skiabox Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Έχω ένα Airport Express πάνω στο modem router της Cyta και θέλω να ελέγξω πόσο καλή είναι η σύνδεση από το Mac στο Airport Express. Πως μπορώ να το τσεκάρω αυτό; Υπάρχει κάποιο utility; Ευχαριστώ. Για αρχή έτρεξα τα Network Diagnostics (και μετά Scan από το menu) οπότε άλλαξα το κανάλι του Airport Express από 3 σε 1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Κάνε Alt-Click στο εικονίδιο του Wi-Fi (πάνω δεξιά στη menu bar) και επέλεξε το "Open Wireless Diagnostics". Ακόμα καλύτερα, δοκίμασε το WiFi Explorer (Mac App Store / 15€). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2015 Ναι το έχω το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πολύ καλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Κι εγώ έχω το Airport Express για πάνω από δύο χρόνια. Γλίτωσα από τα drop-outs, ενώ η σύνδεση είναι εξαιρετική στα 5GHz βέβαια. Απ' ότι καταλαβαίνω το τρέχεις στα 2.4 GHz, οπότε δεν το αξιοποιείς. Δες τα στατιστικά του δικού μου όπου το Tx Rate ή Transmit Rate είναι 300 Mbps στο κανάλι 100, ενώ στο δικό σου θα πρέπει να είναι γύρω στα 130 Mbps. Tο καλύτερο σήμα (ένταση) είναι γύρω στα RSSI -45 dBM ενώ πέρα από το -100 εξασθενίζει σημαντικά με παράλληλη μείωση και του Tx Rate. Τι μηχάνημα έχεις, υποστηρίζει τα 5GHz ;. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Όχι δε νομίζω.Είναι το προηγούμενο μοντέλο στα 2.4GHz. Παίζει τελικά ρόλο αυτό; Ρωτάω γιατί το μόνο που κάνω είναι να συνδέομαι με το modem router του provider το οποίο κλειδώνει στα 13Mbps. Τα δικά μου στατιστικά είναι : Channel: 1 (2.4GHz, 20MHz) RSSI : Παίζει (-58, -73) Tx Rate : 117Mbps Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Στο About this Mac > System Reprt > Hardware > Network > Wi-Fi, εφ' όσον απεικονίζονται τα κανάλια το σύστημα σου υποστηρίζει Wi-Fi στα 5GHz. Αν όμως εμφανίζονται μόνο τα κανάλια 1 έως 11 υποστηρίζει μόνο στα 2.4GHz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Ρωτάω γιατί το μόνο που κάνω είναι να συνδέομαι με το modem router του provider το οποίο κλειδώνει στα 13MbpsΓια αυτή τη χρήση, δεν παίζει ρόλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα