Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπαρχει αυτη που υπηρχε ηδη οταν τον αγορασα και ειναι καινουριος...αρα ναι

επισης ειπα οτι τσεκαρα θερμοκρασιες...και οταν δν κανει τπτ και οταν παιζω ενα παιχνιδι και ειναι κομπλε...δλδ τη στιγμη που το pc κλεινει οι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

υπαρχει αυτη που υπηρχε ηδη οταν τον αγορασα και ειναι καινουριος...αρα ναι

επισης ειπα οτι τσεκαρα θερμοκρασιες...και οταν δν κανει τπτ και οταν παιζω ενα παιχνιδι και ειναι κομπλε...δλδ τη στιγμη που το pc κλεινει οι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα

Δοκίμασες αυτό που σου πρότεινα;
Δημοσ.

Το χα κι εγώ αυτό το πρόβλημα και τελικά ηταν η motherboard. Μετά από μια εβδομάδα να αλλάζω μέχρι και το κουτί στο τέλος Το βρήκα.

Δημοσ.

To pc το πήρες έτοιμο-στημένο από κάποιο μαγαζί; Αν ναι λογικά έχει εγγύηση. Μην κάνεις τίποτα (πχ μην ανοίξεις το case γιατί θα χάσεις αυτόματα την εγγύηση) και πήγαινέ το πίσω στο μαγαζί που το πήρες για έλεγχο.

Εμένα πάντως για τροφοδοτικό μου βρωμάει.

Δημοσ.

Αφου λες οτι δουλευει κανονικα πριν τρεξεις κατι "βαρυ" τοτε κατα 90% ειναι η θερμοκρασια και βλεπω εχεις και AMD που φημιζεται για τις θερμοκρασιες της.

Δημοσ.

Γιατί επιμένεται για τις θερμοκρασίες όταν έχει πει πάνω απο 2-3 φορές οτι όταν το pc κλείνει οι θερμοκρασίες είναι σε φυσιολογικά επίπεδα; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξαναστήσεις το pc έξω απο το κουτί, με υπομονή και προσοχή και τότε θα βρείς τι παίζει. Βέβαια όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, αν το πήρες έτοιμο-στημένο, καλύτερα να το επιστρέψεις. Αλλιώς γύρνα σ'αυτό που σου ειπα εφόσον το έστησες μόνος σου και στηστο ξανά απ'την αρχή.

Δημοσ.

Αν δεν ειναι η θερμοκρασια ειναι το τροφοδοτικο η γενικα προβλημα με το ρευμα. Ο υπολογιστης κλεινει για να αποτραπει οποιαδηποτε βλαβει στο συστημα. Κοιταξε τα event logs για να δεις τι εγινε ακριβως πριν κλεισει ο υπολογιστης.

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασες αυτό που σου πρότεινα;

δεν το δοκιμασα γιατι δν εχω πειραξει απολυτως τπτ στο bios.

εκανα καποιες δοκιμες...εκανα stress test στη cpu με το prime95 και τσεκαρα θερμοκρασιες...ηταν πενα...

μετα εκανα stress test με το furmark στη gpu...και εκει εγιναν διαφορα:

αρχικα του ειπα να το κανει σε full screen και πριν καλα καλα ξεκινησει εκλεισε το pc(με τον ιδιο τροπο)...μετα το εκανα χωρις full screen...δεν εκλεισε για πολλη ωρα...ο ενας πυρηνας της καρτας(ειναι διπλη 4850Χ2) που δουλευε ειχε φτασει στους 82 βαθμους μετα απο καποια ωρα και εμεινε εκει για αρκετη ωρα...και μετα ξαναεκλεισε μονο του το pc....μετα το ξαναεκανα το ιδιο...εφτασε παλι στους 82 και δν εκλεινε για καμποση ωρα...το σταματησα εγω...και μετα το εβαλα να το κανει παλι σε full screen....εκανε για λιγη ωρα....ειχε φτασει στους 70κατι βαθμους και εκλεισε παλι...αυτα...

για πειτε

Δημοσ.

δεν το δοκιμασα γιατι δν εχω πειραξει απολυτως τπτ στο bios.

εκανα καποιες δοκιμες...εκανα stress test στη cpu με το prime95 και τσεκαρα θερμοκρασιες...ηταν πενα...

μετα εκανα stress test με το furmark στη gpu...και εκει εγιναν διαφορα:

αρχικα του ειπα να το κανει σε full screen και πριν καλα καλα ξεκινησει εκλεισε το pc(με τον ιδιο τροπο)...μετα το εκανα χωρις full screen...δεν εκλεισε για πολλη ωρα...ο ενας πυρηνας της καρτας(ειναι διπλη 4850Χ2) που δουλευε ειχε φτασει στους 82 βαθμους μετα απο καποια ωρα και εμεινε εκει για αρκετη ωρα...και μετα ξαναεκλεισε μονο του το pc....μετα το ξαναεκανα το ιδιο...εφτασε παλι στους 82 και δν εκλεινε για καμποση ωρα...το σταματησα εγω...και μετα το εβαλα να το κανει παλι σε full screen....εκανε για λιγη ωρα....ειχε φτασει στους 70κατι βαθμους και εκλεισε παλι...αυτα...

για πειτε

η 4850 είναι θερμη καρτα. Δουλευει στους 55-58 C idle και σε πιεση πιανει 90αρες. Δεν ειναι παραλογες οι θερμοκρασιες που λες.

Αν μπεις στο ati catalyst, θα βρεις στις επιλογες ενα πεδίο ελεγχου της καρτας σου που σε πληροφορεί για τον ανεμιστηρα σε τι στροφες λειτουργει με στροφόμετρο και σου έχει και ενα θερμομετρο. Δες στο θερμομετρο ποια ειναι μεγιστη θερμοκρασια για την καρτα σε και απο που και πανω ξεκιναει η κοκκινη περιοχη. θα δεις μαλλον οτι ειναι πιο ψηλα απο τους 82C. 

• Like 1
Δημοσ.

ναι το ξερω οτι οι θερμοκρασιες αυτες ειναι οκ για τη καρτα μου...δν κλεινει απο αυτο προφανως...

Δημοσ.

ναι το ξερω οτι οι θερμοκρασιες αυτες ειναι οκ για τη καρτα μου...δν κλεινει απο αυτο προφανως...

Δοκίμασες κάποιο άλλο τροφοδοτικό που είπαμε;

• Like 1
Δημοσ.

βασικά μην περιμενεις να δεις πολλα μεσα απο την οθονη του υπολογιστη σου πλεον. ουτε απο προγραμματα ελεγχου θερμοκρασιων ή ανεμιστηρων, είτε απο σελιδες αλλων φορουμ είτε απο αυτο το φόρουμ.

θελει και λιγο ψάξιμο και τρέξιμο η ιστορια. Εν πάσει περιπτώσει, το προβλημα κατα πασα πιθανοτητα αφορα το hardware. Αν εχεις εγγυηση δεν ανοιγεις κουτι. Αν δεν εχεις εγγυηση και δε θελεις να επενδυσεις περαιτερω κοπο χρονο και ψαξιμο τον πας σε τεχνικο πλερωνεις και λύνεις το προβλημα σου. Αν δεν εχεις εγγυηση και εχεις ορεξη εδω ειμαστε και προτασεις για να ανακαλυψεις το προβλημα εχεις ηδη.

Αν δεν δοκιμάσεις αλλο τροφοδοτικο να αρχισεις να απαλοιφεις μεταβλητες στο προβλημα, ψάχνεις βελονα στ'αχυρα.

• Like 3
  • 8 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα, εχω ενα pc που το εφτιαξα πριν 3 χρονια περιπου και μεσα εχει:

ryzen 5 3600

Corsair 550 watt psu

32 gb ram 3200mhz

b550 motherboard

coolermaster υδροψυξη

6 fans

1050ti extreme edition

Τοσο καιρο δεν εμφανιζε κανενα προβλημα και ξαφνικα εδω και 2 μηνες αρχισε να κολλαει απιστευτα πολυ σε ακυρες στιγμες ομως οχι συνεχεια. Καπου εδω να προσθεσω οτι κανω video editing στο capcut και οταν το ανοιγω εκει ειναι που τα παθαινει ολα ο υπολογιστης. Παλια ομως αυτο δεν το εκανε. Τωρα τελευταια γινεται.

Κατι ακομα που γινεται ειναι οτι κλεινει στο ακυρο μονο του ακομα και οταν βλεπω μια σειρα τιποτα σπουδαιο δηλαδη. Η ψυξη του ειναι αριστη πιανω τον υπολογιστη ξαι ειναι πολυ κρυος. Τον εχω ξαι πανω στο γραφειο μαζι με 6 φανς και υδροψυξη και ειναι στην εν τελεια.

το πηγα στο πλαισιο και μου ειπαν οτι δεν εχει τιποτα τα ετρεχε ολα τελεια και απλα μου εκαναν ενα φορματ. Το γυρισα σπιτι και ξανα τα ιδια.

Σας παρακαλω καποιος να με βοηθησει δουλευω μεσα απο τον υπολογιστη μου ξαι δεν ξερω τι να κανω και τι μπορει να φταιει.

ευχαριστω 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...