Προς το περιεχόμενο

Ασυρματο μοντεμ router ASUS DSL-N14U @wind 34.90€

manthos1969

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Να ξέρεις βάζοντας +6 dB στο stability adjustment δεν σημαίνει ότι βάζει 6 snr δοκίμασε μόνο με δοκιμές θα βρεις την αναλογία στη γραμμή σου, γιατί δεν ζητάς από forthnet να σε βάλουν σε 6αρι snr?

Άκυρο τώρα είδα ότι είχες θέματα στη γραμμή οπότε για αυτό λογικά παίζεις με 11

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ γενικά με όσα λες. Απλά να σημειώσω ότι το πρόβλημα λάθος ενδείξεων στο SNR (που ενώ το πειράζεις, η ένδειξη παραμένει όπως ήταν) το έχω κι εγώ άλλα δεν μου το έκανε όταν το πρωτοπήρα. Μάλλον είναι κάποιο bug των τελευταίων 1-2 εκδόσεων firmware γιατί στα προηγούμενα έβλεπα κανονικά το νέο χαμηλότερο Snr.

Επίσης το πρόβλημα με Interleaved/Fastparh που αναφέρεις, σε εμένα δεν υπάρχει. Δείχνει κανονικά.

• Like 1

Να ξέρεις βάζοντας +6 dB στο stability adjustment δεν σημαίνει ότι βάζει 6 snr δοκίμασε μόνο με δοκιμές θα βρεις την αναλογία στη γραμμή σου, γιατί δεν ζητάς από forthnet να σε βάλουν σε 6αρι snr?

Άκυρο τώρα είδα ότι είχες θέματα στη γραμμή οπότε για αυτό λογικά παίζεις με 11

το πρόβλημα υπήρχε παλαιότερα όταν ήμουν σε αλλο οροφο του σπιτιού, έιχαμε πει με τεχνικό forthnet μετά από αποκατάσταση να το παρακολουθήσουμε και αν είναι σταθερή η γραμμή να το χαμηλώσουν.Από τότε εχω αλλαξει εναν όροφο και έχει περάσει και μια διετία απροβλημάτιστη απλώς εγώ το είχα αμελήσει και δεν καλεσα ποτέ. Να πω και την αλήθεια μου γενικά έχω από φόβο την τεχνική υπηρεσία και το γεγονός οτι δεν είναι κάτι που μπορώ να επηρεάσω εγώ (πχ μια ρύθμιση στο router). Πάντως έχεις δίκιο και το σκέφτομαι.

το ξέρω οτι το +6 δεν σημαίνει οτι εχω πάει το snr στο 6 καθώς από οτι εχω διαβάσει δεν αλλάζει αναλογικά. Σαν πείραμα ηταν η πρώτη δοκιμή που έβαλα +6dB και μέχρι τώρα δουλευει απροβλημάτιστα 3 μέρες χωρίς αποσυνδεση. επόμενο βήμα το +10 να δουμε τι κανει.......

Το μόνο που παρατήρησα  1-2 φορές,  οταν είναι ανοιχτο το  utorrent μπορεί να προκαλέσει lag στο browsing ενω αλλες φορες όχι με σχεδόν τις ίδιες ταχύτητες. Όπως και να έχει όμως φτιάχνει αν κλείσω το torrent και κανω ενα ρεσταρτ στον browser.

Συμφωνώ γενικά με όσα λες. Απλά να σημειώσω ότι το πρόβλημα λάθος ενδείξεων στο SNR (που ενώ το πειράζεις, η ένδειξη παραμένει όπως ήταν) το έχω κι εγώ άλλα δεν μου το έκανε όταν το πρωτοπήρα. Μάλλον είναι κάποιο bug των τελευταίων 1-2 εκδόσεων firmware γιατί στα προηγούμενα έβλεπα κανονικά το νέο χαμηλότερο Snr.

Επίσης το πρόβλημα με Interleaved/Fastparh που αναφέρεις, σε εμένα δεν υπάρχει. Δείχνει κανονικά.

Έχω δοκιμάσει μόνο τα 2 τελευταία firmware. Mε το τελευταίο stable με εδειχνε fastpath. με το beta δείχνει inteleaved στο download και fastpath στο upload.(είναι λογικό?) οπότε θεωρω οτι τώρα το δείχνει σωστα!

Για το snr και εγω πιστεύω οτι είναι bug απλως στην απεικόνιση καθώς η ταχύτητα όντως αλλάζει.

• Moderators

το πρόβλημα υπήρχε παλαιότερα όταν ήμουν σε αλλο οροφο του σπιτιού, έιχαμε πει με τεχνικό forthnet μετά από αποκατάσταση να το παρακολουθήσουμε και αν είναι σταθερή η γραμμή να το χαμηλώσουν.Από τότε εχω αλλαξει εναν όροφο και έχει περάσει και μια διετία απροβλημάτιστη απλώς εγώ το είχα αμελήσει και δεν καλεσα ποτέ. Να πω και την αλήθεια μου γενικά έχω από φόβο την τεχνική υπηρεσία και το γεγονός οτι δεν είναι κάτι που μπορώ να επηρεάσω εγώ (πχ μια ρύθμιση στο router). Πάντως έχεις δίκιο και το σκέφτομαι.

το ξέρω οτι το +6 δεν σημαίνει οτι εχω πάει το snr στο 6 καθώς από οτι εχω διαβάσει δεν αλλάζει αναλογικά. Σαν πείραμα ηταν η πρώτη δοκιμή που έβαλα +6dB και μέχρι τώρα δουλευει απροβλημάτιστα 3 μέρες χωρίς αποσυνδεση. επόμενο βήμα το +10 να δουμε τι κανει.......

Το μόνο που παρατήρησα  1-2 φορές,  οταν είναι ανοιχτο το  utorrent μπορεί να προκαλέσει lag στο browsing ενω αλλες φορες όχι με σχεδόν τις ίδιες ταχύτητες. Όπως και να έχει όμως φτιάχνει αν κλείσω το torrent και κανω ενα ρεσταρτ στον browser.

Για το  torrent δοκιμασε να μειωσεις της συνδεσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν δειχνει σωστα τα crc οπως κ το snr που κλειδωσες κ διαφορα αλλα στατιστικα καποιες (αρκετες φορες), επισης το snr παιζει - 1 εως 2 νουμερα απο την τιμη που οριζω τουλαχιστον στην γραμμη μου μεσα στην ημερα

εχω καταληξει οτι η καλυτερη πρακτικη ειναι να του δινω απο 6 default να με παει +3 δλδ 3 τελικο snr (αρχικα μου δειxνει οτι συγχρονισε με 6 αλλα μετα απο καποια ωρα παει στο κανονικο 3) κ το εχω ρυθμισει να κανει αυτοματα reboot καθε μερα στις 6 το πρωι που ο isp δεν εχει πολυ κινηση για να κλειδωνει ψηλα , να αδειαζει η μνημη του κ να φρεσκαρεται γενικοτερα 

αν δεν εχεις lag στο σερφαρισμα εισαι οκ

γενικοτερα για να αλλαξουμε απανωτα snr παντα κανουμε disable το stability adjustment αρχικα, μετα το αφηνουμε να κλειδωσει με την default τιμη της γραμμης κ μετα βαζουμε την τιμη που θελουμε ,διαφορετικα αλλαζουμε snr προσθετικα ακομα κ αν δεν το δειχνει αρχικα

Επεξ/σία από Nimda075

Δεν δείχνει γενικά ή στο δικό μου ? Σταδιακά πείραξα το snr αλλά δεν έχω διαπιστώσει κάποιο θέμα ούτε αποσυνδέσεις έχω. Ποια είναι η καλύτερη ρύθμιση να του βάλω ?

σε ολους κ σε ολα τα τελευταια firmwares οπως λεει καποιος συμφορουμιτης πιο πισω

η καλυτερη ρυθμιση ειναι θεμα γραμμης 

εμενα παιζει καλα κ με 0,1 snr χωρις παρα πολλα λαθη αλλα θεωρησα καλυτερο να το εχω με snr 3 k καθημερινο αυτοματο reboot τα ξημερωματα οπως εγραψα

εσυ θα πρεπει να ψαξεις να βρεις το sweet spot σου ,γενικοτερα δες καπου που να κλειδωνεις ψηλα χωρις να καθυστερει στο σερφαρισμα παραπανω απο οπως το εχεις συνηθισει με νορμαλ snr κ να μην σου δειχνει επανειλημμενα κ καθημερινα πανω απο ξργω 300? περιπου crc εστω κ λανθασμενα (για αυτο τον λογο επανειλημμενα)

• Like 1

Ότι τα CRC είναι λάθος από που το συμπεραινουμε; Επίσης μία απορία που έχω, και επειδή δεν είμαι ειδικός δεν γνωρίζω, αυτό το adjustment που κάνουμε και εδώ ονομάζουμε snr είναι σίγουρο πως είναι το snr; Γίνεται να μπορεί το ρουτερ να επιλέγει το snr που θεωρητικά δίνει μόνο ο πάροχος;

...Γίνεται να μπορεί το ρουτερ να επιλέγει το snr που θεωρητικά δίνει μόνο ο πάροχος;

Και βέβαια γίνεται!

Γι' αυτό τον λόγο άλλωστε προτάθηκε και αγοράσθηκε από πολλούς αυτό το Μodem / Router!

Ότι τα CRC είναι λάθος από που το συμπεραινουμε; Επίσης μία απορία που έχω, και επειδή δεν είμαι ειδικός δεν γνωρίζω, αυτό το adjustment που κάνουμε και εδώ ονομάζουμε snr είναι σίγουρο πως είναι το snr; Γίνεται να μπορεί το ρουτερ να επιλέγει το snr που θεωρητικά δίνει μόνο ο πάροχος;

κατ αρχας το εχουν παρατηρησει πολλοι κ το επιβεβαιωνει κ ενας χρηστης στο adsl που εχει επαφες με την asus

επισης δεν γινεται (στην περιπτωση μου πχ) να εχω αμεσως μετα το boot 65536 crc στο upload καποιες φορες με ακριβως την ιδια ποσοτητα λαθων κ μετα απο λιγη ωρα στο μενου να δειχνει 0

γενικοτερα υπαρχει μια ασυνεπεια ολοφανερη στα crc ,στο snr που κλειδωνει ,στο interleaved η fast path στο upload που εμφανιζει κ θα το διαπιστωσει οποιοσδηποτε το παρατηρησει καμποσο διαστημα

τελος ναι αλλαζει snr αν δεν εχει κλειδωσει ο παροχος την γραμμη ,υπαρχει κ στα manuals

Όσοι παραλαβατε, τι είχε μέσα η συσκευασία;

Modem / Router, 2 κεραίες, φορτιστή, καλώδια, 2 φίλτρα (για PSTN & ISDN τηλεφωνικές γραμμές), CD, Manual...

P.S: Η συσκευασία έρχεται εργοστασιακά σφραγισμένη σε σελοφάν θερμοκολλημένο...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...