Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το THOMSON TG585 v8 με software 8.2.7.8. Είμαι συνδρομητής στην Forthnet (έως 24Mbps).

 

Έχει κάνα μήνα που ενώ συγχρονίζει στη σωστή ταχύτητα, τις περισσότερες ώρες της ημέρας όλα σέρνονται. Η ταχύτητα λήψης δε ξεπερνά τα 20KB/s. Η πλοήγηση καθίσταται ανυπόφορη. Τα πρωινά και μέσω torrent κατεβάζω και 200KB/s.

 

Να έχω πρόβλημα με την καλωδίωση του σπιτιού;

post-60403-0-02792000-1431014551_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα. Βλέπω ότι θεωρητικά έχεις 1700 μέτρα απόσταση από κάποιο dslam άρα θεωρητικά θα έπρεπε να είχες 12-13 mbps. Βγάλε όλες της συσκευές που έχεις συνδεδεμένες πάνω στη γραμμή (τηλέφωνα, συναγερμούς κλπ) και σύνδεσε το ρούτερ στην πρώτη τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού μόνο του και ξανά πόσταρε στατιστικά να δούμε αν αλλάξει κάτι

Δημοσ.

Νομίζω πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, δεδομένου ότι τα HEC errors είναι τόσα πολλά (τα hec είναι αυτά που δε μπορεί να διορθώσει το router), και χωρίς πολύ μεγάλο uptime από ότι βλέπω στο router.

Ξεκίνα δοκιμάζοντας αυτό που λέει ο mafiozos, αν και δε νομίζω να είναι μια τόσο απλή λύση. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τον πάροχο σου, το πρόβλημα θα φανεί από τα errors και θα σου στείλουν άμεσα τεχνικό λογικά.

Δημοσ.

Είμαι στη κεντρική πρίζα του σπιτιού χωρίς άλλη συσκευή. Είχα συνδεθεί και απ ευθείας στο καλώδιο του ΟΤΕ με συγχρονισμό γύρω στα 7000kbps.

Δημοσ.

Πήρα τηλέφωνο, με έβαλε σε άλλο προφίλ. Μου είπε να ελέγξω τα στατιστικά για κανά 2 μέρες και για τυχόν αποσυνδέσεις.

 

Δε βλέπω πάντως να διορθώθηκε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα..

post-60403-0-70746300-1431019214_thumb.jpg

Δημοσ.

Σου κατέβασαν λίγο το snr όπως σου είπαν σε 1-2 ήμερες θα δεις αν έχει διάφορα αν και δε νομίζω, μετά θα πρέπει να το δει τεχνικός ώστε να εντοπίσει αν το πρόβλημα είναι σε αυτούς η σε εσένα. αν μπορείς ρώτα και κάποιον γείτονα μήπως έχει και αυτός το ίδιο πρόβλημα και σε τι ταχύτητα συγχρονίζει.

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι η ταχύτητα που συγχρονίζει. Αυτή είναι από την πρώτη μέρα. Το θέμα είναι ότι σέρνεται.

π.χ. στο Steam πριν κατέβαζε μέγιστο 600KB/s και τώρα δε μπορεί να περάσει τα 40..

Δημοσ.

Δοκίμασε και με άλλο υπολογιστή και με άλλο ρούτερ αν δεν το έχεις κάνει ήδη άλλα πρώτα περίμενε 1-2 μέρες να δεις αν άλλαξε κάτι.

 

Τα έχω δοκιμάσει.

Δημοσ.

Μέχρι τώρα όλα καλά. Θα το παρακολουθήσω και το ΣΚ.

 

Πάντως τα Errors είναι υπερβολικά πολλά..

post-60403-0-06388700-1431087406_thumb.jpg

Δημοσ.

τα FEC errors είναι λάθη που το ρουτερ μπόρεσε να διορθώσει (FEC=Forward Error Correction).

Αυτά που πρέπει να σε ανησυχούν είναι τα CRC(Cyclic Redundancy Check) και τα HEC (Header Error Check) τα οποία δεν κατάφερε να διορθώσει το ρουτερ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...