21century Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Οτι δεν κάνει η πολιτεία το κάνουν κάποιοι άλλοι, πιο πολυ με ανησυχεί παντως οτι 200.000 νέοι επιστήμονες έφυγαν για έξω και οτι παιδιά που τελειώνουν λύκειο σε ρεπορτάζ που εχω κάνει, τα μισά δηλώνουν οτι δεν βλέπουν φως και θα φύγουν απο την χώρα....οι πολιτικοί μας εινσι επιεικώς κεφτέδες και φοροφυγάδες, με αλλα λογια χεσμενους μας εχουν απο το πολιτικό σύστημα....η αλήθεια ξερω πονάει, αλλα γαμωτο πρεπει να λέγετε... 2
11demian111 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Φυσικά και θέλουμε να φύγουμε, τι να κάνουμε εδώ? Ούτε σε καφετέρια δεν βρίσκεις δουλειά πλέον... 3
Anorymous Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Οτι δεν κάνει η πολιτεία το κάνουν κάποιοι άλλοι, πιο πολυ με ανησυχεί παντως οτι 200.000 νέοι επιστήμονες έφυγαν για έξω και οτι παιδιά που τελειώνουν λύκειο σε ρεπορτάζ που εχω κάνει, τα μισά δηλώνουν οτι δεν βλέπουν φως και θα φύγουν απο την χώρα Και λιγοι ειναι και εγω αν ειχα τα λεφτα και τις διασυνδεσεις θα ειχα φυγει απο 2012. Δεν ειναι μονο οτι δεν δινουν ευκαιριες σε απειρους ή οτι ειναι λιγες οι θεσεις εργασιας αλλα και οσοι παιρνουν το κανουν μεσω voucher παρα το γεγονος οτι εχουν κερδοι και μπορουν να παρουν κανονικους εργαζομενους Φυσικά και θέλουμε να φύγουμε, τι να κάνουμε εδώ? Ούτε σε καφετέρια δεν βρίσκεις δουλειά πλέον... γνωστος βρηκε δουλεια σε καφεκοπτιο με βισμα τι να λεμε , και το παιδι εχει προφισενσι και πτυχιο πανεπιστημίου
georgetsl Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Παίδες η Ελλάδα είναι δέκα μύρια ....απο εκεί και πέρα θα έπρεπε να υπήρχε επαγγελματικος προσανατολισμος απο το δημοτικο και όχι να λέμε 200,000 έλληνες επιστήμονες έφυγαν απο την χώρα ...δηλαδή που περίμεναν όλοι αυτοι να βρουν δουλεια ; Γεμισαμε μαθηματικούς φιλολόγους δικηγόρους πολιτικούς μηχανικούς κλπ κλπ να κανουν τι σε μια χώρα των δέκα μυρίων ; Να χτίζει ο ένας το σπίτι του αλλου για να έχουν δουλεια ; Για αυτό οι υδραυλικοί και πάσης φυσεως τεχνίτες βαρανε στο ψαχνό όταν τους φωνάζεις για μια εργασία.....γιατί ολοι απαξιωσανε την μουτζουρα και θελησανε να γίνουν διευθυντές ....τέτοιους έχουμε ....τα χέρια λείπουν και πιασανε τα πόστα τα αλλοδαπα ........ξέρω εταιρία φίλου που ζηταγε εργάτη ξυλείας ,μαραγκό δηλαδή ,και στους 20-25 που πέρασαν για την δουλεια οι δυο ηταν έλληνες μονο και αυτοί ξυνισαν στο τέλος γιατί τα 800 ευρώ τους φαίνονταν λιγα για αρχη....και ξέρω τυπακια με πτυχία που προτιμούν γραφείο και τρεις και εξήντα απο το να δουλεύουν σε παραγωγη......τι να λέμε...μετα μας φταίει ο δίπλα που οικονομαει από τα σκουπίδια και την ανακύκλωση ο αλβανός αφεντικό ....γιατι ο έλληνας είχε όνειρα διευθυντή με ωράριο 9-2 και μισθό 2 χιλιάρικα και άνω για αρχή......τελικά σήμερα όλοι βρίζουν το δημόσιο ,αλλά όταν βγει εγκύκλιος όλοι κανουν ουρά να μπουν σε αυτό που έβριζαν.......αυτοί είμαστε ως λαος......τώρα ας τον πιουμε όσοι είμαστε εδώ και όσοι φύγουν θα τον πιουν εξω μια απο τα ίδια εαν νομίζουν οτι θα πλουτίσουν η θα ζουν αξιοπρεπώς. ακριβως ετσι ειναι....και ολο αυτο το παραπανω που εθεσες , εχει προεκτασεις για να γραφουμε εκθεσεις των εκθεσεων.....
11demian111 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 γνωστος βρηκε δουλεια σε καφεκοπτιο με βισμα τι να λεμε , και το παιδι εχει προφισενσι και πτυχιο πανεπιστημίουΒύσμα ήξερα για τον στρατό. Αν πλέον θες βύσμα για να πιάσεις δουλειά σε ιδιωτική επιχείρηση κάτι δεν πάει καλά...
Anorymous Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Βύσμα ήξερα για τον στρατό. Αν πλέον θες βύσμα για να πιάσεις δουλειά σε ιδιωτική επιχείρηση κάτι δεν πάει καλά... και ομως χωρις γνωστους πλεον δυσκολο, ακομα και σε σουπερ θες πολιτικο .... Παίδες η Ελλάδα είναι δέκα μύρια ....απο εκεί και πέρα θα έπρεπε να υπήρχε επαγγελματικος προσανατολισμος απο το δημοτικο και όχι να λέμε 200,000 έλληνες επιστήμονες έφυγαν απο την χώρα ...δηλαδή που περίμεναν όλοι αυτοι να βρουν δουλεια ; Γεμισαμε μαθηματικούς φιλολόγους δικηγόρους πολιτικούς μηχανικούς κλπ κλπ να κανουν τι σε μια χώρα των δέκα μυρίων ; Να χτίζει ο ένας το σπίτι του αλλου για να έχουν δουλεια ; Για αυτό οι υδραυλικοί και πάσης φυσεως τεχνίτες βαρανε στο ψαχνό όταν τους φωνάζεις για μια εργασία.....γιατί ολοι απαξιωσανε την μουτζουρα και θελησανε να γίνουν διευθυντές ....τέτοιους έχουμε ....τα χέρια λείπουν και πιασανε τα πόστα τα αλλοδαπα ........ξέρω εταιρία φίλου που ζηταγε εργάτη ξυλείας ,μαραγκό δηλαδή ,και στους 20-25 που πέρασαν για την δουλεια οι δυο ηταν έλληνες μονο και αυτοί ξυνισαν στο τέλος γιατί τα 800 ευρώ τους φαίνονταν λιγα για αρχη....και ξέρω τυπακια με πτυχία που προτιμούν γραφείο και τρεις και εξήντα απο το να δουλεύουν σε παραγωγη......τι να λέμε...μετα μας φταίει ο δίπλα που οικονομαει από τα σκουπίδια και την ανακύκλωση ο αλβανός αφεντικό ....γιατι ο έλληνας είχε όνειρα διευθυντή με ωράριο 9-2 και μισθό 2 χιλιάρικα και άνω για αρχή......τελικά σήμερα όλοι βρίζουν το δημόσιο ,αλλά όταν βγει εγκύκλιος όλοι κανουν ουρά να μπουν σε αυτό που έβριζαν.......αυτοί είμαστε ως λαος......τώρα ας τον πιουμε όσοι είμαστε εδώ και όσοι φύγουν θα τον πιουν εξω μια απο τα ίδια εαν νομίζουν οτι θα πλουτίσουν η θα ζουν αξιοπρεπώς. Δεν ειναι ετσι οπως τα λες ξερω ατομα που θελουν να δουλεψουν και δεν τους παιρνουν γιατι προτιμανε ξενους ειδικα σε αγροτικες δουλιες , επισης θελουν προυπηρεσια αλλα κανεις δεν δινει ευκαιρεια. Εχω στειλει σε εργοστασια και βιομηχανιες πανω στο πτυχιο που (ηλεκτρολογος μηχανικος τει) και δεν με πηραν ουτε για interview.
JimGer Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Παίδες η Ελλάδα είναι δέκα μύρια ....απο εκεί και πέρα θα έπρεπε να υπήρχε επαγγελματικος προσανατολισμος απο το δημοτικο και όχι να λέμε 200,000 έλληνες επιστήμονες έφυγαν απο την χώρα ...δηλαδή που περίμεναν όλοι αυτοι να βρουν δουλεια ; Γεμισαμε μαθηματικούς φιλολόγους δικηγόρους πολιτικούς μηχανικούς κλπ κλπ να κανουν τι σε μια χώρα των δέκα μυρίων ; Να χτίζει ο ένας το σπίτι του αλλου για να έχουν δουλεια ; Για αυτό οι υδραυλικοί και πάσης φυσεως τεχνίτες βαρανε στο ψαχνό όταν τους φωνάζεις για μια εργασία.....γιατί ολοι απαξιωσανε την μουτζουρα και θελησανε να γίνουν διευθυντές ....τέτοιους έχουμε ....τα χέρια λείπουν και πιασανε τα πόστα τα αλλοδαπα ........ξέρω εταιρία φίλου που ζηταγε εργάτη ξυλείας ,μαραγκό δηλαδή ,και στους 20-25 που πέρασαν για την δουλεια οι δυο ηταν έλληνες μονο και αυτοί ξυνισαν στο τέλος γιατί τα 800 ευρώ τους φαίνονταν λιγα για αρχη....και ξέρω τυπακια με πτυχία που προτιμούν γραφείο και τρεις και εξήντα απο το να δουλεύουν σε παραγωγη......τι να λέμε...μετα μας φταίει ο δίπλα που οικονομαει από τα σκουπίδια και την ανακύκλωση ο αλβανός αφεντικό ....γιατι ο έλληνας είχε όνειρα διευθυντή με ωράριο 9-2 και μισθό 2 χιλιάρικα και άνω για αρχή......τελικά σήμερα όλοι βρίζουν το δημόσιο ,αλλά όταν βγει εγκύκλιος όλοι κανουν ουρά να μπουν σε αυτό που έβριζαν.......αυτοί είμαστε ως λαος......τώρα ας τον πιουμε όσοι είμαστε εδώ και όσοι φύγουν θα τον πιουν εξω μια απο τα ίδια εαν νομίζουν οτι θα πλουτίσουν η θα ζουν αξιοπρεπώς. Μπράβο βρήκες το πρόβλημα και εσύ και ο από κάτω σου... 1
butters Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Σε ποια δράση περιμένεις δύο χρόνια να ειδοποιηθεις? Ένα παράδειγμα... http://www.digimobile.gr/frontend/index.php (...)
11demian111 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Μπράβο βρήκες το πρόβλημα και εσύ και ο από κάτω σου...ποιο ειναι το πρόβλημα κατά τη γνώμη σου?Όντως οι Έλληνες είχαν συνηθίσει στα πολλά και πλέον δεν καταδέχονται τα λίγα. Όντως ελάχιστοι επιλέγουν τεχνικά επαγγέλματα, πχ ηλεκτρολόγος. Δίνω πανελλήνιες φέτος, και τουλάχιστον στο λύκειο μου, 10 άτομα θέλουν αστυνομία. Και ας μπουν μετά από ένα χρόνο. Στο μεταξύ το έχω απορία, αυτά τα παιδιά της θεωρητικής, τι θα κάνουν όταν τελειώσουν? Πού θα βρουν δουλειά? Δεν χρειαζόμαστε άλλους ιστορικούς, βρεφονηπιοκόμους και φιλόλογους.
JohnSal8 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 ποιο ειναι το πρόβλημα κατά τη γνώμη σου? Όντως οι Έλληνες είχαν συνηθίσει στα πολλά και πλέον δεν καταδέχονται τα λίγα. Όντως ελάχιστοι επιλέγουν τεχνικά επαγγέλματα, πχ ηλεκτρολόγος. Δίνω πανελλήνιες φέτος, και τουλάχιστον στο λύκειο μου, 10 άτομα θέλουν αστυνομία. Και ας μπουν μετά από ένα χρόνο. Στο μεταξύ το έχω απορία, αυτά τα παιδιά της θεωρητικής, τι θα κάνουν όταν τελειώσουν? Πού θα βρουν δουλειά? Δεν χρειαζόμαστε άλλους ιστορικούς, βρεφονηπιοκόμους και φιλόλογους. Γιατί φίλε μου μήπως χρειαζόμαστε άλλους μαθηματικούς,μηχανικούς και τοπογράφους;;;
kaliakman Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Τα πράγματα είναι απλά...(Περίπου!).. Αν κάποιος είναι πραγματικά καλός τελείωνει έδω μια σχολή και μετά αν όντως είναι τόσο καλός βαράει μια υποτροφία για μεταπτυχιακό Ευρώπη ή ακόμα και Αμερική σε τομείς που τώρα ανθίζουν(Κατά κύριο λόγο τεχνολογικοί) και μετά αν και εκεί είναι καλός έχει προτάσεις από μεγάλες εταιρείες πριν καν τελειώσει..(Έχω παραδείγματα) Πλέον δεν είναι όπως με τους πατεράδες μας που βρίσκαν σχετικά εύκολα δουλεία.. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια και κόπο για να τα καταφέρεις.. Υ.Γ. Ξέρω οτί αυτά γίνονται μόνο σε λίγους αλλά για αυτό είναι άκρως σημαντικό σήμερα παρά ποτέ να σπουδάσεις κάτι που αγαπάς και όχι κάτι από ωχαδερφισμό ή πίεση από τους γύρω... Σόρρυ για το σεντόνι.
vlgeor Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Ένα παράδειγμα... http://www.digimobile.gr/frontend/index.php (...) Χεχε πετυχες ΤΟ παραδειγμα... αλλα ακομη και εκει εχει βγει απαντηση. Η δραση ακυρωθηκε..Μπορει να μην βγηκε ανακοινωση αλλα ολη η αγορα το ξερει επομενως μην περιμενεις απο εκει
Amlet Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Τα πράγματα είναι απλά...(Περίπου!).. Αν κάποιος είναι πραγματικά καλός τελείωνει έδω μια σχολή και μετά αν όντως είναι τόσο καλός βαράει μια υποτροφία για μεταπτυχιακό Ευρώπη ή ακόμα και Αμερική σε τομείς που τώρα ανθίζουν(Κατά κύριο λόγο τεχνολογικοί) και μετά αν και εκεί είναι καλός έχει προτάσεις από μεγάλες εταιρείες πριν καν τελειώσει..(Έχω παραδείγματα) Πλέον δεν είναι όπως με τους πατεράδες μας που βρίσκαν σχετικά εύκολα δουλεία.. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια και κόπο για να τα καταφέρεις.. Υ.Γ. Ξέρω οτί αυτά γίνονται μόνο σε λίγους αλλά για αυτό είναι άκρως σημαντικό σήμερα παρά ποτέ να σπουδάσεις κάτι που αγαπάς και όχι κάτι από ωχαδερφισμό ή πίεση από τους γύρω... Σόρρυ για το σεντόνι. Αυτα που τα διαβαζετε ρε παιδια και εχετε και γενικα παραδειγματα? Εαν δεν αναγκαστεις να βγεις εξω, και εχω πολλα παραδειγματα οτι και εξω θα σου πατησουν το λαρυγγι για μια δουλεια, δεν κανεις προκοπη. Ξερω γνωστο που εχει φιλο Κινεζο στην Αγγλια ο οποιος Κινεζος τελειωσε Computer Engineering στην Κινα και λογω ελληψης δουλεια στην ΚΙΝΑ!! εφυγε Αγγλια και το γυρισε στο Software για να βρει δουλεια. Πλεον πιστευω οτι μια δουλεια ειναι 80% networking και 20% skill....
aris1986 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Καλα να παθουμε οταν πηγαιναν ολοι για σπουδες οι αλλοι εκαναν τις αγγαριοδουλιες και τα μεροκαματα, με αποτελεσμα να μαθουν καποια τεχνη, γνωριμιες για αλλες δουλειες και τωρα να βγαζουν φραγκα. Οσο για καποιους που εχουν καλες δουλειες και κοκορευονται τωρα, ειναι μεσα απο γνωριμια, κανεις δεν θα σας προσλαβανε ετσι ξερα, γιατι ο,τι κανει ο καθενας, υπαρχουν αλλοι 25 να το κανουν, ναι δεν ειστε τοσο ξεχωριστοι! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα