Ntinaras Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 επειδη ειχε τυχει να προσπαθησω να χρησιμοποιησω την 1100D ενα βραδυ, ηταν οτι πιο απαραδεκτο εχω πιασει στα χερια μου απο DSLR περα του οτι το πλαστικο ηταν κακης ποιοτητας δεν μπορουσε με τιποτα να εστιασει βραδυ
Atakas Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Όποιος θέλει να μπει στον κόσμο των DSLR ας την πάρει χωρίς σκέψη - για το σώμα, όχι για τον φακό. Είναι ένα αξιόπιστο σώμα που θα αντέξει όσο χρειάζεται για να εξοικειωθεί κανείς με το αντικείμενο και να κάνει αναβάθμιση όταν πραγματικά την χρειάζεται και ξέρει ακριβώς τι θέλει. Επίσης πάρα πολύ καλή πρώτη κάμερα για "σοβαρό" video (ειδικά με magic lantern). Charts και studιακές δοκιμές δεν έχουν καμία σχέση με το πόσο καλές φωτογραφίες μπορεί να βγάλει κανείς. Ούτε το πόσο σύγχρονο είναι το σώμα. Αυτά άλλωστε αλλάζουν κάθε λίγους μήνες. Είναι σαφώς ανώτερη από τις 1xxxD, αλλά έχει πιο πλαστική αίσθηση από τις αντίστοιχες Nikon (ήτοι την d5100 που ήταν ο ανταγωνιστής της). Μην ξεχνάτε: οι φακοί είναι που κάνουν τη μεγάλη διαφορά - και μένουν για πάντα. 1
dollyyy19 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 η μηχανη ειναι η καλυτερη αγορα,στα χρηματα της.σε δσλρ,δεν εχει αντιπαλο.με 20-50-200-500-3000 ευρω παραπανω,ναι,εχει πολυ καλυτερες.......
keysmith Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) η τιμή είναι καλή ή σωστότερα δίκαιη. Είναι τιμή απόσυρσης καθώς το μοντέλο φορά "παλαιότερο" αισθητήρα χωρίς να σημαίνει ότι είναι κακός. Ανταγωνιστής της στα ίδια χρήματα είναι η nikon 3200d με 18-55 VR φακό (μικρότερο σώμα με φακό με σταθεροποίηση). Ασφαλώς nikon 3200d έχει καλύτερο αισθητήρα (λίγο μικρότερο θόρυβο, υψηλότερο DR, καλύτερη ανάλυση) αλλα υστερεί σε χειρισμό σημαντικά καθώς και σε κάποιες δυνατότητες. Η canon έχει παλαιότερο αισθητήρα αλλά οι διαφορές στην "μέση" φωτογραφία και ειδικά σε jpeg είναι μικρή "στην πράξη". Αν διυλίζετε βέβαια τον κώνωπα και ζητάτε το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα η nikon υπερτερεί (ειδικά σε DR). Το DXO έχει κάποια τεστ των αισθητήρων αλλά πρέπει να ξέρετε να τα διαβάζετε και μόνο στην ανάλυσή τους και ΠΟΤΕ μην δείτε το "συνολικό" σκορ που είναι μια βλακεία (καθώς δίνει την ίδια βαρύτητα πχ σε noise και color depth, ενώ το noise είναι πολύ σημαντικότερο). Στην πράξη θα βγάλετε καλές φωτογραφίες και με τις δύο με την canon να είναι μία κλάση ανώτερο σώμα (σπαστή και υψηλότερης ανάλυσης οθόνη, άμεσα πλήκτρα συντόμευση iso/wb, σπαστή οθόνη, καλύτερη εστίαση, flash hs κτλ). Ο φακός της όμως σε αυτό το πακέτο είναι χωρίς σταθεροποίηση. Είναι ο απλός 18-55 και όχι 18-55 IS. Επίσης σε κάποια σημεία στο χειρισμό υπερτερεί η nikon d3200 (εναλλαγή σε LV και rec σε video). Όπως και να έχει ΑΝ ΔΕΝ είστε αποφασισμένοι να ασχοληθείτε με το άθλημα ΜΗΝ πάρετε καμία SLR. Καλές φωτογραφίες σε αυτα τα χρήματα βγάζουν και οι mirrorless (sony a5000, samsung nx300/3000 κλτ) και είναι πιο μικρές και πιο βολικές. Στους περισσότερους ταιριάζουν καλύτερα αυτές οι μηχανές. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2015 από keysmith 4
sphinxgr Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Η μηχανή σε αυτή την τιμή είναι απίστευτη. Σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει ούτε για πλάκα κάτι καλύτερο. Ειλικρινά είναι ρεζίλι αυτή η τιμή και ντροπή για την τεχνολογία και την ποιότητα εικόνας που μπορεί να αποτυπώσει. Μόνο μείον ο φακός που δεν έχει image stabilizer. Ο ίδιος με IS σου δίνει 3-4 stop. Ναι αν προστεθούν επιπλέον 200-300 ευρώ υπάρχει κάτι που είναι 10%-15% καλύτερο. Κάποιες σημειώσεις προς επίδοξους αγοραστές DSLR: Αν είναι να πάρεις DSLR έχε κατά νου πως πρέπει να ρίξεις άπειρο διάβασμα, δοκιμές και φυσικά να το έχεις μέσα σου όπως και να έχεις τεχνική και καλλιτεχνική αντίληψη. Αν δεν τα έχεις αυτά, και θες να βγάζεις μόνο καλές φωτογραφίες ΜΗΝ πάρεις. Πάρε κάτι σε mirrorless. Οι περιορισμοί που πρέπει να κάνει κάποιος για να χρησιμοποιεί σωστά τη DSLR είναι αρκετοί. Ο πρώτος έχει να κάνει με το μέγεθος. ΔΕΝ μπορείς να την έχεις πάντα μαζί σου. Πρέπει να προγραμματίζεις τις φωτογραφίσεις σου ώστε να την παίρνεις μαζί. Αν οι φωτογραφίες ειδικα προορίζονται για Facebook κλπ μην ασχοληθείτε καθόλου. τσάμπα θα πάει η μηχανή και ο κόπος να μπει κάποιος στην τέχνη της φωτογραφίας. * Κάποιος απο πάνω μιλάει για το αν ένας φακός 300€ θα πάει χαμένος με τη μηχανή! Τραγικό ειλικρινά. Μιλάμε για μια φοβερή μηχανή που μπορεί να κάνει θαυματα με φακούς υπερ 10πλάσιων ποσών και αναρωτιόνται αν θα πάει χαμένη !?!??! Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως: Σωστή φωτογραφία βγαίνει μόνο αν έχει γνώσεις ο φωτογράφος Αν έχει τεχνική και καλλιτεχνική αντίληψη αν έχει χρόνο Απο κει και πέρα ΝΑΙ ο φακός κάνει διαφορά και η μηχανή ΜΟΝΟ όταν έχεις τα παραπάνω 3 προαπαιτούμενα 2
Vasilis 07 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 * Κάποιος απο πάνω μιλάει για το αν ένας φακός 300€ θα πάει χαμένος με τη μηχανή! Τραγικό ειλικρινά. Μιλάμε για μια φοβερή μηχανή που μπορεί να κάνει θαυματα με φακούς υπερ 10πλάσιων ποσών και αναρωτιόνται αν θα πάει χαμένη !?!??! Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως: Σωστή φωτογραφία βγαίνει μόνο αν έχει γνώσεις ο φωτογράφος Αν έχει τεχνική και καλλιτεχνική αντίληψη αν έχει χρόνο Απο κει και πέρα ΝΑΙ ο φακός κάνει διαφορά και η μηχανή ΜΟΝΟ όταν έχεις τα παραπάνω 3 προαπαιτούμενα Εγώ έβαλα τον φακό, για να ολοκληρώσω το σκεπτικό μου.Ότι δηλ. σαν αγορά υπολογίζω μόνο το σώμα της 600 και δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο φακός του κιτ. Εντάξει η κουβέντα ¨χαντακώνω¨ίσως ήταν βαριά αλλά οι περισσότεροι τονίζουν ότι πρόκειται για τεχνολογία του 2012 και δεν πρέπει να ασχολούμαστε. Να πάμε την κουβέντα λίγο παρακάτω. Αν δώσουμε επιπλέον 200-300Ε που πάμε και τί επιπλέον κερδίζουμε σε σχέση με την 600 ?
zebras84 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Από τα ΜΜ σήμερα μου ήρθε mail:Canon EOS 1200D + 18-55 IS Kit + Κάρτα 8GB + Τσάντα μεταφοράς Canon στα 349. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη από του αρχικού ποστ αλλά νομίζω αξίζει σε αυτή την τιμή.
Vasilis 07 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Από τα ΜΜ σήμερα μου ήρθε mail: Canon EOS 1200D + 18-55 IS Kit + Κάρτα 8GB + Τσάντα μεταφοράς Canon στα 349. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη από του αρχικού ποστ αλλά νομίζω αξίζει σε αυτή την τιμή. Το είδα το πρωί.20 κάτω από ότι την ¨εχουν.Αλλά μπήκα να δω skrutz πόσο την έχουν άλλοι και τώρα την έβαλαν 319.Δεν ξέρω τι παίχτηκε. Πάντως η 600 είναι καλύτερη.
