KonstantinosTsir Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Γεια σας παιδια, εκανα ενα λαθος με τους υποτιτλους .srt δλδ, τους ανοιξα με notepad επειδη ηθελα να τους φτιαξω με UTF-8 επειδη εδειχνε κινεζικα στην TV, αλλα πλεον εχει εικονιδιο με notepad και δεν τους αναγνωριζει η TV παρολο που ειναι .srt! Αμεσως μετα βαζω το στικακι με την ταινια και τους υποτιτλους στο δευτερο PC που εχω μου δειχνει το κανονικο εικονιδιο που εχουν οι υποτιτλοι .srt και τους δεχετε η TV μια χαρα! Λοιπον... τι πρεπει να κανω στο πρωτο PC για να βγαλω απο τους υποτιτλους το "ανοιγμα με Notepad" ..οπου εχει και το εικονιδιο.. και να μου βγαινουν και παλι οι υποτιτλοι στην κανονικη τους μορφη! Ευχαριστω!
mafiozoskotsos Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Καλησπέρα. Δε παίζει ρόλο με ποιο πρόγραμμα ανοίγει άλλα σε τύπο το αποθηκεύεις όταν αλλάζεις την κωδικοποίηση του υπότιτλου σε utf-8. Αν θες να αλλάξεις το πρόγραμμα με το όποιο θα ανοίγεις τους υπότιτλους πατάς δεξί κλικ πάνω στον υπότιτλο > ιδιότητες > αλλαγή και επιλέγεις με ποιο πρόγραμμα θα ανοίγουν η για να το ανοίξεις κατευθείαν χωρίς να αλλάξεις το προεπιλεγμένο τρόπο να ανοίγουν δεξί κλικ πάνω στον υπότιτλο άνοιγμα και μετά επιλεγείς με ποιο πρόγραμμα θα ανοίξει.
micos000 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Όπως είπε κι ο μαφιόζος, δεν έχει καμία σημασία με ποιο πρόγραμμα ανοίγεις ένα αρχείο στον υπολογιστή και στη συγκεκριμένη περίπτωση τους υπότιτλους. Αυτό δεν επηρεάζει τη λειτουργία τους σε άλλες συσκευές, ούτε σε άλλους υπολογιστές. Αυτό που φαντάζομαι ότι έκανες ήταν στο σημειωματάριο που άνοιξες τους υπότιτλους, αντί να κάνεις "Αποθήκευση" πάνω στο ίδιο αρχείο έκανες "Αποθήκευση ως" και το έσωσες με άλλο όνομα. Το σημειωματάριο έχει μια ιδιοτροπία. Όταν αποθηκεύει ένα αρχείο προσθέτει αυτόματα την κατάληξη .txt στο αρχείο ακόμα κι αν εσύ έχεις βάλει την κατάληξη .srt, εκτός αν του πεις συγκεκριμένα να μην το κάνεις. Αν λοιπόν πάτησες "Αποθήκευση ως" έπρεπε να βάλεις το όνομα του αρχείου π.χ. movie.srt μέσα σε αυτάκια, δηλαδή "movie.srt" έτσι ώστε να μην προσθέσει την κατάληξη .txt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα