voltmod Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Σύμφωνα με αρκετές πηγές, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου στις ΗΠΑ εξετάζουν αυτή την περίοδο με προσοχή τις επιχειρηματικές πρακτικές της Apple σε σχέση με την επερχόμενη υπηρεσία music streaming της εταιρείας.Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Verge, η Apple πιέζει τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες να εξαναγκάσουν τις υπηρεσίες streaming όπως το Spotify να εγκαταλείψουν την δωρεάν προσφορά τους, για να μειωθεί δραστικά ο ανταγωνισμός για την επερχόμενη πρόταση της Apple. Αξιωματούχοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν ήδη μιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη της μουσικής βιομηχανίας για τις επιχειρηματικές πρακτικές της Apple και φαίνεται πως η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην διαδικασία. Η Apple χρησιμοποιεί την ιδιαίτερα σημαντική επιρροή της στην μουσική βιομηχανία για να σταματήσει τις δισκογραφικές εταιρείες από την ανανέωση της άδειας του Spotify να “στριμάρει” δωρεάν μουσική στους χρήστες της μέσω του freemium μοντέλου που χρησιμοποιεί. Το Spotify έχει σήμερα 60 εκατομμύρια ακροατές, αλλά μόνο 15 εκατομμύρια από αυτούς είναι συνδρομητές. Βάζοντας τις δισκογραφικές εταιρείες να σκοτώσουν την freemium προσφορά του Spotify και άλλων ανταγωνιστών, η Apple θα βρισκόταν σε προνομιακή θέση και το αποτέλεσμα θα ήταν να αρπάξει ένα μεγάλο κύμα νέων χρηστών για την δική της υπηρεσία music streaming, η οποία αναμένεται να διαθέτει και σε σημαντικό ποσοστό, αποκλειστικό περιεχόμενο. "Όλοι, μέχρι και τον Tim Cook, αυτοί οι τύποι είναι αδίστακτοι" είπε μία ανώνυμη πηγή από την μουσική βιομηχανία. Σύμφωνα με πηγές του The Verge επίσης, η Apple προσφέρθηκε να πληρώσει την άδεια χρήσης μουσικής του YouTube στην εταιρεία Universal Music αν η τελευταία απαγόρευε την χρήση των τραγουδιών της στην υπηρεσία YouTube. Από ότι φαίνεται, η Apple προσπαθεί να καθαρίσει τον δρόμο για την επερχόμενη μουσική υπηρεσία της που θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα στο συνέδριο WWDC τον ερχόμενο Ιούνιο. Αν η Apple καταφέρει να πείσει τις δισκογραφικές να σταματήσουν την αδειοδότηση freemium περιεχομένου σε music streaming υπηρεσίες όπως στα Spotify και YouTube, τότε είναι πολύ πιθανό να πάρει και ένα σημαντικό κομμάτι των χρηστών από τους ανταγωνιστές της. Site: The Verge
obi Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Αγαπώ να ξηλώνομαι ! Αγαπημένοι μεσάζοντες της μουσικής...
Redshift Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 φιλτατε News Editor δεν σε βλεπω για πολυ καιρο ακομα News Editor στο insomnia 19
steveland Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 βαζεις ad block και παιζεις μουσικη απο spotify web με μηδεν διαφημησεις 3
nzeppos Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Τέρμα το Pandora, τέρμα το (αγαπημένο μου) Grooveshark, μας έμεινε το Spotify (μόλις σήμερα εγκατέστησα τον client για Linux). Αν είναι να το κάνουν κι αυτό πλερόκο, θα τη βγάζουμε με... Youtube πάλι. Αλήθεια, από τα 60-15 = 45 εκατομμύρια των τσαμπέ ακροατών, πόσους ακριβώς ελπίζουν να προσελκύσουν; Εμένα κάτι μου λέει πως μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό από αυτούς θα πληρώσει είτε για το Spotify, είτε για το Beats. Από εμένα πάντως θα πάρουν ακριβώς μηδέν αφρικάνικα δολάρια. 12
GrandGamer Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Αγαπητή Apple, μήπως θες να στηθούμε κιόλας; Να απαγορεύσουμε και την εγκατάσταση android σε συσκευές που δεν είναι google για να πουλάνε πιο πολύ τα iPhone. Τέρμα το Pandora, τέρμα το (αγαπημένο μου) Grooveshark, μας έμεινε το Spotify (μόλις σήμερα εγκατέστησα τον client για Linux). Αν είναι να το κάνουν κι αυτό πλερόκο, θα τη βγάζουμε με... Youtube πάλι. Αλήθεια, από τα 60-15 = 45 εκατομμύρια των τσαμπέ ακροατών, πόσους ακριβώς ελπίζουν να προσελκύσουν; Εμένα κάτι μου λέει πως μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό από αυτούς θα πληρώσει είτε για το Spotify, είτε για το Beats. Από εμένα πάντως θα πάρουν ακριβώς μηδέν αφρικάνικα δολάρια. Βλέπω να δημιουργείται Popcorn time για μουσική να σου πω την αλήθεια. Η μουσική βιομηχανία, πάνω που άρχισε να παίρνει τα πάνω της όσων αφορά τα κέρδη, θα ξαναγυρίσει στο πειρατικό μοντέλο. 5
DIL Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 σσσσσττττ. μια λεξη.....Download Και οποιος καταλαβε καταλαβε
bisbirikos Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 μου αρέσει το mirroring της φωτογραφίας από το theverge.com 1
atropa Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 εγώ έχω δισκογραφική και η apple ας κάνει ότι θέλει.. παρόλο που από το spotify έχω ελάχιστα κέρδη είναι πολύ βολικό και ασχέτως χρημάτων είναι πολύ promo για τους καλλιτέχνες μου. τα κέρδη πια έρχονται από τα gigs και όχι από τις πωλήσεις. προτιμώ να την βγάλω όλοι τη μουσική δωρεάν η στο bandcamp πριν αποδεχτώ μια τέτοια μονοπωλιακή στάση. 9
captain556 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δεν γίνεται να τα εχουμε και ολα στο τσάμπα ,πχ 5 ευρω το μήνα πιστευω πως ολοι μας θα μπορούσαμε να διαθέσουμε για να ακούμε απεριόριστη μουσική. Πως να το κάνουμε πρεπει με κάποιο τροπο να πληρωθούν και οι συντελεστές ,συνθέτες ,παραγωγοί κτλ για τον κόπο τους. Προσωπικά εχω premium spotify απο Cosmote με 5 ευρω το μήνα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος !!! 6
Redshift Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 μια χαρα ειναι η apple (για να ξεδιαλεγεις κοσμο στα γρηγορα )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα