woofwoofwoof Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Ρε παιδιά, καιρό τώρα σκέφτομαι να αγοράσω κινητό από εξωτερικό, όμως επειδή προσπαθώ να βρω την πιο οικονομική λύση, δεν ξέρω αν πρέπει. Προφανώς, το θέμα μου είναι το τελωνείο και τι ισχύει. Έστω ότι ο πωλητής γράφει πως είναι δώρο χαμηλής αξίας, ποια η πιθανότητα να το ανοίξουν να το βρουν και να το πληρώσω κέρατιατικό? Αν ζητήσω να έρθει με καμιά μεταφορική καλύτερη, να μην περιμένω 40 ημερες, φαντάζομαι είναι πιο πιθανό να το βρουν στο τελωνείο? Γενικά θα με βοηθούσαν πολύ απαντήσεις από άτομα που έχουν αγοράσει από κινα/Ασία γενικά αλλά και όσοι ξέρουν οτιδήποτε.
angmar Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Αν ζητήσεις μεταφορική είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το φορολογήσει το τελωνείο. Απ την άλλη πλειοψηφία των δεμάτων που έρχεται με απλό ταχυδρομίο περνάει απαρατήρητη. Μπορείς να ψάξεις μαγαζιά που διατηρούν αποθήκη στην ευρώπη και να ριξεις μια ματιά στο στοκ εκεί, είναι πιο περιορισμένο, αλλά δεν παίζει τελωνείο με τίποτα. Τέτοιες αποθήκες έχουν σίγουρα το merimobiles, geekbuying, to2c, reportspam & ibuygoo.
makfil Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Τα κινεζομάγαζα και ειδικά τα επώνυμα γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να γράψουν στο αυτοκόλλητο, όταν το δέμα προορίζεται για Ελλάδα. Οι αποστολές γίνονται με ταχυδρομείο και όσοι επιλέγουν courier ξέρουν, εκ των προτέρων, ότι θα πληρώσουν, όχι μόνο ΦΠΑ, αλλά και αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα έξοδα. Οι πωλητές χρησιμοποιούν, συνήθως, τα ταχυδρομεία της Κίνας (πολύ αργό), της Σιγκαπούρης και της Ολλανδίας.
woofwoofwoof Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Οπότε αν υποθέσουμε ότι αγοράζω ένα κινητό 140 ευρώ, η πιθανότητα να πληρώσω τελωνείο θα είνα της τάξης του 10-20%? Γιατί η Vickmall π.χ. έχει αποθήκη ευρωπαϊκή αλλά χρεώνει 40 ευρώ παραπάνω, αν και φτάνει σε μια μέρα από ότι υποστηρίζει. Απλά δεν ξέρω αν ένα k3 note αξίζει τα 200 ευρώ που θέλει από τη αποθήκη, ενώ για 165 που το δίνει από Κίνα είναι λουκούμι.
seller.gr Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Οπότε αν υποθέσουμε ότι αγοράζω ένα κινητό 140 ευρώ, η πιθανότητα να πληρώσω τελωνείο θα είνα της τάξης του 10-20%? Γιατί η Vickmall π.χ. έχει αποθήκη ευρωπαϊκή αλλά χρεώνει 40 ευρώ παραπάνω, αν και φτάνει σε μια μέρα από ότι υποστηρίζει. Απλά δεν ξέρω αν ένα k3 note αξίζει τα 200 ευρώ που θέλει από τη αποθήκη, ενώ για 165 που το δίνει από Κίνα είναι λουκούμι. Αν θελεις την γνωμη μου αγορασε το με το ''καπελο'' των 40 ευρω απο την ευρωπαικη αποθηκη.Στα 140 ευρω το τελωνιο ειναι 40-45 ευρω αν θυμαμαι καλα οποτε μια η αλλη θα σου ερθει αν το σταματησουν βεβαια.90% δεν πληρωνουν τελωνιο αλλα ποτε δεν εισαι σιγουρος οπως και με τον χρονο αναμονης απο Κινα δεν εισαι σιγουρος.Δεκαδες παραγγελιες παραλαμβανα σε 15-20 μερες και τωρα ηδη περιμενω 43 μερες και ακομη τιποτα.Για αγορες απο Κινα ποτε δεν επιλεγεις courier ειναι 1000% οτι θα πληρωσεις μιας που τα εκτελωνιζουν μονοι τους.
tzioros Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Για αγορα κινητου απο Κινα στα στελνουν σαν δωρο οποτε δεν πληρωνεις κατι στανταρακι εχω παρει 2 κινητα για μενα και καμια 4-5 σε φιλους.
makfil Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δεν είναι σωστό αυτό που λες και μάλλον δεν έχεις προσέξει τι γράφει πάνω στο αυτοκόλλητο ο πωλητής. Έστω και αν έχει γράψει "gift", αυτό που μετράει είναι η δηλωμένη αξία του κινητού που συνήθως είναι γύρω στα $28 από τα κινεζομάγαζα που γνωρίζουν τη δουλειά τους και την τελωνειακή νομοθεσία της ΕΕ.
seller.gr Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 το αν πληρωσεις τελωνιο η οχι ειναι στο χερι των υπαλληλων που τα καταγραφουν.Προσφατο παραδειγμα λιγο πριν το πασχα αποστολες με NL(Ολλανδικο ταχυδρομιο) με παραληπτες στην Βορεια Ελλαδα παρα πολλα πακετα πληρωσαν τελωνιο ασχετος το τι τιμη(gift)εγραφαν.Προσωπικα μεχρι στιγμης δεν εχω πληρωσει ποτε τελωνιο αλλα παντα υπολογιζω και την κακια ωρα.Παντως ειναι καλη επιλογη οι ευρωπαικες αποθηκες αρκει να ειναι απο αξιοπιστα καταστηματα
makfil Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Το περιστατικό που αναφέρεις ήταν εντελώς απρόβλεπτο και δεν μπορεί να απτοτελεί κανόνα, αφού αποδείχτηκε ότι ο τελωνειακός των ΕΛΤΑ λειτούργησε κατόπιν εντολής και, βέβαια, αυτό συνέβη στην ΥΕΔ θεσ/νίκης και πουθενά αλλού. Επίσης, ΦΠΑ και τέλη υπέρ ΕΛΤΑ (12€) επιβλήθηκαν σε οριμένα δέματα και όχι σε όλα που ελέγχθηκαν.
enidreiogmx Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Επίσης γνωρίζεται ότι κανονικά είναι παράνομο να συζητάτε πως μπορεί κάποιος να μην πληρώσει τελωνείο....σωστά!? Ο τρόπος είναι γνωστός, αλλά δεν είναι ανάγκη να μας διαβάζουν όλοι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα