέργειας η επιφυλακτικότητα (τουλάχιστον η δική μου) δεν πηγάζει από το πουθενά. Υπάρχει σχετικά πρόσφατη (κακή) εμπειρία (ευτυχώς δεν ήμουν μέσα σε αυτούς που ταλαιπωρήθηκαν). Δεν με ενδιαφέρει λοιπόν πρωτοπορήσω. Προτιμώ να "χάσω" κάποια ευρώ καθυστερώντας την μεταγωγή μου στα φθηνότερα τιμολόγια των άλλων εταιριών και να μάθω από τις εμπειρίες σας. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Aπό περιέργεια, πόσα χρόνια υπολογίζεις να χρειαστείς για να πειστείς; Την Elpedison, ας πούμε, την ξέρω από το 2009 (υπάρχει από το 2003), ούτε έκλεισε, ούτε φαλίρισε, ούτε φέσωσε κανέναν. Και η κακή εμπειρία δεν προέκυψε επειδή ήταν οι άλλοι φοβεροί και τρομεροί απατεώνες, ήταν επειδή το κράτος, εκεί που το θέλουμε και πρέπει να παίζει ρόλο (δηλαδή στον έλεγχο και την εφαρμογή των νόμων, όχι στο να κοιτάζει πώς να παρακάμψει το Σύνταγμα για να βολέψει κι άλλους συμβασιούχους...) σόλαρε και πιάστηκε κοιμώμενο. Για όσους ρωτάνε, ήμουν στην Elpedison, Δευτέρα θα ρωτήσω Protergia γιατί έχω επιπλέον εκπτώσεις λόγω τηλεφωνίας. Θα δω αν με συμφέρει. Και, όχι, δεν είμαι υπάλληλος καμίας από τις εταιρίες που σας ανέφερα, ούτε έχω κανένα συμφέρον να σας πάω στη μία ή την άλλη. Σας βολεύει/συμφέρει καλύτερα η ΔΕΗ; 1000% καθίστε στη ΔΕΗ, αυτό θα έκανα κι εγώ στη θέση σας. Tο μόνο που λέω είναι το εξής απλό: μην μένετε κάπου από φόβο. Μην αφήνετε το φόβο να ελέγχει τις κινήσεις σας. Αντίθετα με την ψευδή εντύπωση που συστηματικά διακινείται, ΔΕΝ είναι όλοι οι ιδιώτες "λαμόγια". Λειτουργούν εταιρίες χρόνια, μια χαρά πηγαίνουν, αυξάνεται ο ανταγωνισμός. Κι αυτό είναι προς το συμφέρον του καταναλωτή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις