Προς το περιεχόμενο

Fan controller και Case Cooling

dragonld

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και αυτο ειναι το airflow setup που σκεφτομαι να κανω αν και δεν ξερω αν θα ειναι το καλυτερο δυνατο.

Συγνωμη για το χαλια σχεδιο,το εκανα βιαστικα με το paint.

22jg2e.jpg

Bαζεις κατι παραπανω απο οσο βγαζεις.(θα'χεις σκονη).

Το 120αρι κατω δεν θα το εβαζα.Θα σου χαλαει το airflow...το τροφοδοτικο μην το λογαριαζεις.Δεν παιζει μπαλα.

Διαφορετικα βγαλε τον 200αρι.Κατι τετοιο δηλαδη...

http://www.overclock.net/content/type/61/id/1184791/width/500/height/1000/flags/LL

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικα ο 200αρης θα φυγει και θα μπει plexiglass για side window.

Aυτο που με προβληματιζει περισσοτερο ειναι η Η100i GTX.

Που να μπει το radiator πανω(στην ειδικη κρυφη θηκη) η κατω(κατω απο τη θηκη στο εσωτερικο του case);

Και που θα τοποθετηθουν τα fans πανω η κατω και θα φυσανε η θα ρουφανε;

http://cdn.overclock.net/0/0c/500x1000px-LL-0c5c6427_500r_side_open_b_1.png

Οπως σου ειπα καλυτερα ετσι.

Εαν βαλεις την υδροψυξη κατω οι σωληνες θα διατρεχουν ολη την μητρικη απο κατω προς τα πανω.Οπτικα δεν νομιζω να σου αρεσει.

Οπως σου ειπα καλυτερα ετσι.

Εαν βαλεις την υδροψυξη κατω οι σωληνες θα διατρεχουν ολη την μητρικη απο κατω προς τα πανω.Οπτικα δεν νομιζω να σου αρεσει.

Oχι κατω στο "εδαφος" του case.

Στο πανω μερος του case εχει μια ειδικη θεση για να μπει radiator με καταπακτη mess ωστε να μη φενεται ουτε να εξεχει.

Με το πανω κατω ενοω πανω απο τη θηκη για radiator η' κατω απο τη θηκη για radiator.

Eκει ειτε πανω ειτε κατω οι σωληνες οπτικα θα ειναι το ιδιο. απλα θα εφαρμοζουν 2 ποντους πιο πανω η πιο κατω..

post-271184-0-59880700-1432389878_thumb.jpg

post-271184-0-76937900-1432389941_thumb.jpg

post-271184-0-52940100-1432390060_thumb.jpg

post-271184-0-33625400-1432390106_thumb.jpg

Oχι κατω στο "εδαφος" του case.

Ετσι που το περιεγραψες εκει πηγε το μυαλο μου.

Πανω κατω σε σχεση με την αποδοση δεν θα'χεις διαφορα.Ειτε push ειτε pull περιπου τα ιδια θα εισαι με διαφορα 1-2 βαθμους.Θεμα γουστου θα ελεγα περισσοτερο.

Δηλαδη τιποτε...

Θα βαλεις την υδροψυξη εκει που ειναι λειτουργικα καλυτερα.Το ιδιο θα ειναι.

Με δεδομενο οτι θα καταργηθει το 200αρι fan που μεχρι τωρα "χτυπαγε" τη καρτα γραφικων μηπως να εβαζα το radiator κατω απο την ειδικη θηκη με τα fans να σπρωχνουν αερα απο εξω προς τα μεσα,περνοντας πρωτα απο το radiator και καταληγοντας στη καρτα γραφικων;
Ωστε μετα να μπορω να προσθεσω αλλους 2 SP120 μεσα στην ειδικη θηκη radiator για push pull;

Eαν βαλεις την υδροψυξη κατω πλευρα τα φανακια χωρανε ή πιανουν μητρικη πουθενα;

Εαν δεν πιανουν πουθενα και βαζοντας την υδροψυξη απο κατω σε παιρνει και Push και pull καντο.Δεν θα'χεις τεραστια διαφορα απλα λιγο παραπανω θορυβο αναλογως στροφων που θα τα δινεις.

Ποια καρτα γραφικων εχεις;

Το motherboard ειναι το Gigabyte z77M ειναι mini ΑΤΧ, λογικα θα χωρεσουν δεν το εχω δοκιμασει ακομα για να σου πω με σιγουρια.

Καρτα γραφικων ειναι η Sapphire R9 280X.

Με τα stock fans του case και το stock cooler της intel στον i7 3770

σε idle κατασταση εχω 50c cpu και 40c R9 280X

Σε games φτανουν και τα 2 καπου 70c

Συνεπως εχεις μια δυνατη ψυξη στην καρτα και βαζοντας αερα απο την κατω πλευρα το 120αρι και εχοντας ενα σωστο airflow δεν θα'χεις κανενα προβλημα.Η καρτα καπου εκει θα δουλευει.65-70 βαθμους.Μια χαρα.

Αλλαζοντας και την cpu υδροψυξη θα εισαι ολοκληρωμενος.