viper2005 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 απο οτι βλεπω εχει λιγο chromatic aberration http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_EOS_Rebel_T5_1200D/outdoor_resolution.shtml επισης, μεχρι ενος ορισμενου χρηματικου σημειου, οι mirrorless ειναι στο ιδιο επιπεδο με τις dslr
sphinxgr Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Εγώ έβαλα τον φακό, για να ολοκληρώσω το σκεπτικό μου.Ότι δηλ. σαν αγορά υπολογίζω μόνο το σώμα της 600 και δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο φακός του κιτ. Εντάξει η κουβέντα ¨χαντακώνω¨ίσως ήταν βαριά αλλά οι περισσότεροι τονίζουν ότι πρόκειται για τεχνολογία του 2012 και δεν πρέπει να ασχολούμαστε. Να πάμε την κουβέντα λίγο παρακάτω. Αν δώσουμε επιπλέον 200-300Ε που πάμε και τί επιπλέον κερδίζουμε σε σχέση με την 600 ? Θα πήγαινες σε κάποιο μοντέλο πιο καινούργιο που θα είχε 2-3 βασικά χαρακτηριστικά επιπλέον* HDR Wi Fi Καλύτερη ποιότητα σε υψηλότερο ISO Άντε και οθόνη αφής Προφανώς είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις καλύψει όλο το δρόμο της φωτογραφίας και να σου έχουν γεννηθεί οι ανάγκες και για αυτά. Προσωπικά περισσότερο θα με απασχολούσε με ποιον φακό θα δούλευα τη μηχανή και ποιο εστιακό μήκος χρειάζομαι, παρά να δώσω περισσότερα σε μια μηχανή (που σε 3 χρόνια θα έχει 70% κάτω). Οι ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν είναι: Χρειάζομαι εστιακό μήκος <18mm (φωτογραφίζω αστικά τοπία, πόλεις , εσωτερικούς χώρους?) Χρειάζομαι περισσότερα απο 85mm (φωτογραφίζω στη φύση, ζώα, κλπ) Φωτογραφίζω σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (θέλω stabilizer - σωστό διάφραγμα)? Η λάθος απάντηση μπορεί να κοστίσει αρκετές εκατοντάδες ευρώ.... *σε megapixel δεν αναφέρομαι γιατί δεν έχουν καμία ιδιαιτερη ουσία παρά μόνο αν χρειαστεί να γίνει cropαρισμα
badounask Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 http://snapsort.com/compare/Canon-600d-vs-Nikon-D3200 σε αυτά τα λεφτά είναι μονόδρομος η νικον d3200.
Atakas Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Η συνολική εμπειρία χρήσης μιας DSLR δεν αποτυπώνεται σε σκορ @badounask, μην μπερδεύσαι. Για να μην παραπλανώνται και μπλέκονται από τα διάφορα VERSUS site όσοι σκέφτονται να πάρουν την πρώτη τους DSLR, η 600D υπερέχει από την 550D/1200D/1100D και αντίστοιχα D5000/D3200/D3100. - Exposure bracketing (ρυθμίζεις και τραβάς αυτόματα 3 καρέ με διαφορετικές εκθέσεις, συνήθως για HDR φωτογραφίες). - Articulating monitor (αλλάζεις γωνία της οθόνης και διευκολύνεις περίεργες λήψεις αντί να σέρνεσαι σε πεζοδρόμια ή να σκαρφαλώνεις σε πεζούλια. - Manual video controls (χειροκίνητες ρυθμίσεις video χωρίς να μπαινοβγαίνεις στο live view (συγκριτικά με τις Nikon που αναφέρω παραπάνω αυτό). - Pixel size (το φυσικό μέγεθος του κάθε pixel στον σένσορα είναι μεγαλύτερο και ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ο θόρυβος είναι χαμηλότερος σε υψηλά ISO). Από το να κερδίσεις σε λιγότερο σημαντικά πράγματα που βελτιώνουν τη συνολική (συχνά αδιάφορη και παραπλανητική) βαθμολογία, προτιμότερο να κερδίσεις τα παραπάνω ΕΡΓΑΛΕΙΑ που κάνουν ουσιαστική διαφορά στην πράξη και την 600D μία πιο ολοκληρωμένη πρώτη επιλογή. 2
Ntinaras Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 http://snapsort.com/compare/Canon-600d-vs-Nikon-D3200 σε αυτά τα λεφτά είναι μονόδρομος η νικον d3200. η D5100 ειναι ακομα καλυτερη, και σχεδον στα ιδια λεφτα ειδικα μεταχειρισμενη την βρισκεις ανετα 300 ευρω μαζι με τον φακο
johnieXoX Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 η D5100 ειναι ακομα καλυτερη, και σχεδον στα ιδια λεφτα ειδικα μεταχειρισμενη την βρισκεις ανετα 300 ευρω μαζι με τον φακο η D5100 δεν ξεκινάει από 400,00 € χωρίς φακό? χάνω κάτι?
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 - Pixel size (το φυσικό μέγεθος του κάθε pixel στον σένσορα είναι μεγαλύτερο και ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ο θόρυβος είναι χαμηλότερος σε υψηλά ISO). Και μετοχές στη canon να είχες δεν θα το έγραφες αυτο. Η μηχανή ειναι τραγική στα μεγάλα iso σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα