Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στον γιο μου οταν πρωτοεβγαλε Α.Μ.Α ζητησαν και προσλιψη ...

Οσο για τα 50 ενσημα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα

https://www.ika.gr/gr/infopages/asf/insurance/bibhygine.cfm

Εβγαλε πριν ενα μηνα με 110 ενσημα περυσι και εργασια απο 1/1/2015

εγω ΑΜΑ εβγαλα με την πρακτικη μου, οπως λες εχει πουστια με τα 50 ενσημα κατ αρχην πρεπει να γινει ρυθμιση γιατι κανονικα ειναι 100 και μετα ασφαλεια εχεις 3 μηνς αφου φανουν τα 50 ενσημα.

Εγω ειχα 50 απο τελη αυγουστου εως οκτωμβριο αλλα φανηκαν Δεκεμβριο και βιβλιαριο πηρα Απριλιο.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω ΑΜΑ εβγαλα με την πρακτικη μου, οπως λες εχει πουστια με τα 50 ενσημα κατ αρχην πρεπει να γινει ρυθμιση γιατι κανονικα ειναι 100 και μετα ασφαλεια εχεις 3 μηνς αφου φανουν τα 50 ενσημα.

Εγω ειχα 50 απο τελη αυγουστου εως οκτωμβριο αλλα φανηκαν Δεκεμβριο και βιβλιαριο πηρα Απριλιο.

Και μεχρι τοτε αν σιυσυνεβαινε κατι τι γινοταν ??

Δημοσ.

Και μεχρι τοτε αν σιυσυνεβαινε κατι τι γινοταν ??

Εγω που αρρωστησα σοβαρα ενω ηδη δουλευα 3 μηνες πηγα στα επειγοντα και εκει εκανα εξετασεις τις οποιες επειδη δεν ειχα να πλητωσω αφησα χρεος οτι θα παω οποτε εχω, αν περασει καιρος τοτε πανε στην εφορια.

Εγω εριξα τρελο τρεξιμο και τελικα προσωρινα πηρα βιβλιαριο προνοιας και πηγα και τα εσβησα.

Δημοσ.

Η κορη μου επιασε δουλεια αλλαδεν την εχω κοψει από το δικο μου ταμειο για αυτό το λογο αν και είναι παρανομο .Το ιδιο ειχα κανει και με τον γιο μου μεχρι να βγαλει δικο του βιβλιαριο.

Εκανα απλα μια υπευθυνη δηλωση στο Ταμειο μου ότι δεν εχει κανει χρηση και αν διαπιστωθεί κατι άλλο θα πληρωσω με κρατικο τιμολογιο.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια καλησπερα... Πρόκειται να κανω κατι σεμινάρια και μαζι με αλλα χαρτιά μου ζητάει και το Α.Μ.Α μου..  Εγω είμαι ανασφάλιστος ομως... Τι κανω απο που το περνώ??? 

Επισκέπτης
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Kostala είπε

Παιδια καλησπερα... Πρόκειται να κανω κατι σεμινάρια και μαζι με αλλα χαρτιά μου ζητάει και το Α.Μ.Α μου..  Εγω είμαι ανασφάλιστος ομως... Τι κανω απο που το περνώ??? 

δεν ήσουν ποτέ ασφαλισμένος?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Xacti είπε

δεν ήσουν ποτέ ασφαλισμένος?

Οχι ειμαι 20 χρονων... Παλιότερα ημουν μαζι με τον πατερα μου. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Kostala είπε

Αν και νομίζω με το ΕΦΚΑ (το νεο ΙΚΑ δηλαδη) έχει καταργηθει η εκδοση ΑΜΑ. Εγω μονο με ΑΜΚΑ κανω τη δουλεια μου οταν χρειαζεται. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Kostala είπε

Τωρα που εισαι ασφαλισμενος;Μπορει να εισαι ακομα με τον πατερα σου σαν εμμεσος ασφαλισμενος.Και σαν εμμεσος, αν δεν εχεις ηδη ΑΜΑ, πας στο ΙΚΑ και βγαζεις δικο σου ΑΜΑ.

http://www.odigostoupoliti.eu/ika-apografi-ton-emmeson-asfalismenon-arithmos-mitroou-asfalismenou-ama/

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

δε βγαίνει αυτόματα ο αμα πλέον; παίζουν ακόμα ικα που δίνουν; 

Εγινε ποτε αυτοματα; Οσο εχω δει λενε για απογραφη ασφαλισμενου ειτε βρει για πρωτη φορα δουλεια ή ειναι εμμεσος. Αφου ο φιλος ηταν (ή και ειναι) στον πατερα του, ως τωρα θα ειχε ως αριθμο ΑΜΑ του πατερα του, εκτος κ αν πηγε ο πατερας του να του βγαλει ΑΜΑ γιατι εδω κ τρια χρονια τουλαχιστον, και τα προστατευομενα μελη πρεπει να εχουν δικο τους ΑΜΑ.Εγω ετσι εκανα σε συζυγο και δυο παιδια πριν τρια χρονια.