Αν καταφερω και βαλω ξαπλωτο παραλληλα με τον κατω 140mm fan ( πανω στο τροφοδοτικο) τον 200mm η΄ ενα 120mm stock fan που ετσι και αλλιως περισσευουν, θα βοηθισει το air flow και την ψυξη της R9 280Χ;

Ουσιαστικα δεν θα φερνει αερα απο εξω,αλλα θα σπρωχνει τον αερα προς τα πανω για να τον βγαλουν εξω το πισω 140mm και τα 2 SP120L.

post-271184-0-32789700-1432409978_thumb.png

Οχι φιλε μου,θα το χαλασεις σε ολα ετσι και εκει που επιζητας και ενα νοικοκυρεμα στο κουτι σου θα επιτυχεις το αναποδο.Εγω προσωπικα με τετοιες ψυκτρες που εχεις(καρτα)και αυτη που θα βαλεις στην cpu εισαι μια χαρα.Μην το μπουκωνεις το κουτακι σου.

θα επιμεινω σε αυτο.Εαν εσυ θελεις κατι αλλο εννοειται οτι θα κανεις αυτο που θελεις εσυ.

Τελικα η H100i GTX ειχε θεμα με τη τρομπα και την εστειλα πισω για RMA.

Oλα τα υπολοιπα τοποθετηθηκαν οπως στο σχεδιαγραμα χωρις προσθηκες επιπλεον fans.

To συστημα επεσε θερμοκρασια αισθητα αλλα το αποκορυφωμα ηταν η καρτα γραφικων!

Τον κατω ανεμηστηρα διπλα απο το τροφοδοτικο ενω τον τοποθετησα να εισαγει μεσα αερα ειπα να δοκιμασω το αντιστροφο.

Ξεβιδωσα το fan το αναποδογυρησα ωστε να εξαγει αερα για 2 λογους.

Πρωτον γιατι παρολο που εχει φιλτρο σκονης απο κατω που αφερειται και καθαριζεται πολυ ευκολα και γρηγορα δεν παβει να φερνει ενα μερος σκονης μεσα λογο το οτι προσορινα μεχρι να μεταφερω σε νεο γραφειο,το εχω στο πατωμα και στο πατωμα οσο ναναι δεν τη γλυτωνεις τη σκονη.

Και 2ον και συμαντικοτερο προσεξα οτι τα 2 fans της R9 280X ειναι σχεδον ευθυγραμισμενα απο πανω του στους 25-30 ποντους,οποτε σκεφτηκα οτι ο ζεστος αερας που βγαζουν δεν πρεπει να πεφτει πανω στον κρυο που ερχεται αλλα θα πρεπει να ενυσχυθει η ροη και να φευγει πιο γρηγορα εξω.

Το αποτελεσμα;

Σε games απο εκει που επαιζα στους 70c,εχτες επαιζα στους 50c! και σε idle απο 40-45c ειχα 30-34c!

Σε full rpm βεβαια ειναι λιγο θορυβωδη αυτα τα fans αλλα στα games βαζω ακουστικα η' τα Crystal Audio (home cinema) :P

Oλες τις αλλες ωρες τα κατεβαζω στα 800rpm και ειμαι σχεδον οπως ημουν πριν με τα stock fans απο θεμα θορυβου στο low τους αλλα με πολυ καλυτερες θερμοκρασιες και απο τα high τους.

• 1 χρόνο αργότερα...

Καλησπέρα παιδιά!

Αντί να ανοίγω νέο θέμα, γράφω σε αυτό που είναι σχετικό.

Παρέλαβα σήμερα το Corsair Air 240. Μπορείτε να δείτε όλα τα στοιχεία του στο link.

Θα ήθελα να μου πείτε ποια είναι η ιδανική διαμόρφωση των ανεμιστήρων και ρύθμιση των ανεμιστήρων του. Δηλαδή ποιους ανεμιστήρες να βάλω και προς τα που να ρέει ο αέρας (προς τα μέσα στο κουτί ή προς τα έξω).

Να σημειώσω ότι:

- μέσα η συσκευασία έχει 2x120mm fans μπροστά και 1x120mm πάνω. Το κουτί δέχεται επίσης στη πίσω μεριά 2x80mm fans και στην αντίθετη πλευρά (όχι την window με τη μητρική), άλλον έναν 1x120mm.

- θα τοποθετηθεί water cooling Corsair H100i v2 (μπροστά, οπότε θα βγάλω αυτούς που έχει - δε σκοπεύω να κάνω push and pull)

- το κουτί θα τοποθετηθεί στο πάτωμα (με κάτω μοκέτα, οπότε αποκλείουμε και το να μπουν fans στο κάτω μέρος) και το πόδι μου πολλές φορές βρίσκεται πάνω από το κουτί. Το αναφέρω σχετικά με την κατεύθυνση του αέρα, αν βάλουμε/ενεργοποιήσουμε το πάνω fan.

- μπορώ αν αξίζει να αγοράσω 1 ή 2 fans 80mm για πίσω.

- θα ήθελα μέτρια κάλυψη, δλδ μη το γεμίσω όλο fans και έχω και full θόρυβο

- υπάρχει κι αυτή η εικόνα στο site της Corsair, αλλά δεν με βολεύει η ιδέα ο πάνω ανεμιστήρας να τραβάει τον αέρα προς τα έξω λόγω των ποδιών μου.

Πείτε μου επίσης σχετικά με την H100i v2, αν προτείνετε να ρέει προς τα μέσα ή προς τα έξω ο αέρας.

Κάθε πρόταση και εμπειρία σχετικά με το κουτί, ευπρόσδεκτη!

Παιδιά, δείτε σε αυτό το βίντεο στο 8:19 την προστατευτική επιφάνεια που έχει τοποθετηθεί πάνω στην GPU. Πως λέγεται αυτό και τι σκοπιμότητα έχει; Να υποθέσω είναι προστασία σε περίπτωση διαρροής του συστήματος υδρόψυξης;

Αν ναι, που τη βρίσκω για αγορά αυτή τη μεμβράνη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...