Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, άνοιξα εδώ το thread γιατί έχω δίλημμα και για cpu και για mobo και γενικά για το build και θα ήθελα τη βοήθειά σας..Λοιπόν αρχικά η παραγγελία θα γίνει από e-shop και έχω καταλήξει σε κάποια parts τα οποία είναι τα εξής :

Case:

Phanteks Enthoo Pro Windowed

GPU: Gigabyte 980 G1 Gaming

SSD: Samsung 850 Evo 250Gb

Και έχω στην κατοχή μου ένα 1000άρι τροφοδοτικό της Ocz zx Series και μία υδρόψυξη την H100i της Corsair.Tώρα το δίλημμα μου είναι το εξής :

Cpu: i7 5820k vs i7 4790k

Mobo: Asus x99 Deluxe vs Asus VII Hero

Ram: G.skill Ripjaws 4 16Gb @2133 vs G.skill Ripjaws X 16gb @1866

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Εφόσον μπορείς πηγαινε σε x99. και το 1150 καλο είναι αλλά θα σου κρατήσει παραπάνω ο 5820κ.  

6 πυρήνες και κρύος. 

ΥΓ δες το ασπρο phanteks είναι τρομερα ομορφο:Ρ

Δημοσ.

Εφόσον μπορείς πηγαινε σε x99. και το 1150 καλο είναι αλλά θα σου κρατήσει παραπάνω ο 5820κ.  

6 πυρήνες και κρύος. 

ΥΓ δες το ασπρο phanteks είναι τρομερα ομορφο:Ρ

Να μη δώσω σημασία δλδ σε διάφορα Benchmarks που έχουν καλύτερο τον 4790k?

Δημοσ.

Από την επιλογή κάρτας συμπεράνω ότι είσαι gamer, πάρε z97 + 4790K, για το κουτί από την στιγμή που είναι της Phanteks συμφωνώ καργα!

Το τροφοδοτικό σου είναι πολύ μεγάλο σε wattage η νέες αρχιτεκτονικές και της κάρτας που διάλεξες και των 2 cpu που αναφέρονται εδώ έχουν χαμηλή κατανάλωση.

Αν σκοπέυεις να υλοποιήσεις Push-pull στο ψυγείο του h100i να προτιμίσεις το Luxe της Phanteks.

Δημοσ.

Κοίταξε ,ο 4790κ είναι καλύτερος ,αλλα δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά στα games καθώς κανένας απτους 2 δεν θα δημιουργήσει "μπουκάλι" στην κάρτα σου .Προσωπικά θα πρότεινα το x99 αν τα χρήματα δεν είναι θέμα για εσένα ,απλα και μόνο για το πιο καινούργιο .Βέβαια ,μπορείς απλά να πάρεις το 1150 και ένα καλό μόνιτορ ή απλά το 1150 και σε λίγο καιρό να αναβαθμίσεις σε x99 μόλις κατέβουν οι τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα .

Δημοσ.

Από την επιλογή κάρτας συμπεράνω ότι είσαι gamer, πάρε z97 + 4790K, για το κουτί από την στιγμή που είναι της Phanteks συμφωνώ καργα!

Το τροφοδοτικό σου είναι πολύ μεγάλο σε wattage η νέες αρχιτεκτονικές και της κάρτας που διάλεξες και των 2 cpu που αναφέρονται εδώ έχουν χαμηλή κατανάλωση.

Αν σκοπέυεις να υλοποιήσεις Push-pull στο ψυγείο του h100i να προτιμίσεις το Luxe της Phanteks.

Κουτί στην αρχή σκεφτόμουν το 780Τ της Corsair btw :P

Για το τροφοδοτικό δηλαδή τι μου προτείνεις; Θα με σύμφερε να το πουλήσω και να πάρω ένα με λιγότερα W;;

Τι εννοείς λέγοντας Push-pull;; :P

Κοίταξε ,ο 4790κ είναι καλύτερος ,αλλα δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά στα games καθώς κανένας απτους 2 δεν θα δημιουργήσει "μπουκάλι" στην κάρτα σου .Προσωπικά θα πρότεινα το x99 αν τα χρήματα δεν είναι θέμα για εσένα ,απλα και μόνο για το πιο καινούργιο .Βέβαια ,μπορείς απλά να πάρεις το 1150 και ένα καλό μόνιτορ ή απλά το 1150 και σε λίγο καιρό να αναβαθμίσεις σε x99 μόλις κατέβουν οι τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα .

Αυτό που λες είναι το πιθανότερο σενάριο, να πάω σε 1150 και μόλις πέσουν οι τιμές στο x99, να αναβαθμίσω επίσης μόνιτορ έχω LG 27ΕΑ ips στα 1080p..

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ο 4790k είναι καλύτερος στην single-core απόδοση. Με την H100i τον πας τον 5820k πάνω από 4GHz σταθερό και ο 4790k τρώει την  σκόνη σου με extra 4 threads στην κατοχή σου επίσης έχει 28 lanes ενώ ο 4790 μόνο 16.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...