Ισως εισαι πιο ενημερωμενος (λογω nickname) αλλα δεν ισχυουν αυτα;https://logistikoskosmos.blogspot.com/2018/06/blog-post_576.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, chsam είπε

Εγινε ποτε αυτοματα; Οσο εχω δει λενε για απογραφη ασφαλισμενου ειτε βρει για πρωτη φορα δουλεια ή ειναι εμμεσος. Αφου ο φιλος ηταν (ή και ειναι) στον πατερα του, ως τωρα θα ειχε ως αριθμο ΑΜΑ του πατερα του, εκτος κ αν πηγε ο πατερας του να του βγαλει ΑΜΑ γιατι εδω κ τρια χρονια τουλαχιστον, και τα προστατευομενα μελη πρεπει να εχουν δικο τους ΑΜΑ.Εγω ετσι εκανα σε συζυγο και δυο παιδια πριν τρια χρονια.

Ισως εισαι πιο ενημερωμενος (λογω nickname) αλλα δεν ισχυουν αυτα;https://logistikoskosmos.blogspot.com/2018/06/blog-post_576.html

κοίτα άμα έχω τον αμκα σου εγώ βρίσκω τον αμα σου αν υπάρχει, δεν έχω θέμα ,  βρίσκω τα πάντα βασικά από όσα χρειάζομαι από έναν υπάλληλο μέσω ικα εκτός από ταυτότητα, άρα με αμκα και ταυτότητα μπορώ και να σε προσλάβω (αν και για τη πρόσληψη δεν είναι απαραίτητος ο αμα)  και να σε ασφαλίσω κτλ.. 

απλά θυμάμαι πριν καμιά 2ετια νομίζω, έστειλα τύπο που έπιανε πρώτη φορά δουλειά με την πρόσληψη στο χέρι να βγάλει αμα όπως ήξερα πάντα και του είπαν ότι δε χρειαζεται πλέον να κάνει αυτή τη διαδικασία βγαίνουν αυτόματα, μάλιστα τη μια φορά γύρισε άπραγος, τον ξανάστειλα (λέω κάτι δεν κατάλαβε..) , του είπαν το νούμερο αλλά του είπαν ότι είναι περιττό αυτό που τον έβαλα να κάνει 

από κει και πέρα θα σε γελάσω, δεν μου τυχαίνουν και τόσο συχνά τελείως νεοεισερχόμενοι στην εργασία, συνήθως έχουν δουλέψει και αλλού και έχουν όλα τους  τα στοιχεία (και αμα χρόνια) 

είχα μείνει πάντως με την εντύπωση αυτή, ότι δίνεται αυτόματα το νούμερο.. από κει και πέρα εάν υπάρχει όπως σου είπα είναι σχετικά εύκολο να το βρεις 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
6 ώρες πριν, chsam είπε

Τωρα που εισαι ασφαλισμενος;Μπορει να εισαι ακομα με τον πατερα σου σαν εμμεσος ασφαλισμενος.Και σαν εμμεσος, αν δεν εχεις ηδη ΑΜΑ, πας στο ΙΚΑ και βγαζεις δικο σου ΑΜΑ.

http://www.odigostoupoliti.eu/ika-apografi-ton-emmeson-asfalismenon-arithmos-mitroou-asfalismenou-ama/

Παλαιότερα ημουν ναι.. Τωρα δεν εχω ασφάλεια και χρειαζομαι το ΑΜΑ απλα για εγγραφή σε σεμινάριο.. Οχι για πρόσληψη... Τι πρέπει να κανω??? 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Kostala είπε

Παλαιότερα ημουν ναι.. Τωρα δεν εχω ασφάλεια και χρειαζομαι το ΑΜΑ απλα για εγγραφή σε σεμινάριο.. Οχι για πρόσληψη... Τι πρέπει να κανω??? 

κοιτας εδω αν εχεις ΑΜΑ ΙΚΑ

https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/Login.aspx

αν δεν εχεις πας και κανεις απογραφη στο ΕΦΚΑ και ισως σου βγαλουν και ΑΜΑ

Δημοσ.

Τραγικη η κατασταση στο ΙΚΑ

Υπομονη και χασιμο μερας  

Εχουν ενα υπαλληλο στο μητρωο για 100 ατομα που περιμενουν και ειναι αλλες 4-5 πισω και ξυνονται 

Ελληνικο Δημοσιο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...