Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω στο σύστημα της υπογραφής τον Samsung Evo 120 gb ssd.

Μέχρι προ μηνός είχα ελεύθερα 40 gb.

Σήμερα και χωρίς να έχω εγκαταστήσει τίποτε παραπάνω εκεί είμαι κάτω από 10 gb ελεύθερα, δημιουργώντας διάφορα προβλήματα σταθερότητας.

Πραγματικά δεν μπορώ να βρω κάτι να απεγκαταστήσω.

Έφαγα το μισό βράδυ να ψάχνω αυτό το απλό πράγμα και είπα να ρωτήσω κι εδώ...

Δημοσ.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το page file ή να το μεταφέρεις σε κάποιον άλλο σκληρό

Να κάνεις εκκαθάριση δίσκου (Δεξί κλικ στο δίσκο-->ιδιότητες-->εκκαθάριση δίσκου)

Να απενεργοποιήσεις

Την αδρανοποίηση

Την επαναφορά συστήματος

http://www.computing.net/howtos/show/solid-state-drive-ssd-tweaks-for-windows-7/552.html

• Like 1
Δημοσ.

To κατέβασα, καταπληκτικό εργαλείο!!!

Άδειασα ένα κάρο βλακείες, που χωρίς λόγο μαζεύτηκαν,

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το page file ή να το μεταφέρεις σε κάποιον άλλο σκληρό

Να κάνεις εκκαθάριση δίσκου (Δεξί κλικ στο δίσκο-->ιδιότητες-->εκκαθάριση δίσκου)

Να απενεργοποιήσεις

Την αδρανοποίηση

Την επαναφορά συστήματος

http://www.computing.net/howtos/show/solid-state-drive-ssd-tweaks-for-windows-7/552.html

Επίσης έβαλα το page file σε μηχανικό δίσκο, θα χάσω σε απόδοση;

Πάντως σαν αίσθηση αμέσως πήρε τα πάνω του.

Δημοσ.

δεξι κλικ στον δισκο->properties->disk clean up->clean up system files->more options->system restore and shadow copies ->clean up       ->delete->ok

μου χει τυχει και μενα,τα restore points κ  update files ηταν καμια 30αρια gb...

Δημοσ.

Μπες portableapps.com κατέβασε το windirstat που σου πρότεινε ο Gio και ρίξε μια ματιά στο youtube για το πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις βέλτιστα.

Από την ίδια ιστοσελίδα πάρε και το bleachbit και κάνε ένα βαθύ scan, έπειτα πάτα preview/προεπισκόπηση και δες συνολικά όλα τα μη απαραίτητα αρχεία που scannare πόσο μέγεθος καταναλώνουν. Προχώρα άφοβα σε διαγραφή τους το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν κάνει τις μαλακίες που κάνουν τα άλλα cleaner.

Googlαρε για κανένα "Windows ssd optimazation guide" σχεδόν όλοι οι αντίστοιχο οδηγοί στα πρώτα τους βήματα σου εξηγούνε πως να απενεργοποιήσεις το hibernation και να διαγράψεις το αρχείο που κρατάει (μέχρι και ~8 GB έχω πετύχει) και ορισμένοι αναφέρουν και άλλους τρόπους για να κερδίσεις χώρο.

Από γραμμή εντολών εκτέλεσε "start %appData%" δες αν κανένας κατάλογος εφαρμογής έχει μίζερο μέγεθος με πολλά αρχεία εκεί. Για παράδειγμα το πολλοί torrent clients κρατάνε μανίσια στον φάκελο τους στα application data όλα τα .torrent σε βάθος χρόνου καταναλώνουν αρκετό χώρο στον δίσκο άσχετα με το ότι είναι μικροσκοπικά.

• Like 1
Δημοσ.

Οχι δεν θα χάσεις απ ότι βλέπω έχεις αρκετή ram και δεν θα χρησιμοποιείται η εικονική μνήμη.

Πόσα gb έχεις ελεύθερα τώρα;

Πάρε μια εικόνα από μένα για μέτρο σύγκρισης έχω 84gb ελεύθερα σε 128αρη ssd.

post-161982-0-81528000-1430869763_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα έχω 32gb ελεύθερα, μια χαρά ανάσανα...

post-267224-0-03248000-1430870682_thumb.jpg

Το Chrome έχει 4,5gb???

και ο φάκελος RLD! του Steam 5.6???

Κάτι παίζει...

Όσο για το bleachbit δεν ξέρω, έχω φοβίες με του cleaners...ασε που μου βγάζει μόλις 42mb για καθάρισμα.

Σας ευχαριστώ πάντως όλους με στρώσατε!

Δημοσ.

Εγώ έλυσα το πρόβλημα αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του αυτόματου back up. Ανακάλυψα ότι και οι 3 σκληροί μαζί (1 SSD 2 HDD) χρησιμοποιούσαν 360 GB (!!!!!!) για back up. Αλλάζοντας λοιπόν τις ρυθμίσεις, ορίζοντας το back up στο ελάχιστο και διαγράφοντας όλα τα προηγούμενα back up, γλίτωσα άπειρο χώρο. 

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν πας Computer, δεξί κλικ, properties, advanced system settings. Στο tab System Protection, πατάς το Configure και εκεί σου εμφανίζει τις επιλογές για το αυτόματο back up. Προσοχή πρέπει να το κάνεις για κάθε δίσκο σου ξεχωριστά.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...