Προς το περιεχόμενο

Ψάχνω για αθόρυβα 12' fans για ΜΒ

Nikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αγοράσει ένα κουτί από αυτά που φτιάχνει η Chenbro και τα δίνει ΟΕΜ σε διάφορους αλλους. Το κουτί μου έχει 2 12' ανεμιστήρες που κάνουν αρκετό ρεύμα αέρα οταν λειτουργούν αλλά και αρκετό θόρυβο. Δεν τους έχω βάλει ροοστάτες γιατί δουλεύουν, θεωρητικά τουλάχιστον, με αισθητήρα για την θερμοκρασία. Οσο πιο πολλή ζέστη τόσο πιο γρήγορα.

Έχετε να μου προτίνετε κάποιον ανεμιστήρα άλλο να τους αλλάξω. Μέχρι τώρα δεν με ενοχλούσε ο θόρυβος αλλά τώρα με το DSL o υπολογιστής είναι διαρκώς ανοικτός.

Οι ανεμιστήρες που έχω τοποθετούνται στο κουτί με ένα πλαίσιο που κουμπώνουν πάνω και όχι με βιδες. Δεν ξέρω αν αυτό περιορίζει τους ανεμιστήρες που μπορώ να τοποθετήσω. Από ότι θυμάμαι δεν έχει τρύπες για βίδες το κουτί.

Νικος

Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι δεν πρεπει να τους αλλαξεις μιας και λογικα οι θερμοκρασια στο κουτι σου πρεπει να ειναι οκ και ειναι κατι σημαντικο μιας και το pc σου δουλευει συνεχεια.

Και μενα ειναι 74/7 ανοικτα (2 pc's), και με πολλους ανεμιστηρες(βλεπε υπογραφη μου).

Τον θορυβο τον συνηθισα.

Αν παλι επιμενεις, καλυτερα καταργησε τον αισθητηρα και βαλε ροοστατες ωστε σε περιπτωση που ανεβει η θερμοκρασια (καλοκαιρι/καλοριφερ) να μπορεις να τους δυναμωνεις.

Σε περιπτωση που τελικα τους αλλαξεις δεν θα εχεις προβλημα στην τοποθετηση, οι διαστασεις ειναι ιδιες.

Τι επεξεργαστη εχεις?

Δημοσ.

'Εχω έναν 2000 Palomino και μια Ζalman 6500 ψύχτρα γι αυτό λέω ότι μάλλον πρέπει να φταίνε οι ανεμιστήρες του κουτιού. H θερμοκρασία είναι μια χαρά αλλά θα αντεχα 1-2 βαθμούς μεγαλύτερη αν είχα λιγότερη φασαρία.

Παλιότερα είχα μια ψύκτρα με έναν Delta πάνω και έκανε σαν ηλεκτρική σκούπα οπότε μόλις άλλαξα κουτί και ανεμιστήρα είπα ότι βρήκα την ησυχία μου, αλλά και πάλι θαυμάζω τον Ρ3 800 που έχω και το μόνο που ακούγεται είναι ο σκληρός δίσκος( που προσωπικά θέλω να τον ακούω).

Δημοσ.

ma an den akous ligo to skliro de ginetai. egw proswpika an den ton katalavainw apo thorybous i apo fasaria niwthw oti einai kollimeno to pc. psixoplakwnwmai.

emena to kouti exei 2 12arides anamistires, mprosta kai pisw douleuoun stis 1500rpm alla pali kanoun trotybo. thelw na fortwsw roostates. pou tha brw?

Δημοσ.

Μάλλον έχουμε το ίδιο κουτί.

Εγώ έκοψα και βραχυκύκλωσα τους αισθητήρες , σύνδεσα σε σειρά στην τροφοδοσία τους ποτενσιόμετρα ισχύος 100Ω/3W και έβγαλα τους μοχλούς τους σε μια θέση 3.5' ώστε να ρυθμίζονται εξωτερικά.

Χαμηλώνοντας τις στροφές στους ανεμιστήρες (συνολικά 11 έχει το μηχάνημα) ακούγεται μόνο το ανεμιστηράκι της μητρικής.

Δημοσ.

11 ανεμιστήρες!!! Δεν μπορώ καν να αρχίσω να σκέφτομαι που τους χωρεσες 11 12' ανεμιστήρες στο κουτί :D

Δεν θέλω να κόψω τους αισθητήρες γιατί αν κάτι πάει στραβά μπορεί να μην λειτουργούν πλεον. Θα προτιμούσα 2 καινούριους και ένα reobus σαν το Vantec

Nexus Fan-Controller που έχει η Checkmate.

Δημοσ.

Ε όχι και 11 ανεμιστήρες των 120mm.

Σύνολο 11 διαφόρων μεγεθών :D και σχεδόν όλοι ρυθμιζόμενοι.

Αυτό που έκανα ήταν οτι έκοψα τους αισθητήρες , γύμνωσα τα καλώδια και τα ένωσα μεταξύ τους ώστε οι ανεμιστήρες να τρέχουν στην maximum ταχύτητα και μετά χρησιμοποίησα το homemade "nexus" μου για να τους ρυθμίζω. Άρα οι ανεμιστήρες δεν έχουν πρόβλημα , μπορούν να δουλέψουν αθόρυβα.

Αλλά έκανα και το κάτι παραπάνω :

http://apocalypse174.tripod.com/backsmall.jpg

Να ένα ενδιαφέρον link με πολλές λύσεις για το πρόβλημά σου:

http://www.cpemma.co.uk/index.html

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...