Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδιά, έχω κάτι παλιές, 10ετίας, μικρές κασέτες miniDV από βιντεοκάμερα που είχα τότε, και επειδή έχουν μείνει από τότε στο ράφι, λέω για να μη χαλάσουν και χαθούν όλα αυτά που έχω γράψει, να τις μεταφέρω στον υπολογιστή μου. Το θέμα είναι ότι δεν έχω πια τη βιντεοκάμερα και νομίζω πλέον ή δεν κυκλοφορούν ή δύσκολα βρίσκεις τέτοιες κάμερες. Βέβαια δεν θέλω να αγοράσω, μήπως υπάρχει κάπου, αν γνωρίζετε, που μπορώ να νοικιάσω; Για 1-2 μέρες το πολύ δε θα χρειαστώ περισσότερο νομίζω. Επιπλέον, έχετε κάνει κάτι παρόμοιο με τις κασέτες αυτές, θα χρειαστώ τίποτα επιπλέον hardware; Η μόνο την κάμερα, το καλώδιο φυσικά και τον υπολογιστή;; Επεξ/σία 6 Μαΐου 2015 από Επισκέπτης
makfil Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δεν καταλαβαίνω γιατί μπλέκεις τις κασέτες miniDV με βιντεοκασέτες. Μήπως ήθελες να γράψεις "βιντεοκάμερα";
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Γεια σας παιδιά, έχω κάτι παλιές, 10ετίας, μικρές κασέτες miniDV από βιντεοκαμερα που είχα τότε, και επειδή έχουν μείνει από τότε στο ράφι, λέω για να μη χαλάσουν και χαθούν όλα αυτά που έχω γράψει, να τις μεταφέρω στον υπολογιστή μου. Το θέμα είναι ότι δεν έχω πια τη βιντεοκαμερα και νομίζω πλέον ή δεν κυκλοφορούν ή δύσκολα βρίσκεις τέτοιες βιντεοκαμερες. Βέβαια δεν θέλω να αγοράσω, μήπως υπάρχει κάπου, αν γνωρίζετε, που μπορώ να νοικιάσω; Για 1-2 μέρες το πολύ δε θα χρειαστώ περισσότερο νομίζω. Επιπλέον, έχετε κάνει κάτι παρόμοιο με τις κασέτες αυτές, θα χρειαστώ τίποτα επιπλέον hardware; Η μόνο την κάμερα, το καλώδιο φυσικά και τον υπολογιστή;;
makfil Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Τώρα περιγράφεις πολύ καλλίτερα το πρόβλημα. Δυστυχώς, πρέπει να έχεις μια μηχανή που να παίζει τις κασέτες αυτές και το καλώδιο (συνήθως firewire) για τη σύνδεση με τον υπολογιστή. Εναλλακτικά, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον από αυτούς (καταστήματα φωτογραφικών κλπ) που ανεβάζουν συχνά αντίστοιχες αγγελίες.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Τώρα περιγράφεις πολύ καλλίτερα το πρόβλημα. Δυστυχώς, πρέπει να έχεις μια μηχανή που να παίζει τις κασέτες αυτές και το καλώδιο (συνήθως firewire) για τη σύνδεση με τον υπολογιστή. Εναλλακτικά, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον από αυτούς (καταστήματα φωτογραφικών κλπ) που ανεβάζουν συχνά αντίστοιχες αγγελίες. σορρυ που το επαναφερω, το firewire ειναι αναγκαστικό; δεν μπορώ με usb?
makfil Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Οι βιντεοκάμερες της εποχής εκείνης συνδέονταν με firewire στον υπολογιστή. Η σύνδεση με usb βγήκε μερικά χρόνια αργότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα