Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα παιδια.η μητρικη μπορει να ευθυνεται για ξαφνικα κολληματα ειτε οταν σερφαρω ειτε βλεπω μια ταινια ειτε κανω καποια αλλη δουλεια στον υπολογιστη;παγωνουν τα παντα δεν ανταποκρινεται τιποτα και χρειαζεται να γινει κλεισιμο απο το κουμπι.επισης εχει τυχει μετα απο αναστολη λειτουργιας να κολλησει.ανοιξε κανονικα ο πυργος και ενω ολα τα υπολοιπα δεν αποκρινοταν.η οθονη δεν εχει καν αναψει.μπορει ολα αυτα να  προκαλουνται απο την μητρικη;

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πες το συστημα σου !!!!!!

εμενα μου κανει ειτε για drivers ειτε καποιον ταλεπωριμενο σκληρο

Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα δεν πετάει μπλε οθόνη, αλλά απλά κολλάει και μαυρίζει η οθόνη, σωστά;

Για αρχή ξήλωσε και ξαναπέρασε drivers.

Μετά θα έλεγα να κοιτάξεις και τις μνήμες σου με το memtest86. Λογικά δεν είναι αυτές αφού όταν είναι συνήθως πετάει μπλε οθόνη. Αλλά κάν' το καλού κακού.

Εμένα μου κάνει για πρόβλημα στη μητρική. Αφού αποκλείσεις θέμα drivers/μνήμης βγάλε και ξαναβάλε τις ραμ και την κάρτα γραφικών. Σιγουρέψου ότι έχουν κουμπώσει σωστά.

Θα έλεγα να βγάλεις και τα βυσματάκια power led, hdd led που πάνε στη μητρική από το κουτί (κάτω δεξιά στη μητρική). Μου έχει τύχει μητρική που όταν συνέδεα τα power led και hdd led κολλούσε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που περιγράφεις. Με τα λεντ βγαλμένα έτρεχε μήνες ολόκληρους και δεν κολλούσε ποτέ. Μόλις τα έβαζα μετά από λίγα λεπτά έκανε τα ίδια κολλήματα. Τρελό αλλά αληθινό. Από περιέργεια μάλιστα είχα βάλει σε άλλα κουτιά τη μητρική και συνέβαινε το ίδιο, επομένως ήταν θέμα της μητρικής και όχι των λεντ. Δοκίμασέ το και αυτό, ποτέ δεν ξέρεις.

ΥΓ

Τι τροφοδοτικό έχεις;

Δημοσ.

εχει πεταξει δυο φορες μπλε οθονη και ειχε ενα σφαλμα που αφουρουσε τον σκληρο.ομως ο σκληρος δεν ειχε κατι.τις ραμ τις εχω κοιταξει με memtest 10 ωρες +.drivers τους εχω ξαναβγαλει και ξαναβαλει δεν εγινε ομως κατι.τροφοδοτικο αλλαξα παλι τιποτα.καρτα γραφικων και ραμ τις εχω βγαλει και ξαναβγαλει.παλι τιποτα.του σκληρου το εχω ξαναβαλει και δοκιμασα και αλλα καλωδια.τωρα τα λεντ ποιο καλωδιο ειναι;

τροφοδοτικο (Model:H750E-01)

Δημοσ.

Αφού τα έκανες όλα αυτά μένει η μητρική

To σύστημά σου είναι το XPS 630; Αυτό που η μητρική μέσα είναι ανάποδα; Αν ναι, θα κοιτάξεις πάνω αριστερά. Αλλιώς στο κάτω δεξί μέρος της μητρικής έχει κάτι μικρά βυσματάκια που έρχονται από το κουτί και κουμπώνουν εκεί. Είναι κάπως έτσι:

http://www.mechbgon.com/build/casewiringS.jpg

Βγάλε προσεκτικά αυτό που λέει pwr led και hdd led και δοκίμασε. Αν συνεχίσει να το κάνει και αφού έχεις δοκιμάσει με άλλο τροφοδοτικό κι έχεις τρέξει και διαγνωστικά RAM και σκληρού τότε, λογικά, χρειάζεσαι μητρική.

Δημοσ.

ναι τον xps630i εχω και αυτα τα βυσματακια ειναι πανω και εχουν διαφορα χρωματα.ειναι αυτα λογικα τα κατω αριστερα.ποια απο αυτα θα βγαλω ομως;zNkYY1b.jpg

Δημοσ.

Πρέπει να δεις τι γράφει επάνω κάθε βυσματάκι. Βγάζεις αυτό που λέει pwr led ή power led και αυτό που λέει hdd led ή σκέτο hdd. Αν βγάλεις άλλο το ξαναβάζεις προσεκτικά στο ίδιο σημείο που ήταν.

Δημοσ.

και αυτα που  χρησιμευουν;δηλαδη τι κανουν στον υπολογιστη.γιατι εμενα διπλα απο την μητρικη εχει μια αλλη μητρικη μικρουλα που μαλλον εκει ειναι συνδεονται οι  ανεμιστηρες και απο οτι εχω καταλαει τα φωτακια του πσ μου.να ετσι ειναι.οκ θα δω αν γραφουν τα καλωδια αυτα πανω κατι και θα σου πω.1 και 1 ειναι ε;ενα του power kai ena toy hdd?j9S8EeZ.jpg

Δημοσ.

Ακριβώς, ένα του power led και ένα του hdd led. Τα βυσματάκια αυτά τροφοδοτούν με ρεύμα τα αντίστοιχα λεντάκια του κουτιού. Μόνο φωτισμός είναι, οπότε αν το πρόβλημα είναι εκεί, μικρό το κακό.

Δημοσ.

<p>οκ θα τα βγαλω και θα δουμε.</p>

Υπάρχει ένα PWR SW BD μάλλον το power led ειναι αυτο και βρήκα ένα άλλο front USB.τα άλλα ειναι MASTER IO BD,Front audio,1394 και ένα που λέγεται τώρα το βρήκα όμως δεν συνδέεται πάνω στην μητρική αλλά στην μικρουλα και λέγεται front led bd.ποιο από αυτά βγάζω;συγγνώμη για την ταλαιπωρια.Α και ένα άλλο που συνδέεται πάλι στην μικρούλα και λέγεται rear led sensor

Δημοσ.

το usb, front audio και 1394 είναι χωριστά. Εσύ βγάζεις το front led hdd και power led. Το power sw είναι λογικά ο διακόπτης.

Καμία ταλαιπωρία.

Δημοσ.

Έχω βρει ένα front led που συνδέεται δίπλα από την μητρική σε μια άλλη μικρή μητρικούλα αν δεις σε μια εικόνα πιο πανω.το power led δεν το βρήκα κάπου εκτός από αυτό που ειπα πιο πάνω που είπες οτι ειναι ο διακόπτης.άρα τι κανω;

Δημοσ.

Εκεί που είναι μαζεμένα τα πινάκια για να μπουν τα βύσματα αφήνεις μόνο το power switch και το reset. Τα υπόλοιπα (2) είναι τα λεντάκια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...