Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έτσι θα μπορεί να πουλάει μουσική με 99% περιθώριο κέρδους όπως κάνει και με το hardware.

Περιμένω καταιγισμό μηνυμάτων για το πόσο δίκιο έχει η apple και ποσο καλά κάνει ΚΑΙ σε αυτή την περίπτωση (όπως πάντα άλλωστε).

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να ακούσεις μουσική, θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένο, το σκουπίδι που λέγεται iTunes;

Παίζει να ειμαι απο τους λίγους που χρησιμοποιεί το iTunes συνειδητά, επειδή μου αρεσει.. :P
Οχι δεν εισαι ο μόνος. Αλλα απο τις λίγους που μάλλον καταλαβαίνουν το πόσο σημαντικό ειναι το iTunes
  • Like 5
Δημοσ.
το ιδιο συμβαινει και με το gaming και δωστου επι πληρωμη υλικο για να βγαλει τα σπασμένα

αμα δε πεσει ο παρας να κινηθεί το προιον,γιατι σε φορμες αγορας λειτουργει ως προιον,η εταιρια δε θα ριξει χρημα απλα είναι τα πραματα

Ναι, γι αυτό τα τελευταία χρόνια έχουμε πήξει στις παραγωγές gaming με budget επιπέδου Hollywood (εκ. δολλάρια)! Και την ίδια ώρα ξεχωρίζουν κάποιες indie παραγωγές λόγω του ότι προσφέρουν πολύ πιο διασκεδαστική εμπειρία από τις κλασικές επαναλαμβανόμενες συνταγές όπου πέφτει όλο και περισσότερο χρήμα.

Νομίζω ότι το βλέπεις τελείως λάθος το θέμα. Κι οποίος θεωρεί ότι η Apple θα σώσει τη μουσική ή ότι η δωρεάν διάθεση δεν μπορεί να προσφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη σε ένα προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας, νομίζω ότι είναι το λιγότερο κοντόφθαλμος. Δεν είμαι υπέρ της πειρατείας, αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να χειροκρότησω μια προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς.

• Like 2
Δημοσ.

Η μουσικη που ακουω ειναι πολυ σπανια και πολυ παλια (πχ Dzyan,Curved Air κτλ) δεν καταλαβαινω γιατι να πληρωνω μουσικη που δεν υποστιριζει τον καλλιτεχνη με τα χρηματα μου. Παρολα αυτα κατανοω γιατι οι καινουργιοι "καλλιτεχνες" θελουν να βγαλουν πιο ευκολα και αμεσα χρηματα για την "μουσικη" τους στις μερες μας .Αλλα και παλι δεν δικαιολογει την Apple να προσπαθει να κανει μονοπωλιο και να προσπαθει κλεισει αυτες τις υπηρεσιες επειδη ειναι αχρηστη να παραγει κατι ανταγωνιστικο στις μερες σε σχεση με αλλες εταιριες . Το μονο που θα κανει ειναι να ενισχυσει την πειρατεια με αυτες τις προσπαθειες που πραγματοποιει τελευταια

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζω οτι το μηλο εχει πατενταρει και τα ερτζιανα οποτε θα μας βαλει να πληρωνουμε και για το ραδιοφωνο σε λιγο..

• Like 1
Δημοσ.

underground hip hop που ακούω βρίσκω μόνο στο youtube οπότε να πάνε να βάλουν την εφαρμογή εκεί που ξέρουν

Δημοσ.

η μουσικη ουδεμια σχεση εχει με προηγούμενες δεκαετιες εχει χασει την αιγλη της και αυτό οφείλεται στους τζαμπατζήδες και την πειρατεια. το ιδιο συμβαινει και με το gaming και δωστου επι πληρωμη υλικο για να βγαλει τα σπασμένα

αμα δε πεσει ο παρας να κινηθεί το προιον,γιατι σε φορμες αγορας λειτουργει ως προιον,η εταιρια δε θα ριξει χρημα απλα είναι τα πραματα

Για ποια αίγλη μιλάμε;

Τα δημοφιλέστερα (σε αριθμό προβολών) video στο YouTube είναι όλα music video clips. Να μην αναφερθώ στο πόση περισσότερη μουσική χρηματοδοτείται, στις υπηρεσίες μουσικής που διατίθενται κτλ. Όλα αυτά δεν υπήρχαν 10 χρόνια πριν σαν κανάλια προβολής και διανομής.

Για τουλάχιστον 20 χρόνια πριν προωθούνταν 10 μπάντες και άλλους 10 stars που καθόριζαν οι δισκογραφικές. Τώρα το ίδιο το κοινό ανακαλύπτει και υποστηρίζει καλλιτέχνες που επιλέγει. Αν μιλάμε για αυτή την αίγλη, να πάει στο καλό.

Αν οι μουσικοί θέλουν, τρόποι υπάρχουν. Π.χ. με το kickstarter, είτε απευθύνονται σε διεθνές κοινό (όπως αυτό: http://kck.st/1KL6dGe) ή σε μικρό κοινό σαν της Ελλάδας (όπως αυτό: http://kck.st/1KL5Knm). Αρκετά με την καραμέλα της πειρατείας και των δεινών που έχει φέρει. Οι περισσότερες μεγάλες δισκογραφικές είναι δεινόσαυροι, αν δεν υπήρξαν οι digital διανομείς να τους ξεστραβώσουν, ακόμα θα κυνηγούσαν μεμονωμένους χρήστες Η/Υ για διαφυγόντα κέρδη...

Από κει και μετά, η Apple είναι κερδοσκοπικός οργανισμός και με βάση αυτό θα κινηθεί...

• Like 2
Δημοσ.

οι δισκογραφικες μπορουν να κανουν αυτο που κανει η google (η οποια προφανως δεν ειναι νο1 εταιρεια παγκοσμιως απο τυχη,ξερει πολυ καλα τι κανει)

να φτιαξουν ενα δικο τους spotify web κ να κερδιζουν απο τις διαφημισεις κ την προβολη των δισκων

η πλεονεξια θα τους φαει 

οτι κ να κανουν ο κοσμος θα αγοραζει αυτα που γουσταρει για να εχει ποιοτητα στο ακουσμα κ ολα τα υπολοιπα θα τα ακουει online

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να κάνω τον συνομοσιολόγο, γιατί μου φαίνεται ότι η αρχή του έργου είναι με το MP3 που βασικά η Apple έστειλε σε κάθε σπίτι (μέσω του iPod).... Οπότε μάλλον τώρα το έργο ολοκληρώνεται!

Η Apple ανοιξε μία τεράστια πειρατική βάση, καταστρέφοντας την παραδοσιακή δομή και διανομή της μουσικής βιομηχανίας και ξαφνικά όταν πλεόν είναι ώριμα τα πράγματα και στη συνείδηση του κάθε πιτσιρικά είναι ΟΚ να πληρώνεις συνδρομές (για όλα...) ερχεται να δρέψει τα πάντα.

• Like 2
Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να κάνω τον συνομοσιολόγο, γιατί μου φαίνεται ότι η αρχή του έργου είναι με το MP3 που βασικά η Apple έστειλε σε κάθε σπίτι (μέσω του iPod).... Οπότε μάλλον τώρα το έργο ολοκληρώνεται!

Η Apple ανοιξε μία τεράστια πειρατική βάση, καταστρέφοντας την παραδοσιακή δομή και διανομή της μουσικής βιομηχανίας και ξαφνικά όταν πλεόν είναι ώριμα τα πράγματα και στη συνείδηση του κάθε πιτσιρικά είναι ΟΚ να πληρώνεις συνδρομές (για όλα...) ερχεται να δρέψει τα πάντα.

Το πηγες μακρια... αλλα ισχυει, ακομα κι αν δεν το κανει γι'αυτο το σκοπο.. αυτο θα περασει υποσυνειδητα στις επομενες γενιες.

Δημοσ.

Για να χτυπήσει την αγορα θα πρεπει το beats να εχει τουλαχιστον 2 μηνες free οπως και οι αλλες υπηρεσίες και να εχει κατι πολυ δυνατο που θα κρατήσει του χρηστες. Πάντως το Spotify με την προσφορα της κοσμοτε στα 5€ +60mb και τσαμπα streaming ειναι κατι παραπάνω απο καλο deal. Εγω αυτο εχω

• Like 1
Δημοσ.

2v9bymc.jpg

Το εντυπωσιακο που προκυπτει απο αυτο το διαγραμμα ειναι οτι τα ~5-6 τελευταια χρονια εχει μειωθει ο ρυθμος πτωσης των εσοδων της μουσικης βιομηχανιας, κατι που συμπιπτει με την ανοδο των streaming services (spotify κλπ), δωρεαν και μη.

Ενα bot ομως δεν μπορει να το συμπερανει αυτο, χρειαζεται εστω και ελαχιστη κριτικη σκεψη.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν έχετε καταλάβει ακόμη μερικοί πως το "δωρεάν" δεν είναι δωρεάν... Όλα έχουν ένα τίμημα ακόμη και όταν στα μάτια μας φαίνεται free. Το θέμα είναι πως με τα συνδρομητικά μοντέλα τύπου spotify κλπ οι καλλιτέχνες διαμαρτύρονται πως βγάζουν κυριολεκτικά ψίχουλα. Για όσους ασχολούνται και το παρακολουθούν, είναι πλεον συχνό το φαινόμενο διάφοροι καλλιτέχνες να μην συμφωνούν να μπαίνουν οι δουλειές τους σε τέτοιου είδους υπηρεσίες παρά μόνο σαν κανονική αγορά για ολόκληρο το album.

Πόσο καιρό έχετε να δείτε "ποιοτικό" και προσεγμένο album τα τελευταία χρόνια? Νομίζετε πως αρκεί η έμπνευση του δημιουργού μόνο?

• Like 1
Δημοσ.

Πόσο καιρό έχετε να δείτε "ποιοτικό" και προσεγμένο album τα τελευταία χρόνια? Νομίζετε πως αρκεί η έμπνευση του δημιουργού μόνο?

Πέρα ότι δεν υπάρχει μια αντικειμενική απάντηση, προσωπικά έχω δει "παραδόξως" ποιοτικότατα άλμπουμ τα οποία είναι δωρεάν για κατέβασμα τα οποία είτε:

• Πέρα από live δεν είδα να ζητάνε κάποιο αντίτιμο
  • Να το διανέμουν δωρεάν και να σου δίνουν την δυνατότητα να δώσεις τον οβολό σου
  • Να κάνουν σελίδα στο indiegogo κλπ και αφού μαζευτούν τα χρήματα, να δίνουν το cd ελεύθερο για download

Αν το καταφέρνουν αυτοί χωρίς δισκογραφική, μπορούν σίγουρα να το καταφέρουν και αυτοί με τις δισκογραφικές/που έχουν κάποια σχέση με κάποιο πρακτορείο κλπ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...