Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια, εχω 8tb (σε 4x2TB WD σκυλια εξωτερικους μου π κρατάνε εδω κ χρονια) και θαρρω πως αν κ αργα, ηρθε η ωρα να φυλαχτω και να κανω backups..
Οποτε με το που φορτωσουν τα αρχεια, θα πανε κατευθειαν ντουλαπι για το 'όταν' και 'αν'..
Απλα για οταν ερθει αυτη η στιγμη (χτυπα ξυλο), θελω ναχω κατι αξιοπρεπες και οχι με το που τους ανοιξω, να πουν το ποιημα σε ενα μηνα οπως διαβαζω για τους Seagate Expansion παγκοσμιως..
Βεβαια επειδη μπορει ν'αργησει αυτη η στιγμη, δεν πιστευω οτι πολυαξιζει να τα σταξω χοντρα για WD RED(200e με 12 ατοκες) + HDD enclosure (Raidsonic IB-3620U3(60e με 3 ατοκες)), παροτι προκειται για κορυφη.

Οποτε προσανατολιζομαι σε 2x WD Elements Desktop 4TB WDBWLG0040HBK στα 165 (12 ατοκες), δηλαδη 130ε λιγοτερα απο τη RED λυση..

Το θεμα ειναι οτι διαβαζω πως με το WD40EZRX που φοραει (τελευταια γιατι στις αρχες φορουσε πολυ καλούς hitachi) δεν τα σπαει απο αξιοπιστία (πολλά cycles των κεφαλών??) και διαβασα ειδικά οτι 'πεθαινουν πιο ευκολα σε random use' (The mechanical parts are built with only so many parks/unpark specs. So they they have a tendency to die early IF the drive is randomly used.)

Και ειδικα το τελευταιο ειναι σημαντικο, γιατι ακομα και οταν θα ερθει η ωρα να τους χρησιμοποιησω ως primary, δε θα ειναι και 24/7 συνδεδεμενοι, ουτε θα γινονται αλλαγες στα αρχεια τους...

Τελος, διαβασα στο community της WD σ'ενα thread για τις υψηλες θερμοκρασιες των Elements-MyBook,
οτι και καλα It's not designed to lay down, τhat can burn it up. You need to stand it on end, so the heat can vent out the top.
Παιζει κατι τετοιο?

Δεν ξερω, θα ηθελα τα φωτα σας..
Ελπιζω να με καθησυχασετε και να τους παρω, απ'το να ψαχνομαι μετα για αλλες λυσεις..

Ευχαριστω!
P.S. Για να ξεκαθαρισω κατι επιτελους, γιατι δε σκαμπαζω απο τετοια..
Το παρακατω enclosure
http://www.raidsonic.de/en/products/details.php?we_objectID=9099
που λεει External 2 bay JBOD system, ειναι μονο για JBOD λειτουργια (consolidating data like there's one disk) ή μπορει και απλα να λειτουργησει ως απλo enclosure με 2 ανεξαρτητους δισκους?

Το ιδιο και αυτοι?
http://www.amazon.com/Rosewill-Aluminum-3-5-Inch-Enclosure-R2-JBOD/dp/B004AA0QO6
http://www.amazon.com/Mediasonic-ProRaid-HUR3-SU3S3-Drive-Enclosure/dp/B00KCEAXJW

Ποιον θα επιλεγατε εσεις (για να μου φερει οταν ερθει μια φιλη μου απο αμερικα)?

Επεξ/σία από simba88
Δημοσ.

Όσο αφορά τους δίσκους και για την δουλειά που θέλεις καλύτερα μην πας σε green ειναι η φθηνότερη σειρά της wd και δεν είναι για τετοιες δουλειές γιατι όντως χαλάνε ταχύτερα απο τους αλλους απο οτι έχουμε διαβάσει δηλαδή ( αν και προσωπικά οι δικοί μου δεν έχουν ψεγάδι) , αν δεν θέλεις να πας σε red παλι που ειναι η και η καλύτερη επιλογή καλύτερα πήγαινε σε blue που ειναι η μεσαία κατηγορία και πολύ καλή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη οντως η random χρηση των Green (γιατι τετοια θα ειναι η χρηση τους οταν χρησιμοποιηθουν ως primary) θα τους καταστρεψει?

Αν ειναι τοτε να τους εχω συνεχεια on :ph34r: :-D

Και στην τελικη για τι δουλειες κανουν οι Green?

Τους δικους σου σε τι χρηση τους εχεις? Να υποθεσω ως εσωτερικους ετσι?

Εχω πανω απο 3κ χρονια, 5 σκυλια 2τερατους WDBAAU0020HBK και δεν εχουν βγαλει κιχ με χοντρη χρηση.

Και απ'ο,τι εψαξα, και αυτοι caviar green WD20EADS η WD20EARS εχουν..

Αλλα βεβαια ειναι και το ρητο "They don't make them like they used to" που μαλλον ισχυει σ'αυτη την περιπτωση, ιδιως μετα τις πλημμυρες στα εργοστασια.

Ομως διαβασα οτι το πακετο των καταστροφων το φαγανε οι 3τερατοι και γι'αυτο ειχαν τοσα ψηλα annual fail rate,

αλλα πλεον η κατασταση διορθωθηκε (ο,τι σκαρτα parts υπηρχαν, δοθηκαν)..

Blue δυσκολα, δν υπαρχουν πουθενα και ειναι μεχρι 2tb..

Πω, δλδ να σκασω 4.5 κατοσταρικα (με δοσεις παλι βεβαια) για RED? :cry: :fear:

Επεξ/σία από simba88
Δημοσ.

Τους δικούς μου τους έχω σαν εσωτερικούς για backup κτλπ και τοσα χρόνια δεν έχουν πάθει κάτι , αμα ψαξεις όμως λίγο εδώ θα βρεις πολύ κοσμο που δεν τους εμπιστεύονται γιατί ψοφανε

Δημοσ.

Χμμ, δλδ bottom line θα εσκαγες τα 130 παραπανω ευρω (460ε) για δισκους που μονο θα συνδεονταν που κ που και δε θα υφισταντο καμια αλλαγη τα δεδομενα τους?

Σ'ευχαριστω για το ενδιαφερον!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...